Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City schrijft historie na zeventiende overwinning op rij

Laatste update:

Manchester City heeft een voorsprong van liefst tien punten genomen op Manchester United en Leicester City. De ploeg van Josep Guardiola won woensdagavond het inhaalduel met Everton op Goodison Park met 1-3. Het was alweer de zeventiende overwinning op rij van the Citizens in alle competities sinds het 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion op 15 december vorig jaar. De voorsprong van Manchester City op titelverdediger Liverpool is gigantisch: zestien punten.

In de eerste helft waren Everton en Manchester City bijzonder aan elkaar gewaagd. Het was Manchester City dat beter aan de wedstrijd begon en via Gabriel Jesus in de achttiende minuut een grote kans op de 0-1 kreeg. Na slordig balverlies van Tom Davies werd de Braziliaan door Rodri gelanceerd en schoot hij de bal over het doel van Jordan Pickford. Na de zevende corner van de bezoekers in iets meer dan een half uur tijd was het raak.

Het team van Guardiola bleef de bal rondom het doelgebied rondspelen en het was uiteindelijk een gekraakt schot van Foden dat Manchester City aan de leiding bracht. De achterstand van Everton was van korte duur. Vijf minuten later belandde een voorzet van Séamus Coleman vanaf rechts aan de linkerkant van het strafschopgebied, waar Lucas Digne de bal hard op de rechterpaal mikte. Via het lichaam van Richarlison ging de bal alsnog tegen de touwen: 1-1. Een verdiende treffer voor Everton, dat niet voor veel gevaar zorgde maar wél gevaarlijk was zodra men het doelgebied van Ederson naderde.

In het eerste kwartier na rust zocht Manchester City nadrukkelijk naar een voorsprong. Pickford keerde een schot van Bernardo Silva, een inzet van Gabriel Jesus had een veel beter lot verdiend en een kopbal van Rodri ging maar net naast. Na iets meer dan een uur spelen was het alsnog raak voor the Citizens. Bernardo Silva hield de bal goed bij zich aan de rechterkant van het strafschopgebied en gaf het leer op het juiste moment aan Riyad Mahrez, die met een schot via de linkerpaal de 1-2 achter Pickford joeg.

Het team van Guardiola zette een kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord. Na een vlot lopende aanval was het Bernardo Silva die de bal via de handen van Pickford in de linkerhoek kreeg. Het is voor het eerst dat een Engelse club elk van de eerste tien competitieduels op het hoogste niveau van een nieuw kalenderjaar in winst omzet. City maakt zich nu op voor de uitwedstrijd tegen Arsenal van zondag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo goed als de hele tweede helft niet kunnen zien (storing provider). Hoe was City in de tweede helft? stabiel? verdiende overwinning? Weer eens belangrijke 3 punten voor het kampioenschap wat steeds dichterbij komt!

17 februari 2021 om 23:21

Uiteindelijk prima 2e helft. Eerst waren ze nog wat ze zoekende, maar na de prachtige goal van Mahrez zijn ze eigenlijk niet meer in de problemen gekomen en werd er weer lekker met vertrouwen rondgetikt. Ook een hele mooie aanval bij de derde goal trouwens.

17 februari 2021 om 23:22

Ze waren uitmuntend. Everton heeft niks meer te vertellen gehad en het werd een beetje een gala voorspelling. Prachtige goals van City ook.

Fantastisch gespeeld weer. Ze lieten de tegenstander letter elke hoeken van het veld zien. Alle spelers lijken geconcentreerd en scherp. Het loopt collectief en individueel lekker. Dat mistte vorig seizoen voor de corona stop. Ze gaan ook veel beter met counters om. Ik heb weer genoten.

17 februari 2021 om 23:30

City stopt amper counters man. Wanneer het echt gevaarlijk wordt dan maken ze een overtreding. Had dat vandaag al een aantal keren gezien. En ze krijgen daar geen kaarten voor, heel soms.

17 februari 2021 om 23:47

Dan gebeurd helaas steeds vaker in de voetbalwereld. In basketbal krijg je daar een sportieve fout voor en moet je gelijk gedwongen gewisseld worden. Maar los daarvan heeft City ook een goede counterpress waardoor tegenstanders wordt vertraagd om te counteren. City zet goed druk en de gaten worden goed dichtgelopen. Vorig jaar heb ik meerdere seizoenen Rodri er volledig uitgesprint zien worden zonder enige cover.

18 februari 2021 om 08:48

Ik weet niet of je de match gekeken hebt als dat je andere wedstrijden kijkt. Maar mariner liet everton heel veel toe, altijd zo van die tikjes op de enkels. Of een por in de rug nadat city de bal terug kaatste. Dat telkens mocht. Dan deed city hetzelfde en kregen ze de fout tegen. Maar goed het is maar door welke bril je het bekijkt. En ik begrijp de frustratie als gunner wel. Ooit zo een geweldige club en nu niks meer als een middenmotor. Maar daar kan de rest van de wereld niks aan doen. Maar toch bedankt voor je comment.

17 februari 2021 om 23:44

Vinden jullie het ook grappig dat City momenteel zijn beste speler mist maar hem eigenlijk niet missen?

17 februari 2021 om 23:50

@paauwer City heeft veel verschillende "wapens" waarop ze kunnen overschakelen. De dodelijke voorzet van De Bruyne mis je altijd als hij niet speelt. Maar als je in de CL straks topwedstrijden gaat krijgen waarin de ruimtes groter zijn ga je gegarandeerd De Bruyne nodig hebben. De Bruyne legt hem op 80 meter afstand nog op de stropdas. En zijn loopvermogen ga je dan ook goed kunnen gebruiken. Maar City speelt nu vaak alleen maar tegen bussen. Bernardo Silva en Gundogan zijn dan in de kleine ruimte weer beter.

In tegenstelling tot een club als Juventus of Barcelona, waar maar 2-3 spelers 9 van de 10 keer scoren heeft City stuk of 6-8 spelers lopen die uit de niets kunnen toeslaan. Ze waren in het verleden weleens te pakken op blunders achterin, maar zelfs daar is weinig sprake van dit seizoen. Ik denk serieus dat als dit City ook in de CL dit niveau weet te halen, ze samen met clubs als Bayern en PSG minimaal de finale moeten halen.

Er zijn weinig clubs die met een plan B kunnen aankomen als de tegenstander verdedigend opgesteld is en City weet daar meestal een antwoord op te hebben. 17 op rij is echt ontzettend lastige record om neer te zetten als je kijkt welke tegenstanders ze met volle overtuiging gesloopt hebben. Ze scoren nu volgens mij gemiddeld 3 goals per match en dat in een competitie met zo veel grote clubs.

Respect voor Pep hoe hij alles voor elkaar heeft gekregen. Geniet enorm van hun spel als ik af en toe een wedstrijd kijk. Hopelijk laten ze dit ook in de CL zien, want Pep moet zich enkel daar nogmaals laten gelden om als een van de beste coaches ooit de boeken in te gaan.

17 februari 2021 om 23:39

Ik zie City als favoriet, tenzij ze een goede counterploeg tegenkomen a la Liverpool. Dat is toch een beetje de formule die Guardiola vaak heeft genekt. Maar voor mij toch de grote favoriet gezien de vorm van de andere grootmachten.

18 februari 2021 om 02:09

Zelfs op dat gebied is duidelijk te zien dat City is verbeterd nu ten opzichte van de voorgaande seizoenen. Niet alleen is de verdediging veel beter geworden als je het per individu bekijkt (dias, Stones in topvorm), maar tevens is te zien dat City een perfecte balans heeft kunnen vinden tussen een niet met een al te hoge lijn spelen, waardoor ze altijd kwetsbaar zijn voor de counters, maar tegelijkertijd heeft Guardiola ook trouw kunnen blijven aan de voetbalfilosofie waarin hij gelooft, namelijk die van Cruyff

Meest boeiende vond ik de formatie. Heb niet eerder een 3241 formatie gezien bij City. Ook niet bij andere clubs.James bij Everton is geen goede huwelijk. Als je door Iwobi eruit wordt gespeeld dan kan je misschien beter een niveau lager spelen. Zijn invalbeurt was ook erg slecht.

18 februari 2021 om 00:05

@somagunner je hoopt dat ie naar Arsenal komt? ;-)

Maar James speelt toch meestal gewoon in de basis en ook nog wat goals en assists achter zn naam. Of zijn het tegenwoordig alleen maar invalbeurten

Ze zijn weer helemaal terug. Bewijzen dat ze echt de sterkste ploeg van Engeland zijn, met of zonder blessures.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren