Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City maakt zich zorgen om Agüero na nipte zege op Everton

Laatste update:

Manchester City heeft zaterdag weten te profiteren van de nederlaag die Chelsea eerder op de dag leed bij Newcastle United. Het sterrenensemble van Manuel Pellegrini won op het eigen veld met 1-0 van Everton en verkleinde de achterstand op koploper Chelsea daarmee tot drie punten. Van een hosannastemming was echter geen sprake en dat kwam door de knieblessure die sterspeler Sergio Agüero al vroeg in de wedstrijd opliep. Hij verliet in tranen het veld.

/

Agüero raakte geblesseerd na een duel met Muhamed Besic en liet zich minutenlang behandelen, maar al snel werd duidelijk dat hij de wedstrijd onmogelijk kon voortzetten. De aanvaller had het vocht in zijn ogen staan toen hij zich moest laten vervangen door jongeling José Ángel Pozo; op het moment is het nog onduidelijk hoe ernstig de knieblessure is. Het lijkt echter al uitgesloten dat Agüero woensdag kan meedoen in de Champions League-groepswedstrijd tegen AS Roma, waarin City moet gaan proberen om een ticket voor de knock-outfase te verdienen.

Zonder Agüero was City de betere ploeg tegen Everton, maar tot veel kansen leidde dat niet. De thuisploeg kwam uiteindelijk op voorsprong dankzij een goedkoop gegeven strafschop, na een lichte overtreding van Phil Jagielka op James Milner. Yaya Touré maakte vanaf elf meter geen fout: hij heeft alle zeven strafschoppen die hij heeft genomen in de Premier League benut. Samir Nasri wist de marge bijna te verdubbelen, maar Sylvain Distin voorkwam dit, en vijf minuten voor rust was Kevin Mirallas dicht bij de gelijkmaker. Het blok van Fernando kwam maar net op tijd.

/

City ging dus rusten met een 1-0 voorsprong en het mocht een klein wonder genoemd worden dat de thuisploeg met elf man aan de tweede helft mocht beginnen. Er werden opvallend harde overtredingen gemaakt in het Etihad Stadium en Eliaquim Mangala en Fernando waren na merkwaardige karatetrappen ontsnapt aan een rode kaart. Er kwamen dus gewoon 22 spelers de catacomben uit voor de tweede helft en vijf minuten na de onderbreking kreeg Pozo door goed werk van Milner een grote kans op zijn eerste treffer in de Premier League. Het schot van de jonge Spanjaard ging via Tim Howard echter achter voor een hoekschop.

Everton bleef in leven, maar kreeg in de tweede helft lange tijd niet echt serieuze kansen op een gelijkmaker. Samuel Eto'o probeerde het wel een paar keer, maar zijn schoten waren niet zuiver en Joe Hart hoefde zich geen enkele keer maximaal in te spannen. Dat moest de keeper acht minuten voor tijd wel doen bij een inzet van Romelu Lukaku, die dacht dat hij de gelijkmaker op zijn naam kon schrijven, maar Hart uitstekend zag redden. Aan de overkant deed Howard hetzelfde bij een schot van Nasri en dus was Touré met zijn benutte penalty de matchwinner.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Damm wat een scheids. Een onterechte Penal. Barkley geel geven voor een schwalbe terwijl hij degelijk wordt geraakt . Voordeel geven terwijl Everton er zelf helemaal geen voordeel aan had en zo zijn er nog 10momenten.

6 december 2014 om 20:40

Penalty was inderdaad makkelijk gegeven en Everton had die vrije trap moeten krijgen. Vond Barkley wel makkelijk naar de grond gaan hoor. Anyways, Everton kwam vandaag gewoon te kort. Laatste gedeelte ging City naar achter hangen, maar echt gevaarlijk werd Everton zelden. City heeft hier gewoon verdient gewonnen.

Heeft toch vaak pech met blessures, hopen voor hem, City, en de neutrale voetballiefhebber dat dit niet al te ernstig is. Maar een knie versus tranen van pijn (ontgoocheling?) is zelden goed.

6 december 2014 om 20:42

Ik denk dat Aguero al weet hoe laat het is. Zal wel weer een lange blessure zijn en dan is het wachten tot hij weer die vorm oppakt. Zonder blessures had hij in deze vorm denk ik de PFA player of the year award gewonnen.

6 december 2014 om 20:50

Silvacity

Had hij dit niveau ongeveer vastgehouden normaliter wel ja, een fenomenale spits, gewoon doodzonde dat zulke voetballer zo vaak out is. Dat remt sowieso zijn carrière af, alleen al aan de tijd die hij eruitligt.

6 december 2014 om 20:44

Nee idd netzoals strootman maar wel maar hoprn dat het meevalt want het is een fantastische speler en zoiets gun je niemand

Groetjes city hater

Kon je op wachten, dat is het leven van Agüero, zei al op Engels messageboard dat City teveel afhankelijk was van hem en dat hij tot nu toe altijd wel wegvalt in een seizoen. Van Gaal kan goede zaken doen maandag.

6 december 2014 om 20:57

Je moet niet vergeten dat Silva ook al langer dan een maand afwezig is. Silva en Aguero dragen City. Nu ze allebei geblesseerd zijn klopt het systeem niet. Gelukkig is Silva waarschijnlijk tegen Roma terug in de selectie. Met Silva erbij kan Dzeko ook weer goed spelen.

6 december 2014 om 22:35

Waarom speelde Dzeko vandaag niet, is hij ook gebleseerd ??

Eerste wedstrijd van dit seizoen dat wij worden bevoordeeld door de scheids. En hoe lol. We hadden 2 rode kaarten kunnen hebben en de penalty was erg goedkoop. Misschien had de scheidsrechter medelijden met ons dat wij Aguero moesten zien afhaken. Des al niet te min had Everton op de Lukaku kans na niets in te brengen. We hebben veel kansen gecreëerd maar helaas niet gescoord. Met Milner als toch wel de uitblinker vandaag. Werkte keihard en gaf hele goeie voorzetten. Ook Clichy mocht er zijn. Iemand die ik persoonlijk altijd 1 van de minste vond. Speelde vandaag echt fantastisch. Ik begreep echter niet waarom Navas er uit moest. Als je Nasri zag spelen. Dat was echt misselijkmakend. Zo ongeïnteresseerd en totaal inspiratieloos. Hoop dat Lampard mag spelen ipv Nasri a.s woensdag.

6 december 2014 om 20:59

Vond Nasri bij vlagen nog goede dingen laten zien. Clichy is ook echt in vorm nu. Als Kolarov terug is van zijn blessure zie ik liever Clichy blijven staan. Alleen misschien tegen slechte teams, waarbij Kolarov met zijn voorzetten Dzeko kan voederen.

6 december 2014 om 21:54

Vraag me af welke momenten jij bedoeld dan. Op die ene actie na waarin ie 3 man uitspeelde. Heb ik hem niet meer iets goeds zien doen. Waarbij hij nadat ie 3 man kwijt was ook al geen fatsoenlijke bal gaf.

6 december 2014 om 22:18

Ik vond Nasri actief meedoen met het opbouwen van aanvallen. Hij was erg balvast en speelde goed onder druk van Everton. Hij speelde niet super goed, maar de rest was ook niet echt geweldig ofzo.

Sylvain Distin wordt over een paar weken 37... Hoezo speelt Everton nog altijd met zo'n oude LB.

Leuke harde wedstrijd, ook al werd er weinig gescoord.

6 december 2014 om 20:45

Volgens mij komt dat omdat Baines en Oviedo misschien geblesseerd of geschorst zijn. Distin heeft zijn beste dag ook wel gehad... Nog fysiek wel goed.

6 december 2014 om 20:48

CB geen LB

6 december 2014 om 20:54

Is die gast 37? Lol

6 december 2014 om 20:58

Distin speelt gewoon als CB. Oviedo is nog aan het revalideren en Baines speelt weer.
Op rechts hebben we eerder problemen want na Coleman staat alleen Hibbert er nog. Klasse verdediger maar sloom.

Het was een hele rare wedstrijd. De blessure van Aguero haalde de pit al vroeg uit de wedstrijd. City was niet meer geconcentreerd en Everton was niet in staat ervan te profiteren. Pozo komt erin, een van de beste jeugdspelers van City van het team dat het goed doet tegen de andere jeugdteams. Het is wel duidelijk dat het niveau van de eigen jeugd niet in de buurt komt van de topspelers. Jeugdspelers zullen tot hun 24e verhuurd moeten worden, voordat ze van meerwaarde kunnen zijn. En dat is gewoon zonde. Pozo werd in de 68e minuut alweer gewisseld als invaller.

Everton is niet het Everton van vorig jaar. Ze hebben goede spelers, maar ze niet absoluut niet in goede vorm. Het Everton van vorig jaar had hier gewoon een punt gepakt. Nu was het op momenten na helemaal niks. De counters van City lopen nog niet helemaal goed. Daar mogen ze wel meer aandacht aan besteden.

6 december 2014 om 20:41

uiteindelijk zijn de 3 punten binnen.
Ik ben zelf ook niet tevreden over city hoor.

6 december 2014 om 20:43

Ze hadden veel balbezit en waren dominant. Toure, Milner en Nasri waren bij vlagen goed, maar het scorend vermogen is weg zonder Aguero. Silva wordt gemist. Ik hoop echt dat hij woensdag bij de eerste 11 zit en Kompany natuurlijk.

6 december 2014 om 22:37

Waarom deed Dzeko niet mee is hij ook gebleseerd ??

6 december 2014 om 22:45

Dzeko komt net terug van een blessure. Silva, Kompany, Jovetic, Dzeko, Kolarov en nu Aguero zijn geblesseerd. Dzeko is net terug, anders hadden we serieus geen spitsen meer van het eerste elftal.

7 december 2014 om 12:34

Ik zag alleen de samenvatting bij Match of the Day, ging Pozo er weer uit omdat hij te moe was?

7 december 2014 om 12:44

Nee, Dzeko zou geen 90 miuten kunnen spelen. Daarom ging Pozo er in tot het zo ver was dat Dzeko de wedstrijd af zou kunnen maken. Pozo had heel erg veel moeite om nuttig te zijn voor het team. Gelukkig was het geen verdediger.

Jammer voor Aguero. In de vorm van de laatste weken/maanden toch de beste speler van de premier league en een van de beste spitsen ter wereld.

City was wel heel afhankelijk van hem, hopen dat het niet te ernstig is en dat zowel hij als Silva snel terugkomen. Zou toch leuk zijn als Chelsea een echte concurrent houd om de titel...

6 december 2014 om 21:42

Silva kan misschien tegen Roma al meedoen. Laten we het hopen. En Kompany natuurlijk

Kan iemand me vertellen hoe besic speelde?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren