Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United presenteert man die Ten Hag aan nieuwe spelers moet helpen

Laatste update:

Jason Wilcox is de nieuwe technisch directeur van Manchester United, zo maakt de Engelse club bekend via de officiële kanalen. The Red Devils betalen een vooralsnog onbekende vergoeding aan Southampton voor de bestuurder, die op Old Trafford gaat samenwerken met Erik ten Hag. Wilcox is de opvolger van John Murtough, die op 9 april na drie jaar vertrok.

De 52-jarige Wilcox werkte jarenlang in de jeugdopleiding van Manchester City, alvorens hij in juli vorig jaar werd aangesteld als directeur voetbalzaken bij Southampton. Nog geen jaar na zijn presentatie vertrekt Wilcox alweer naar Manchester United. The Saints zijn dan ook niet blij met zijn keuze.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Wij hebben met tegenzin ingestemd om directeur voetbalzaken Wilcox toe te staan naar Manchester United te gaan. Hoewel de club teleurgesteld is dat Jasons verblijf bij Southampton zo kort heeft geduurd, wenst de club hem wel het beste”, reageert Southampton in een statement via de clubkanalen.

Manchester United is een stuk korter van stof in het persbericht op de clubwebsite. “Jason Wilcox is per direct in dienst getreden bij Manchester United in de rol van technisch directeur. Hij zal samenwerken met alle technische afdelingen van onze club om de hoogste prestaties te bereiken.”

Wilcox speelde als linksbuiten drie interlands in het nationale elftal van Engeland. Tijdens zijn spelersloopbaan stond hij onder contract bij Blackburn Rovers, Leeds United, Leicester City en Blackpool. Met the Riversiders legde hij in 1995 beslag op de Premier League.

Bij Manchester United krijgt Wilcox veel te maken met Ten Hag, die nog tot medio 2025 vastligt als manager. Het is vooralsnog onbekend voor hoelang Wilcox zich aan the Red Devils verbonden heeft en wat zijn entree gaat betekenen voor de Nederlandse oefenmeester.

Ten Hag is bezig met een teleurstellend seizoen bij Manchester United. De tobbende Engelse grootmacht staat momenteel op de zevende plek in de Premier League, waarmee Europees voetbal ver weg lijkt. Wel maakt Manchester United nog kans op het winnen van de FA Cup. Zaterdagmiddag spelen Ten Hag en zijn mannen in de halve finale van dat toernooi om 16:30 uur op Wembley tegen Coventry City.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

"Tijdens zijn spelersloopbaan stond hij onder contract bij Blackburn Rovers, Leeds United, Leicester City en Blackpool. Met laatstgenoemde club legde hij in 1995 beslag op de Premier League."

Met eerstgenoemde club legde hij in 1995 beslag op de Premier League ipv laatstgenoemde VZ, Blackburn ipv Blackpool.

Kniesoor die erop let maar toch, m.v.g een Kniesoor...

19 april 2024 om 23:12

Met Alan Shearer in de spits. Ik heb nog vage jeugdherinneringen aan dat elftal. Legendarisch mooi shirt ook. Had een vriend die 'm had.

United is achter de schermen bezig met grote veranderingen, wat natuurlijk ook wel nodig is. Mooi dat Wilcox meteen kan beginnen. Binnenkort zal ook de nieuwe CEO Berrada beginnen en hopelijk kunnen we ook snel Ashworth als nieuwe technisch directeur verwelkomen. Newcastle vraagt alleen £20m voor hem, compleet belachelijk natuurlijk.

19 april 2024 om 21:47

Is Ashworth dat wel waard? Paul Mitchel kost niks en is volgens mij ook gewoon een goede.
Snap die 20 miljoen wel. Toch een flink netwerk opgezet bij Newcastle. En 20 miljoen minder te besteden voor United.

19 april 2024 om 23:13

Ratcliffe probeert die 20m flink omlaag te krijgen. Schijnbaar heeft ie zelfs persoonlijk onderhandeld met aandeelhouders van Newcastle, tot dusver zonder succes. Maar ze gaan sowieso niet 20m betalen

19 april 2024 om 21:52

Ashworth als algemeen directeur bedoel je denk ik? Want deze Jason Wilcox wordt nu dus de nieuwe technisch directeur, of gaat Manchester United de invulling van de TD aanpassen dat ze er twee nodig hebben? Een die de zaken afhandelt en de andere die de spelers bekijkt en ze beoordeeld?

Maar in ieder geval blij om te zien dat United achter de schermen goed bezig lijkt te zijn en de organisatie op de schop lijkt te gooien. Is ook wel nodig, want al jarenlang is het in het bestuur een groot drama. Hebben jarenlang zonder TD gewerkt, maar ook toen ze uiteindelijk een TD hadden bleef het verkeerd gaan. Zou mooi zijn als Wilcox daar voor verschil kan zorgen, en Ashworth als AD zou ook mooi zijn maar dan inderdaad niet voor die krankzinnige 20 miljoen (al snap ik Newcastle United uiteraard wel dat ze dat vragen).

Ik hoop dat ten Hag mag blijven. Hij doet het dit seizoen met vallen en opstaan en is voor bepaalde keuzes en prestaties uiteraard ook zelf verantwoordelijk, maar zowat het hele seizoen heeft hij al te maken met ontzettend veel blessures. Daar moet Ratcliffe ook wat aan doen, want zodra de ene speler terug is staat de volgende geblesseerde alweer klaar en het is ook niet zo dat het maar een paar spelers zijn maar op best wel veel momenten gewoon het halve basiself.

Een tijdje geleden las ik ook dat Ratcliffe sowieso niet wilt dat ten Hag het transferbeleid gaat doen, of mee gaat beslissen. Vooral in de zin dat hij niet alle spelers krijgt die hij wilt en gelijk heeft Ratcliffe, want sinds ten Hag bij United werkt komen natuurlijk namen als Martinez, Antony, Malacia, Eriksen, Weghorst, Amrabat, Mount, Hojlund en Onana uit zijn koker. Daarvan is alleen Martinez overduidelijk een versterking, maar die kwakkelt al heel dit seizoen met blessures. Hojlund is de laatste maanden ook opgeleefd en doet het prima, zie ook wel potentie in hem. Onana zie ik ook wel een goed versterking in, maar dat gaat tot nu toe met vallen en opstaan en Eriksen heeft ook zeker zijn waarde gehad (zeker vorig seizoen) en was zeker een nuttige versterking. De rest van de spelers die op voorspraak van ten Hag zijn gehaald, zijn helaas heel matig of gewoon een drama.

Bij Ajax had ten Hag dat overigens ook, maar was dat een stuk kleiner. Kwamen Promes, Klaiber, Haller en Labyad naar Ajax. Promes kende hij nog vanuit zijn tijd bij Go Ahead Eagles en was in zijn eerste seizoen top bij Ajax, Haller was ook heel goed en belangrijk maar Klaiber en Labyad waren beide een drama al was Klaiber vooral voor de breedte en meer niet. Je kan ten Hag best bepaalde spelers laten aandragen, maar zou niet iedere speler halen die hij wilt zoals bij United dus wel is gebeurd.

19 april 2024 om 23:11

Ja, je hebt gelijk. Wilcox wordt inderdaad als Technisch directeur gepresenteerd. En Ashworth gaat als 'Sporting Director' werken als er een deal met Newcastle komt. Ik denk dat ze samen het technisch beleid gaan vormgeven, met Berrada als CEO.

Inside Old Trafford van het AD op Spotify legt uitstekend uit hoe ManU vanaf komende zomer sportief gezien een veel sterkere top heeft wat het voor de trainer makkelijker zal maken, hopelijk krijgt ETH de kans om te laten zien dat hij het niveau aan kan. Zoveel blessures, met name achterin, daar is in een zeer sterkte PL geen eer mee te behalen. O ja in die podcast afleveringen doen ze ook uit de doeken dat ETH niet bepaalt hoeveel er voor spelers betaalt wordt.. - acteert geschokt -

Ten hag word niets omdat er middelmaat staat. Denk wel dat het een goede trainer is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren