Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man van 4 WK's en 389 wedstrijden voor Atlético hangt schoenen aan de wilgen

Laatste update:

Diego Godín gaat zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen hangen. De Uruguayaanse verdediger speelt vanavond zijn laatste wedstrijd voor het Argentijnse Veléz Sarsfield, waarna de 37-jarige mandekker terugkeert naar Uruguay. Godín speelde dit seizoen nog wel een aantal wedstrijden in de basis, maar kwakkelt al een tijdje met blessures.

Godín speelde het leeuwendeel van zijn carrière in het shirt van Atlético Madrid. De Spaanse grootmacht nam hem in 2010 voor acht miljoen euro over van Villarreal. In datzelfde jaar wist de Uruguayaanse verdediger met zijn land als vierde te eindigen op het WK in Zuid-Afrika. Op het eindtoernooi werd Uruguay in de halve finale naar huis gestuurd door Nederland (3-2) maar toch liet Godín een hele goede indruk achter. Hij kwam uiteindelijk ook in actie op de WK's van 2014, 2018 en van 2022.

Godín kwam uiteindelijk 389 keer in actie voor Los Rojiblancos. Hij maakte 27 doelpunten en gaf daarnaast 14 assists. Met Atlético legde hij twee keer beslag op de Europa League en werd hij in 2014 kampioen van Spanje. Ook hield hij in 2013 de Spaanse beker boven zijn hoofd. Met Uruguay won hij in 2011 de Copa América.

In 2019 maakte de routinier transfervrij de overstap naar Internazionale, waar hij na anderhalf jaar alweer vertrok om bij Cagliari aan de slag te gaan. Uiteindelijk liet hij in 2022 Europa achter zich om te tekenen bij het Braziliaanse Clube Atlético Mineiro. Na een half jaar in Brazilië stak hij afgelopen jaar de grens over om zijn loopbaan af te sluiten bij Veléz Sarsfield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie en goede verdediger, beste vriend van griezman, die daarom gek genoeg ook vaak met de vlag van Uruguay op zijn schoenen speelde 😂
Ook nog ff bij cagliari gespeeld toch?

30 juli 2023 om 18:23

Dacht ik ook ja

30 juli 2023 om 18:25

Inderdaad Cagliari in plaats van Bologna.

Adios Diego, één van de beste verdedigers van de 21ste eeuw en wellicht de beste van midden jaren '10. Kreeg niet de waardering omdat het allemaal wat saai oogde.

30 juli 2023 om 18:26

Je kan veel over Godin zeggen, maar mooi is hij toch echt niet hahaha. Wel ijzersterk een aantal jaar geleden.

30 juli 2023 om 18:40

Mooie stijl qua verdedigen! Niet die looks van mij of cannavaro idd!

Toen atleti een echte vechtmachine was kon ik er zo van genieten. Felipe luis, miranda, godin en juanfran. Wat een leuk elftal stond er toen

30 juli 2023 om 18:33

Juist, ik moest ook meteen aan Juanfran denken.

30 juli 2023 om 18:38

Met daarvoor o.a. Gabi en Tiago!

31 juli 2023 om 00:12

Vergeet Falcao niet, wat een topspits was dat zeg.

Is echt wel een van de beste verdedigers van pakweg 2010 tot 2019 geweest. Bij Atletico van gigantische waarde geweest en had natuurlijk een gigantisch aandeel door het kampioensdoelpunt te scoren in 2014 tegen Barcelona. Voetballend niet de meest sierlijke, maar daar was hij verdediger voor en dat kon hij als 1 van de beste.

De man die bijna de La Decima droom aan flarden kopte. In zijn tijd bij Atletico was deze gozer zo'n goeie verdediger zeg. Hij was de belichaming van prime Atletico onder Simeone. Vechtersmentaliteit maar ook gewoon een geweldenaar als het aan kwam op verdedigen. Zeker toen hij het blok vormde met Miranda.

Absolute held voor Atlético. Scheelde niets of hij had Atlético in één week het kampioenschap én de CL bezorgd. Vind wel dat hij wat ondergewaardeerd werd, topverdediger!

30 juli 2023 om 20:17

Hij was in mijn ogen ook dat seizoen de beste verdediger van de wereld.

Fantastische speler. Net als heel wat anderen in dat team (Gabi, Raul Garcia, etc.) Was hij op papier zeker niet de meest getalenteerde speler. Maar zijn mentaliteit, betrouwbaarheid en intelligentie maakte hem toch 1 van de beste ter wereld op zijn positie. Met die kwaliteiten zou ik het ook raar vinden als hij geen goede trainer wordt als hij die ambities heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren