Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United-legende Rooney doet opvallende uitspraak over Manchester City

Laatste update:

Wayne Rooney heeft in de podcast Stick to Football van Sky Bet teruggeblikt op zijn roerige periode bij Birmingham City. De voormalig topspits van onder meer Manchester United vertelt daarnaast dat hij 'lopend' naar Manchester City zou gaan, als manager Pep Guardiola hem als assistent zou willen aanstellen.

Rooney begon zijn trainerscarrière bij Derby County, waarna hij via het Amerikaanse DC United in oktober 2023 werd aangesteld als manager van Birmingham City. Rooney verving John Eustace, die ontslagen werd toen hij met Birmingham de zesde plaats in de Championship bekleedde.

Met Rooney aan het roer ging het vervolgens beduidend slechter. Birmingham won onder leiding van Rooney slechts twee van zijn vijftien duels. Slechts zes punten scheidde Birmingham van de degradatiezone, op het moment dat Rooney begin januari 2024 werd ontslagen.

"De Birmingham-fans hebben me vanaf dag één niet geaccepteerd", verklaart Rooney die moeizame periode. "John Eustace had het goed gedaan, maar ze (de clubleiding, red.) voerden een verandering door en vroegen mij om in te stappen. Dat deed ik, maar ik wist direct dat ik niet geaccepteerd werd door de fans. Ik denk dat het te maken had met de goede prestaties van Eustace."

"De eerste vijf wedstrijden waren de zwaarste van het seizoen", doelt Rooney op de duels met Middlesbrough, Hull City, Southampton, Ipswich Town en Sunderland. "Dus dat hielp niet mee." Op 2 januari maakte Birmingham bekend te scheiden met manager Rooney en veldtrainer Carl Robinson. “Ondanks hun inspanningen hebben de resultaten niet voldaan aan de verwachtingen die vanaf het begin duidelijk waren gemaakt."

Toekomst bij Manchester City?


Rooney speelde in zijn spelerscarrière liefst 559 wedstrijden voor Manchester United, dat hem als tiener oppikte bij Everton. Rooney groeide in zijn dertien jaar op Old Trafford uit tot absolute legende, door liefst 253 doelpunten te maken voor the Red Devils. Rooney werd vijfmaal landskampioen met Manchester United, waarmee hij ook onder meer de Champions League won.

Toch zou Rooney niet twijfelen om aan de slag te gaan bij rivaal Manchester City, mocht die kans zich voordoen. Dat heeft alles te maken met Guardiola. "Als Pep Guardiola binnenkomt en mij vraagt om zijn assistent te worden, dan zou ik daarheen lopen."

"Voor mij is Pep de beste manager ter wereld. Je kan zien hoe hij het team beïnvloedt. De huidige manier van spelen is anders dan vier jaar geleden. Hij blijft subtiele veranderingen doorvoeren en je ziet iedereen daarna hetzelfde doen", is Rooney lovend over Guardiola.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch weinig opvallend? United en City zijn ook niet echt historische rivalen, dus ik zie niet in waarom het niet kan. Arteta liep destijds ook jaren rond bij City en momenteel werkt Ibrahim Affelay in de jeugd van Feyenoord. Het is maar werk.

21 februari 2024 om 17:02

Afellay als analist lijkt alleen vaak te vergeten dat hij nu bij Feyenoord rondloopt Maar moet kunnen inderdaad

21 februari 2024 om 17:03

City en United geen rivalen, gaat alles goed met je?

21 februari 2024 om 17:10

Bwahah, 1 van de meest achterlijke opmerkingen allertijden op deze site. Fiorenoord, hou het lekker bij je eigen clubje want met deze opmerking ben je gewoon af wat betreft Engelse PL.

21 februari 2024 om 17:13

Dat is ook gewoon zo. Pas sinds 2010 telt Manchester City mee en worden ze als rivaal gezien.

20 jaar geleden waren ze nog jaarlijks degradatiekandidaat en 25 jaar geleden speelden ze op het tweede niveau.

Dus nee, City is van oudsher geen rivaal van United. Dat zijn altijd Liverpool en Arsenal geweest.

21 februari 2024 om 17:14

Wat is daar niet waar aan dan? City en United zijn nooit echte grote rivalen geweest. De grootste wedstrijd voor United is die tegen Liverpool. United tegen Arsenal is ook een lange tijd een beladen pot geweest. Man City tegen United is dat in ieder geval niet.

21 februari 2024 om 17:21

Tijger-wit, misschien kun je het zelf beter gewoon bij brood houden. Fiorenoord heeft namelijk gewoon gelijk.

21 februari 2024 om 17:21

@sitostick en tijger-wit

Ik was al fan van United toen jullie nog met blokken speelden . City was gewoon een weinig zeggende ploeg destijds, een beetje zoals Sparta ook geen echte rivaal is van Feyenoord.
Historisch gezien waren de rivalen Leeds, Liverpool en Arsenal. City en Chelsea zijn daar pas veel later bijgekomen.

De arrogantie in combinatie met het gebrek aan historisch besef dat jullie vertonen is echt enorm komisch. Terug in de mand jongens.

21 februari 2024 om 17:34

Nou het bekende spandoek met de tijd erop hoe lang city niks gepresteerd had heeft toch aardig lang in het stadion gehangen werd niet echt gewaardeerd aan de blauwe kant van manchester

21 februari 2024 om 17:43

Rivaal is niet gelijk aan concurrentie. Of was Feyenoord ook geen rivaal van Ajax de afgelopen jaren. De stad is wel degelijk opgesplits in rood en blauw. Dus zeker wel een rivaal.

21 februari 2024 om 17:46

Aangezien het blokken gedeelte 100% zeker niet voor mij opgaat.. Historisch gezien zijn het gewoon rivalen. Ik denk dat je het woord concurrent en rivaal door elkaar haalt.

21 februari 2024 om 17:47

@musi, dat het opgesplitst is wil niet zeggen dat er rivaliteit gevoeld wordt.
Rotterdam is ook opgesplitst in Sparta, Excelsior en Feyenoord en we voelen dat niet als rivaliteit.
Fc Eindhoven en PSV voelen ook amper rivaliteit

21 februari 2024 om 17:51

@musi
Rivaliteit en concurrentie hebben niet altijd iets met elkaar te maken. Rivaliteit heeft wel vaak iets te maken met concurrentie in het verleden. Zo zullen Feyenoord en Ajax altijd rivalen blijven, zelfs als jullie zoals eerder dit seizoen op de laatste plaats staan. Er is dan weer geen rivaliteit tussen Feyenoord en AZ, terwijl we jaren voor dezelfde plaatsen streden.

21 februari 2024 om 18:54

City is geen echte rivaal. Dat is een stadsderby. Onze rivalen zijn Liverpool, Newcastle en Leeds!

21 februari 2024 om 23:23

@Mancunian Dat is natuurlijk onzin. Leeds en Newcastle hebben een vergelijkbare prijzenkast met dat van City van voor de overname. Sterker nog, Leeds heeft maar net meer dan de helft van het aantal wedstrijden in de eerste divisie gespeeld dan City. Je kijkt nu vooral naar de jaren 90, de slechtste periode uit de geschiedenis vam City. Historisch gezien was het altijd de rivaliteit tussen United-Liverpool en United-Man city. Er zijn ook decades geweest waren City het jaar in jaar uit beter deed dan United. Manchester United - Man City: 198 matches, 78 United, 60 City, 53 Draws

21 februari 2024 om 23:32

@MUFC-OT Dan ga je helemaal voorbij aan het feit dat City en United pre-Ferguson niet zo heel ver uit elkaar lagen. United was verre van de elite club dat het zou worden en City was wel degelijk een rivaal. De derbies waren beladen

21 februari 2024 om 23:35

@AjaxNL Nooit echte rivalen? Voor het tijdperk van Ferguson waren er ook nog 90 jaar waarin beide clubs op het hoogste niveau in Engeland uitkwamen. Allebei behorende tot de top 6 clubs die het vaakst uitkwamen op het hoogste niveau en het ene jaar hoger eindigde dan het andere. In Engeland had je in die periode elke keer andere dominante teams

21 februari 2024 om 23:19

City en United zijn zeker historische rivalen. Die rivaliteit werd in de jaren 90 wat minder doordat City door de slechtste fase ooit heen ging en United door de beste ooit. Maar historisch gezien zijn het altijd felle rivalen geweest. Vraag het de mensen uit Manchester zelf. Manchester United - Man City: 198 matches, 78 United, 60 City, 53 Draws

22 februari 2024 om 08:18

En die andere 5 wedstrijden?

22 februari 2024 om 16:04

Je bedoeld die andere 7 wedstrijden? 😆 City en United hebben 191 keer tegen elkaar gespeeld. Excuses, de aantallen kloppen verder wel

Leuke aflevering trouwens. Was ook lovend over de nederlandse coaches waarmee hij had gewerkt (van gaal, koeman en cocu) en dat het een rode draad was door zijn carriere. In het verleden zei hij al dat van gaal een van zijn betere coaches was en dat zei die nu ook in deze aflevering. Daarnaast een heel timide gozert in zo’n programma. Er werd in de comment section ook daarover gesproken. Een heel ander persoon dan wanneer hij op het veld stond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren