Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mainoo opgemerkt door Southgate, maar twijfelt voor welk land hij wil spelen'

Laatste update:

Kobbie Mainoo twijfelt of hij wel voor de nationale ploeg van Engeland wil spelen, zo schrijft Daily Mail in een exclusief stuk over de groeibriljant van Manchester United. Mainoo heeft de interesse van bondscoach Gareth Southgate gewekt, maar kan ook voor Ghana uitkomen.

Mainoo wil zijn opties graag open houden tot aan later dit jaar. De pas achttienjarige middenvelder speelde in alle jeugdelftallen van the Three Lions, maar wil de keuze voor zijn interlandcarrière nog voor zich uitschuiven.

De middenvelder van Man United zou het zonde vinden om nu voor Engeland te spelen en vervolgens niet meer opgeroepen te worden, waardoor hij geen interlands meer voor Ghana mag spelen.

Volgens de reglementen van de FIFA kan een speler op elk moment van nationaliteit veranderen als hij alleen vriendschappelijke wedstrijden heeft gespeeld, terwijl spelers onder de 21 jaar ook na drie jaar kunnen overstappen, wanneer hij minder dan drie competitieve wedstrijden heeft gespeeld.

Het West-Afrikaanse land hoopt het supertalent dan ook te overtuigen om voor zijn moederland te kiezen. De president van de Ghanese bond zei vorige week in een interview met The Times dat de bond er alles aan doet om hem te overtuigen.

Engeland speelt in aanloop naar het Europees Kampioenschap van komende zomer nog vier duels tegen respectievelijk Brazilië, België, Bosnië en Herzegovina en IJsland.

Ondanks de stormachtige ontwikkeling van Mainoo, lijken deze duels te vroeg te komen. Mocht hij wel opgeroepen worden, gaat hij op de uitnodiging in, al wil hij zijn keuze voor Engeland nog niet definitief maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nadat ik de Afrika Cup deze editie met bovengemiddelde interesse heb gevolgd zou ik ondanks het romantische verhaal altijd voor het mogelijke Europese (top)land kiezen. Verschil tussen een EK en een Afrika Cup is dag en nacht. Niet gesproken over de leukere sfeer, ambiance en onvoorspelbaarheden. Wel over kwaliteit.

13 februari 2024 om 11:09

Hangt van je eigen kwaliteit af natuurlijk. Als je 120 interlands voor Ghana speelt of 4 voor Engeland dan is het verschil er natuurlijk.

Sowieso zou je zulke keuzes eerder met het hart moeten maken dan met de rede vind ik zelf.

13 februari 2024 om 11:16

Daar heb je een goed punt. Met zijn toekomst zie ik genoeg kansen in Engeland. Maar idd je hebt een punt 80+ voor land A of 3+ voor land B maakt de kwaliteit minder uit.

13 februari 2024 om 11:09

Ik zou gewoon altijd voor het land kiezen waar je de meeste connecties mee hebt, dan maakt het me echt geen drol uit in welke toernooi je speelt. Uiteindelijk is de toernooi het grootste waar IEDEREEN aan meedoet; het machtige WK toernooi.
Al zou ik wel een uitzondering maken als je kan uitkomen voor bijv Italië of San Marino, bij de laatste doe je echt nergens aan mee, maar Ghana en Engeland zijn gewoon 2 grote landen, allebei genoeg kwaliteit spelers

13 februari 2024 om 11:13

Nou kunnen de spelers van Ghana hem best wel bijpraten over de leukere sfeer, de ambiance en de onvoorspelbaarheden na uitschakeling in de groepsfase

13 februari 2024 om 11:24

Juist als hij kiest voor Ghana gaat het niveau omhoog. Teams als Senegal, Ivoorkust, Nigeria, Egypte, Marokko, Kameroen, Algerije en Ghana hebben nu steeds meet Europese toppers in hun team. Het nivesu gaat steeds meer omhoog em vooral de laatste 8-10 jaar.Veel van onze Europese landen hebben jongens spelen met een migratie achtergrond als hun steeds vaker de keuze maken voor het land te spelen van hun ouders of grootouders gaat de kwaliteit ook omhoog. Goede spelers kozen vrijwel altijd voor een Europees land, nu is die trend steeds minder.

13 februari 2024 om 11:51

Goede jonge toppers doen dat over het algemeen nog altijd. Daar moeten Europese landen nog steeds niet zo bevreesd voor zijn. Marokko is op dat vlak wel een uitzondering trouwens.

Is er een beetje zicht op de toekomstige lichtingen van Ghana? Ik zou dat ook zeker mee laten wegen in mijn keuze. De kans dat je als vaste basisspeler bij Manchester United tot 100 interlands komt bij Ghana is een stuk groter dan bij Engeland. In Engeland heb je wel het voordeel dat het er naar uitziet dat je de aankomende jaren flink voor de prijzen mee zal gaan spelen, zelfs een WK titel is best mogelijk en dat is het natuurlijk niet met Ghana.

Ik vraag het me altijd af waar ik voor gekozen zou hebben. In de jaren waarin ik de keuze zou hebben moeten maken zaten we opgescheept met Hiddink, Blind en Advocaat. Ik durf wel te zeggen dat ik er dan geen seconde over getwijfeld zou hebben om voor Italië te kiezen.

13 februari 2024 om 11:26

Spelers moeten voor het land kiezen waar hun hart ligt. Dat is de enige manier hoe je ergens kan presteren met trots en passie. Dit zie je vaak bij de Zuid-Amerikaanse landen en recent ook op de Afrika cup en Azië cup. Die spelers zijn helden voor die mensen. Daarbij kunnen ze ook een geweldige impact hebben op de samenleving. Kijk maar naar het Ivoorkust van Drogba. Dat team heeft ervoor gezorgd dat er een burgeroorlog werd voorkomen.

13 februari 2024 om 11:35

Als je de keuze kunt maken op basis van je gevoel dan is dat erg mooi, maar ik denk dat dat voor heel veel mensen ook niet geldt. Heb je de kwaliteit om voor een Europees top land te spelen dan lijkt het me wel logisch dat je niet alleen op basis van je gevoel kiest. Heel leuk dat jouw gevoel misschien naar Engeland gaat, maar met de spelers die voor je in de pikorde staan wordt het erg lastig om aan spelen toe te komen.

Drogba is natuurlijk wel een beetje de uitzondering he, ik denk dat er geen andere speler ter wereld is die letterlijk een burgeroorlog gestopt.

13 februari 2024 om 12:56

Hij kiest sowieso op basis van zijn gevoel, of dat nou voor Ghana of voor Engeland is. Beetje non-argument als men niet in iemand zijn hoofd kan kijken.

13 februari 2024 om 11:34

Je hebt Kudus, Sulemana en inaki Williams. Het is geen Engeland dat alleen al op de rechtsback positie Walker,Tripier, Reece James en Trend Alexander staan

13 februari 2024 om 11:45

Lamptey, Ernst Nuamah, Abdul Fattawu, Ashimeru, wellicht Omari Forson, Misehuoy.

Moet die straks gaan concurreren met Phillips en Henderson haha. De twee lievelingetjes van Southgate. Maar ja het is sowieso bizar dat die kerel voor zo'n getalenteerde groep staat. Dat hij nog steeds spelers negeert die wel presteren is wel te gênant voor woorden. Hopelijk dat dat niet hetzelfde overkomt voor Mainoo. Want Tomori moest bijvoorbeeld ook erg lang wachten voordat hij een keer werd opgeroepen.

13 februari 2024 om 15:48

Wie zou je nog willen in de selectie dan die t verdiend? Oprecht benieuwd naar. Henderson en philips kan in dit team echt niet nee, zou bellingham op t middenveld zetten maar wie moet er naast hem?

Hij is dan wel geboren in England maar zijn hele familiegeschiedenis en roots liggen in Ghana. Alleen uit respect naar zijn voorouders zou ik het al begrijpen als hij dus voor Ghana kiest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren