Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax krijgt concurrentie van Europese topclubs in strijd om 18-jarige spits’

Laatste update:

Amin Chiakha ligt goed in de markt. De achttienjarige spits van FC Kopenhagen kan rekenen op interesse van onder meer Ajax. Volgens het Deense voetbaltijdschrift Tipsbladet hebben Manchester City en Manchester United zich in de lange rij van clubs met belangstelling gevoegd.

Chiakha heeft met zijn vele doelpunten de interesse uit het buitenland gewekt. De jeugdinternational van Denemarken wordt opnieuw gelinkt aan Ajax en Juventus, maar inmiddels is hij bij meer clubs op de radar komen te staan.

Zowel Manchester City als Manchester United zou Chiakha volgen, terwijl hij ook kan rekenen op interesse uit Duitsland, Frankrijk én Nederland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Diverse scouts hebben hem aan het werk gezien tijdens wedstrijden van de Onder 19 van Kopenhagen en in de UEFA Youth League, waar Chiakha grote indruk wist te maken.

De 1.91 meter lange spits kwam in het Europese jeugdtoernooi tot acht goals en twee assists in negen duels. Mede dankzij Chiakha werden in de Youth League de leeftijdsgenoten van Manchester United aan de kant gezet.

In Denemarken noteerde de aanvaller het afgelopen seizoen zestien goals namens de Onder 19 van Kopenhagen. Chiakha beschikt bij de Denen nog over een contract voor anderhalf jaar.

De rechtspoot wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht van Kopenhagen, maar traint al wel regelmatig met het eerste elftal mee. Binnen de club zijn de verwachtingen rondom de tiener enorm hoog.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou het leuk vinden mocht die gewoon bij Kopenhagen blijven. Mooie club die altijd wel wat leuke talenten heeft

26 mei 2024 om 09:30

@Jiventus

En toch halen de talenten het niet heel vaak,,, wat de reden daarvoor is laat zich raden..

Ik denk dat Ajax kansloos is. Als gevolg van het wanbeleid van de afgelopen jaren is Ajax niet meer zo aantrekkelijk voor dit soort toptalenten dan in het verleden.

26 mei 2024 om 09:28

@Master_1,

Ik denk dat je jezelf hier enorm in vergist, Ajax blijft aantrekkelijk voor zulke talenten. Tenzij de clubs als United etc miljoenen salarissen gaan bieden. Dan moet Ajax terecht niet mee doen (net als bij Misehouy)

Komende zomer zal Brobbey blijven maar die is normaliter volgend jaar weg. Mikautadze zal (helaas) ook de optie gelicht worden deze zomer. En Akpom blijft ook maximaal nog een jaar, misschien ook deze zomer al.

Er liggen dus genoeg kansen, alleen Rijkhof als concurrent over een jaar..

26 mei 2024 om 09:56

@D-Bergkamp

Ajax had altijd een streepje voor op de concurrentie als het ging om het binnenhalen van grote talenten. De befaamde jeugdopleiding waarbij er structureel talenten werden opgeleid en afgeleverd, had een grote aantrekkingskracht op toptalenten. Dat imago heeft door het wanbeleid van de afgelopen jaren een enorme deuk opgelopen waardoor dit soort jongens niet meer “automatisch” voor Ajax kiezen. Dat is de harde realiteit van vandaag de dag.

26 mei 2024 om 09:58

Dat is dan een realiteit die je graag ziet. Intussen zijn dit jaar Hato, Brobbey, Taylor, Rensch gewoon basisspeler, en zijn Martha en Gooijer ook een tijd basisspeler geweest vanuit de eigen jeudlgd.dit jaar zijn ook jongens als Godst, Banel, Martha, Rijkhoff en Vos vanuit de jeugd aangehaakd.. Dit Ajax was in bepaalde basisopstellingen amper 21 jaar.

26 mei 2024 om 10:19

Met alle respect maar Rensch, Martha en Gooijer zijn geen toptalenten. Dit geldt in mindere mate ook voor Taylor. Hato en Brobbey kunnen internationale top worden maar dat is zeker geen garantie.

26 mei 2024 om 10:28

''' De befaamde jeugdopleiding waarbij er structureel talenten werden opgeleid en afgeleverd, had een grote aantrekkingskracht op toptalenten. ''Dat geldt toch voor deze jongens? Juist daarom verliest Ajax die aantrekkingskracht niet. Er vloeien jaarlijks talenten door.

26 mei 2024 om 10:32

We waren het allemaal roerend eens hier dat Ajax kansloos was voor Henderson, toch kwam die. Kijk even naar Farioli, die is dolblij dat hij bij Ajax aan de slag mag. Puur op basis van het verleden. Een talent uit Scandinavië moet ook nog wel kunnen toch? Kansloos lijkt me overdreven in elk geval. Die zal best even nagaan wat voor Scandinavische toppers allemaal zijn doorgebroken in Amsterdam, en gewoon blij zijn met de interesse.

26 mei 2024 om 10:33

Het gaat uiteraard om de kwaliteit en niet om de kwantiteit van de spelers die de jeugdopleiding aflevert. Dat had ik er bij moeten schrijven.

26 mei 2024 om 10:36

Je hebt er maar een nodig om je kwaliteit naar dit soort talenten te kunnen waarborgen. Rensch, Brobbey en Taylor zijn international. Weet die jongen veel.

26 mei 2024 om 10:57

@Master_1,

Dat vind jij misschien realiteit, de echte werkelijkheid is toch anders dan jou perceptie.

Feit is dat Ajax al decennia dit doet, ondanks slechte periodes. Voor Frank de Boer werden er ook jarenlang wanprestaties geleverd. Om vervolgens toch weer op te krabbelen.

Van het huidige Ajax gaan als jeugd speler toch Brobbey, Taylor, Hato, Rensch gewoon mooie transfers maken. En dan gaan vanzelf Godts, Rijkhof, Hlynson etc volgen.

26 mei 2024 om 11:11

@D-Bergkamp

Het komt altijd weer goed met Ajax want het blijft de grootste club van Nederland. Het is echter niet vanzelfsprekend dat grote talenten voor Ajax kiezen en de jeugdopleiding kwalitatief grote talenten levert (Van Basten, Bergkamp, Kluivert, Van der Vaart, Sneijder, De Ligt om er maar een aantal te noemen). Zoals Cruyff altijd zei is de opleiding de levensader van de club. Hier moet Ajax in blijven investeren. Wat er nu doorkomt is kwalitatief zeer mager. De spelers die jij noemt vind ik geen internationale top en zullen niet de bedragen opleveren die Ajax gewend was. Ook jong Ajax loopt niet over van kwaliteit. Ik hoop dat de nieuwe beleidsbepalers en trainer weer volop inzetten op de jeugd.

26 mei 2024 om 11:46

@Master_1

Het is nooit vanzelf sprekend geweest dat de grote talenten voor Ajax kiezen. Bij Feyenoord en PSV zijn ook genoeg goede talenten door gebroken/gegroeid. Dus wat wil je nu precies zeggen?

Dat jij vind (met nadruk op jij) dat Ajax niet meer zo aantrekkelijk is. En dat Ajax het streepje voor kwijt is. Want dat is eigenlijk je stelling. Met als onderbouwing dat er geen top talent word afgeleverd.

Dus als Ajax top talenten van buitenaf wil trekken gaat ze dat niet lukken omdat ze zelf geen top talent meer afleveren? Wat bedoel je nu precies?

Je post is tegendraads, vol met aannames en voornamelijk je persoonlijke mening. Nergens op gebaseerd en vooralsnog feitelijk op alle vlakken onjuist..

26 mei 2024 om 12:05

@D-Bergkamp

Als voetballiefhebber heb ik Ajax altijd met bovengemiddelde belangstelling gevolgd. Ook heb ik vrienden die Ajacied zijn. Wat opvalt is dat kritiek niet altijd op prijs wordt gesteld. Dit is “blinde” clubliefde die je overigens ook bij supporters van andere clubs ziet. Niets mis mee. Ik zie Ajax afglijden en hoop dat ze het weten om te keren. Het was vroeger vanzelfsprekender dat talenten voor Ajax kozen. Die voorsprong hebben ze niet meer. Ajax is minder aantrekkelijk door het gevoerde beleid. En ja, dat is mijn mening.

26 mei 2024 om 13:28

@Master

Kritisch genoeg op Ajax, alleen wel op basis van feiten en geen onderbuik gevoelens dat ze het streepje voor kwijt zijn. Dat is in dezelfde trend dat de huidige selectie niets kan en/of niets waard is.

Jong Ajax heeft inderdaad niet de sterkste lichting op het moment. Misehouy vertrekt, Axel-Dongen structureel geblesseerd gebleken. Desondanks spelen Hato en Godts al in 1 veelvuldig. Is Rijkhof erbij, Kalokoh op links, Aertssen CV, Setford op de goal en speelt Vos er ook. Dat is lang niet slecht.

26 mei 2024 om 09:47

Ik denk dat jouw mening best mogelijk kan zijn, maar voor een kortere termijn. Ajax is en blijft een organisatie waar menig voetbal fanaat (speler als fan) op ten duur altijd positief over zal zijn. De club heeft een zeervolle rijke geschiedenis, een wanbeleid van de aflopen jaren, zal nooit de overhand krijgen over de prestigieuze prestaties van Ajax.

26 mei 2024 om 09:56

Net als die talentvolle Italiaanse trainer van Nice?

26 mei 2024 om 10:16

Je bedoelt de onervaren trainer die na Van Gaal, Ten Hag en Potter de vierde keuze was en waarmee Ajax opnieuw een groot risico neemt als hij de torenhoge verwachtingen niet waarmaakt. Ik had gekozen voor een ervaren trainer met bewezen kwaliteiten in de situatie waarin Ajax zich momenteel bevindt.

26 mei 2024 om 10:37

Je had het over talenten. Dan doen de overige namen er niet zo toe. Dit talent had meerdere keuzes maar koos voor de naam Ajax. Dit talent bewijst nou juist dat Ajax gewoon Ajax blijft.

Als je deze naam uitspreekt als Tsjakka moet Ajax er echt alles aan doen om hem vast te leggen. Daar ga je jaren plezier aan beleven.

26 mei 2024 om 10:47

Ah, daarom gaat PSV nu voor Pepi en Koki.

26 mei 2024 om 12:11

Met Emile Ratelband als nieuwe stadionspeaker

Jeugdspeler. 1.91. Dat geeft mij toch vooral het idee dat hij het zo goed doet door zijn fysieke voordeel.

ik volg kopenhagen niet op de voet, maar staat emil hojlund hoger in de pikorde dan deze jongen?
daarnaast is oskarsson ook gewoon heel jong en staat al een seizoen basis. Daar verwacht ik ook wel veel van. Toch leuk dat ijsland een aantal jonge talenten heeft. Waarbij haraldsson (van lille) ook vanuit kopenhagen is doorgekomen.

deze chiakha heb ik nog niet zien spelen, maar qua statistieken heeft ie een goed jaar gehad in de jeugd... wat mij persoonlijk niet heel veel zegt. Gaat dan toch vaak om hoe ver zulke jongens in hun fysiek zijn. Ik las dat chiakha bijvoorbeeld groot/sterk is, dan is het vaak al wat "makkelijker" tegen leeftijdsgenoten die nog iets minder hun fysiek meehebben.

We hebben Rijkhof. Die heeft veel meer potentie!

Talentvolle speler, maar we hebben in principe geen spits nodig in de jeugd. Genoeg talent op die plek, ook in diezelfde categorie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren