Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marcelo (34) is blij met ‘nieuw leven’ en neigt naar definitief stoppen

Laatste update:

Marcelo heeft nog altijd geen definitieve keuze gemaakt over zijn toekomst. De 34-jarige linksback twijfelt volgens Marca tussen aanbiedingen uit onder meer Qatar en de Verenigde Staten of zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangen. Volgens de Spaanse sportkrant neigt Marcelo meer naar het laatste, nu hij bouwt aan een 'nieuw leven' als ondernemer.

De Braziliaan heeft twee voetbalclubs in bezit en kan zich daar na zijn actieve carrière als voetballer volledig op gaan richten. De ex-speler van Real Madrid is eigenaar van Azuriz uit Brazilië en van CD Mafra uit de tweede divisie van Portugal. Marcelo kocht de laatstgenoemde club eind vorig jaar en legde daarmee de basis voor zijn leven na het voetbal.

De linksback nam de ploeg uit zijn thuisland in 2017 al over en is sindsdien bezig om zich voor te bereiden op zijn pensioen. Marcelo ziet in het Portugese CD Mafra de ideale brug tussen de Braziliaanse en Europese markt. ''Veel clubs die op het tweede niveau van een Europese competitie spelen, hebben moeilijkheden op de Braziliaanse markt. Dat Mafra en Azuriz van dezelfde groep deel uitmaken, zorgt voor een perfecte link'', zo gaf hij eind vorig jaar aan tegen TNT Sport.

''Ik heb altijd een duidelijk visie gehad hoe ik mijn merk als atleet kan uitbouwen en het kopen van clubs was een goede investering. Het is in 2017 begonnen met de koop van Azuriz, de eerste club waar ik deel uitmaakte van het bestuur. Vanaf het begin moest Azuriz een referentiekader worden op het gebied van het trainen en opleiden van voetballers.'' Marca meldt daarnaast dat de deur bij Real Madrid altijd open staat voor de ex-aanvoerder.

Marcelo speelde tussen 2007 en 2022 maar liefst 546 wedstrijden voor Los Blancos en won daar onder meer vijf Champions Leagues, zes landstitels en vier keer de Wereldbeker voor clubteams. Een terugkeer naar Real Madrid als ambassadeur of vertegenwoordiger is daarom ook nog een mogelijkheid voor Marcelo na zijn carrière.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou toch prachtig zijn als Marcelo nog een jaartje bij CD Mafra gaat spelen. Hebben een prima elftal en maken echt kans om te promoveren. Als je als aanvoerder en eigenaar dan daarbij kan bijdragen is dat een prachtig einde van je carrière

''niet wat voor Ajax?''

Geweldige speler. In zijn prime de beste linksback ter wereld en een van de beste aller tijden. en in een rol met een verdediger in z'n rug denk ik dat Marcelo nog steeds van waarde kan zijn voor menig subtop team in Europa.

17 augustus 2022 om 18:02

Waarom zou hij naar Ajax willen...

18 augustus 2022 om 05:40

Misschien wat voor het 3e van ASWH?

17 augustus 2022 om 18:13

Eerder wat voor Feyenoord. Die zoeken nog een linksback toch

17 augustus 2022 om 21:46

Is nog steeds 10000x sneller als blind en zowel aanvallend als verdedigend beter.. kunnen ze ook niet meer dat excuus gebruiken dat blind voetballend sterker is dan degene die opgesteld moet worden.

Maar ook niet het niveau dat je moet willen.. een speler dat z'n beste periode allang achter zich heeft.

Maar Marcelo gaat echt niet aan het einde van zijn carrière voor 2 miljoen per jaar bij ajax voetballen als hij ook voor 30 naar China of de zandbak kan.. en dat moet je als ajax zijnde ook niet willen.

Misschien wel iets voor manchester united. Als hebben ze al wel malacia voor die positie.

18 augustus 2022 om 08:32

Dat Ajax is natuurlijk sarcastisch, dit kan je zien door de twee tekentjes aan beide kanten. Vond het grappig omdat elke speler volgens bepaalde leden op dit forum iets voor Ajax is.

Mooi om te lezen dat hij zijn zaakjes op orde heeft. Prachtige voetballer, met goed humor.

Een legende voor altijd, 15 jaar bij één club zie je niet veel meer. Vooral tegen Bayern München in 2017 was hij echt fenomenaal.

Geen aanbiedingen uit Turkije? Meestal zijn het de Turkse clubs die vaak diep willen gaan bij zulke spelers, helemaal als ze transfervrij zijn.

Ik wens Marcelo het allerbeste. Hopelijk komt die vaak langs bij de club, of lekker wedstrijden kijken in het stadion. In zijn prime was die echt 1 van de allerbeste linksback's ter wereld. Het duo Cristiano en Marcelo aan de linkerkant. Wat een tijden man.

Bizar dat Brazilie had gewoon Marcelo & Dani Alves in hun prime een aantal jaar geleden.

17 augustus 2022 om 17:33

Waardige opvolgers van Roberto Carlos en Cafú idd, hoewel ik die 2 nog iets hoger inschat. Maar scheelt heel weinig

17 augustus 2022 om 17:41

Dani alves vind ik wel beter dan cafú hoor. Ik heb toch wel het gevoel dat mensen met nostalgie kijken naar bepaalde oud spelers. Dani alves had tot zijn 40ste een hoog niveau en was heel compleet. Heeft meer prijzen gewonnen & was aanvallend beter dan cafú. Maar ja mening kunnen verschillen.

17 augustus 2022 om 17:40

Michel Bastos en Maicon

17 augustus 2022 om 17:43

Of dat Real na de onmogelijke taak van Roberto Carlos te vervangen, ineens Marcelo daar 10 jaar heeft lopen. Hoe groot is de kans dat je meteen 2 van de beste linksbacks allertijden elkaar laat opvolgen? Contrast met een Mendy die daar nu loopt kan bijna niet groter zijn qua techniek en balcontrole.

17 augustus 2022 om 17:50

Vind mendy als nog wel een goede back. Er zal wel weer wat moois aan komen.

17 augustus 2022 om 17:54

Defensief zeker een rots. Maar ik zie daar veel liever een Alaba die kwetsbaarder is, maar wel veel meer voetballend intellect en aanvallend veel meer bijdraagt.

18 augustus 2022 om 08:35

Stel je voor dat we Hakimi en Theo hernandez gewoon nog bij de club hadden

Wat een prachtige speler en absolute legende is dit toch. Liet het er allemaal zo makkelijk uit zien. Normaal vernederd een buitenspeler een back, bij hem was het andersom haha.

Voor hoeveel geld heeft Marcelo deze clubs gekocht?

17 augustus 2022 om 17:32

Azuriz heeft 864 euro ex btw gekost (inclusief jeugdfaciliteit).

Voor Cd Mafta moest Marcelo dieper gaan waarbij de totale kosten uitkwamen op 6894 euro ex btw.

Bron: de neef van Valentijn Driessen

17 augustus 2022 om 17:36

Ow ik dacht dat het om 2 voetbalclubs ging. Weet je misschien ook hoeveel CD Mafra hem gekost heeft?

17 augustus 2022 om 21:49

Hahaha over een kwartiertje word jou reactie overgenomen en als artikel gepubliceerd door dhr. Driessen. En morgen staat het dan op vz

18 augustus 2022 om 13:09

Marcelo heeft CD Mafra voor 7,5 miljoen € gekocht.
De club had geen schulden. Nu wordt geïnvesteerd in infrastructuren en hoopt de club dit seizoen te kunnen promoveren.
Je zou een dagtaak hebben om alle onzin reacties hier op VZ recht te zetten.
Een dagtaak voor een man/vrouw of 10 wil te verstaan.

Is misschien wel te enthousiasmeren om 1 a 2 seizoenen naar Ajax te komen...toch?

Speelt dan ook in de CL.....en neemt een gigantische brok evaring mee voor de jonge gasten.

Hij zal in of rond Madrid blijven hangen vanwege zijn zoon Enzo die bij de club speelt. Marcelo zou een perfecte ambassadeur voor de club zijn omdat hij echt een people's person is.

17 augustus 2022 om 18:53

Daar heb je gelijk in. Als hij vertrekt naar een Qatar of iets en zijn zoon daar bij een team laat spelen is het niet goed voor zijn verdere carrière

17 augustus 2022 om 21:52

Klopt idd. Zijn zoon doet het best lekker daar en zie marcelo niet vertrekken naar een vs of Qatar. Hoop het liefst dat hij een mooie functie binnen de club krijgt. Marcelo is altijd heel belangrijk geweest voor de jonge jongens .. echt een mentor en de lolbroek

Was een leuke bruikbaar speler..in zijn top tijd..1 van de beste backs, met scorend vermogen...en een goede voorzet..en daarnaast straalde hij altijd plezier uit...het ga je goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren