Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man United-nieuwkomer accepteerde salarisverlaging: ‘Kon me niets schelen’

Laatste update:

Manchester United was tot het einde van de winterse transferperiode op zoek naar een vervanger van Marcus Rashford en the Red Devils slaagden er op de valreep nog in om Odion Ighalo aan te trekken. De Nigeriaanse spits, die met een verleden bij Watford geen onbekende is in de Premier League, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Shanghai Shenhua. Met zijn overgang naar Old Trafford is er voor Ighalo een droom uitgekomen, zo doet hij dinsdag uit de doeken via de clubkanalen.

“Er waren een paar andere clubs met interesse, maar ik zei tegen mijn zaakwaarnemer: ‘Kies alsjeblieft voor United, als het ook maar enigszins mogelijk is.’ Hij belde me vervolgens om 11 uur ’s avonds op in Shanghai en hij vertelde dat United de deal wilde sluiten. Ik ging daarna mijn bed uit om een vertaler te zoeken en bij de directeur op de deur te kloppen”, blikt hij terug. “‘Mijn zaakwaarnemer wil jullie spreken, United wil me hebben, jullie moeten hieraan meewerken.’”

Solskjaer: 'Bewezen doelpuntenmaker Ighalo geeft Manchester United opties'

Na een nacht onderhandelen werd om 7 uur ’s ochtends in Shanghai een akkoord bereikt. Dat Ighalo zelf ook een offer moest brengen om terug te keren naar Engeland, deerde hem niet: “Ik heb mijn zaakwaarnemer gezegd dat dit is wat ik wilde, dat ik naar Manchester United wilde. Hij zei: ‘Dan moet je wel genoegen nemen met een salarisverlaging.’ Ik antwoordde: ‘Dat kan me niets schelen. Zorg ervoor dat dit doorgaat, ik wil naar United. Het maakt me niet uit hoeveel ik ga verdienen, zorg ervoor dat het doorgaat.’”

Ighalo is naar eigen zeggen van jongs af aan supporter van de club: “Toen ik mijn moeder opbelde moest ze huilen, zo blij was ze. Ik weet dat veel mensen zeggen dat het een droom is om voor die club te spelen als ze ergens terechtkomen, maar dat is bij mij niet het geval. Toen ik jong was, was ik al fan. Mensen die me kennen uit Nigeria, en zelfs mijn ploeggenoten bij Watford, weten dat ik van Manchester United houd.” Ighalo zal nog even moeten wachten voordat hij zijn debuut voor zijn nieuwe club kan maken: de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer komt op maandag 17 februari pas weer in actie. Chelsea is dan de tegenstander in de Premier League.

Denk jij dat Odion Ighalo van waarde zal blijken voor Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit kan zo maar eens goed uitpakken. Hoop vooral voor hem dat 'ie zich kan bewijzen en ons mede naar de top 4 kan brengen. Mooi om te zien hoeveel passie hij heeft voor de club, zulke spelers hoop ik vaker te zien.

Leuk verhaal. Als je het mag geloven zal hij veel geven voor de club, ben benieuwd. Hij word gehuurd dus mocht het verkeerd uitpakken is er ook geen man overboord.

5 februari 2020 om 22:45

Eindelijk weer eens een speler die vol passie naar United komt. Niet weer zo'n speler die zegt dat hij altijd al droomde van de PL..... Man wat hoop ik dat United weer de club wordt waar bewondering voor had. Solskjear mag van mij ook blijven, cultuurbewaker pur sang. Ze kopen engels talent in en hebben jeugd, die mooi weer voetballers gaan er langzaam uit.

De club heeft wat glans verloren door de mindere prestaties maar het blijft een van de mooiste clubs voor op je CV. Volgens mij is hij na Djemba Djemba en Bailly pas de 3e Kameroener in de selectie van Utd dus het zal hem ook wel wat status opleveren, zeker wanneer hij begint te scoren.

5 februari 2020 om 14:38

Alleen is Ighalo een Nigeriaan, en Bailly een Ivoriaan...

5 februari 2020 om 15:17

Zeker!

5 februari 2020 om 15:14

Hahaha knap wel hoor, over een Nigeriaan (staat ook twee keer expliciet in het artikel) zeggen dat hij de 3e Kameroener is na ... en ..., en dan blijken die 2 ook niet eens allebei Kameroens te zijn. Close enough!

5 februari 2020 om 15:29

Djemba Djemba is wel degelijk een Kameroener, kijk zijn Wikipedia pagina maar.

5 februari 2020 om 15:35

Inderdaad, precies wat ik zeg toch: die 2 eerdergenoemden blijken niet eens allebei Kameroens te zijn, slechts één van hun is dat. De ander is Ivoriaans (Bailly).

Haha wel geniaal om te lezen dat het hem geen moer uitmaakt dat hij in salaris achteruit gaat. Zolang hij maar voor United mag uitkomen. Een mooie droom die uitkomt voor hem!

5 februari 2020 om 15:09

Naja, hij heeft ook wel een zakcentje verdient in China, zowel bij Changchun en Shanghai, en daarnaast wordt hij alleen gehuurd met optie tot koop. Dus dat halfjaartje kan hij nog wel kunnen verteren, waarbij hij denk ik wel een zakcentje meekrijgt bij United.

5 februari 2020 om 15:11

@stijlvol 'haha wel geniaal om te lezen dat het hem geen moer uitmaakt dat hij in salaris achteruit gaat." Zeker alleen kan je die keuze eerder maken als je eerst bijv 10 miljoen per jaar pakt en bij je andere club 2 a 3 ,miljoen. Keuze is dan best makkelijk te maken. Anders dan bijv een senior controller met jaarsalaris van meer dan 80k die agent of leerar wordt en genoegen neemt met modaal inkomen van 34k. Maar wel mooi hoe graag hij wilde en zijn kans wil pakken.

5 februari 2020 om 17:52

Pfff altijd dat geneuzel. Ja hij is rijk. Maar dat zijn bijna alle voetballers en toch knijpen ze bijna allemaal alles en iedereen uit voor de laatste cent. Dus evengoed mooi om te lezen.

Net zijn eerste interview gezien als United speler en het enthousiasme spat er echt van af. Ik hoop echt dat hij goed gaat doen, hij zou zo maar eens een gigantische cultheld kunnen worden.

Mooi om te lezen dit, als je nagaat dat Utd tegenwoordig het lacherje is van de PL. Hoewel het sportief minder gaat, hebben ze nog wel status.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren