Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man United, Chelsea en Arsenal willen spits; AC Milan geeft voorkeur aan Zirkzee

Laatste update:

De kans is aanzienlijk dat Benjamin Sesko aanstaande zomer een absolute toptransfer maakt. De 20-jarige spits van RB Leipzig staat op de radar van Arsenal, Chelsea, Manchester United, Paris Saint-Germain en AC Milan. Journalist Ben Jacobs van The Athletic weet echter dat Milan meer ziet in een samenwerking met Bologna-spits Joshua Zirkzee.

Sesko was dit seizoen bij RB Leipzig goed voor negen treffers en twee assists in de Bundesliga, ondanks dat hij lang niet altijd verzekerd is van een basisplaats onder trainer Marco Rose. Sesko stond in de competitie net zo vaak in de basis als dat hij inviel: dertien keer. Rose heeft voor de spitspositie naast Sesko ook de beschikking over onder meer Loïs Openda, Christoph Baumgartner en Yussuf Poulsen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Sesko speelt pas sinds dit seizoen voor Leipzig, dat hem overnam van Red Bull Salzburg. De Sloveen, die aanstaande zomer met zijn land aanwezig is op het EK, leverde de Oostenrijkse topclub 24 miljoen euro op en tekende een contract tot medio 2028 in Oost-Duitsland. Desondanks is het de verwachting dat de aanvaller de Bundesliga al na één seizoen achter zich zal laten.

Bij het ondertekenen van zijn contract lieten Sesko en zijn entourage een vertrekclausule van vijftig miljoen euro opnemen. Het maakt dat een vertrek van Sesko voor de hand ligt. Zeker de kapitaalkrachtige clubs in Engeland hengelen naar de diensten van de spits. Chelsea en Arsenal volgen de boomlange aanvaller (1.95 meter) al sinds zijn tijd bij Salzburg en de interesse is ondertussen niet afgenomen.

Manchester United is eveneens in de markt voor Sesko, die manager Erik ten Hag, als hij er dan nog zit, komend seizoen wat offensieve ademruimte moet verschaffen. Momenteel voldoet alleen Rasmus Højlund echt aan de verwachtingen op Old Trafford, nadat de Deen niet al te overtuigend begon sinds zijn komst van Atalanta afgelopen zomer. Anthony Martial vertrekt vrijwel zeker, terwijl Marcus Rashford vanaf de flanken een grotere bijdrage lijkt te leveren dan vanuit de punt van de aanval.

Ondanks dat de clausule is bepaald op 50 miljoen euro, zou het zomaar kunnen zijn dat Leipzig uiteindelijk meer verdient dan dat bedrag. Gezien de interesse van meerdere Europese grootmachten zou een 'Nkunku-scenario' zich kunnen voordoen. De Fransman werd uiteindelijk voor iets meer dan de vastgestelde som van 60 miljoen euro naar Chelsea gehaald. The Blues voorkwamen daarmee dat Nkunku door een andere club opgepikt werd. Nkunku maakte het vorige seizoen af bij Leipzig en vertrok toen volgens planning naar Chelsea.

Chelsea heeft ook nog altijd interesse in Napoli-spits Victor Osimhen, die de Serie A na dit seizoen zo goed als zeker achter zich laat. De transferclausule van ruim honderd miljoen euro en de salariseisen van de Nigeriaan van naar verluidt een kleine 300.000 euro per week, kunnen Chelsea doen besluiten toch voor Sesko te gaan.

Ook Paris Saint-Germain wordt hevig gelinkt aan Osimhen. De Parijzenaren nemen na dit seizoen zo goed als zeker afscheid van sterspeler Kylian Mbappé en hoewel zijn aanstaande vertrek een sportieve aderlating is, besparen ze een enorm salaris op de Fransman. Osimhen zou voor nieuwe impulsen kunnen zorgen in de voorhoede van PSG, dat ook onder meer Rafael Leão van AC Milan op het lijstje heeft staan.

Milan gaat op zijn beurt nog altijd vol voor Zirkzee, één van de absolute sterren in de Serie A dit seizoen. Volgens Jacobs ziet Milan 'betere waarde' in Zirkzee dan in Sesko. Zirkzee zou Bologna een transfersom van tussen de 60 en 70 miljoen euro moeten opleveren.

Toney en Ferguson


Naast Sesko worden ook Ivan Toney (Brentford) en Evan Ferguson (Brighton & Hove Albion) hevig gelinkt aan een overstap naar de Engelse top. Jacobs verwacht echter dat Toney (28) op korte termijn geen transfer zal maken. De Engelsman heeft een contract tot medio 2025 en zou tegen die tijd zijn transfervrije status willen benutten. Evan Ferguson is eveneens een optie voor de Engelse top, maar het Ierse toptalent (19) ligt nog tot medio 2029 vast in Brighton en zou dan ook een zeer forse transfersom moeten opleveren voor the Seagulls.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Kun je beter Brobbey kopen .... krijg je waar voor je geld

United wilde Sesko al eerder hebben. Maar die koos bewust voor een tussen stap. Denk dat het ook zeker deels te maken heeft gehad in wat voor malaise United zich in bevind. De meest ideale keuze zou Arsenal zijn in hoeverre zij zijn kwa voetbal. Maar bij United zou hij de ideale concurrent voor Højlund kunnen zijn. Maar United moet een spits halen die er di-rect moet staan!

18 april 2024 om 17:09

Inderdaad, dan moest je eigenlijk al in de zomer voor Sesko moeten gaan en niet Hojlund. Nu kan je beter een bewezen spits binnenhalen en zou ik gaan voor Toney.

Lijkt wel het traject voor meerdere RB Salzburg spelers, eerst een stap maken naar RB Leipzig.

18 april 2024 om 17:55

Tuurlijk is dat het traject, verbaas mij ook dat haaland dat traject niet heeft afgelegd. Hoewel ik ook niet weet hoeveel bvb toentertijd voor zijn diensten heeft betaald

18 april 2024 om 18:27

Toney schijnt fan te zijn van Liverpool. Dus een overstap naar United zie ik niet gebeuren. Eerder dan nog Arsenal, aangezien hij al wonend is in London.Maar ik zou het maar als te graag bij United willen zien.

18 april 2024 om 18:46

Tja maar welke spits is dat dan? Er zijn er niet zoveel (beschikbaar). Misschien Martinez, afhankelijk van de financiele situatie bij Inter. Heel misschien Vlahovic, ik weet niet hoe zijn contractsituatie eruit ziet.

18 april 2024 om 19:38

Ik denk wel dat Vlahovic goedkoper zal zijn dan martinez en misschien ook wel gewoon de betere keuze voor in de PL.

Ik hoop dat Arsenal er alles aan gaat doen om Isak te halen. Dat zal lastig zat worden maar dat lijkt mij veruit de beste optie

18 april 2024 om 17:47

Ik zie Watkins ook wel zitten, is volgens mij ook een Arsenal supporter maar dat zegt niet zoveel in de voetbalwereld, maar zou wel een leuke combi kunnen zijn!

18 april 2024 om 17:55

Isak? Hoeveel moet die kosten? 140 miljoen?

18 april 2024 om 18:46

Geen idee, ik zal het Newcastle even vragen

18 april 2024 om 21:29

Spreek je Arabisch dan?

19 april 2024 om 06:28

Met Google translate kom ik wel ver

18 april 2024 om 23:14

Isak & Oliseh zou ik echt top vinden.
Isak heeft er weer 15+ in liggen, ondanks blessures dit jaar & een uitgedund newcastle….
Kan ook nog eens op links spelen, groot, snel, sterk, technisch. Heerlijke speler

Oliseh of Neto als backup van Saka. Kan je voldoende roteren, want die hebben kwaliteit!

Kan je Nketiah en Nelson mooi slijten aan middenmotors in bpl of laagvliegers…

Sowieso moeten spelers als lokonga, tavares, tierney ook verkocht worden!

Yoro of Diomande achter Saliba.
Gutierrez als linksback of Guerreiro (maar is niet haalbaar gok ik), Oliseh, Neto of Williams als winger en Isak als puntspeler en evt wing….

En mocht je nog iemand goed verkopen, een talentvolle speler als Doue of Gourna op middenveld…

Diogo Costa of Restes ipv Ramsdale (moet je ook verkopen flink!)

Maar dit is wish list, is niet realistisch haha

19 april 2024 om 07:01

Ja klinkt goed maar of het allemaal realistisch is haha. Zou wel echt gaan doorselecteren dus Zinchenko, Partey, Nketiah en Nelson verkopen. Vanuit daar kijken naar een aantal posities maar ik zou ook is inzetten op wat ervaren krachten.

Als we het hebben over dromen dan zou ik zeggen Isak en Frenkie halen.

Er zijn zoveel spitsen die ik graag bij Milan. Stel je voor die Toney bij Milan. Daar heb ik ook wel goed gevoel over. Maar de grootste kanshebber lijkt voor alsnog Zirkzee, al heb ik het gevoel dat hij naar Juve gaat, mits Motta daar eindigt.

Hoop dat ze bij Chelsea voor Toney gaan. Dat is toch meer een zekerheidje dan die andere opties. Sesko is leuk voor de toekomst maar die gaat je in de komende 2 jaren niet verder helpen. Osimhen is veels te duur en zie ik op een of andere manier niet slagen.

18 april 2024 om 17:59

Ik heb liever Sesko dan Toney om eerlijk te zijn. Door de clausule van Sesko kun je hem voor praktisch een scheet en drie knikkers ophalen!

18 april 2024 om 18:16

Als Nkunku fit kan blijven en zijn niveau haalt dan zou Sesko ook een prima optie zijn. Want anders loop je weer het risico dat Palmer het voorin in zijn eentje mag gaan doen.

18 april 2024 om 18:21

Is het heel slecht als ik dat idee wel een beetje afgeschreven heb? Nkunku heeft bij Leipzig al veel - en lange problemen gehad met zijn fitheid en bij Chelsea (mede dankzij onze incompetente medische staff) heeft hij in totaal niet meer dan 100 minuten gespeeld. Ik ga er niet vanuit dat die problemen zomaar gaan verdwijnen.

Er moet in ieder geval een spits bij komen. We hebben nu namelijk Jackson als enige serieuze optie en dat is niet genoeg. Aan het begin van dit seizoen had ik heel erg de hoop dat Vlahovic nog zou komen, maar dat is niet gebeurd. Ik vind Sesko wel een speler die complementair kan zijn aan wat er voorin bij ons rondloopt, dat zou ook kunnen betekenen dat Jackson af en toe naar de linkerkant kan uitwijken.

Heb deze speler misschien ooit 1 keer zien spelen. Hij heeft snelheid en heeft een hard schot. Kwaliteiten voorin die Arsenal amper heeft. Als hij goed genoeg is dan wil ik hem wel zien bij Arsenal. Zo'n type hebben ze nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren