Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokko in ‘poule des doods’: ‘Respect voor die landen, maar geen ontzag’

Laatste update:

Marokko werd vrijdagmiddag bij de loting voor het WK gekoppeld aan Spanje, Portugal en Iran. De groep van de Leeuwen van de Atlas kan met recht als ‘poule des doods’ worden bestempeld, zo weet ook Sofyan Amrabat. Toch acht de middenvelder van Feyenoord Marokko niet kansloos in de poulefase.

“Het is een zware loting, maar tegelijk bestaat er geen makkelijke loting in het voetbal”, zegt Amrabat tegenover Voetbal International. “Spanje en Portugal zijn wedstrijden waar je als voetballer naar uitkijkt om jezelf te meten. We hebben een goede talentvolle groep, een mix tussen jong talent en wat oudere ervaren spelers.”

“Er is veel respect voor de tegenstanders maar geen ontzag. We gaan zoals altijd alles geven en dan zullen we vanzelf zien waar we staan”, besluit Amrabat. Ook bondscoach Hervé Renard spreekt tegenover DM Sport van een 'moeilijke groep'. "De hele wereld wil Spanje vermijden en hetzelfde geldt voor Portugal, de Europees kampioen. Maar dat hoort bij het WK, het niveau ligt heel erg hoog."

Marokko zal in Rusland voor het eerst sinds 1998 aanwezig zijn op het mondiale eindtoernooi. Karim El Ahmadi spreekt op de clubsite van Feyenoord van een 'hele pittige, maar vooral ook mooie' loting. "Naar welke wedstrijd ik nu het meeste uitkijk? Ik denk die tegen Spanje, dat wordt hoe dan ook een mooie wedstrijd. Het toernooi is iets om naar toe te leven, maar ook nog ver weg", aldus de middenvelder.

Zie jij Marokko de groepsfase tijdens het WK overleven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als klein voetballand is de kans natuurlijk ook erg groot dat je 2 sterke tegenstanders treft.

"Poule des doods". Hou op zeg. 1 van de zwakste uit pot 1. De beste uit pot 2. 1 van de zwakste uit pot 3. Middenmoot uit pot 4. Gewoon een hele gemiddelde poule.

1 december 2017 om 17:54

1 van de zwakste uit pot 1? Het is alleen maar de Europees kampioen met in zijn gelederen de beste speler ter wereld.. op de kat na de leukste thuis zeker?

1 december 2017 om 18:00

Europees kampioen met alle geluk van de wereld*. Wisten in de poule geen wedstrijd te winnen. In de KO fase zeer gunstige loting (Kroatie, Wales en Polen geen Duitsland, Spanje of Italie) en opnieuw ontsnapte ze met veel geluk tegen Kroatie en Polen. In de finale was Frankrijk veel beter, maar door een zondagsschot van Eder wisten ze te winnen. We moeten niet doen of Portugal de kwaliteiten heeft van Frankrijk, België, Argentinië, Brazilië of Duitsland.

1 december 2017 om 18:11

Mollemarijden hou is op met dat minderwaardigheidscomplex. Kwalitatief gezien is dit gewoon een hele matige poule. 2 landen die we nooit op een WK zien en de 2 winnaars van de afgelopen EK's oftewel een formaliteit. Daarnaast ligt er geen 1 "autochtone" Nederlander wakker van dat Marokko gaat. Leuk dat jullie gaan, maar jullie zijn gewoon opvulling. Net zoals mijn club Ajax in de CL. Dat heet realisme.

1 december 2017 om 18:13

De fenomeen Portugal bewees juist wel "dat je winnaar kan zijn met geluk." Of vond je Griekenland kwalitatief het beste land in 2004?

1 december 2017 om 18:15

Messi speelt toch bij Argentinië?

1 december 2017 om 18:17

Zyttotje toch, ga je nou opportunistisch appels met peren vergelijken? Je krijgt nog een kans om jezelf te bewijzen en met iets zinnigs te komen anders rest mij niets meer en niets minder om je berichtjes te negeren, ga niet mijn tijd verdoen aan elk willekeurige puber die nog moet uitvinden dat de bal rond is

1 december 2017 om 18:21

Geluk of collectief sterk staan? Profiteren van de tegenschander die jou als minder beschouwt en lekker verassen dat is wat Griekenland deed en wat Marokko ook kan doen maar zodra je verder komt in het WK dan zal het steeds moeilijker gaan en moet je ook gaan rekenen op de individuele kwaliteiten.

1 december 2017 om 18:22

Wat zijn de appels en peren dan? Zowel Portugal als Griekenland hebben mega veel geluk gehad met hun EK titels. Kwalitatief het 6de of 7de land dat mee deed. Kun je wel met "stumpertje" en "puber" komen, maar alleen Ronaldo van Portugal zou in de basis staan bij landen als Spanje, Brazilië, Frankrijk, België en Duitsland.

1 december 2017 om 18:31

Kereltje toch, wil je een land vergelijken die de laatste 20 jaar altijd op hoog niveau heeft meegedaan vergelijken met een land die een keer een goede lichting heeft gehad? Ze hebben ijzersterk gespeeld en verdient gewonnen maar daarna was het klaar. Portugal niet stumper en heb je de wedstrijden gezien toevallig? Of loop je alleen vanuit je frustratie jezelf voor gek te zetten? We hebben het niet over een land die al acht jaar geen hoofdtoernooi heeft gezien en nog steeds denken dat ze goed zijn. We hebben het niet over België die vooral goed is in zeggen dat ze goed zijn maar verder niks presteren. Ze hebben wel van hun Noordeburen het misplaatste arrogantie aangeleerd. Verder praat je veel maar komt er weinig uit. Termen als geluk, geen speler heeft een plek etc.. etc.. dat zijn geen feiten maar dat is jouw mening en gezien je staat van dienst in dit topic weten we natuurlijk hoe serieus we deze vooral noet moeten nemen. Is het al een beetje duidelijk of wil je er gewoon voor zorgen dat de rest van de deelnemers hier heel intelligent overkomen?

1 december 2017 om 18:33

Nu the way, ga nu eten en daarna zelf voetballen dus dan weet je het alvast. Grijp nu je kans op je laatste post te maken. Zal niet meer reageren en heb je ook eens een keer in je leven het laatste woord

1 december 2017 om 18:42

Jezus wat een frustratie bij jou zeg. Laat ik het zo zeggen als je iemand met stumper gaat uitschelden, omdat hij Portugal geen speciaal land vind dan ben je wel de laatste die intilligent overkomt. Ik vind Portugal kwalitatief gewoon 1 van de zwakste landen uit pot 1. Op het EK wisten ze maar 1 van de 7 wedstrijden te winnen binnen 90 minuten en dat was tegen Wales. Landen als Hongarije, Zwitserland, Polen en Zweden wisten ze na 90 minuten op een gelijke stand te houden. Op Ronaldo en Semedo na heb je geen spelers bij een Europese topclub die bepalend zijn. Landen als België, Argentinië, Frankrijk en Brazilië hebben die wel. Dus vind ik Portugal 1 van de zwakkere landen in pot 1.

1 december 2017 om 19:07

Romeofc Ja en dat is dus de redenen waarom ik landen als Argentinie sterker vind.

1 december 2017 om 20:16

Ik zeg toch nergens dat het niks voorsteld? De fenomeen maakt ze alleen groter dan dat ze zijn.

1 december 2017 om 21:54

Ik ga helemaal stuk om deze uit de hand gelopen discussie. Probeer wel respectvol te blijven. Het is hier geen schoolplein. OT Portugal is zonder CR7 nog slechter dan NL. CR7 is bepalende factor. Einde discussie. Fijn weekend.

1 december 2017 om 23:28

Ehm doet Ajax mee aan de CL dan? Ik ben wel benieuwd wat jij als de moeilijkste poule ziet als het deze niet is.

2 december 2017 om 19:39

In 2004 was Portugal met afstand het kwalitatief beste land. In 2016 misschien niet, maar wel het land met een ijzersterke tactiek en een ijzersterke mentaliteit. Nu ook aangevuld met een aantal grote talenten.

2 december 2017 om 19:50

Spelers als Pepe, Bernardo Silva, Rafael Guerreiro, Gelson Martins, André Silva en Rui Patricio zijn natuurlijk ook allemaal baggeraars....

1 december 2017 om 17:58

17:55 jij begint vroeg haha, Dit is gewoon de sterkste poule hoor. Of wilde je zeggen dat Spanje en Portugal geen toppers zijn? Beetje rare redenatie aangezien het voor Marokko en zeker Iran een poule des doods is als je landen als Portugal en Spanje loot

1 december 2017 om 18:00

Ja en voor die andere niet zo sterke landen? Die zitten allemaal ook in een poule des doods of niet?

1 december 2017 om 18:05

Leuk en aardig, maar dit is gewoon een poule zoals die van Engeland en Belgie. 2 goede landen en 2 zwakke. Geen poule des doods. Denk je dat ze dit in Engeland of Frankrijk als poule des doods zien? Nee alleen de Marokkanen zien het als poule des doods. Vind de poules van Argentinië en Duitsland "overall" veel sterker net zoals die poule met Colombia en Polen. Die poule van Engeland en België is ook niet veel slechter. Alleen die poule van Rusland is echt zwak.

1 december 2017 om 18:11

Dan onderschat jij Marokko want Marokko is niks slechters dan die "3de" landen. Portugal en Spanje vind ik sterker dan België en Engeland hoor. En het gaat ook om het perspectief van Marokko die tegen 2 toplanden van de 3 moet dus wel degelijk een poule des doods voor Marokko.

1 december 2017 om 18:17

België is veel sterker dan Portugal man. Kijk dat team is. Courtois, Meunier, Alderweireld, Kompany, Vertonghen, Fellaini, Naingolan, De Bruyne, mertens, Lukaku en Hazard. Alleen Ronaldo en Semedo van Portugal zouden in de basis staan bij België. België is qua naam niet groots maar kwalitatief echt het 4de land na Frankrijk, Duitsland en Brazilië.

2 december 2017 om 01:41

Leuk team ja maar niet sterker dan Portugal vind ik. Naingolan gaat waarschijnlijk niet eens mee want die kan het niet vinden met Martinez. Ze hebben een prima team, Pepe, Ronaldo, Mourinho Coentrao Guedes, Joao Mario Adrien Silva, Bernardo Silva, Quaresma, Nani Gelson Martins etc zijn echt niet minder dan spelers als Fellaini en Lukaku etc. Maar goed laten we iig hopen op een prachtig WK met mooie wedstrijden

1 december 2017 om 18:00

Vind het ook niet echt een poule des doods. Een poule des doods vind ik een Poule waarin alle teams elkaar vrezen, en een ieder door kan gaan. Het is vrij duidelijk dat Spanje en Portugal deze poule "gewoon" zullen overleven.

1 december 2017 om 18:01

Wil daar wel even aan toe voegen dat het voor Marokko wel een hele ongunstige loting is, voor hun is het dus wel een hele zware en vervelende loting.

1 december 2017 om 20:27

Net zo gewoon als Spanje en Portugal vorig WK hun poule overleefden?

1 december 2017 om 23:37

Dat is waar. Het blijft voetbal, dus niets is zeker. Ik gun het Marokko ook van harte hoor, zitten veel ¨halve¨ Nederlanders in, dus daar voel je dan direct al een band mee. Echter, jij moet het ook met me eens zijn dat ¨normaliter¨ Spanje en Portugal door zullen gaan. Dat betekent niet dat Marokko kansloos is, maar de kans dat ze het niet halen is groter dan dat ze het wel halen.

2 december 2017 om 15:57

Er is geen normaliter in het voetbal en helemaal niet op een eindronde; het beste team of team met de betse spelers wint niet alijd! Elk toernooi vliegen er meerdere favorieten er in de eerste ronde uit. Het wordt een hele klus voor de Spanjaarden en Portugezen om door te gaan, want Iran en Marokko zijn geen teams waar je zo ff over heen loopt. Marokko heeft kwaliteit en talent. De wedstrijd tussen Portugal en Marokko wordt een hele spannende wedstrijd, Marokko is de underdog, maar niet kansloos. Marokko maakt een reeele kans om door te gaan.

2 december 2017 om 21:55

Je hebt geen zekerheden in het voetbal. Maar ¨normaliter΅ toch zeker wel. Normaliter eindigt Ajax boven AZ. Normaliter wint Real Madrid van Levante. Normaliter, is de kans groter dat Manchester United kampioen wordt dan Sunderland. Zo kan ik nog wel even door gaan. Maar dit is normaal gesproken, wat dus niet betekent dat het zekerheden zijn. Kijk naar Leicester in de PL (15/16), Griekenland op EK ´04 of De Graafschap - Ajax (1-1, 15/16). Normaal gesproken zijn Portugal en Spanje beter dan Marokko, dus normaal gesproken gaan zij door naar de volgende ronde. Echter, zoals de voorbeelden die ik zojuist heb opgesomd duidelijk maken: ¨normaal gesproken¨ betekent niet dat het hoe dan ook gebeurt.

Van alle tegenstanders moet Spanje juist Portugal weer treffen. Hier baal ik best van. Tegen Portugal heeft Spanje het altijd lastig. Iran en Marokko zouden daarentegen geen enkel probleem moeten zijn.

1 december 2017 om 17:54

Dan heb je Marokko duidelijk niet gevolgd en ken je de selectie totaal niet.
Als je denkt dat Spanje zomaar wint van Marokko.
Daarnaast heeft Iran ook een degelijk elftal.

1 december 2017 om 17:59

Gast komop man haha. Een beetje realisme kan ook geen kwaad. Spanje kan met spelers als Isco, Silva, Iniesta en Thiago elke verdediging opensplijten. De enige kans die ik Marokko zou geven is om met zijn elven in het doel te staan. Maar ja in een Wk kan alles gebeuren natuurlijk maar ik denk toch dat ze geen kans maken tegen dit Spanje. Daarnaast heeft Spanje 11 topspelers en Iran en Marokko niet. Ook een groot verschil.

1 december 2017 om 19:08

Je moet niet vergeten dat Spanje in 2010 de eerste groepswedstrijd had verloren. Dus ze hoeven niet met zijn elven in het doel te gaan staan om een resultaat te boeken tegen Spanje. Spanje is natuurlijk de favoriet, maar ik denk dat Marokko het ze nog lastig kan maken. Iran heb ik helemaal niet zien voetballen, dus ik weet niet hoe sterk of zwak die zijn.

1 december 2017 om 19:10

Weer opnieuw onderschat je Marokko. Spanje had afgelopen jaren diezelfde grote namen en presteerden niet. Wordt erg interessant...

1 december 2017 om 20:35

Spanje en Portugal laten er vorig WK ook al na de eerste ronde uit dus niks is zeker.

1 december 2017 om 21:48

Maar dit is een Spanje met nieuwe verse krachten. Met jonge, hongerige spelers gecombineerd met ervaren rotten. De ambitie zit er weer in. Volgens mij onderschatten juist jullie Spanje. Vergeet ook niet dat Nederland er op los counterde en dat Daley Blind zo'n mooie voorzet had.

1 december 2017 om 21:53

Niemand onderschat Spanje, niemand onderschat Portugal.....iran en Marokko zijn degene die hier door velen worden onderschat, door jou aangezien jij er vaniut gaat dat Portugal en Spanje geen enkel probleem zullen hebben met Marokko en Iran.

1 december 2017 om 18:03

Mooi toch man! Ik ben Portugees en zijn mooie wedstrijden. Ik verheug me er nu al op. Natuurlijk is op sportief gebied Spanje voor ons de minst gunstige van pot 2 maar alleen maar mooier dat we weer tegen elkaar moeten, het brengt meer dan alleen voetbal.

1 december 2017 om 21:51

@De Fenomeen, ik ben letterlijk als de dood voor jullie haha. Weet je nog het Wk van 2012, die halve finale? Jullie waren het enige land dat het ons moeilijk had gemaakt waardoor het op penalty's moest aankomen. Ook die afstraffing na het Wk vergeet ik ook niet. Daarom liever Duitsland/ Brazilie dan Portugal wat gewoon een zeer taaie ploeg is die uit het niks kunnen winnen tegen de beste tegenstander.

2 december 2017 om 00:23

Er was geen wk in 2012.

Mee eens.
Gewoon best doen, alles geven en zie wel waar die schip strand.

Hhaha denk dat Spanje en Portugal ook allebei niet blij zijn met de loting.
Zo wilden de Fransen spelers absoluut niet Marokko loten.

1 december 2017 om 18:03

Hoorde dat ze ook Saoedi-Arabië niet wilden loten!

1 december 2017 om 18:56

Ze wouden ook Nederland niet loten en dat is gelukt

Eigenlijk is dit best heerlijk. Eindelijk weer een Wk en dan tegen dit soort landen spelen. Bedoel je wil ook niet naar een Wk om tegen matige landen te spelen. Tuurlijk dit wordt enorm lastig, maar kans is er zeker. Marokko moet Iran verslaan in de eerste wedstrijd en hopen dat Spanje van Portugal wint. Daarna gelijkspelen tegen Portugal en je maakt gewoon kans om door te gaan. De bal is rond he.

1 december 2017 om 23:58

Tot het stuk het: “tuurlijk dit wordt...” was ik het met je eens, daarna zet je jezelf compleet voor lul. Stel Marokko wint tegen Iran, en Spanje van Portugal, ook tegen Portugal spelen ze gelijk, wat dan? Tegen Spanje ga er dan compleet van af, ook Portugal vreet Marokko met huid en haar op. Ik schat ook Iran hoger in dan Marokko, die hebben het vorig WK ook niet slecht gedaan.

2 december 2017 om 04:08

Is goed joh, mag je vinden maar het blijft speculatie dus doe maar niet alsof het feiten zijn. Of wist je ook van te voren dat Oranje met 5-1 zou winnen van Spanje? ...tsja hopen mag best toch en natuurlijk wordt het een hels karwei.

Ik zeg alleen dat er kans is, want anders kan je beter thuis blijven. En Marokko is vaak sterk tegen sterke landen. Renard zal het wel tactisch goed aanpakken en Ziyech gaat heerlijk vlammen. maar we spreken elkaar dan wel.

1 december 2017 om 23:58

Tot het stuk het: “tuurlijk dit wordt...” was ik het met je eens, daarna zet je jezelf compleet voor lul. Stel Marokko wint tegen Iran, en Spanje van Portugal, ook tegen Portugal spelen ze gelijk, wat dan? Tegen Spanje ga er dan compleet van af, ook Portugal vreet Marokko met huid en haar op. Ik schat ook Iran hoger in dan Marokko, die hebben het vorig WK ook niet slecht gedaan.

1 december 2017 om 23:58

Tot het stuk het: “tuurlijk dit wordt...” was ik het met je eens, daarna zet je jezelf compleet voor lul. Stel Marokko wint tegen Iran, en Spanje van Portugal, ook tegen Portugal spelen ze gelijk, wat dan? Tegen Spanje ga er dan compleet van af, ook Portugal vreet Marokko met huid en haar op. Ik schat ook Iran hoger in dan Marokko, die hebben het vorig WK ook niet slecht gedaan.

Het is leuk om die drie landen samen in een groep te zien, als je kijkt naar de ligging van dd landen en de geschiedenis. Mij boeit het echt niet, als Marokko deze groep overleeft is het wk geslaagd.

Iran moeten we pakken, portugal is wel eens een verassing mogelijk want zo denderend vind ik ze niet, en spanje zoals in de kwalificatie is niet te stoppen denk ik dan. Dus wie weet kunnen we stunten, zou toch prachtig zijn

2 december 2017 om 00:25

Ik denk als in een must, dat is een wedstrijd die op papier de makkelijkste is, maar Iran is niet voor niks het beste team uit Azie, dus wordt het nog wel een mooie wedstrijd hoop ik, met een overwinning voor Marokko natuurlijk.

Dit hebben wij weer dat er uitgerekend Spanje en Portugal uit de koker komt dit is natuurlijk kansloos. Denk dat we na 3 wedstrijden weer naar huis gaan helaas schat deze 2 landen hoger in dan ons. Iran moeten we trouwens wel kunnen hebben maar ach zoals Renard zei op het WK bestaan er geen makkelijke tegenstanders.

Wat ben ik blij dat iedereen Iran onderschat. En nu hopen dat dat ook op het veld gebeurt. 😁
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷

1 december 2017 om 19:07

Ik hoop alleen al voor alle presentatoren dat jullie niet door gaan. De niet Nederlanders weten waarschijnlijk niet dat je ook gewoon Reza mag zeggen🙄. Hoe goed zijn jullie ongeveer ik ken alleen Reza en Alireza (met hun moeilijke achternamen) en dacht dat die Azmoun van Rostov ook uit Irak kwam. Hebben jullie verder nog goede spelers om op te letten?

1 december 2017 om 19:12

Die spits van Ostersunds, Ghoddos, is ook een goede voetballer. Turkse voetballiefhebbers kennen hem vast nog wel, blijft het goed doen in Europa. Daarnaast hebben ze nog Karim Ansarifard bij Olympiacos.

1 december 2017 om 19:54

Dat is nou het mooie. Er is eigenlijk geen een Messi of CR. Collectief zijn ze vooruit gegaan. Verdediging staat dankzij de Portugese coach als een huis. En elke team krijgt altijd kansen en Iran heeft als Azmoun en Taremi 2 goaltjesdieven. Reza en Alireza komen uit eredivisie maar zijn beide geen basisspeler.

Ze moeten er maar gewoon vol goede moed en onbevangen ingaan. Spanje of Portugal kunnen zomaar een minder WK hebben (al verwacht ik dat zeker bij Spanje niet) en dan is alles mogelijk. Dit gaat een hele mooie poule worden!

Allereerst wil ik mijn Marokkaanse medelanders feliciteren met de mooiste poule van het WK. Het zal erom spannen voor de tweede plaats maar ik hoop dat Portugal zal winnen.

Ondanks al dat gezeur hier over Portugal en dat we de onverdiende Europees kampioen zijn denk ik dat we een goede kans maken om door te gaan. We zijn geen Spanje Duitsland Frankrijk Argentinië of Brazilië maar kunnen wel degelijk een rol spelen. Ik moet eerlijk zeggen dat het gebrek aan respect voor de prestatie van Portugal wel stuitend is maar ieder zijn mening. Als je een team op kan stellen zoals Portugal dan ben je niet de beste misschien maar Engeland, België, Portugal, Mexico en Colombia zijn outsiders voor de wereldtitel maar ik denk dat het dit keer Spanje of Duitsland word.

Normaliter verliest Portugal van Spanje.
De tweede wedstrijd is cruciaal. En iedereen vergeet het countervoetbal van Iran. Daar win je niet zomaar van de anti voetbal bondscoach Carlos Queiroz die zal zeker weten hoe tegen Portugal te moeten spelen.

Heel veel plezier en succes allemaal en ik hoop dat we er een mooie zomer van maken.
FORCA Portugal

Gewoon van genieten, leuke wedstrijden! Snap die negatieve reacties niet echt Marokko zat in pot 4 dus een moeilijke loting zat erin. Marokko stond een tijdje terug nog op de 68e plek en nu op de 40e dus er is een stijgende lijn. Jammer dat NL er niet bij zit en zal door het WK zakken op de fifa ranglijst. Succes Marokko!

Elk WK heeft zijn verassingen, in positie en negatieve zin. Marokko is niet kansloos en laat die Portugezen en Spanjaarden maar komen, niks te verliezen!

Zoo zeg, die gingen zeker alvast voor het WK zo veel mogelijk clichés in één artikel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren