Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United terug op kop na zege op aartsrivaal Liverpool

Laatste update:

Manchester United is terug op de eerste plek in de Engelse Premier League. De ploeg van Sir Alex Ferguson verloor de afgelopen drie confrontaties met aartsrivaal Liverpool, maar zondagmiddag trok het weer eens aan het langste eind. United won op eigen veld met 2-1, waardoor Arsenal weer wordt afgelost als koploper van de competitie. Liverpool blijft in de problemen zitten en kan Champions League-voetbal voor volgend seizoen al bijna vergeten.

/

Voor de Engelse media stond de topper tussen United en Liverpool in het teken van de strijd tussen superspitsen Wayne Rooney en Fernando Torres en beide heren stelden niet teleur. Laatstgenoemde bracht Liverpool al na vijf minuten op voorsprong, door een zelf opgezette aanval af te ronden. Torres bracht de bal bij Steven Gerrard, die op zijn beurt Dirk Kuyt bediende. De Nederlander had een prima voorzet in huis op Torres, die ongedekt binnenknikte langs de kansloze Edwin van der Sar.

Liverpool kende zodoende een droomstart, maar de voorsprong hield niet lang stand. Zes minuten later haalde Javier Mascherano de doorgebroken Antonio Valencia neer, maar ondanks het feit dat de Argentijn al buiten het strafschopgebied aan het shirt van de aanvaller trok, wees Howard Webb naar de stip. Mascherano ontsnapte aan een rode kaart en zag Rooney in eerste instantie missen, maar de bal kwam vervolgens weer voor de voet van de spits dit in tweede instantie wel trefzeker was.

/

Na de gelijkmaker was het United dat de betere ploeg was. De regerend landskampioen had veel meer balbezit tegen het erg defensieve Liverpool, waar Torres op een eiland stond en niet meer in het stuk voorkwam. United mocht het spel maken, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit nauwelijks. De thuisploeg werd voor rust nog één keer echt gevaarlijk, via Ji-Sung Park, maar omdat hij naast kopte gingen beide ploegen in evenwicht de kleedkamers in. Na rust kwam United alsnog op een verdiende voorsprong.

Park nam een kwartier in de tweede helft de 2-1 voor zijn rekening. De Koreaan werd gevonden door Darren Fletcher en kopte beheerst binnen achter de kansloze José Reina. Torres kreeg aan de overkant direct een mogelijkheid om te antwoorden maar faalde, waarna United haar aartsrivaal eigenlijk simpel van zich afhield. In de slotfase kreeg Yossi Benayoun nog wel een mogelijkheid, maar hij kopte in de handen van Van der Sar, waardoor de gelijkmaker uitbleef. United lost Arsenal weer af als koploper en voor Liverpool is de vierde plek weer verder uit het zicht verdwenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker over twee weken Chelsea.
En Arsenal heeft denk ik op dit moment denk ik het meeste kans om de Premier league te winnen. Ze zijn heel goed in vorm ( ook zouden ze zelfs Barcelona uitschakelen in de CL) en ze hebben minder moeilijke wedstrijden dan Manu.

21 maart 2010 om 17:40

Arsenal is inderdaad goed bezig, maar ze hebben geen spits zoals Rooney. Denk daarom dat Manu ook nog echt een goede kans heeft. Chelsea zie ik niet zo snel kampioen worden, geen echte redenen, maar mijn gevoel zegt het gewoon.

21 maart 2010 om 18:42

Ik denk toch dat United weer kampioen word, echt ongelofelijk hoe breed hun selectie is. Vandaag speelde ze de eerste helft heerlijk. Ik vind Xavi en Iniesta het beste centrale duo op het middenveld van de wereld qua techniek, maar wat is het toch heeeerlijk om Fletcher en Carrick daar te hebben staan zeg, op het gebied van rust bewaren en switchen van kanten zijn zij in mij ogen toch echt de beste. Ik vond de opstelling van vandaag de beste die er is, ze spelen zo ook altijd in de CL en wederom met succes. Heel veel lof voor Park die iedere keer maar weer aan alle verwachtingen voldoet. Moet best vaak plaats nemen op de bank, maar staat altijd klaar voor het team, geweldig!
Verder stond de verdediging van United vandaag ijzersterk, Rooney speelde geen speciale wedstrijd maar was wel goed, Nani speelde ook redelijk en Valencia was weer erg goed en dreigend vandaag.

Arsenal laat het denk ik nog wel afweten op het laatste moment, zoals ieder jaar eigenlijk. Chelsea speelt niet erg overtuigend de laatste tijd, maar weten toch bijna altijd te winnen of ze nou slecht of goed spelen. Blijft dus ontzettend spannend!

22 maart 2010 om 08:50

Het van Park en Fletcher, het overzicht van Carrick of Scholes. Mooie goal ook van Park dat is gewoon lekker scoren zo.

Ik ben benieuwd naar de 30ste als ze tegen Bayern moeten. Zal weer ouderwetse clash of the titans worden.

Van mij mag Arsenal winnen of Manutd maar geen chelsea. Rottige spelers. Gelukkig liggen die al uit de champions league.

Zwak Liverpool weer gezien. Maar toch: veel mensen zeiden, ja sneu voor Torres, hij staat op eiland blablabla. Maar Torres heeft wel 2 enorme kansen om zeep geholpen, en die had hij gewoon moeten maken.

Mooi en terecht, maar had wel meer van de wedstrijd verwacht.
Zeer goede match van Valencia, Park en Rooney.

Verdient gewonnen door Manchester. Liverpool kan gewoon niet tegen ze op dit jaar. Had de eerste plaats wel aan Arsenal gegunt, omdat zij de enige zijn die mooi voetbal tonen in de Engelse top 3.

21 maart 2010 om 17:01

het is idd een verdiemde overwinning,maar belachelijk dat die scheids een pingel geeft voor een overtreding buiten de 16

21 maart 2010 om 17:09

Nee, het was gewoon duidelijk ene penalty. Valencia was een doorgebroken speler, die hoor je niet te laten vallen. Ik vondt deze overtreding zelfs eerder rood waard dan die van Vermaelen gister.

21 maart 2010 om 17:11

ja het was idd wel rood,maar de vrije trap hoort op de plek waar deovertreding word ingezet,en die was buitne de 16

21 maart 2010 om 17:32

Maar de overtreding werd ook in het strafschopgebied gewoon verdergezet.
Mocht Mascherano hem losgelaten hebben voor de rechthoek en mocht Valencia dan in de rechthoek zijn gevallen, dan moest de scheids inderdaad voor een vrije trap fluiten.
Maar nu gaat de overtreding gewoon verder in het strafschopgebied waardoor hij dus even goed voor een penalty kon fluiten.

Aartsrivaal?
Ik dacht altijd dat City en Arsenal grote rivalen waren van United.
Mooie wedstrijd verder vooral het begin mooie goal van El Nino
Jammer dat Liverpool geen puntje wist te pakken of meer, maar ik zie United ook wel kampioen worden, al hoop ik op Arsenal dat prachtig voetbal speelt.

21 maart 2010 om 16:43

De rivaliteit met City komt niet in de buurt van die met Liverpool (nu toch niet meer, al zal dat wel weer veranderen nu ze ook weer sportieve rivalen worden). En die met Arsenal staat nog maar in z'n kinderschoenen. Liverpool en Manchester United zijn ongetwijfeld de grootste twee rivalen (op het hoogste niveau) in Engeland.

21 maart 2010 om 16:43

Als je terug gaat in de tijden dan zijn deze twee teams zeker aartsrivalen van elkaar.
Teams als City, Arsenal en Liverpool worden aartsrivalen van United genoemd.

Ik denk toch dat United meer kans maak op de titel dan Arsenal. United heeft een moeilijkere schema, maar Manchester is wel heel sterk bezig en op City na hebben ze alle moeilijke wedstrijden nog thuis.

21 maart 2010 om 16:47

@king_eric & Cfc1980

Oke bedankt voor de informatie
Ik hoop op een mooi slot van deze prachtige competitie.

21 maart 2010 om 16:48

Ik dacht..

er wordt door veel andere mensen wat gedacht en dan weer overgenomen...

De grooste rivalen van Manchester United zijn City, Liverpool en leeds. Nu speelt leeds niet op het hoogste niveau. City hoef ik weinig uit te leggen en leeds is nog van vroeger toen ze een topclub waren.

Liverpool en United is eigenlijk door prijzen.. beide zijn zeer succesvol, met liverpool nu beetje is aan het inzakken

Edit: ik vind arsenal trouwens geen rivaal, maar goed

21 maart 2010 om 16:53

en omdat liverpool vroeger een grootte havenstad was maar later industieel door united werd ingehaald waardoor er veel werkloosheid kwam

21 maart 2010 om 16:59

Fruity, het is veel meer dan enkel de prijzen hoor. Er is al rivaliteit, afgunst en zelfs haat tussen beide steden sinds de Industriële revolutie en dan met name vanwege de bouw van het Manchester Ship Canal, dat ervoor zorgde dat schepen vanaf nu Manchester (dat veel meer fabrieken had) konden bereiken zonder in Liverpool te moeten aandokken. Liverpool verloor dus een groot deel van z'n welvaart.

Een ander heel belangrijk punt en dat geldt voor zowel Leeds, Man City als Liverpool is hoe Man Utd de laatste 50 jaar in de media is verschenen. Man Utd is altijd een beetje het lievelingetje van het grote publiek geweest in Engeland. Busby's filosofie, speelwijze en natuurlijk de ramp in 1958 zijn daar de grootste redenen voor. Man Utd was ook de eerste Engelse club die een Europacup won. In dat jaar stond zowat het hele land achter Man Utd.

Uiteindelijk heeft Man Utd altijd heel veel aandacht gekregen. Ook toen andere clubs sportief even goed of zelfs beter waren, ging Man Utd toch vaak met de aandacht lopen. In 1968 bijvoorbeeld, toen Man City de competitie won, ging alle aandacht uit naar Man Utd's EC 1 winst. Ook in die jaren 50 en 60 zat Leeds met een heel goeie ploeg, onder leiding van Don Revie. Die man heeft echter altijd in de schaduw gestaan van Matt Busby, die met alle aandacht ging lopen. Leeds supporters zijn daar nog steeds heel erg bitter over.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Liverpool. Ondanks het mindere presteren van Man Utd en de dominantie van Liverpool in de jaren 70 en 80 hebben ze eigenlijk nooit de appreciatie gekregen die United wel kreeg in de jaren 60. Ook tot ver in de jaren 70 en 80 was United een heel erg populaire club (die haat van heel Engeland is er pas gekomen de laatste 20 jaar, na alle successen ).
Ook bijvoorbeeld het feit dat 3 spelers/managers van Man Utd zijn geridderd terwijl Bob Paisley en Don Revie bij Leeds niet dezelfde eer hebben ontvangen zit bij vele Liverpool- en Leeds-supporters respectievelijk heel diep.

21 maart 2010 om 21:07

Mooie post, King Eric. Vakkundig en in de kern klopt het zeker.

Hoewel je weet dat ik het niet zou durven moderators tegen te spreken, wil ik toch een kleine kanttekening maken. Het is onweerlegbaar dat Man U altijd een 'darling'is geweest van het Engelse voetbal en er zijn prijzen gewonnen. Dat op zichzelf en in zekere zin geldt echter voor wel meer clubs, die jij ook al opnoemt. Alleen deden die dat in andere periodes. Denk vooral aan Liverpool in de 70'er en begin 80'er jaren (bah, lelijk germanisme).
Ben jij het niet met mij eens dat de huidige populairiteit van Man U vooral te maken heeft met de invoering van de 'premiership'? Vooral ook omdat ze in de laatste 15 jaar de League (en natuurlijk ook in Europa recentelijk) gedomineerd hebben?

ps: proficiat met de zege vandaag, was een belangrijke mijn echtgenote is een fervent Man U- en nog grotere Cantonafan! ze groet je.

21 maart 2010 om 21:55

Dank drsvijfje,

Je mag moderators altijd tegenspreken hoor (zolang het on topic en een beetje onderbouwd en beargumenteerd is natuurlijk ).

Wat je post zelf betreft, ik ben niet geheel zeker wat je precies bedoelt, vooral wat betreft die invoering van de Premiership.
Het hangt er ook een beetje vanaf wat je met die populariteit bedoelt. Enerzijds zullen er nu wel meer supporters zijn dan voor het Ferguson tijdperk, daar ben ik van overtuigd. Ook in de UK. Maar dat was eigenlijk niet echt wat ik bedoelde. Er is een verschil tussen echt supporters 'aanmaken' of 'bijkrijgen', waar jij het over hebt vermoed ik en anderzijds het krijgen van sympathie van mensen over de clubgrenzen heen. Dat is nu eigenlijk bijna niet meer mogelijk. In de jaren 50 en 60 was er eigenlijk niet zoveel sprake van de haat die je nu wel ziet tussen supportersgroepen. United supporters gingen gewoon naar City wedstrijden kijken tijdens de weekends waarin United uit moest spelen. Omgekeerd gold hetzelfde. Het is vooral door de opkomst van het hooliganisme en de 'tribalisering' (bij gebrek aan een beter wo eigenlijk niet meer zo evident. Ook niet voor een club die ook Europees zo domineerde als het Liverpool van toen.

Die sympathie die United in de en jaren 50 en 60 had verkregen over het hele land was wel blijven spelen blijkbaar in de jaren 70 en 80. Ondanks het feit dat United eigenlijk niet meer was dan een subtopper, werden ze door velen (inclusief de media) nog steeds als grootste en interessantste club van Engeland aanzien. En dat is eigenlijk wat Liverpool-supporters echt wel stak toen.

Als je het vanuit het standpunt van de neutrale supporter bekijkt, of vanuit het standpunt van de supporter van andere clubs, heb ik de indruk dat United de laatste 20 jaar trouwens net minder populair is geworden. Al is geliefd hier misschien een betere term. Dat is een logisch gevolg denk ik van de dominantie die de club heeft de laatste 2 decennia. Mensen hebben altijd sympathie voor de underdog.

Wat gloryhunters betreft vind ik wel dat er vaak wat overdreven wordt. Er wordt vaak verwezen naar vele Londenaars die zichzelf Man Utd supporter noemen, maar ook daar is de kiem in feite gelegd in de jaren 50 en 60. Die Londense support is niet zo recent.

Doe de groeten terug aan je vrouw trouwens. Blij te zien dat er nog veel Cantona-liefhebbers zijn
Misschien bevat het niet zo veel nieuws voor een fan, maar hier staat een stukje over hem:
http://forum.voetbalzone.nl/showthread.php?t=20273

yess united gewonnen. ze speelden goed en waren wel beter. weer rooney ookal uit een gekeerde strafschop. en torres leek me een beetje geirriteerd vandaag hhaha.

Pfff, heb alleen de 2e helft gezien. Liverpool was echt tandloos, Manchester United had een veel gebalanceerder elftal opgesteld. Beide teams creeerden geen f*ck, maar Man Utd verzilverd hun ene kansje.

Die 2 missers van Torres dan:s, hoe is het mogelijk. De Utd fans zullen het wel weer kwaliteit ofzo noemen, maar t is gewoon puur geluk net als tegen Wolves. Bah bah.

Wel verdiende overwinning, Liverpool was echt een onbeholpen zooitje. Babel viel goed in en toen Aquilani kwam gebeurde er ook wat maarja... de laffe spanjaard brengt ze laat.

21 maart 2010 om 16:41

Aai aai het gaat weer niks worden voor Arsenal en we beginnen het te merken aan de fans

21 maart 2010 om 16:42

Ik denk niet dat United kampioen wordt hoor als ik ze zag spelen, want het was zes keer niks.

21 maart 2010 om 16:44

Grapjas, wat moet je dan van Liverpool zeggen? Ze werden gewoon compleet gedomineerd door United.

@pg
Komaan, geluk?
Man Utd was gewoon veruit de betere. Ik kan er ook niet aan doen dat Torres zijn kans niet kan afmaken.

21 maart 2010 om 17:39

ga toch weg met je geluk... wie scoorde ook al weer 1-2 in de laatste minuut tegen Hull???

21 maart 2010 om 18:06

Dat heet gerechtigheid na een onterechte penal tegen.

21 maart 2010 om 16:47

Kweetni, als ze nog 6 wedstrijden goed komen in de laatste minuten dan wel.

Ja Utd was ook stuk beter, maar kom op... die bal moest er echt wel in. Allebei, maar vooral die laatste. Vraag me af of Benitez nog steeds niet Torres wil ruilen voor Rooney.

21 maart 2010 om 16:47

Maar goed dan dat Liverpool 20 keer niks was... blo

21 maart 2010 om 16:48

Het is toch echt zo dat het spel van United niet al te best was. Dat Liverpool nóg véél slechter was doet hier weinig aan af.

21 maart 2010 om 17:03

Ik heb United nochtans vrij goed zien combineren vandaag, maar ze gingen er inderdaad niet door als een warm mes door boter. Maar het was ook wel tegen Liverpool natuurlijk...
Die deden het op afbrekend vlak toch vrij goed. Kan ook niet anders als je met Lucas en Mascherano voor de centrale verdedigers speelt.

21 maart 2010 om 19:14

Dat Liverpool nou zo buitengewoon zwak en inspiratieloos speelde, maakt United niet meteen tot titelkandidaat. Als het ten toon gespreide voetbal van beide ploegen zo blijft de komende weken, zie ik geen van beide ploegen nog veel punten pakken, al kan United wel bogen op dodelijke effectiviteit en een absolute topspits.

Dit was wel een van de wedstrijden waar ik dit weekend naar uit heb gekeken, zeker nu Liverpool wat uit het dal geklommen leek, maar wat een waardeloze pot voetbal. Nee, voor mij is het duidelijk dat, zeker gezien het gelijkspel van Chelsea, er maar een titelkandidaat is, mochten alle ploegen het huidige niveau vasthouden, en dat is Arsenal. En eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik ze dat ook echt wel gun.

wat een spanende wedstrijd met 5 a 6 minuut extra tijd, heb helemaal genoten en Man U is de terecht winnaar nu dit doorzeten naar wedstrijden met Chelsea en City kan niet wachten.
Glory Glory Man United

United, van harte gefeliciteerd. Howard jongen, jij ook van harte, je club heeft gewonnen! Liverpool moet de hand diep, heel diep in de eigen boezem steken. Een wanprestatie, ik heb zelfs even het scherm weggeklikt, ik kon het niet meer aanzien. Beschamend. Fernando, jij ook bedankt voor alle goede diensten man, want dit Liverpool verdient niet zo'n eersteklas spits die zelfs vandaag nog wist te scoren. With hope, in your heart, that you'll never walk alone!

21 maart 2010 om 17:14

Ben je nou serieus of sarcastisch over Torres vandaag? Het is zeker een wereldspits, maar hij had twee behoorlijke kansen om de gelijkmaker te maken verziekt. Torres is de laatste die je vandaag hoort te bedanken. En die goal zou zelfs een amateur spits erin koppen. Het was gewoon een geweldige voorzet van Kuyt.

Ik vindt het wel jammer, ik had veel meer van Torres verwacht. Hij had zijn dag gewoon niet.

je kunt hier niet de scheids de schuld geven hij is gewoon een manc het was gewoon een aanfluiting van de fa om hem aan te stellen, volgens de engelse commentator de beste scheids uit engeland is dan moet de rest wel heel erg schlecht zijn

liverpool speelde niet geweldig, torres heeft zich zelf jammer genoeg uit de wedstrijd gespeeld

liverpool genaaid door de FA

21 maart 2010 om 16:45

hou toch op, dit Liverpool verliest voor de 10e (!!!!!) keer dit seizoen.zijn ze alle tien genaaid door de FA of is het team Liverpool niet goed genoeg?ik zeg het tweede!

21 maart 2010 om 16:48

ging om het aanstellen van webb die duidelijk een manc fan is en dat hoord geen probleem te zijn behalve als je het mee neemt in de wedstrijd wat hij vandaag deed dus had de fa een andere scheidsrechter aan moeten stellen

dat liverpool dit seizoen niet goed speed is algemeen bekend dus daar doe je niks aan toch jammer dat liverpool dit seizoen geen geluk kent

21 maart 2010 om 18:27

Aan alle Liverpool supporters die zich vragen stellen bij de penalty, dit komt letterlijk vanop de website van de Fifa (laws of the Game):

"if a defender starts holding an attacker outside the penalty area and continues
holding him inside the penalty area, the referee must award a penalty kick."

Het was dus gewoon een penalty.

21 maart 2010 om 18:48

Bedankt voor de uitleg. En Lfcshankley, hou op met je gejank. Niemand hier kan er wat aan doen dat Liverpool al seizoenen lang slecht speelt in Engeland. Voorgaande jaren hadden jullie geluk dat ondanks het slechte spel, toch punten werden binnengehaald. Nu krijgt Liverpool 'waar' voor hun spel; niks dus.

21 maart 2010 om 18:55

ik von liverpool vorig siezoen anders best goed spelen met die wedstrijden tegen real united en villa maar goed zal ik wel als enigste van genoten hebben

21 maart 2010 om 20:34

Ik zeg ook alleen dat ze slecht spelen in Engeland, niet in Europa (behalve dit seizoen dan, want ze bakken er nu nergens meer iets van) Maar oke.. fijn dat jij van 2 van de 50 wedstrijden hebt kunnen genieten. Fijne avond nog.

21 maart 2010 om 16:52

Webb is helemaal geen duidelijke Manchester fan.

Jullie mogen trouwens nog van geluk spreken dat Mascherano geen rood heeft gekregen. Ik zie niet echt in hoe je dit verlies op conto van de scheids kan schuiven.
Maar goed, alles wat de aandacht weghaalt van het falende Liverpool zeker.

21 maart 2010 om 16:54

En Fletcher en Rooney dan? Dat waren gewoon regelrechte aanslagen en rode kaarten erbij, net als die achterlijke penalty, die overtreding was er een paar meter buiten.

21 maart 2010 om 16:56

tuurlijk speeld liverpool al het hele jaar slecht maar een andere scheids had waarschijnlijk gwn gezien hebben dat de overtreding duidelijk begon buiten de 16 en dat het dus een vrijtrap moeten zijn
dan nog natrapen van flehtcher en het hele hoge been van neville

verder vond ik het in de kleine overtredingen wel veel tegen liverpool maar dat zou wel aan mij liggen

21 maart 2010 om 16:59

Aanslag rooney? Hij komt een meter voor de tegenstander met 2 benen in om de bal te blokken. Hoezo aanslag?

21 maart 2010 om 17:00

Heel sportief van Torres anders, bij die penalty. Even de stip wegtrappen en niemand van de scheids/grensrechters die het ziet of iets doet?
En inderdaad Mascherano moest ook rood hebben, maar eerder dit seizoen was het op Liverpool ook van dat toen Carragher Owen neerhaalde en geen rood kreeg. Ach ja, ik vond de scheids absoluuuuuut niet voor United fluiten.

21 maart 2010 om 17:02

haha, Mag ik vragen waar je het in godsnaam over hebt?

21 maart 2010 om 17:05

Rooney zijn sliding gebeurde op zowat een meter van Johnson. Hij kwam dus zelfs niet in de buurt van een speler. Het was enkel de bedoeling om die pass te blokkeren.

En nogmaals, die fout was gewoon een penalty. Mascherano moet maar niet zo dom zijn om de fout ook in het strafschopgebied zelf door te zetten.

Nee nee nee,, dit ik had toch al verwacht dus het verbaasde me niks.
Manchester utd zal volgende week waarschijnlijk ook winnen en die week daarna zullen we het heel moeilijk gaan krijgen. Manchester United is denk ik op dit moment de sterkste Engelse team en ik hoop dat ze dit seizoen nog punten verspillen. Chelsea moet het doen anders zijn ze met een been kampioen. Ze moeten ook uit tegen City en thuis tegen Tottenham. Hopelijk kunnen daar dingen gebeuren wat gunstig zou zijn voor Chelsea.

Manchester heeft verdiend gewonnen. De eerste doelpunt van Torres was een mooie kopbal en het was vroeg. Maar op dat moment wist ik al dat het United niet pijn deed want ze kwamen terug in de 13e minuut met een penalty dat ik overigens mijn vraagtekens bij xet of het wel in de 16 gebeurde maar goed hij telde wel. Daarna vond ik dat United meer balbezit had en kansen.

In de tweede helft maakte Park de beslissende en United staat aankop. Maar Chelsea heeft twee wedstrijden te goed.
En nu moeten wij winnen van Blackburn.

Oververdiende overwinning van Man Utd. Buiten die ene goal in het begin van de wedstrijd en die kansjes in de laatste minuten heeft Van der Sar geen werk gehad. Kon even goed een boekje zitten lezen.

De penalty was volgens mij wel degelijk terecht, ondanks de klaagzangen van vele Liverpool supporters. De fout van Mascherano duurt namelijk voort in het strafschopgebied. Hij had Valencia al vast van ver voor de rechthoek, maar de Argentijn bleef maar hangen en trekken, ook in het strafschopgebied. Gewoon een heel erg domme fout die eigenlijk nog met rood moest bestraft worden ook.

Bij United vond ik Park en Fletcher bijzonder goed spelen. Vidic heeft nooit last gehad met Torres en Rooney speelde geniaal zoals gewoonlijk. Was misschien minder aanwezig voor de goal als gewoonlijk dit seizoen, maar als targetman deed hij het werkelijk subliem. Won praktisch alle duels en verdeelde het spel ook nog eens heel erg goed (zie tweede goal).

21 maart 2010 om 16:44

Moet jij nu niet zeuren over een doorglijdende Valencia, of naschoppende fletcher? Wel zo fair na gister.

Gefeliciteerd.

21 maart 2010 om 16:48

Bij die fase van Fletcher was Kuyt even vies bezig. Ging daar gewoon keihard in op Fletcher's benen.

Ik weet werkelijk niet waar Valencia een vuile fout heeft gemaakt. Nani zag ik wel weer een bijna vieze tackle maken, maar hij kon zich gelukkig nog net inhouden. Die zou beter gewoon stoppen met tackelen.

21 maart 2010 om 16:51

Die van Nani leek vies inderdaad, maar het was meer wat onbeholpen, hij hield zich goed in. Valencia kwam wat hard door op een verdediger, kreeg er ook geel voor. Vond het wel droog dat Neville's karatekid gewoon goed gekeurd werd maarja... waars. hadden jullie met zn 8en nog wel gewonnen.

21 maart 2010 om 16:47

die overtreding was op het randje. Dr net in of dr net uit, het is ook verdedigbaar wanneer hij een vrije trap net buiten het strafschop gebied had gegeven.
Maar hij gaf de strafschop, en ook die keuze valt te begrijpen. Dat is het risico dat Mascherano neemt door zulke overtredingen te maken.

Maar al met al maakt het weinig uit, Liverpool was gewoon niet goed genoeg. Net zo als Liverpool al het hele seizoen gewoon niet goed genoeg is.
Als het nu een spannende wedstrijd was kon je nog lekker achteraf ruzie maken over die strafschop. Nu lijkt het er voor het resultaat niet zoveel toe te doen.


Pff, ik hoor ferguson net zeggen dat het ook rood had moeten zijn voor Mascherano.
Je kan het ook overdrijven natuurlijk.

21 maart 2010 om 17:00

ja het was zeker op randje maar anders en zonder twijvel had Valencia hem in geschoten van daar dat scheids hem ierder een strafschop geeft dan een vrijtrap dus het was gewoon terecht.

Liverpool begon nog wel sterk, maar naar mate de westrijd vorderde werd toch wel duidelijk dat United gewoon te sterk is voor dit zwalkende Liverpool.

Als Torres aan het eind van de wedstrijd net zo scherp zou zijn als aan het begin had het nog zomaar 2-2 kunnen worden. Maar het zou niet verdiend zijn geweest wat mij betreft, en daarmee zie ik niet hoe Liverpool ooit die 4e plaats hoopt te gaan bereiken.

Wat ook opvalt is dat er elke week meer groen-gele sjaaltjes e.d. te zien zijn , je kan toch duidelijk zien dat het wel ontzettend leeft onder de United fans. Toch een duidelijk signaal naar de huidige directie.

Jammer voor Arsenal dat Man Utd hier toch wint, maar van mij mag Man Utd ook wel kampioen worden. Als het maar geen Chelsea wordt!!

Voor Liverpool begint het toch wel een beetje somber uit zien voor die CL plek. Ik denk dat de Spurs of City die vierde plek gaat halen en dat Liverpool het maar moet doen met de EL. Ik gun Torres trouwens wel veel beter dan dit...

21 maart 2010 om 16:45

want torres speelde vandaag de sterren van de hemel

21 maart 2010 om 16:49

Torres had gewoon de kans om een punt mee naar huis te nemen, mag die zichzelf verwijten.

Oke. Nu ga ik het uitspreken, nu ik terug in de nuance ben. Rafael Benitez is ongeschikt om Liverpool nog langer te leiden. Aan het eind van het seizoen aub een verse manager, het is klaar uit en over met hem.

21 maart 2010 om 16:48

Haha ik weet nog heel lang geleden het was nog vorige jaar dat ik met een hoop Liverpool suppoters zat te disscuseren over de situatie bij Liverpool.

Ik zei dat ze die Rafa beter konden ontslaan en ik gaf een eerlijke mening over wat ik dacht over Liverpool. Velen van jullie supporters dachten dat ik zat te provoceren en Liverpool eenbeetje zwart zat te maken, nu zeggen de meeste de supporters dat hij weg moet. Nu zien ze in wat voor positie Liverpool is.

Dus ik had destijds wel degelijk gelijk. Toen ik zei dat het met Liverpool niks zou worden als ze nog altijd deze coach hebben en dat ze misschien niet eens de CL zouden halen want de kansen worden iedere week steeds kleiner.

21 maart 2010 om 16:50

Ik wil niet iedere trainer na 2 duels eruit, ik wacht tot ik genuanceerd een goed oordeel kan vellen, en nu is het moment denk ik daar.

heerlijk dit het was niet een wedstrijd om te onthouden maar ja 3punten zijn binnen.
liverpool die was voetballend niet opgewassen tegen united ondanks dat united niet echt super speelde, weinig kansen voor beiden en toch de kansen direct benut.

United gaat denk ik toch weer kampioen worden.

Chelsea zit duidelijk in een wat mindere fase van de competitie. United daarentegen speelt vaak sterke wedstrijden en wint meestal met overtuiging, zoals vandaag ook weer. Alhoewel deze overtuigende overwinning niet in doelpunten is uitgedrukt.

Bange en laffe benitez komt weer met ze domme defensieve voetbal
Start gewoon met Babel en Aqualani

Kuyt en maxi zijn allebei drama.

Hoop dat Benitez zo gauw mogelijk opstapt, voordat hij van het zomer weer miljoen verprutst.

Benitez exit. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

21 maart 2010 om 17:10

met als opvolger

Ja roep maar Benitez exit etc...

Wees eens realistisch.. Wij kunnen niet morgen of overmorgen of het komend jaar roepen: Benitez je mag opzouten zonder ook maar 1 pond aan hem mee te geven.

We zitten er financieel niet goed voor, laat staan dat we een flink bedrag kunnen ophoesten om verlost te worden van benitez.

Hopelijk stapt hij zelf op of komt real madrid hem ophalen

Mág ik nu effe? Zegt daar die Ferguson nog dat Mascherano rood had moeten hebben.. Zou die man niet eens zijn bek houden en Onze Lieve Heer danken dat hij met elf man eindigde ondanks de aanslagen van Fletcher en Rooney. Rooney's vader was profbokser, maar je hoeft het niet te overdrijven. Illustratief voor wat een ontzettende berenlul deze man is.

21 maart 2010 om 16:54

Weer uit de nuance zie ik Lfcdutchy!

21 maart 2010 om 16:58

wel knap dat hij nu wel gaat zeuren om een rode terwijl ik hem niks zag doen toen vidic in leage cup finale geen kaart kreeg

21 maart 2010 om 17:07

Mascherano moest wel degelijk rood krijgen. Ik zie niet in hoe Fletcher of Rooney zijn uitspraak tegenspreken...

21 maart 2010 om 17:12

Dat het nogal hypocriet is als je zelf met 9 man had moeten eindigen om dan op de scheids te zeiken.

21 maart 2010 om 17:37

Fletcher en Kuyt gingen op dezelfe manier het duel aan hoor. En dat gezeur van jou over Rooney in dit topic daarmee mis je de boot volledig.
Hij gleed 1 meter voor zijn tegenstander in om een pass eruit te halen.

21 maart 2010 om 17:39

zelfde manier naar de bal andere reactie naar de overtreding vooral de benen van fletcher naar de enkels kuyt

21 maart 2010 om 18:07

@ yahinlev hier onder

was een sarcastische opmerking zeker naar zijn gezeur over het feit dat de fa met 2 maten meet

21 maart 2010 om 18:26

@lfcdutchy:

Kijk eens naar jullie eigen trainer, want hij zit ook constant door te zeiken op iedereen...

21 maart 2010 om 18:43

omdat hij ziet dat fergie daar alleen maar voordeel uit haald door meestal de scheids mee te krijgen

dus vind het ook niet zo gek dat hij het probeert
maar iedere coache doet het

21 maart 2010 om 17:35

Die van Rooney was gewoon nooit een rode kaart. Hij kwam niet in de buurt van Johnson. Fletcher is iets anders, maar Kuyt was daar even vies bezig. En laten we ook niet vergeten dat Torres makkelijk een tweede geel had kunnen krijgen voor zijn kinderachtige gedrag bij die penalty(stip).

Maar goed, als jij deze nederlaag op de scheids wil afschuiven, doe gerust. Het maakt de drie punten er niet minder op voor mij.

21 maart 2010 om 17:01

Briljante opmerking

Nee maar het spijt me wel, als er één is die niet mag zeuren op de scheids is het mijn grote vriend Fergie wel... Het meest verwende en voorgetrokken jongetje van de klas en nog eigenlijk de hele dag alleen maar bezig met zeuren. Bah!

21 maart 2010 om 17:48

Lfcshankly: je gaat je eigen spelers toch geen rood aannaaien? Doet geen enkele trainer trouwens, dat je dat nog niet wist...

Over Ji-sung Park zijn er toch altijd twijfels geweest maar hij bewijst toch elke keer weer dat hij van hele grote waarde is voor dit Manchester United. Verzaakt nooit en niet te beroerd om 90min een tegenstander voor de voeten te lopen. En als hij zoals de laatste weken ook nog regelmatig gaat scoren dan kan Utd nog veel plezier aan hem beleven.

21 maart 2010 om 17:04

Ik denk dat United al zeer veel plezier aan hem beleefd heeft, als je alleen al kijkt naar het aantal shirtjes dat in Azië verkocht is!

21 maart 2010 om 17:09

Ik vind hem een ongelooflijk nuttige speler. En hij is de laatste jaren ook technisch een stuk verbeterd vind ik. Vroeger was zijn aanname nogal wat moeilijk en ook zijn handelingssnelheid was niet altijd wat het moest zijn. Maar vooral dat laatste is heel erg aan het verbeteren de laatste tijd. Combineert goed mee met Evra en Rooney.

21 maart 2010 om 17:32

Die centrale positie die Park nu speelt ligt hem ook beter dan op de flanken. Hij is niet die pure flankspeler zoals Nani of Valencia (hoewel Park zeer nuttig kan zijn op de flank), maar moet het vooral van z'n loopvermogen en inzet hebben.
Ik ben dan ook benieuwd wat Fergie gaat doen in de CL. Park centraal laten, Scholes (die ook in goede vorm is, maar vandaag niet 100% fit was) op de bank en dus meer een 4-2-3-1 spelen (zoals vandaag). Of Park terug naar links, Nani eruit, Scholes erin en dus de gebruikelijke 4-3-3. A hard nut to crack.

Terechte zege United. Met alle respect maar wat heeft Liverpool toch een matige selectie zeg. Who the f*ck is Lucas? Insua? Maxi Rodriguez? N'gog? Kyrgiakos? Dat is toch geen selectie die kan meedraaien op het allerhoogste niveau wat je maar kan bedenken? Schandalig echt. Zo'n prachtige club en zulke resultaten.

Off: Wie kan mij alsjeblieft uitleggen wat die ado-gekleurde sjaaltjes bij een groot deel van het United publiek moeten voorstellen?

21 maart 2010 om 17:00

lucas was een groot talent waar veel topclubs achter aan zaten dat het voetbal in brazilie heel erg anders is dan in engeland bewijst robinho nu wel
insua is ee ngroot talent m,aar moet nog veel leren en dat mag ook met 21 jaar en kyriagos is de opvolger voor hyypia dat hij zoveel zou spelen had niemand van te voren verwacht maar met veel blesures kun je niet anders

21 maart 2010 om 17:03

Lucas is een redelijk talent, maar nog geen basisgeschikte speler, maar over de andere drie heb je natuurlijk gelijk. De selectie is in de breedte zeer zwak. De ado-gekleurde sjaaltjes staan voor de kleur shirt die United vroeger had.

21 maart 2010 om 17:10

Wat die geel-groene sjaaltjes betreft, moet je hier maar eens een kijkje nemen:

http://forum.voetbalzone.nl/showthread.php?t=23496

21 maart 2010 om 18:58

Protest tegen de Glazer familie die Man U keihard aan het kapot maken is.

Jeetjes Manchester was vandaag sterk en liet niet zoveel over van Liverpool. Zullen we dan weer een jaar krijgen met daarin United als kampioen voor de vierde keer op rij?
Want United blijft altijd sterk. Dit jaar zouden weer meer kans hebben door de verlies van Tevez en Ronaldo. Maar nu hebben ze Rooney die heel belangrijk is. En laten we niet vergeten dat spelrs als Fletcher, Scholes enz ook heel goed zijn voor United.

Het seizoenseinde nadert, maar United toont weer aan de het misschien weer de sterkste zal zijn van Engeland.

verdiende overwinning voor Manchester united maar ik hoop dat er iemand anders kampioen wordt uit het competitie niet alleen Manchester united of Chelsea.. dit keer zie ik graag Arsenal.

Manchester United is de sterkste club in Engeland. Dat lieten ze vandaag toch wel weer zien, ze geven amper wat weg en het weinig aantal kansen die ze krijgen worden gewoon benut, dan ben je gewoon een grote.

21 maart 2010 om 17:07

ja Manchester U heeft zijn sterkste elftal weer en speelbaar, alemaal terug van belesures, schorsing, etc.., en zijn gewoon sterk bezig op dit moment. Nu hoop ik dat ze dit gewoon doortreken in EPL en CL

United domineerde heel de wedstrijd maar waren een beetje ideeëloos voor het doel. Kwamen uitstekende voorzetten van Nani en vooral van Valencia maar Park stond daar telkens en niet Berbatov. Toch raar want Berbatov vond ik de beste man tegen Fulham. Maar Park is een geweldige speler die altijd zo hard werkt en ongelooflijk technisch is. Nu scoort hij de winnende na een geweldige voorzet van Fletcher(die vent kan ook alles dit seizoen) mooi voor hem.

Valencia was vandaag best goed vond ik, toch een goede aankoop. Is erg snel, kan uitstekend dribbelen en heeft samen met Milner misschien de beste voorzet van de Pl, kan op snelheid heel goed voorzetten. Rooney was sterk aan de bal vandaag weer, loste het een paar keer goed op maar was een beetje egoïstisch vond ik. Toch een terechte overwinning hoor. Vidic speelde ook goed vond ik, geen rood deze keer hehe. En Fletcher & Carrick hielden Gerrard helemaal uit de wedstrijd, al leek het alsof hij dat zelf deed.

21 maart 2010 om 17:20

weet niet of je de laatste tijd veel wedstrijden van liverpool kijkt het voornamelijk gerrard die zich zelf uit de wed speelt

Het ligt niet aan de trainer van liverpool, maar aan de selectie, die zijn dramamtisch, trainer moet het doen met deze ploeg, aanvallend en simpel voetbal kan hij niet op bouwen, want er zijn te veel verdedigend ingestelde spelers. dus moet de trainr het doen met defensieve spel. Liverpool moet gewoon als ze beter willen doen nieuwe offensieve spelers gaan halen. Babel, Kuijt zijn gewoon dramatisch, ze kunnen niet domiineren zoals Park, Fabregas, Rooney, Drogba, etc.. het wel kunnen.

21 maart 2010 om 19:02

Het ligt juist aan de trainer van Liverpool, de aankopen die hij heeft gedaan zijn op een paar na gewoon waardeloos gebleken. Er uit gooien die man, ondanks het vele geld dat hij dan kost, en dan een betere trainer er voor in de plaats zetten want met Benitez schiet je niet op.

Nou.. Liverpool kan Champions League voor volgend seizoen nu definitief uit het hoofd zetten. Hopen dat we de 5e plek dan kunnen pakken.. Hoewel ik ook dat somber in zie.. City staat nu voor.. heeft 1 punten minder en 3 wedstrijden minder.. als ze die winnen is het gat 8 punten, en als Tottenham de wedstrijd die ze minder hebben winnen word dat ook 7 punten... Aston Villa gaat er vast ook nog over heen

Ik heb meer gezien van Liverpool. Dit seizoen is een rampseizoen voor Liverpool. Ze doen nog wel in de Europa League mee, maar in de Barclays Premier League worden makkelijke wedstrijden, bijvoorbeeld tegen Portsmouth al verloren. Misschien halen ze de Europa League volgend jaar niet eens.

21 maart 2010 om 17:23

of je bedoelt wigan of je haald uitslagen van bijna 6maanden geleden erbij

doet niks af dat liverpool bar slecht speelt dit seizoen

21 maart 2010 om 17:31

Nou de 7e plek moet ze toch kunnen lukken. Hoewel we de hete adem van onze vrienden Everton toch ook wel voelen.. zeker als ze die wedstrijd die ze minder hebben gespeeld winnen, dan word t 3 punten en ook Birmingham kan op 4 punten komen

zo goei wedstrijd man rooney is echt wereldspeller aan het worden hij haat echt speller van het jaar worden denk ik

Park knikte hem er maar mooi in
We hebben dit seizoen meer punten gepakt in de grote wedstrijden dan vorig seizoen met Ronaldo en Tevez. In die wedstrijden wisten ze niet vaak genoeg te scoren.

Dat wordt weer Europa league voor Liverpool. Ik zie ze de CL niet halen

Liverpool moet nu echt gaan uitkijken, als ze CL mislopen dan wordt dat flink bezuinigen en ook meeste kans dat torres weg gaat. Een ding is wel Torres had die 2 kansen gewoon moeten afmaken en hij moet is een keer niet aan zich zelf gaan denken maar aan het team.

Ik hoop dat Arsenal kampioen wordt, Man U is al te veel keer kamioen geworden en het is een keer wat anders

Prachtige overwinning.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen.
Ik vond het geen strafschop, dit zei ik een tijdje terug bij de fout van Rafael op Bellamy.
En dit zeg ik nu ook bij de fout van Mascherano op Valencia, hij zet de overtreding buiten de 16 in en de regel is nou eenmaal dat de bal er dan ook buiten moet maar goed.

Verder vond ik Liverpool vandaag ontzettend zwak, waar was Steven Gerrard en Torres was zo ontzettend gefrustreerd vandaag.
United speelde daarentegen ook niet groots maar wel dominant en controlerend.
Ze hebben rustig afgewacht en de kans die ze kregen goed genomen.

Dus een mooie verdiende overwinning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren