Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokkaanse bond grijpt mis in Eredivisie: ‘Ik droom van het grote Oranje’

Laatste update:

De Marokkaanse voetbalbond heeft Sparta Rotterdam-talent Abdou Harroui diverse keren benaderd om voor de nationale ploeg te spelen. De 22-jarige middenvelder heeft vriendelijk bedankt, aangezien hij in de toekomst voor het Nederlands elftal wil spelen.

Marokko is een paar keer gekomen, maar ik heb ze bedankt”, vertelt Harroui in gesprek met FOX Sports. “Ik heb ze gewoon gezegd dat ik me thuisvoel bij Jong Oranje. Ik droom van het grote Oranje. Nederland heeft ook veel meer voor mij betekend als persoon. Ik heb hier op school gezeten, ik heb hier alles geleerd en ik heb hier op voetbal gezeten.”

Harroui is Nederlands jeugdinternational en wil in de toekomst voor het Nederlands elftal spelen. Hij merkte dat mensen om hem heen probeerden om hem te beïnvloeden rond zijn keuze. “De omgeving gaat heel veel met je praten, terwijl ze eigenlijk helemaal geen verstand hebben van voetbal”, aldus de middenvelder, die benadrukt dat er ‘geen goede of slechte keuze’ is bij het kiezen tussen Nederland of Marokko.

Harroui werd opgeleid door Sparta en brak vorig seizoen definitief door in het eerste elftal. Hij kwam tot 35 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan 30 als basisspeler. Dit seizoen is hij een vaste basisklant in het team van trainer Henk Fraser. In alle 25 wedstrijden begon hij vanuit de basis. Tot dusver was hij vier keer trefzeker deze jaargang.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Los van t feit dat het maar de vraag is of hij het gaat halen, mooi om dit soort ambities te hebben, en vooral ook knap dat hij niet bang is ze uit te spreken, ongeacht wat anderen er van denken.

7 maart 2020 om 10:04

Ik denk niet dat er een angstcultuur bestaat bij de NLers met marokkaanse achtergrond. Misschien meer trots zijn op Marokko ofzo, maar ik geloof niet dat ze verbannen worden ofzo als ze voor NL kiezen... Ik kan me juist voorstellen dat een speler niet in het begin van zijn carriere gaat roepen dat hij ooit voor Marokko gaat spelen, omdat je anders een 'mes in de rug van de knvb steekt'. Maar voor oranje willen spelen kun je gewoom roepen denk ik, dan wordt je heus niet bedreigt.

7 maart 2020 om 10:04

@ajaxcagliari Ik denk dat het een grote misvatting is om te denken dat marokkaanse/Turkse voetballers niet voor zich zelf kunnen denken en beslissingen nemen. Bepaalde media hebben er een handje van om meteen te spreken over druk vanuit de familie of vriendenkring alsof we het over het leger hebben.

7 maart 2020 om 10:39

Uit de tekst: "hij merkte dat mensen om hem heen probeerden om hem te beïnvloeden rond zijn keuze. “De omgeving gaat heel veel met je praten, terwijl ze eigenlijk helemaal geen verstand hebben van voetbal”, aldus de middenvelder"denk niet dat veel mensen zeggen dat het een leger is, maar druk wordt er zeker uitgeoefend.

7 maart 2020 om 10:46

@ASRoma8 Dus omdat mensen die close met hem zijn tegen hem praten over voetbal, concludeer jij dat ze hem onder druk zetten om voor Marokko te kiezen..? Jij weet dus op basis van die ene zin dat het niet gaat om mensen die gewoon super trots op hem zijn maar dat het negatieve figuren zijn die hem effe komen vertellen wat hij moet doen...Met alle respect maar waar haal je in vredesnaam de arrogantie en misplaatste superieuriteitsgevoel vandaan om te denken dat het bij Marokkanen en Turken op die manier gaat...? En het is deze site die er beïnvloeden bij heeft toegevoegd. Hij heeft het woord beïnvloeden niet in de mond genomen dus vraag ik mij af waarom jij dat wel zo wil doen laten lijken...?

7 maart 2020 om 11:02

Zo jij voelt je wel heel erg aangevallen? Hij reageert alleen op iets wat Harroui zelf heeft gezegt en zie hem niks geks zeggen? Daarnaast heeft Harroui het over mensen in de "omgeving", dit betekent niet direct mensen die heel close met hem zijn..

7 maart 2020 om 11:26

@analist25 dat bedoel ik ook zeker niet! Gaat mij vooral om het feit dat het op dit moment best onrealistisch is om voor Nederland te kiezen, aangezien de kans gewoon klein is dat hij ooit gaat worden geselecteerd (maar hij mag me zeker verrassen). Het lijkt mij persoonlijk erg verleidelijk, als Marokko komt, om daar voor te kiezen.. maar deze jongen is principieel en dat siert hem.

7 maart 2020 om 11:39

De grootste invloed is de media die er constant om vraagt bij marokaanse spelers. En dat veel minder doen bij bv turken surinamers antis. Dus vanuit nl is er altijd meer druk geweest, dit roep ik al jaren Wij zijn er minder mee bezig dan nederlanders. Maar puntje bij paaltje hij is een leuke voetballler maar we zouden hem niet echt missen genoeg aanvallende spelers uit maroc. Wij hebben een centrale verdd nodig. Mogen we aub 1 van jullie 3 lenen. Aangezien jullie toch met 2 spelen. En jullie gebruiken ook onze spelers dussssss.

7 maart 2020 om 12:17

@infodesk, dat komt doordat er veel meer talentvolle Marokkaanse Nederlandse voetballers zijn dan Turkse Nederlandse voetballers. Suriname en de Antillen hebben een enorm matig elftal wat nergens om meedoet.

7 maart 2020 om 13:20

Ik vind je vraag om een van onze verdedigers humor, ook al mag het zeer zeker niet, moet ik toch reageren op je laatste zin. Nederland gebruikt spelers van Marroko? Dat lijkt me echt volledig de wereld op zijn kop. Praktisch het hele team van Marroko is enkel Marrokaans door familiegeschiedenis, er zijn bijna geen geboren Marrokanen in de selectie. Of ja, dat was zo afgelopen eindronde. Marroko is bij uitstek een land dat spelers van andere landen gebruikt.

7 maart 2020 om 17:39

Geen geboren marokannen je zegt het al" marokannen" hoe kan marokko spelers gebruiken van andere landen als jij ze zelfs marokaan noemt ff de logica aub maar goed om te beginnen Zonder marokko zou je geen affelay of boula hebben gehad. Dus het zijn echt marokannen. Of ze nou hier geboren zijn of china. Wij marokannen noemen ons als eerste marokaan daarna pas nederlander. Bv jij zou aan mij vragen wat ben je voor afkomst. Dan zeg ik toch geen nederlander, zelfde geld voor elke marokaan in nl. Dus dan ben je marokaan. En familie geschiedenis bepaalt toch ook jou nationaliteit? Dat jij ervan maakt dat je meer nederlander bent omdat je er bent geboren is raar. Want als wij wat slecht doen zijn we marokaan. Mooi voorbeeld mocromafia waarom geen nlmaffia of iets dergelijks. Nee meneer sorry jullie hebben ons bijna altijd als marokaan gezien en ia niet gek want dat zijn we ook dus dan zijn we marokaans, en gebruikt marokko de spelers waar ze recht op hebben omdat ze marokaan zijn. En dat jij dat zo serieus nam van het gebruiken van speler zegt maar weer dat wij er helemaal niet zo mee bezig zijn als de meeste nederlanders. Was een grap. maar wij houden van nederland en van marokko en vinden het mooi om een marokaanse speler op een ek te zien, dat maakt ons ook trost van kijk ze hadden ons nodig zie je wel hahahaha grapje hoor v

Jammer voor Marokko, dit is zo een speler die ze wel konden gebruiken als hij zich door ontwikkeld. De positie waarop hij speelt is namelijk onderbezet. Of hij Nederland uberhaupt haalt is nog maar de vraag, maar niks is onmogelijk. Marokko heeft het in ieder geval wel al geprobeerd dus dat zegt ook wel iets. In Marokko zeggen ze dan: je bent een shekam. Daar is niks mis mee.

7 maart 2020 om 11:42

Zijn plek is overbezet in Marokko, stuk 10 spelers kunnnen op zijn posititie

7 maart 2020 om 18:54

Marokko heeft niets aan een cm van Sparta😂

Mooi dat hij zn eigen keuze heeft kunnen maken. In deze kwesties is er geen goed of fout. Als je mag kiezen tussen twee verschillende landen is dat gewoon je goedrecht.

Een keuze tussen een land is nooit fout wanneer de speler voor zijn gevoel kiest. Of het nou een grote speler is of een wat onbekendere dat maakt niet uit. Maar ik vind het wel mooi om te zien dat hij Nederland dankbaar is en graag daarvoor uitkomt.

In ieder geval toont Abdou Harroui ondubbelzinnig aan dat hij in de tegenwoordige en de toekomende tijd leeft. En niet in de voltooid verleden tijd. Los van of hij ooit in aanmerking komt voor Oranje. Petje af, en diep respect voor de Spartaan.

Knap van die jongen. Leuk talent ook. Dat hij al in jong Oranje speelt is al een indicator. En waarom zou het niet lukken? Met Frazer heeft Sparta een zeer goede trainer die voor leuke resultaten zorgt, en het zal niet de eerste keer zijn dat een jeugdspeler van Sparta zich verder gaat ontwikkelen bij een top 3 club

Harroui is een uitstekende en zeer veelzijdige middenvelder. Prima techniek, sterk in de duels en kan een doelpunt maken. Zal na dit seizoen zeker een stapje gaan maken. En dan zullen we zien of het grote Oranje er in zit...

7 maart 2020 om 11:58

Ja precies, zeker een mooie speler met flair, balvast, uithoudingsvermogen en creativiteit met steekpasses in zijn spel. Hij doet het dit seizoen wel heel goed en kan denk ik wel naar een club als FC Utrecht volgend seizoen.

Ik ken deze speler niet goed genoeg om te kunnen beoordelen of hij ooit in aanmerking zou kunnen komen voor het Nederlands elftal. Maar ik ben blij dat hij zijn eigen keuze heeft kunnen maken.

7 maart 2020 om 15:48

@sammy21, maar wat hebben jongens als Boadu met deze Harroui te maken? Boadu is een spits en Harroui een middenvelder. Harrouis concurrentie is Wijnaldum Frenkie, Propper. Niet Babel, Boadu, Berghuis etc.

Deze jongen heeft talent maar we missen er niks aan als hij niet voor Marokko kiest het is geen toptalent. Zoals Ihattaren dat bijvoorbeeld wel is zie hem eerlijk gezegd het Nederlands elftal ook niet halen. Ook bij Marokko zal hij het nog lastig genoeg krijgen om een plek in de selectie te bemachtigen. Je hebt met Amallah ( Standard Luik ) Amrabat ( Hellas Verona ) Ait Bennasser ( Monaco ) Kiyine ( Lazio Roma ) Barkok ( Fortuna Dusseldorf ) Boujellab ( Schalke 04 ) en Taarabt ( Benfica ). Wel betere spelers die je kan oproepen op dit moment. Verder is Marokko nog bezig met Imran Louza ( Nantes ) die in de belangstelling van Ac Milan.

Vind hem echt een goede voetballer. Weet niet of hij goed genoeg kan worden voor oranje maar hij mag mij en alle andere verassen. Gun het hem van harte! Ik heb het eerder gezegd, Feyenoord sla je slag met deze jongen! Kan de concurrentie wel aan en als hij een basisplek verovert kan er gesproken worden of hij oranje in moet of niet

Ik denk niet dat het veel uitmaakt. Zie hem voorlopig niet in aanmerking komen voor Marokko of Oranje. Daarvoor moet ie zich flink ontwikkelen. Wellicht dat ie op zijn 24e of 25e in aanmerking komt voor 1 van beiden ploegen, dan kan ie op dat moment altijd nog van keuze veranderen, mocht Marokko als enige komen.

Vind berichten als deze alleen maar fijn om te lezen. Persoonlijk helemaal klaar met de non-eenheid die we vormen in dit land. Deze jongen is net als ik Nederlander met dezelfde droom die ik als jochie had; uit willen komen voor Nederland. Hard blijven werken, wie weet dat hij uit mag komen.

Het is goed om een duidelijk doel voor ogen te hebben, ik hoop alleen dat de beste man ee weloverwogen keuze maakt.. spelers als maher el ghazi bakkali etc zijn na 2 a 3 interlands nooit meer opgeroepen.. dat moet tóch meewegen in je keus

7 maart 2020 om 19:19

Ja maar zo Bakkali heeft amper gespeeld laatste jaren. Die zou toch evenmin voor Marokko zijn opgeroepen?

Mooi dat Harroui bij het maken van zijn keuze ook de keuze die zijn ouders ooit maakten om hun toekomst in Nederland te willen voortzetten nu ook heeft doorgetrokken. Gewoon de consequentie van een eerdere beslissing. Hij woont hier, leeft hier, werkt hier en dus komt hij uit voor een vertegenwoordigend team van hier. De mensen die hem hierin van gedachten wilden doen veranderen mogen daar een voorbeeld aan nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren