Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mark Flekken moet vier keer vissen en dreigt Champions League mis te lopen

Laatste update:

SC Freiburg dreigt plaatsing voor de Champions League mis te lopen. De nummer vier van de Bundesliga kende zaterdagmiddag een off-day tegen 1. FC Union Berlin en verloor met 1-4. Mark Flekken en consorten kunnen op de ranglijst worden ingehaald door RB Leipzig, dat een punt minder heeft en zondag speelt tegen FC Augsburg. Borussia Dortmund stelde de tweede plek veilig met een 1-3 zege op Greuther Fürth. Bayer Leverkusen won met 2-4 van TSG Hoffenheim, verzekerde zich van de derde plek en gaat de Champions League in. Nummer zeven 1. FC Köln verloor met 0-1 van VfL Wolfsburg en moet op de slotdag een plek stijgen om Europa in te gaan.

SC Freiburg – Union Berlin 1-4
De belangen van beide clubs, volop verwikkeld in de strijd om Europese tickets, waren al snel duidelijk. Het was de uitploeg die het eerst van zich liet horen. Taiwo Awoniyi raakte de paal, waarna de bal op de doellijn een prooi was voor Grischa Prömel: 0-1. Lucas Höler leek de stand weer gelijk te trekken, maar na inmenging van de VAR besloot de scheidsrechter de goal toch af te keuren. In plaats van een gelijke stand, verdubbelde Christopher Trimmel de voorsprong van de bezoekers. De verdediger kwam voor zijn man en kopte een voorzet van Sheraldo Becker hard raak: 0-2.

Vlak voor rust werd het nog erger voor Freiburg, toen ex-Eredivisie-speler Becker het derde doelpunt voor Union Berlin aantekende. De aanvaller werd de diepte ingestuurd door Awoniyi en trof via de benen van international Flekken doel: 0-3. Freiburg, dat nog altijd kans heeft op een Champions League-ticket, deed na een uur spelen wat terug via Höler. De aanvaller trof na twee eerder gemiste kansen op aangeven van Roland Sallai bij zijn derde kans wel doel: 1-3. Dichterbij kwam de thuisploeg echter niet meer en invaller András Schäfer maakte met zijn doelpunt aan alle twijfel een eind: 1-4.

Greuther Fürth - Borussia Dortmund 1-3
Met Nick Viergever in de basis leek Greuther Fürth halverwege de eerste helft op voorsprong te komen. De vrijstaande Branimir Hrgota rondde vanuit het strafschopgebied af na een pass van Simon Asta, maar de assistgever bleek buitenspel te hebben gestaan. Het eerste geldige doelpunt werd kort daarna gemaakt door Dormund. Nadat Greuther Fürth-doelman Andreas Linde een diagonaal schot van Raphaël Guerreiro keerde, was de rebound een prooi voor Julian Brandt. Twintig minuten voor tijd kwam Greuther Fürth op gelijke hoogte. Jessic Ngankam werd door Hrgota vrij voor Marwin Hitz gezet en wipte de bal over de keeper van Dortmund.

Dortmund raakte echter niet in paniek en trok de wedstrijd nog volledig naar zich toe. Al twee minuten na de gelijkmaker volgde de 1-2. Na een lage breedtepass van Nico Schulz tussen twee spelers door nam de vrijgelopen Brandt de bal mee het strafschopgebied in. Met zijn versnelling verschafte hij zichzelf de ruimte voor zijn tweede treffer van de middag. Invaller Felix Passlack zorgde voor de 1-3 met een door Viergever van richting veranderd schot in de korte hoek. Jessic Ngankam liet van dichtbij een enorme kans op de 2-3 liggen; Jude Bellingham dacht de 1-4 te maken, maar wegens buitenspel werd de treffer afgekeurd. Zodoende bleef het bij 1-3 in Fürth.

TSG Hoffenheim – Bayer Leverkusen 2-4
Bayer Leverkusen had de punten hard nodig in de strijd om een Champions League-ticket, maar het was de thuisploeg die de score opende. Christoph Baumgartner ontfutselde de bal van de onoplettende Piero Hincapié, waarna de Oostenrijker de bal in het strafschopgebied teruglegde op Georginio Rutter, die eenvoudig doel kon treffen: 1-0. De uitploeg, met de Nederlanders Daley Sinkgraven, Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong op de bank, wist wat het te doen stond en zag Patrik Schick na een mooie pass van Moussa Diaby vanaf de linkerkant met een knappe voetbeweging de gelijkmaker noteren: 1-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van hun treffer, want ditmaal was het Baumgartner zelf die Hoffenheim weer op voorsprong zette. Rechtsback Pavel Kadebarek zag doelman Lukás Hrádecký mistasten bij een voorzet, waarna de Oostenrijker hem alleen nog maar binnen hoefde te tikken: 2-1. Met onder meer invaller Bakker in de ploeg ging Leverkusen op jacht naar de gelijkmaker. Met nog een kwartier op de klok kreeg de ploeg loon naar werken. Nadat Diaby even daarvoor nog een kans had gemist, was het op aangeven van Schick wel raak: 2-2. Drie minuten later was het de Tsjech die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd mocht noteren: 2-3. Na kansen over en weer besliste invaller Lucas Alario de wedstrijd definitief: 2-4.

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 0-1
Wolfsburg kan in de slotfase van het seizoen nog wel enkele plekken dalen of stijgen, maar Europees voetbal en degradatie zijn geen opties meer. Köln vecht nog wel voor een Europees ticket en begon dan ook fel. In de eerste tien minuten keerde doelman Pavao Pervan van Wolfsburg een kopbal van Anthony Modeste en schoot Benno Schmitz met een harde, diagonale inzet tegen de paal. Toch kwam Wolfsburg kort voor de rust op voorsprong. Yannick Gerhardt fungeeerde als eindpunt van een snel uitgespeelde aanval. Tien minuten na de pauze werd de 0-2 van Lukas Nmecha afgekeurd omdat hij buitenspel stond na de assist van Ridle Baku , maar Wolfsburg stelde de zege wel veilig. Micky van de Ven stond in de basis bij Wolfsburg, terwijl Kingsley Ehizibue op de bank bleef bij Köln.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3119573862
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7Freiburg3111713-1240
8Augsburg3110912-439
9TSG Hoffenheim3111614-839
10FC Heidenheim3191012-837
11Werder Bremen3110714-937
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3171113-732
141. FC union Berlin 318617-2430
15Bochum3161213-2530
16Mainz 053151313-1728
171. FC Köln3141116-3023
18Darmstadt313820-4317

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop stiekem dat Ajax van de zomer een poging gaat doen om Flekken naar Amsterdam te halen, maar als Freiburg CL haalt gaat dat natuurlijk nooit gebeuren. Ik hoop dan ook stiekem dat RB Leipzich ze nog inhaalt. Ook al vindt ik Freiburg een mooiere club.

7 mei 2022 om 17:58

Union Berlin zou zich ook nog kunnen plaatsen als Leipzig punten verspeeld. Hoop het niet, want we hebben allemaal gezien hoe Union het europees deed. Freiburg lijkt me wel lachen, alleen verliezen ze in Schlotterbeck wel hun beste speler.

7 mei 2022 om 18:10

Krijgen er Ginter voor terug hè, zal niet bijzonder veel uitmaken denk ik hoor.

7 mei 2022 om 18:36

Is die Flekken echt zo een fenomenale keeper? Ik kijk heel af en toe naar Freiburg maar dan zie ik hem niet echt uitblinken. Of ik kijk precies de verkeerde wedstrijden

7 mei 2022 om 19:06

Ik vraag het me ook af Japie.

Las hier onlangs nog dat hij Neuer moest gaan opvolgen bij Bayern. Hij overtuigt mij tot dusver ook nog niet. Beetje een Cillessen 2.0!

7 mei 2022 om 20:08

Hij laat me idd ook aan Cillessen denken van wat ik van hem heb gezien. Daar zag ik een vrij modale keeper in actie

7 mei 2022 om 20:19

Dat heeft zijn ex-keeperstrainer gezegd ja. Die heeft exact 0,0 met Flekken en het beleid van FC Bayern te maken. Was gewoon een zwak artikel met weer een suggestieve titel van VZ.

8 mei 2022 om 02:03

Ik vind het geen top 10 keeper, maar het is wel hele degelijke Nederlandse keeper die goed aan de bal is en waarschijnlijk niet belachelijk veel zal kosten.

Vergeleken met wat er nu bij Ajax op doel staat lijkt het me wel een flinke upgrade. Zeker als je kijkt naar de blessure gevoeligheid van de huidige keepers.

Mooi dat Bayer Leverkusen zich heeft geplaatst voor Champions League-voetbal. Heb het altijd al een prachtige club gevonden en weet nog wel dat ik ze voor het eerst op tv zag spelen jaren geleden met spelers als Lucio, Ballack, Zé Roberto, Bastürk, Berbatov, Neuville, Butt, etc. in hun team en de CL-finale haalden maar die helaas verloren van Real Madrid (met een prachtige goal van Zidane).

Hebben ook altijd wel goede spelers rondlopen, ieder seizoen weer. Wel jammer dat Leverkusen altijd te groot is voor het servet, maar te klein is voor het tafellaken. Want missen toch net de mogelijkheden om de stap naar de top te zetten, maar dat maakt de club natuurlijk niet minder mooi en ze blijven desondanks gewoon een club van een zeer goed en hoog niveau die ook in de meeste gevallen de ideale opstap kan zijn voor spelers naar de top.

Zonde om te verliezen, Union Berlin zou ook nog CL kunnen halen. Word spannend de laatste duels

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren