Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marco van Basten is kritisch op ‘snurker eerste klas’ van Ajax

Laatste update:

Marco van Basten is kritisch op Devyne Rensch. De analist blikte maandagavond bij Rondo terug op de door Ajax verloren bekerfinale van PSV (1-1, 2-3 na strafschoppen) met onder meer oud-spits Danny Koevermans. Van Basten zag de twintigjarige Ajacied een negatieve hoofdrol spelen bij de 1-1 van Thorgan Hazard.

Ajax-trainer John Heitinga besloot Rensch na rust binnen de lijnen te brengen voor Jorge Sánchez. Overtuigen kon de verdediger allerminst. Zo kreeg hij na een uur spelen een gele kaart van scheidsrechter Dennis Higler en speelde hij dus een ongelukkige rol bij de treffer van Hazard. De analisten zagen de Belgisch international een goede loopactie maken voorafgaand aan zijn doelpunt. Maar wat denk je van die Rensch”, zei Van Basten direct nadat het doelpunt werd afgespeeld bij Rondo.

“Die Rensch is natuurlijk ook een snurker eerste klas, die glijdt weer uit. Als hij niet uitglijdt, blokt hij die bal gewoon", gaf de analist aan. Koevermans was desalniettemin lovend over de aanval van PSV, waaruit de gelijkmaker tot stand kwam. “Die loopactie van Hazard, is echt Benzema-achtig. Hij gaat achterom, is de tegenstander kwijt, komt daarna weer ervoor en dan ligt de bal erin”, zo omschreef de oud-prof het doelpunt. “Xavi Simons doet het ook goed met die voorzet door de benen. Dat zijn van die kleine dingetjes die bepalend zijn.”

Kritiek op Brobbey
Van Basten was eveneens kritisch op het technische vermogen van Brian Brobbey. De spits van Ajax liet na rust na om de Amsterdammers tijdens de bekerfinale op 0-2 te zetten. Na het uitspelen van doelman Joël Drommel schoot hij op de paal en kwam PSV terug in de wedstrijd. “In eerste instantie moet hij hem met zijn linkerbeen in het doel schieten. Ik vind hem technisch heel pover”, aldus Van Basten. “'Zijn technisch is dusdanig matig dat hij dit soort kansen mist. Hij is een jongen die erin gaat, voor het doel is hij gevaarlijk en hij is sterk, maar als je het over de Ajax-opleiding hebt, dan vind ik het heel beperkt hoe technisch hij is als spits.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik mag toch aannemen dat Ajax genoeg heeft gezien van Rensch met het oog op komend seizoen? Die jongen heeft het niveau niet, en gaat dat ook nooit halen.

2 mei 2023 om 07:13

Groot talent, Ajax zou dom zijn om hem ma dit seizoen af te schrijven want dan hou je geen enkele speler meer open. Doorselecteren op Klaassen, Grillitsch en wellicht Tadic. Met het geld van Alvarez en Timber goede vervangers aantrekken die het team kunnen dragen en spelers als Rensch en Taylor zullen bewijzen dat ze wel degelijk het talent hebben om op zijn minst in de Nederlandse top te kunnen spelen.

2 mei 2023 om 07:22

Wat bedoel je met groot talent? Als verdediger moet je toch kunnen verdedigen? Tegen volendam thuis wordt hij geklopt in de lucht, tegen nec uit wordt hij geklopt in de lucht en nu weer verliest hij een cruciaal duel. Gewogen en te licht bevonden. Slaper zijn zit in je karakter, dat krijg je er niet uit.

2 mei 2023 om 07:37

Voorzetten verdedigen zowel in de lucht als over de grond kan en moet beter maar je ziet gisteren toch ook dat over de grond 1 tegen 1 wint hij alles. Dus dat aspect van verdedigen kan hij heel goed. Tel daar zijn voetballende kwaliteiten bij op en dat maakt hem een groot talent.Mazraoui was ook een dromer in zijn tweede jaar. Kan me die wedstrijd tegen Feyenoord nog herinneren waar hij zijn man telkens kwijt was. Dat kun je dus zeker verbeterenAanvulling: het hangt ook van je definitie van talent af. In mijn ogen ben je een talent als een meerwaarde ben of kunt worden voor de club waar je speelt. Je kan ook de maatstaf De Ligt en Simons nemen als talent maar dan blijven er maar weinig over.

2 mei 2023 om 08:26

Je maakt met die twee namen echt een grapje, toch? Op Timber na moet je alle verdedigers slijten en Taylor er gratis bij. Fitzjim, Berghuis, Kudus, genoeg middenvelders die beter zijn.

2 mei 2023 om 08:32

Ik heb echt geen flauw idee over wie jij het hebt Scummyman want ik herken Rensch er niet in.

Voetballend zeer pover, zegt vrij veel dat Sschez meer doelpunten en assist had gemaakt in slechts de helft van de minuten die Rensch heeft gespeeld.

Verder heeft Rensch ons al 6 punten gekost en nu de beker. Volendam, NEC en Twente thuis

2 mei 2023 om 09:02

Ja want Ajax had van Twente gewonnen zonder de rode kaart van Rensch? Ajax werd volledig overklast en mag god op zijn blote knietjes bedanken dat ze uberhaupt een punt pakte.
Tegen NEC stond Rensch geeneens op het veld. Tegen Volendam ging er wel meer mis bij die vrije trap.

Daarnaast heeft Rensch gewoon meer goals gemaakt als Sanchez dus dat klopt ook niet.

Het is gewoon een seizoen waar het het voor de ervaren krachten al lastig is om zich te onderscheiden. Als jong talent is het dan nog lastiger.

2 mei 2023 om 09:22

Hoewel ik Tadic qua assists nog altijd bijzonder bepalend vind ik dit povere Ajax, kan je naar mijn mening niet 'opnieuw beginnen' als je met Tadic blijft spelen volgend jaar. Als je de bezem erdoor wilt dan moet je het ook goed doen. Van een Bergwijn mag je nog hopen dat het na het eerste seizoen misschien weer goed valt met een nieuwe voorbereiding en/of trainer. Maar als je een nieuwe start wilt, moet je ook afscheid nemen van een aantal 'leiders' en senioren die het huidige spel typeren.

2 mei 2023 om 09:31

Je moet muv Rulli, Timber, Alvarez en Kudus iedereen vervangen. Brobbey en Rensch zijn leuk voor de breedte, maar geen basismateriaal. Tadic nog steeds erg belangrijk, maar takelt ook af. Rigoureus doorpakken!

2 mei 2023 om 09:42

@mickey12 we zijn toch niet ook de Ligt die maakte in zijn begin jaren ook zulke fouten die cruciaal waren.de Ligt was alleen fysiek verder dan Rench kwa kopkwaliteit.

2 mei 2023 om 10:05

Rensch heeft wel constante vorm, dat moet ik hem nageven. Verdedigend kun je nooit op hem rekenen en aanvallend voegt hij maar heel weinig toe. Als dit het criterium is om volwaardig eerste elftal speler van Ajax te worden - zie ook Taylor - zal Ajax nog veel meer naar beneden moeten kijken. Rensch vind ik een niets toevoegend sierpaard dat al maanden laat blijken totaal ongeschikt te zijn voor Ajax. Hij is ook op andere verdedigende posities keer op keer door de mand gevallen. En er zit geen enkele progressie in. Of toch wel: een neerwaartse spiraal. Ik erger me ook nog eens bont en blauw aan zijn houding in het veld. Een beetje van: hier staat wel eventjes een van de grootste talenten van Ajax, hoor! Ook nog eens goed gecoiffeerd, dus wat wil je nog meer. Nou, meneer Rensch, gewoon eens goed gaan presteren! Ik had Sanchez, ondanks zijn beperkingen, gewoon laten staan. Die heeft tenminste nog een geweldige inzet.

2 mei 2023 om 10:18

Die jongens zijn 20 jaar en worden voor het eerst basisspeler in een dramatisch seizoen. Ik zou ze gewoon nog niet afschrijven.
Veel gaat er fout maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat je het talent niet ziet dat ze wel degelijk hebben.

2 mei 2023 om 10:24

Dus omdat iemand beter is moet de andere maar weg? Fitz-Jim is een groot talent, maar een heel andere speler (meer een 6). Net zoals Kudus en Berghuis (nummer 10). Rensch glijdt uit en op basis daarvan speelde hij weer drama terwijl hij wel een stuk meer voetbal bracht dan Sanchez? Eén keer raken, veel betere handelingssnelheid en passing. Een goede trainer haalt hier veel uit en verbetert zijn zwakte. Maar veel mensen zijn hier vrij kortzichtig en dan mogen spelers gelijk alweer weg. Alleen categorie De Ligt, De Jong mag blijven toch?

2 mei 2023 om 10:31

Deze gasten willen het niet zien denk ik. Nou maakt Rensch een fout door uit te glijden, maar verder was die best degelijk. Zorgde ervoor dat Simons niet gevaarlijk werd en draaide goed mee in het positiespel, groot verschil met Sanchez. Daarna kwam Hazard op links. Maar die fout zorgt er weer voor dat mensen dan zeggen dat hij er niks van kan. Zelfde gebeurt als Taylor 3 verkeerde passes geeft in een wedstrijd, ook al geeft hij 10 goede passes vooruit. En beiden hebben in Ajax 1 en in de jeugd al laten zien over veel talent te beschikken. Iedereen moet tegenwoordig categorie Simons zijn.

Niemand heeft het trouwens over hoe Grillitsch het duel aangaat bij die goal. Benoem dan ook even dat hij een slappeling is.

2 mei 2023 om 10:37

Op de inzet van Rensch was gisteren niks aan te merken. Uitglijden heeft met inzet te maken? Verder deed hij namelijk weinig fout en speelde hij zelfs goed in het positiespel mee. Tuurlijk moeten die fouten eruit en moet hij zich snel een keer doorontwikkelen, maar talent zit er echt wel in. Je kijkt dus alleen naar de laatste maanden, maar de jaren hiervoor was hij stukken beter. 1 op 1 was hij de aanvallers toen vaak de baas en in het positiespel was hij altijd erg goed. Taylor is overigens veel beter dan Klaassen en Grillitsch dus zorg eerst dat zij weggaan. Taylor speelt echt niet zo slecht als mensen doen vermoeden en heeft ook genoeg talent.

2 mei 2023 om 10:36

"die jongen heeft het niveau niet, en gaat dat ook nooit halen."

Je moet echt een blinde vogel zijn als je zijn talent niet ziet

Zonder dollen, ik zou een Rensch en een Taylor nog niet afschrijven. Heb nog wel hoop.
Alleen er moet wel wat veranderen, zodat zij niet automatisch basisspelers zijn. Het sloeg nergens op dat zij zowat altijd als eerste op het formulier stonden.
Ze moeten leren knokken, strijden en druk voelen om basisspeler te worden.

Na dit seizoen is het beter door te selecteren op spelers die echt niet meer beter worden zoals een Klaasen. Dat kan niet meer. Komt te kort en compenseert dit met zeer negatief gedrag.

2 mei 2023 om 12:55

Dat zou ik eerder over Sanchez zeggen. Die is 25 en minder dan Rensch.
Rensch is net 20, daar zit in ieder geval nog potentie in. Kijk naar hoe iemand als Kokcu zich tussen zijn 20ste en 22ste heeft ontwikkeld, die potentie zit er bij Rensch ook in, alleen helpt het jonge spelers niet wanneer ze in een slecht draaiend elftal staan.
Als Sanchez nu al minder is kun je die beter laten vertrekken en zorgen dat er een goede concurrent voor Rensch komt

Als er iemand is die kritisch over de techniek van Brobbey mag zijn dan is het Van Basten. Waar Van Basten alles op souplesse deed lijkt het alsof Brobbey teveel leunde op zijn kracht in de jeugdopleiding. Dat zie je nu wekelijks terug met matige aannames, niet met links willen schieten etc.

2 mei 2023 om 07:09

Maar wat is hij sterk hè!

2 mei 2023 om 07:27

Geweldig sterk, exceptionele kwaliteit is dat!

2 mei 2023 om 07:31

Maar de techniek van Van Basten is maar voor een handjevol spelers weggelegd. Je moet je kwaliteiten (in dit geval kracht) zoveel mogelijk benutten en dan zorgen dat je mindere kwaliteiten als techniek en aannames minder slecht worden. Ik denk dat hij daar ook al jaren op traint. De jeugdcoaches van Ajax zien dat natuurlijk ook wel.

Als Brobbey ook nog techniek zou hebben zou hij een jonge Wayne Rooney zijn. Nu kan hij met hard werken (waar het soms aan schort hoor ik) wellicht de nieuwe Lukaku worden.

2 mei 2023 om 07:52

Lukaku had veel meer basistechniek op die leeftijd dan Brobbey. Brobbey wordt eerder een nieuwe Danny Koevermans dan een nieuwe Lukaku. Niks mis met het niveau van Koevermans of Brobbey, maar dat prijskaartje van 18 miljoen hangt als een molensteen om zijn nek

2 mei 2023 om 07:52

@scummy wellicht de nieuwe Lukaku, dat is het zelfde als dat Rensch wellicht de nieuwe Maldini wordt, kom op, tis onderbouwd op niets. Lukaku zat op z’n 20e al in Engeland met 16 doelpunten in z’n eerste jaar, en Brobbey? 21,Is faliekant mislukt bij Leipzig, en is momenteel niet zo bijzonder in onze eredivisie. Het punt wat ik wil maken dat Lukaku het echt niet heeft van alleen kracht. Brobbey mist honderd kansen per wedstrijd. Lukaku was al op jonge leeftijd koelbloedig, lukaku is snel, Brobbey niet. Brobbey had z’n lichaam mee op jonge leeftijd, maar komt er nu achter dat, dat niet genoeg is.. Lukaku heeft bewezen dat hij meer heeft dan z’n fysiek

2 mei 2023 om 08:29

Ik zou hem wel eens een seizoen basis willen zien ipv die gekke geforceerde dingen met Tadic of Kudus op 9. Kudus 10, Brobbey 9, en een goeie zes, liefst Alvarez er achter. Berghuis en Bergwijn als je vleugels en dat staat toch ok? Ik vind dat Brobbey met deze twee trainers echt nog niet kan worden afgeschreven zoals bijv Taylor Rensch Bassey en Sanchez

2 mei 2023 om 08:43

Berghuis op de vleugels valt ook vaak tegen hoor. Dan kan je beter Berghuis op 10, Kudus op 8 en een nieuwe rechtsbuiten kopen.

2 mei 2023 om 09:09

@Maurootje
Ik zeg ook “wellicht en met hard werken”. Lukaku is misschien wat hoog gegrepen maar ik zocht iemand met ook een mindere natuurlijke basistechniek die toch ver is gekomen.

Wellicht is Weghorst een beter voorbeeld al denk ik dat Brobbey weer een stuk verder is als Weghorst op die leeftijd.

2 mei 2023 om 10:06

Misschien moet hij maar vrij worstelaar worden!;-)))

2 mei 2023 om 08:02

Het is niks hij kan niks het word nooit wat. Kracht is het enige. Nooit een bal aannemen in 1x misschien vaneburg terug vragen

2 mei 2023 om 08:20

Nooit een bal aannemen in 1x ? Jij hebt de finale niet gezien dus. Nam vrijwel elke bal goed aan, en zorgde juist dat Ajax kon aansluiten.

2 mei 2023 om 08:36

Zeker gezien hooft naar beneden rennen als een blind paard Berghuis niet zien. Het is nooit in een keer dat de bal goed ligt. Zoals wij vroeger zeiden gewoon lompe kracht meer niet. Techniek is er niet te vinden bij die jongen de sportschool daar is hij wel te vinden geweldig lichaam nou te techniek nog.

2 mei 2023 om 08:25

Ik zou Brobbey wel met Danilo willen ruilen. Met een beetje vertrouwen en sturing scoort Brobbey er zo een stuk of 10 a 15 als invaller. Als basisspeler met vertrouwen gewoon topscrorer van de eredivisie. Die jongen is nog hartstikke jong. Sommige mensen doen alsof hij al een veredelde vedette is als je de kritiiek leest.

2 mei 2023 om 09:14

Mee eens, en hij heeft heel weinig gespeeld. Dit kan toch gewoon ook te maken hebben met wedstrijdrtime. Laat hem paar wedstrijden spelen achter elkaar stuk of 10 dan kan je hem beetje oordelen.

2 mei 2023 om 13:01

Hartstikke jong valt wel mee, hij is 21, zeker nog jong en natuurlijk heeft hij op die leeftijd nog veel potentie, maar we hebben het toch niet meer over het volgende 17 of 18 jarige talent wat door komt.
En waar de meeste jonge spelers het vooral fysiek af moeten leggen speelt dat in zijn geval niet. Het is makkerlijker om iemand van 21 in een krachthonk te zetten dan om iemand van 21 technisch veel bij te leren.

2 mei 2023 om 11:59

De bal die hij op de paal schoot was met links beste AZ-er. Maar dat zal je niet gezien hebben door die AZ bril. Gelukkig was Calvin Stengs stijf links 🙄

Denk dat je net als Koevermans ook gewoon lovend over de aanval kan zijn. Dit is bijna niet te verdedigen en zo komen spitsen in de CL finale ook voor de man om te scoren.
Als verdediger kun je altijd alleen maar anticiperen en dan ben je te laat. Als Rensch eerder stapt dan gaat de bal richting de tweede paal en staat Hazard daar helemaal vrij.

2 mei 2023 om 08:17

Inderdaad, niet te verdedigen!

2 mei 2023 om 08:27

Tuurlijk niet, dat die voorzet er uberhaupt nog doorhobbelde door de dubbele dekking heen die Xavi daar kreeg was een godswonder. Die bal had op geen enkele andere manier daar Hazard bereikt.

2 mei 2023 om 09:54

Er zouden nooit goals vallen als er niet ergens een foutje wordt gemaakt of er een beetje geluk bij zit. PSV combineerde goed in de kleine ruimte, daarna was Xavi gewoon veel scherper en agressiever dan Grillitsch bij die iets te slappe bal van Luuk. Vervolgens heeft Xavi een aantal prachtige bewegingen waarmee hij twee of drie Ajax spelers op het verkeerde been zet en ruimte creëert om de bal voor te geven. Hazard anticipeert vervolgens veel beter op die bal, mede door zijn voorbeweging waardoor Rensch verkeerd staat en uitglijdt. Tuurlijk zit er hier en daar een beetje geluk bij, maar de goal komt ook tot stand door de kwaliteiten van PSV. Dat is dus niet alleen geluk, maar ook een bewijs van de topkwaliteit van Xavi om in de kleine ruimte toch die extra ruimte te weten te creëren en de fout af te dwingen.

Terecht punt van San Marco betreft het technische gedeelte van Brobbey. Hij heeft gelijk hij had hem met zijn andere been moeten inschieten en dan zat die. Vreemd dat die dus extra tijd en kracht nodig heeft terwijl die hem er zo in kan schuiven. Dit is motorisch te trainen lijkt me. Dacht dat hiervoor spitsentrainers zijn? Wellicht zit ik er naast. Een RVP of RVN hadden die kans al gelijk op doelngeschoten. Dat is iets wat ik bij Brobbey ook vaker heb gezien dat hij bijna nooit ineens op snel schiet. Depay heeft dat ook in zijn spel. Het liefst nog even kappen of draaien. Ik kreeg flink op m'n flikker van Kees van Kooten vroeger als ik dat deed. Dat was het bal tegenstander op de training.

Er is belangstelling van uit Engeland voor hem. Als Ajax zijnde maar direct spijkers met koppen slaan en het maar zo snel mogelijk concreet maken

2 mei 2023 om 07:58

Ben benieuwd wat ze bieden. Z’n 18 mil gaat niemand bieden. 9 mil of hoger zou ik direct aangrijpen

Bij real was het een prima loopactie van Benzema, bij psv-ajax was het slecht verdedigd. Was precies zelfde situatie dus spreekt hij zichzelf tegen mijn inziens...

2 mei 2023 om 08:43

Van Basten is kritisch op Rensch en Koevermans positief over de aanval. Dat zijn dus 2 verschillende personen.

2 mei 2023 om 09:15

Nee eerder in de uitzending liet V Basten beelden zien van Real afgelopen weekend, waar Benzema met schijnbewegingen z'n directe man uitschakelde om zo vrij binnen te kunnen schieten. De goal van Hazard was exact een kopie van hem...

Dankzij Rensch lijkt Sanchez een wereld rechtsback en dat zegt heel erg veel over Rensch zijn kwaliteiten. Geen idee waarom hij nog minuten krijgt

2 mei 2023 om 13:20

Ik vond het juist andersom. Vond Rensch een verademing t.o.v. Sanchez

Een juiste constatering van Marco. Dat vind ik namelijk ook. Snurker, dromer en zo ongelofelijk nonchalant. En dan wordt hij ook nog bestempeld als een zeer groot talent. Hij mag dan nog heel jong zijn, maar hij moet wel keihard aan het werk om zich te gaan verbeteren.

Gaan we trouwens alle spelers beledigende bijnamen geven in (nieuws)artikelen en programma’s. Bij VI konden ze er wat van maar het populisme gaat zo maar door.

Zou Brobbey techniektraining hebben gehad van Vanenburg?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren