Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City evenaart reeks van Arsenal en wint dertien duels op rij

Laatste update:

Koploper Manchester City heeft woensdagavond een eenvoudige zege geboekt in de Premier League. Op bezoek bij Burnley genoot de ploeg van Josep Guardiola al bij rust een comfortabele 0-2 voorsprong, die in de tweede helft werd vastgehouden. Het was de dertiende overwinning op rij in alle competities, waarmee the Citizens de reeks van Arsenal, dat tussen maart en augustus 2002 als laatste Engelse club een dergelijke zegereeks neerzette, evenaarde.

Burnley - Manchester City 0-2
Het duel begon voortvarend voor de bezoekers, die nog voor het verstrijken van de derde speelminuut de leiding namen. Na een fraaie steekbal van Raheem Sterling volgde een uithhaal van Bernardo Silva, wiens schot in eerste instantie gekeerd werd door doelman Nick Pope. De sluitpost had de bal echter niet klemvast, waardoor Gabriel Jesus uit de rebound van dichtbij kon binnenknikken: 0-1. De vroege openingstreffer was voor City duidelijk geen reden om de voet van het gaspedaal te nemen, want de bezoekers bleven in het restant van het eerste bedrijf volop kansen creëren.

Basiskracht Erik Pieters moest vaak lijdzaam toekijken hoe de tegenstander door de defensie van the Clarets sneed. Na een half uur spelen hield de linksback zijn ploeg overigens met een goede ingreep op de been en voorkwam hij dat Riyad Mahrez kon uithalen, maar uiteindelijk werd een tweede tegentreffer alsnog geïncasseerd. Vanaf de rechterkant van het veld bezorgde Ilkay Gündogan een voorzet op maat bij Sterling, die van dichtbij eenvoudig de 0-2 op het scorebord zette.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet: City had de bal, en voor de mannen van manager Sean Dyche was slechts een figurantenrol weggelegd. Gündogan dacht zijn ploeg na rust de 0-3 te bezorgen, maar de videobeelden toonden aan dat hij scoorde vanuit buitenspelpositie: geen treffer. Dankzij de zege vergroot de lijstaanvoerder, die bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft, het gat op de ranglijst met Manchester United tot drie punten. Burnley bezet de zestiende plek met 22 punten.

Fulham - Leicester City 0-2
De in degradatienood verkerende thuisploeg hoopte een einde te maken aan de erbarmelijke reeks van tien Premier League-wedstrijden zonder zege. Leicester, dat tevens de laatste club was waarvan Fulham wist te winnen (1-2 op 30 november), maakte echter al snel een einde aan de illusie van de Londenaren. Na een ruim een kwartier spelen kwamen the Foxes aan de leiding toen Kelechi Iheanacho uit een voorzet van James Maddison binnenkopte: 0-1.Hoewel Fulham dapper tegenstand bleef bieden en via Tosin Adarabioyo nog dicht bij de gelijkmaker kwam, sloeg het noodlot op slag van rust toe.

Opnieuw was het Maddison die uitstekend voorbereidend werk verrichtte, waarna hij James Justin in de gelegenheid bracht om de 0-2 tegen de touwen te werken. Halverwege de tweede helft leken de bezoekers via Ricardo Pereira de voorsprong nog verder uit te bouwen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Kenny Tete kreeg een basisplek bij Fulham, maar hij moest kort na rust het veld verruimen voor Ivan Cavaleiro. Dankzij de zege klimt Leicester naar de derde plek op de ranglijst, maar later op de avond kan Liverpool, als het thuis wint van Brighton & Hove Albion, die positie heroveren. Fulham staat op de achttiende plek, op zeven punten achterstand van Brighton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

City speelde best aardig. Maar kansen missen blijft wel echt een ding. Soms krijgen ze opeens super veel ruimte en wordt daar echt helemaal niks mee gedaan. Dit was een typische 5-0 wedstrijd.

3 februari 2021 om 21:11

Eens, al deden ze vandaag lekker rustig aan. Ik denk dat ze de ruimte meer en sneller gebruiken en bespelen volgende wedstrijd tegen Liverpool. Echter zullen ze dan wel de kansen moeten afmaken. Wat denk jij, gaat Guardiola met Sterling en Mahrez op de flanken spelen of meer controlerend met Bernardo of Foden (wat we ook hebben gezien).

3 februari 2021 om 21:21

Ze missen een top klinische afmaker. Aguero is te vaak out geweest en Jesus is het net niet. City heeft een top aanspeelpunt nodig die makkelijk scoort. Zeker als Aguero vertrekt.

Gundogan.. Man wat een seizoen, hij lijkt echt op zijn top te zijn nu, eindelijk laat hij het talent zien waarvoor hij is gekocht bij Dortmund, lekker om te zien. Ik blijf kritisch op Sterling, het rendement van 2-3 jaar geleden heeft hij niet meer, er gaat teveel fout bij Sterling, hopelijk komt hij binnekort ook weer in vorm. Nu op naar Zondag tegen Liverpool, kijken of die ook zonder problemen gewonnen kan worden!

3 februari 2021 om 21:39

Verbaasd me ook over zijn vorm. Had ik niet verwacht. Vond het altijd beetje een mooi weer voetballer, maar het lijkt erop dat hij nu een (bijna) heel seizoen zijn waarde gaat laten zien

Guardiola lijkt op VZ weinig goed te kunnen doen, maar toch is het erg knap wat ie met city presteert. Natuurlijk geeft ie veel uit, maar daar is hij niet de enige in. Mourinho heeft ook altijd veel gespendeerd, daar werd ie niet op aangekeken en hij gaf er veel minder voor terug qua entertainment. En in een competitie met superveel concurrentie is City elk jaar een genot voor de neutrale toeschouwer. Dat ie de CL nog niet heeft weten te pakken zal wel, daar is ook wat geluk voor nodig.

3 februari 2021 om 23:28

@aadhandgranaat In 2017-2018 was Nederland voor het eerst vrij positief over City. Daarna was men eraan gewend dat ze fantastisch kunnen voetballen en werd er vaak alleen maar de negatieve bril opgezet als het over City ging.

3 februari 2021 om 23:30

Het probleem van Pep is dat hij bij Barcelona maximaal gepresteerd heeft. Hij kan het bijna niet beter doen dan die jaren, waardoor hij erg ondergewaardeerd wordt.

3 februari 2021 om 23:34

Het is enkel dat Guardiola het in de CL nooit laat zien. Kan nog geeneens een halve finale halen met een miljarden team.

4 februari 2021 om 00:06

@El Fenomeno Het is niet dat City daar niet genoeg voor is. Ze zijn 2x uitgeschakeld door een Premier League team waar ze 20 punten boven zijn geeindigd. Denk dat als je City in een Europese super competitie zou stoppen dan ze mee zouden doen om de titel. Het is echt heel vreemd dat ze elke keer net aan weer worden uitschakeld.

Knap van City, die lijken goed op weg naar een titel, en dan zondag de kraker tegen Liverpool. Ik zit er best goed in dit jaar in Engeland en kijk aardig wat wedstrijden

3 februari 2021 om 23:21

snap ik, je wilt ook nog een beetje echt voetbal zien, naast al dat gemartel van real.

City heeft eindelijk de verdediging op orde, een absolute topspits zou het team afmaken.

Even oprecht

Ik heb zermatt person al een tijdje niet gezien? Weet iemand hiervan? Ik kon zijn afwijkende mening altijd wel waarderen

3 februari 2021 om 23:17

Is druk beziggeweest met (on)mogelijke transfers te verzinnen voor het wereldvoetbal met de focus op city.

3 februari 2021 om 23:35

Hij loopt stage bij Fabrizio Romano.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren