Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokko verliest na blunder doelman en uitvalbeurt Mazraoui; fraaie goal Ziyech

Laatste update:

Marokko is tegen een nederlaag aangelopen in de kwalificatie voor de Afrika Cup. De Atlasleeuwen verloren door een eigen doelpunt van doelman Munir en een goal van Zakhele Lepasa met 2-1 in en van Zuid-Afrika. Hakim Ziyech tekende met een karakteristiek schot nog wel voor de aansluitingstreffer, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen. Naast de ex-Ajacied stonden ook Zakaria Aboukhlal, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi in de basis. De nederlaag zal vermoedelijk niet heel hard aankomen in Marokko. Het land had zich al geplaatst voor de Afrika Cup. Het toernooi wordt in januari en februari 2024 afgewerkt in Ivoorkust.

Bijzonderheden:
Marokko kende bepaald geen goede start. Een voorzet vanaf rechts van Percy Tau leek voor geen enkel gevaar te zorgen, maar doelman Munir liet de bal door zijn handen glippen en moest toezien hoe hij een tegentreffer niet meer kon voorkomen: 1-0. Zuid-Afrika was de betere partij en kwam voor rust bijna op 2-0. Lepasa gaf vanaf rechts strak voor op Themba Zwane, die in een keer schoot maar stuitte op Munir. De problemen werden groter voor Marokko toen Mazraoui geblesseerd naar de kant moest na een duel met zijn directe tegenstander. Wat de verdediger precies mankeert, is nog onduidelijk. Lepasa kreeg nog voor rust de kans om de tweede te maken. Oog in oog met Munir kwam de doelman als winnaar uit de strijd.

Vlak na rust verdubbelde de ploeg van bondscoach Hugo Broos de voorsprong alsnog. Na een vlotlopende aanval schoot Mihlali Mayambela nog tegen de benen van Munir, die niet kon voorkomen dat Lepasa de rebound binnenliep: 2-0. Een kwartier na rust kwam Marokko terug in de wedstrijd. Ziyech werd bediend aan de rechterkant van het veld, sneed naar binnen en krulde zijn schot keurig in de verre hoek: 2-1. In de slotfase van het duel bleek Marokko niet meer bij machte om nog iets aan de achterstand te doen. Zodoende was de eerste nederlaag sinds 17 december 2022 een feit. Toen won Kroatië de strijd om het WK-brons (2-1).

Zuid-Afrika - Marokko 2-1
5' 1-0 Munir (eigen doelpunt)
48' 2-0 Zakhele Lepasa
60' 2-1 Hakim Ziyech

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Marokko was weer vanouds slecht. Tegen Afrikaanse landen blijven ze het moeilijk hebben en goals maken blijft nog steeds een probleem. Met beide benen op de grond nu en zorgen dat er eindelijk een organisatie waar elke tegenstander moeite mee heeft.

17 juni 2023 om 19:28

Marokko speelde ook niet met het sterkste elftal, verder wel eens dat het vanouds echt slecht was. Maar voor de Afrika cup zal Marokko (hopelijk) op z’n sterkst zijn, helemaal als we de geruchten mogen geloven over de nieuwe aankomende spelers

17 juni 2023 om 20:07

Wie lijken er zoal bij te komen?

17 juni 2023 om 20:18

Geruchten gingen voornamelijk over amine adli, Ibrahim diaz, ben seghir, Mohamed cho en sofiane diop. Niet de minste namen lijkt mij.

17 juni 2023 om 20:46

ibrahim diaz die heeft volgens een Spaanse interview bij aankomst in Madrid bij real Madrid aangegeven dat hij zijn best doet bij de nationale team van Spanje te horen van amine adli is bekend dat hij zich zal aansluiten bij de selectie de eerst volgende wedstrijd. Cho en seghir die doen mee aan ek samen met frankrijk. Heb wel gehoord dat ze waarschijnlijk zullen aansluiten bij het marokkaanse elftal

17 juni 2023 om 20:49

Mooi dat de selectie versterkt wordt. Die Serie B-spits afgelopen WK was niet heel geweldig.

17 juni 2023 om 21:42

Jij en ik zouden het beter doen dan die spits afgelopen wk.

17 juni 2023 om 23:54

En toch is hij topscorer geworden van de Serie B en heeft hij een goed seizoen achter de rug. Op het WK was hij inderdaad wat ongelukkig, maar het is ook onmogelijk om hem te kunnen beoordelen op geen eens een helft voetbal in totaal.

Niks aan het handje . Marokko is al geplaatst en zuid Afrika niet en moesten winnen . De trainer zei van te voren we gaan wat jongens testen die in mijn ogen allemaal gezakt zijn Louza, mallah , idrissi , zaroury allemaal gezakt. Ook de keeper munir die ipv bouno op goal stond helaas een grote blunder. Blijft een verschil Marokko tegen sterke Europese tegenstanders of tegen Afrikaanse landen. Het Afrikaanse voetbal ligt ze niet.

17 juni 2023 om 20:47

Snap totaal niet waarom Louza speelt ! Vond Mallah nog meevallen. Is ook zijn 1ste wedstrijd voor de nationale elftal
Aboukhlal was ook niet goed , heb over de 1ste helft ook. 2de helft speelde hij niet op zijn positie dus dat kan nog.

17 juni 2023 om 20:49

klopt hij had aangegeven dat hij het juist goed vind als er een wedstrijd gelijk word gespeeld want dan zet hem aan het denken wat meer verbeterd kan worden aan de selectie en spelers uit te testen voor de africa cup begint. De reden waarom de andere spelers niet meedoen is vanwege de rust die hij ze gunt omdat veel spelers meer dan 40 wedstrijden hebben gespeeld tijdens competitieperiode en wil niet deze spelers riskeren op een blessure voordat het africa cup begint

Het lijkt wel alsof Vahid Halilovic weer bondscoach is sinds de wedstrijd tegen Kaapverdië. Dit deed pijn aan de ogen en is verre van het niveau van het WK, ik krijg steeds meer het gevoel alsof dat een winterdroom was..

17 juni 2023 om 19:28

Het is maar een onbelangrijke wedstrijd die je niet hoef te winnen in Zuid Afrika. Coach heeft kansen gekregen om dingen uit te puzzelen. Als ze er moeten staan staan ze er weer.

17 juni 2023 om 23:57

Marokko is al geplaatst, dus deze wedstrijd was voor spek en bonen. Perfecte mogelijkheid om nieuwe en wisselspelers te gebruiken. Nu weten we in ieder geval dat Idrissi niet meer hoeft te spelen en dat spelers als Boufal en Ounahi + Amrabat onmisbaar zijn.

Mazraoui is ook vaker geblesseerd dan niet. Zonde voor die jongen.

Jammer natuurlijk, maar dit was een veredelde B elftal.

Alleen de verdediging was compleet.

Middenveld zonder Amrabat is echt een pijnpunt, Louza zakte door het ijs.

Zarouri en Maleh mogen van mij inpakken.

Louza en Idrissi wil ik toch het voordeel van de twijfel geven, Idrissi stond aan de basis van de goal van Ziyech en Louza wisselde goede momenten met slechte momenten af.

17 juni 2023 om 20:51

Louza is echt een prutser, is niet de 1ste keer
Idrissi was heel traag in zijn handelingen, maar die zou zeker nog kansen moeten krijgen.
Maar Malleh valt nog mee vind ik persoonlijk. Kan nog zeker groeien ..

17 juni 2023 om 23:58

Ik vind juist Louza en Idrissi echt dramatisch. Maleh en Zaroury zijn nog jong en kunnen zich verbeteren.

Heb alleen de eerste helft gekeken en dat was dramatisch. Was natuurlijk te verwachten gezien de opstelling. Ik denk dat de echte kracht van Marokko hem zit in het blok voor de verdediging (Amrabat en Ounahi). Als die twee er niet zijn is het echt aanzienlijk minder en dat is wel zorgwekkend. Er is een frisse wind onderweg in augustus, dus ben benieuwd wat Regragui hier van gaat maken

Met compleet elftal is Marokko erg sterk, zodra iemand eruit valt hebben we geen waardige vervanger. Dat was in de halve finale ook een groot probleem. Dat zie je nu ook weer bij afwezigheid van duo Amrabat/Ounahi. Vooral met die laatste mis je veel creativiteit als hij er niet is. El Khanouss en in mindere mate El Yamiq zijn de enigen die volwaardige vervangers zijn op hun positie. Wel fijn dat de wedstrijd nergens over ging. Liever nu erachter komen dan tijdens een toernooi of belangrijke wedstrijd.

18 juni 2023 om 00:01

Tissoudali was in de kwalificatie voor het WK ook ijzersterk. Speelde vandaag helaas niet heel goed, maar dat lag vooral aan het tempo van de wedstrijd denk ik. Ik denk dat Tissoudali nog wel van waarde kan zijn als wissel voor En-Nessyri of als er van systeem wordt veranderd. Zaroury en Maleh zijn nog jong en kunnen zeker uitgroeien tot volwaardige vervangers van Ounahi en Amrabat, daarnaast komen er nog een paar nieuwe spelers bij in september, dus laten we hopen dat daar veel goeds bij zit.

Velen denken dat Marokko het wel even door gaat zetten na hetgeen wat ze hebben gepresteerd op het WK. Het is gewoon net zoals eerdere Afrikaanse landen een eendagsvlieg. Zij gaan never nooit meer zo ver komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren