Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mackay diep door het stof: ‘Ik ben een mens en ik heb een fout gemaakt’

Laatste update:

Malky Mackay stond op het punt om een contract te tekenen bij Crystal Palace, tot bleek dat de Engelse voetbalbond (FA) een onderzoek had ingesteld naar de op dat moment nog werkloze oefenmeester. Als coach van Cardiff City had Mackay een aantal racistische, seksistische en homofobische sms’jes gestuurd aan Iain Moody. Moody was destijds directeur bij Cardiff City en later de man die hem naar Crystal Palace wilde halen. In gesprek met Sky Sports gaat een aangeslagen Mackay diep door het stof.

/

“Ik ben geen racist, ik ben geen homofoob, ik ben geen seksist en ik ben niet antisemitisch”, begint Mackay zijn emotionele verhaal. “De tekstberichten waarover ik iets uit te leggen heb zijn er drie, terwijl ik er misschien tienduizend heb verstuurd. Als ik naar die berichten kijk, zie ik dat ze onacceptabel en ongepast zijn en daar bied ik mijn excuses voor aan. Ik heb het gedaan en dat is niet goed te praten.”

“Ik heb het gedaan in een periode dat er enorme druk en stress op mijn schouders rustte. Bij mijn toenmalige club ging het niet zo goed”, doelt hij op Cardiff City. “Nogmaals, ik kan het niet goedpraten. Het is niet te accepteren van een manager. Ik ben een mens en ik heb een fout gemaakt.”

Malky Mackay verdient een lange schorsing

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand mij bijpraten over de inhoud van de smsjes?

22 augustus 2014 om 23:22

Waar is Albert Verlinden als je hem nodig hebt?

23 augustus 2014 om 11:41

Dit zou inderdaad typisch iets zijn voor RTL Boulevard, relletjes! Niet dat ik het kijk maar heb het vaak genoeg voorbij zien komen

22 augustus 2014 om 23:23

Die waren gericht aan de voorzitter van Cardiff en in hoge mate racistisch, ihomofoob, seksistisch en antisemitisch. Ze waren wel pirvé.

23 augustus 2014 om 00:11

Wat heeft die dan precies gezegd . Daar ben ik nu wel nieuwsgierig naar.

23 augustus 2014 om 00:15

Staat in dit bericht: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=222578

22 augustus 2014 om 23:28

Het oude bericht: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=222578

En Mackay probeert zich hier wel erg makkelijk van af te lullen. Dikke, vette schorsing voor die man aub! Wat een vreselijke hork en die andere kerel, Moody, bij het zien van zijn gezicht wist ik het al.

Uit de voetballerij weren die gasten.

22 augustus 2014 om 23:38

Ach joh, alsof jij privé nooit iets verkeerds zegt. Moraalriddertje

22 augustus 2014 om 23:46

Malcky is zeker geen hork. Als je onder druk staat en je stresst weet je 9 van de 10 keer niet wat je doet. Malcky is een wereldgast, maar die Vincent Tan is de hork. Die heeft de hele club (cardiff) verkloot en heeft Malcky verkloot.

Je oordeelt hier over Malcky na 2 berichten die je hebt gelezen op Voetbalzone. Doe dat niet.

23 augustus 2014 om 00:04

Ach joh? Voor jou is dit een geval van 'ach joh'? Hij heeft Koreanen, Negers, vrouwen en weet ik 't wie nog meer beledigd en gediscrimineerd. Dat vind jij allemaal best? Niet zomaar dingen tegen mij roepen als je niet weet waar je het over hebt en over wie je het hebt.

En wat versta jij onder 'iets verkeerds'? Want iets discriminerends hoor je zeker niet uit mijn mond. Heb ik geen enkele reden toe.

23 augustus 2014 om 00:09

Sorry, maar die berichten hebben niks met druk te maken. En ook probeerde ik bij een aantal het nog te lezen als zijnde een grap, maar dan nog was het beledigend. Vreselijk en daardoor in mijn ogen gewoon een vreselijke vent. Mackay is geen wereldgast. Het is een Britse hork en hopelijk krijgt hij een lange en zware straf.

En ik oordeel op basis van de berichten die op de site van de Daily mail hebben gestaan. Dat zijn sms-jes van die kerel en ik kan het totaal niet waarderen. Omdat hij een prominente persoon is doet hij zich netjes voor in de media en naar buiten toe, maar uit privégesprekken kom je er nu achter hoe iemand echt is. Asshole is 't!

Dat Vincent Tan die club wellicht verkloot heeft heeft geen ene reet hiermee te maken.

23 augustus 2014 om 00:17

Wat gaat jou aan wat die man privé allemaal sms't? Zeer onacceptabel om zijn privé sms'jes te onderzoeken, daar zou de journalist voor geschorst moeten worden. Als je als manager privé in je eigen omgeving niet eens een sms mag sturen over zaken waar jij, ik en anderen niets van hoeven te weten...?

23 augustus 2014 om 00:32

Jij bent grappig. Dan zouden we vrij weinig journalisten over hebben. Het heeft allemaal te maken met het volgende: integriteit!

23 augustus 2014 om 00:40

Doe niet zo moeilijk allemaal man, alsof niemand hier welis zulke berichtjes stuurt. Gewoon prive berichten zijn het en die horen ook prive te blijven

23 augustus 2014 om 01:37

Je baseert dit op berichten die je op het internet hebt gelezen. Probs to you.

23 augustus 2014 om 02:15

Doe niet zo moeilijk, alsof jij nooit zoiets zegt via sms?

23 augustus 2014 om 15:11

Wat een goede reactie van jou. 'berichten die je op internet hebt gelezen', inderdaad ja. En weet je waar die vandaan komen? Van een krant die het dossier ingezien heeft.

Maar wat wil jij dan nu eigenlijk zeggen? Je gooit alleen maar loze kreten in de lucht en zegt verder niks.

Overigens heeft Mackay excuses aangeboden, dus hij heeft fouten gemaakt. Wat heb jij daarop te zeggen? Dat die berichten nog steeds niet kloppen?

Reageer voortaan alleen als je echt wat te zeggen hebt.

22 augustus 2014 om 23:23

Ja inderdaad, als je iedereen zijn smsjes en whatsapp-berichten publiek openbaar zou maken dan kan je bij iedereen wat vinden wat menig mensen verbaas zal achterlaten.

Hij is gewoon niet meer serieus te nemen. Onder zo'n man wil je niet meer voetballen.

Hoe zijn die smsjes eigenlijk uitgelekt? Het is natuurlijk niet goed te praten maar iedereen maakt wel eens beledigende grappen, zeker met goede vrienden. De context is zeker ook belangrijk.

23 augustus 2014 om 00:12

In het kader van een onderzoek door de voetbalbond naar hem hebben ze zijn emails en sms-verkeer gecontroleerd.

23 augustus 2014 om 00:22

Ten eerste: mag dat zomaar? En wie vroeg dan dat onderzoek aan?

En ten tweede, als dat mag, hoe komt het dan bij de Daily Mail terecht? Dan zou dat toch intern moeten blijven lijkt me.

23 augustus 2014 om 01:00

De Engelse voetbalbond vermoed dat er is gesjoemeld door hem bij een flink aantal transfers en in dat kader denk ik dat ze gerechtigd zijn email en sms-verkeer te onderzoeken. Dat het is uitgelekt is natuurlijk weer erg 'engels', de tabloids zitten er bovenop.

het slaat toch helemaal nergens op dat mensen vinden dat hij geschorst moet worden, het zijn prive-berichten, hij zegt het niet tijdens een persconferentie ofzo

23 augustus 2014 om 00:06

Precies, DON'T SACK MACKAY...

Prive berichten zoals deze kunnen moeilijk bestraft worden. stel hij was wel racistisch dan zou hij dat alsnog mogen zeggen als zijnde zijn mening en overtuiging. Hij heeft alleen net de pech dat zijn berichten naar buiten kwamen. Geen schorsing naar mijn mening

23 augustus 2014 om 00:16

Dit klopt volgens mij niet. Racisme is bij wet verboden en dus kun je niet zomaar alles roepen wat je wilt.

Als ze malky schorsen kunnen ze de halve wereld wel schorsen, ik zal nu wel minnetjes krijgen en mensen die zeggen dat ze nooit wat gezegd hebben dat niet door de beugel kan. Laat dat net de mensen zijn die zelf ook niet vies zijn van zulke uitspraken

Allemaal commotie om een paar sms'jes. Zou wat zijn als iedereens persoonlijke berichten zomaar op straat zouden liggen, dan waren de meest ''keurige'' mensen ook racistisch of seksistisch. Dat je zulke grappen in een privésfeer maakt betekent niet gelijk dat je een racist of een seksistisch iemand bent.

Ik ben bruin en ik stoor me er niet aan. Alsof wij buitenlanders in de privesfeer niks zeggen over onze blanke medemens. Sterker nog, buitenlanders hebben zelf ook meningen over andere buitenlanders. Zolang het in de privesfeer wordt gezegd(wel/niet gemeend), en niet als propaganda dient voor de publieke massa is er toch niks aan de hand? Aan het eind van de rit gaat het erom dat we met iedereen goed kunnen samenleven en elkaar tolereren ongeacht afkomst, geaardheid, sekse, etc. Juist degene die de smsjes heeft gelekt en de media die het hebben gepubliceerd zijn de grote misdadigers in dit verhaal.

Hopelijk waait dit snel over en kan hij ook gewoon zijn werk oppakken

Heel veel moraalridders hier. Het gaat wat ver wat hij heeft gezegd maar het zijn maar smsjes waar je niet teveel waarde aan moet hechten. Dat mensen gaan praten over lange schorsingen etc. vind ik zwaar overdreven.

Iedereen zegt zulke dingen toch wel eens prive? Dat wil niet zeggen dat je een racist ofzo bent. Maar omdat het een trainer dit zeg is dit verkeerd vanwege z'n 'voorbeeldfunctie'..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren