Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heidenheim mag zich opmaken voor Europees debuut door bekerwinst Leverkusen

Laatste update:

1. FC Heidenheim heeft zich dankzij de bekerwinst van Bayer Leverkusen op 1. FC Kaiserslautern komend seizoen verzekerd van Europees voetbal. Het is voor het eerst dat de club in Europa actief zal zijn. De zege van Leverkusen betekent ook goed nieuws voor TSG Hoffenheim, dat ‘promoveert’ naar de Europa League.

Leverkusen schreef eerder deze maand historie en kroonde zich tot de eerste ongeslagen landskampioen van Duitsland ooit. Daarmee dwong het ook een Champions League-ticket voor komend seizoen af.

Door de winst van de DFB-Pokal hielp Leverkusen de nummer acht van de Bundesliga, Heidenheim, die na de zomer ook in Europa actief zal zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het sprookje van Heidenheim duurt zo voort. De ploeg van trainer Frank Schmidt promoveerde in 2023 naar het hoogste niveau en heeft dus direct opnieuw historie weten te schrijven.

Heidenheim kent een geweldige opmars. Tien jaar geleden was de club nog actief op het vijfde niveau van Duitsland. De bekerzege van Leverkusen betekent dat Heidenheim op 22 en 29 augustus uitkomt in de voorronde van de Conference League.

Hoffenheim


Ook Hoffenheim profiteert van het bekersucces van Leverkusen. Trainer Pellegrino Matarazzo eindigde met zijn ploeg zevende en is van een ticket voor de Conference League naar een startbewijs voor de Europa League gegaan. Hoffenheim is direct verzekerd van deelname aan de groepsfase.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastische prestatie van een mooie club. Worden op een goede manier geleid. Kunnen al die zogenaamd grote clubs in de lagere divisies in Duitsland een hoop van leren!

26 mei 2024 om 09:54

Dat vind ik wat simpel gesteld. De grote clubs in de lagere divisies zijn daar geeindigd door financiele problemen. Dat kan iedere club overkomen, ook Heidenheim. Even een incapabel bestuur en je kunt heel snel afglijden. Kijk alleen al in Nederland naar Ajax en Feyenoord die chaos hebben gehad, of wat te denken van FC Twente eerder en recent nog FC Groningen (al had dat weinig met geld te maken) en nu Vitesse. Iedere competitie heeft grote clubs op een lager niveau.

26 mei 2024 om 12:04

Waar komen wat jou betreft die financiële problemen vandaan fan? 9 op 10 keer is dat vanwege slecht beleid.

Jammer dat Kaiserslautern niet had gescoord na die rode kaart van Bayer Leverkusen. Verder heel leuk voor Heidenheim! Al is het best normaal in duitsland dat een club die promoveert direct zo goed presteert en soms zelfs meteen europees voetbal halen. Kijk naar Union Berlin, Heidenheim nu, Hoffenheim eerder, Kaiserslautern die zelfs promoveerde en meteen weer kampioen werd.

26 mei 2024 om 08:48

Ja en daarna is het meestal ook direct weer slecht. Het maakt van de Bundesliga wel echt een mooie competitieve competitie. Union is maar net aan de playoffs tegen degradatie ontlopen

26 mei 2024 om 09:24

RB Leipzig deed het in 2017 ook.

26 mei 2024 om 09:37

Leipzig is natuurlijk wel een enigszins anders verhaal. Die betaalden al bizarre bedragen voor de 2. Bundesliga. Haalden toen ook spelers als Selke (toen een enorm talent) en later Werner.

26 mei 2024 om 09:55

Leipzig had wel direct al een budget voor Europees voetbal. Dat vind ik wel even wat anders dan een club die boven z'n draagvlak presteert.

Beste promovendus in de top 5 competitie denk ik. Leuke ploeg ook met een bekende, wat in dit geval jan-niklas beste (oud-emmen, ook een keer geselecteerd voor de voorselectie van die mannschaft) is. Samen met kleindienst (oud-gent) en dinkci (gehuurd van bremen maar verkocht aan freiburg in het volgend seizoen (voor maar 5 miljoen, wat een koopje is)), vormde ze een leuke voorhoede. Het is geen club met een enorme budget, dus ze moeten creatief zijn op de transfermarkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren