Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Löw negeert Ronaldo en Messi: ‘Hij was beste speler van laatste tien jaar’

Laatste update:
/

Philipp Lahm is in de ogen van Joachim Löw de beste voetballer van het afgelopen decennium. De bondscoach van wereldkampioen Duitsland weet dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi al jaren indrukwekkende prestaties neerzetten, maar toch is hij van mening dat de verdediger annex middenvelder van Bayern München meer krediet verdient.

“Hij heeft op drie WK's geweldig gepresteerd, in 2006, 2010 en 2014, en won eenmaal de wereldbeker”, verklaarde Löw. “Zo'n speler is de beste van de laatste tien jaar.” Ook de prijzenlijst van Lahm in het tenue van Bayern mag er absoluut zijn. De veelzijdige Duitser won tot dusver liefst achttien hoofdprijzen met der Rekordmeister.

“Ronaldo en Messi zijn twee fantastische voetballers die elk jaar wel vijftig tot zestig doelpunten maken, maar er moet ook zoiets komen als een speler van het decennium. Die verkiezing moet de FIFA bij het volgende gala maar eens introduceren. En wat mij betreft is het Lahm”, claimde Löw, doe maandag bij het gala van de Ballon d’Or in Zürich werd uitgeroepen tot beste coach van het jaar. Duitsland won vorig jaar zomer het WK in Brazilië.

Een dergelijke verkiezing moet inderdaad geïntroduceerd worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
13 januari 2015 om 11:04

Het begint gestoorde vormen aan te nemen ja. Alsnog ga ik deze vraag stellen. Is Lahm nou echt beter geweest dan Branislav Ivanovic in 2014. Ivanovic is veel constanter geweest en blonk meer uit. Daarnaast is Lahm ook nog eens lang geblesseerd geweest. Kan je nagaan dat zelfs Dani Alves in het reserve team staat. Was Alves in 2014 beter dan Branislav? Dat sowieso niet.

13 januari 2015 om 11:22

Ik heb zo het idee dat je fan van Ivanovic bent, maar dat kan ik verkeerd zien hoor.

13 januari 2015 om 11:25

Ja lahm is veel beter dan ivanovic, Lahm heeft een betere trap, voetballend beter, schakel zn mannetje beter uit, alleen ivanovic vind ik sneller.
Maar eigenlijk kan je hun niet vergelijken want Lahm speelt niet meer als back

13 januari 2015 om 11:48

Ivanovic mag de veters van Lahm nog niet eens strikken.

13 januari 2015 om 11:58

Je weet dat ik ook echt een fan ben van Ivanovic, maar ik snap low zeker wel. Zei het laatst ook al, Lahm is al jaren de beste op ze positie.

13 januari 2015 om 12:02

Waarom zou ivanovic de veters van Lahm in vredes naam willen strikken? Dat kan Lahm denk ik zelf ook wel of hij moet met klitteband voetballen..

13 januari 2015 om 12:05

Goh, goed dat je dat ziet man. Ik probeer alleen erachter te komen wat andere leden op Voetbalzone vinden..

13 januari 2015 om 12:25

Doe je chelsea bril is af joh.. niemand gaat gelijk geven. Ja ivanovic heeft een zeer goed seizoen achter de rug, maar beter als lahm no way!

13 januari 2015 om 13:52

Haha mooi man, op elk topic van de ballon d'or reageren over Ivanovic. Schei toch uit man.

Aub niet nog zo'n verkiezing zeg.. Eer spelers maar op een andere manier, maar niet met een verkiezing.. Als iemand het verdient, dan geef je hem een award voor bewezen diensten ofzo.
Liefst deze hele ballen tent stoppen en gewoon gaan voetballen.
Team van het jaar maken, prima, elke positie de beste. Maar de beste voetballer kiezen is nutteloos.

Vind het eigenlijk geen gek idee: Beste speler van Decenium verkiezing.

Maar of dat Lahm is betwijfel ik. Er zijn wel meerdere die daarvoor in aanmerking komen

13 januari 2015 om 11:04

Lijkt me niet zo'n goed plan. Uitkomst is weinig verrassend. Als je Messi in de afgelopen 10 jaar 4 x tot speler van het jaar bekroond, dan kun je al bijna niet meer om hem heen. Zeker gezien hij de andere jaren minimaal op het podium heeft gestaan.

13 januari 2015 om 11:48

Xavi, heeft nog meer gewonnen.

13 januari 2015 om 11:49

Klopt laatste 8x is Messi altijd bij de top 3, zelfs altijd 1e of 2e als ik me niet vergist.

13 januari 2015 om 14:00

Reuser5

Ik weet niet waar jij het over hebt, maar er klopt niet veel van in ieder geval.

het is wel zo dat aanvallers een streepje voor hebben. Die vallen veel meer op.

13 januari 2015 om 11:23

Sterker nog, het draait om scoren.. daar komt de betrekkelijkheid vandaan.

13 januari 2015 om 11:31

Als het om scoren draait, waarom worden keepers dan zo verdomd weinig gekozen. Als keeper ben je er verantwoordelijk voor dat het andere team niet kan doen waar het om draait..
Ronaldo scoorde 2 keer tegen Neuer in de CL, Neuer en Duitsland sloopte Portugal op het WK. Het is allemaal onzin, die hele gouden bal.. gewoon lekker mee kappen.

13 januari 2015 om 11:50

Of voor iedere linie een prijs geven.
Beste aanvaller, middenvelder, verdediger, keeper.

13 januari 2015 om 12:20

Waarom voor elke linie.. hoe kan je een back als Alaba of Alves, vergelijken met Ramos of Kompany.
Die prijzen moeten gewoon eruit, slaan nergens op. Vergelijk een keeper met een keeper, linksback met een linksback, CV met een CV etc etc.. Dan krijg je een reëel elftal en dat politieke verhaal en eeuwige discussies.
Dat is eerlijker en leuker.. een speler traint zijn hele leven om op een bepaalde positie te spelen, dan moet je hem daarop beoordelen en belonen.

13 januari 2015 om 12:27

@jdg84

Het spelletje draait om scoren man, als neutrale voetballiefhebber wordt je niet warm van een 0-0 waarbij doelmannen uitblinken. Wel kan je genieten als je doelman werelds speelt en je ploeg overeind houdt. Maar het is nu eenmaal feit dat een Neuer minder kan uitblinken dan Ronaldo en Messi, simpelweg omdat hij soms geen bal ziet op een match. Ronaldo en Messi moeten het elke week doen en hebben dan ongeloofwaardige statistieken. Hij is beste doelman en dat is verdiend maar ook meteen het hoogst haalbare, niet meer dan normaal

13 januari 2015 om 13:02

aantal dingen: (@jd84)

- wat ik stelde was geen mening, het is een feit
- voetbal is eerder een doelpunt-arm gebeuren, wat elk doelpunt dus belangrijker maakt
- ik was ook voor Neuer op 1 (dus: persoonlijke keuze)
- wat ik niet begrijp van jou, als jij stelt dat ´als het om scoren draait, moet degene die het beste dat proces tegenhoudt, belonen´ dan vind ik dat tegenstrijdig. Ballen stoppen is heel knap en belangrijk.. Maar het draait om scoren, je moet niet de wereld omdraaien.
- CL: ja leuk, maar dat waren 2 matches. Duitsland beukte bijna iedereen op het hele toernooi.. dus je laatste argument is niet sterk.

13 januari 2015 om 13:10

Je zegt het zelf, het spelletje draait om scoren, maar als een keeper er belangrijke ballen uithoudt en de rest van zijn team er 5 inschiet, dan kijkt niemand naar de keeper. Er wordt gedaan alsof Neuer niets heeft hoeven doen, terwijl het hele spel van Duitsland en Bayern is ingesteld op een keeper die over de middenlijn verdedigt.

Ronaldo heeft 9 medespelers die hem kunnen bedienen in wat hij moet doen en dat is scoren. Neuer heeft juist 4 verdedigers voor hem, die naar hartelust kunnen aanvallen, omdat hij de laatste man rol overneemt.

Ik vind wat ik Neuer soms zie doen, veel indrukwekkender dan wat Ronaldo soms doet. Ja, hij schiet fabuleuze ballen erin, maar als je 366 keer op het goal schiet, dan gaan er wel eens mooie ballen in.

Het is maar waar je van wil genieten en waar je van kan genieten. Een mooie redding of belangrijke onderschepping vind ik net zo mooi als een mooi goal. Neuer hoeft inderdaad geen 366 reddingen te verrichten per seizoen nee.

Ik begrijp verder heel goed wat je zegt, en voor aanvallers kom je naar het stadion. Maar wat ik dus probeer te zeggen, die hele gouden bal in onzin. Als scoren het belangrijkste is om de beste te worden genoemd, dan gaat het al nergens meer over. Ik ben sowieso keihard tegen individuele prijzen.

13 januari 2015 om 13:20

- zeg ik ergens dat het een mening is wat je stelt. het draait om scoren ja, maar tegenhouden van doelpunten is dus net zo belangrijk als het maken van ervan. is geen mening.
-voetbal is inderdaad een doelpunt arm gebeuren, dus een doelpunt is super belangrijk, wat een redding dus minstens zo belangrijk maakt, want anders is het een doelpunt voor de tegenpartij. Dat verhaal gaat 2 kanten op.
-Ik ben niet zo zeer voor Neuer op 1, ik vind de hele prijs kansloos.
- Waar stel ik dat het om scoren draait. Ik herhaal jou tekst, jij stelt het.. en het was geen mening, maar een feit. Dus ik stel niets. Ik vind dat je iemand moet beoordelen op wat diegene doet. Dus iemand die ballen tegenhoudt en iemand die ballen moet scoren. Een vergelijking tussen aanvallen en keeper is kansloos, dus die moet je helemaal niet willen maken.
- het laatste is geen argument om iemand op de eerste plek te zetten, het was alleen een terugblik op de onderlinge duels tussen Neuer en Ronaldo.

Ronaldo maakt de 1-0 in de laatste minuut en is de grote man, maar als Neuer 10 minuten voor tijd een bal tegenhoudt en Bayern wint alsnog, dan is Neuer niet de grote man. Goals worden altijd voorop gesteld tegenover verdedigende acties. Het is dus nooit een eerlijk verhaal en daarom ben ik er tegen.

13 januari 2015 om 14:44

Waar je aantoont dat je het dus niet snapt:

-voetbal is inderdaad een doelpunt arm gebeuren, dus een doelpunt is super belangrijk, wat een redding dus minstens zo belangrijk maakt, want anders is het een doelpunt voor de tegenpartij. Dat verhaal gaat 2 kanten op.

Het proces geeft inderdaad aan dat het mes aan twee kanten snijdt.
Maar dat is dan ook alles.

De essentie is: eerst scoren. Dus is dat prioriteit een.
Daarna prioriteit twee: zo veel mogelijk tegenhouden.

En om de discussie helemaal plat te slaan daar omtrent:
Je wint eerder zo lang je er meer maakt.
Je wint niet eerder zo lang je er meer tegenhoudt, want bij 0-0 heb je geen winst.. Je wint wel als je er meer tegenhoudt, Nadat je er meer gemaakt hebt.

checkmate

Je kan toch niet elke jaar. Een prijs van beste speler van het decennium uitreiken. Die low moet gewoon effe interessant komen doen.

13 januari 2015 om 11:04

Hij zegt toch ook niet elk jaar. Waarschijnlijk bedoelt hij dat er om de 10 jaar een speler van het afgelopen decenium word gekozen. Al zat dit nooit worden toegestemd in mijn ogen omdat er gewoon een te lange tijd tussen zit.

13 januari 2015 om 11:51

Volledig eens, spelers van Lahm vallen dan sowieso verkeerd. Tussen 2000 en 2010 zou hij het niet zijn en tussen 2010 en 2020 ook niet. 2005-2015 zou hij een kans maken. Hierdoor vind ik het een oneerlijke verkiezing. Spelers die op het moment van verkiezing 24/25 zijn maken weinig kans

13 januari 2015 om 12:57

Bernhard, de spelers die tijdens de verkiezing 24/25 zijn maken dan toch gewoon kans op de volgende verkiezing? Het gaat er niet om dat je tien jaar lang de beste van de wereld bent, maar dat je over een decennium gezien het beste presteert. Dat kan ook bijvoorbeeld van je 24ste tot je 30ste zijn.

13 januari 2015 om 13:30

Maar tussen je 20e en 30e speel je je beste decennium, dus die spelers die hebben wel een streepje voor op spelers die tussen 15 en 25 of 25 en 35 zitten.

Ik vind dat er prijzen moeten komen voor beste verdediger, middenvelder, keeper en aanvallers. Ze moeten apart worden bekeken.

Blij dat de competitie binnenkort weer begint en dat dit Gouden bal spektakel voorbij is.
Ben wel een beetje klaar met dat geroeptoeter van iedereen over wie de beste is. Het blijven eindeloze discussies waarin iedereen zijn eigen mening het belangrijkst blijft vinden.

13 januari 2015 om 11:06

Leuk hoor maar hij praat onzin.
Lahm is goed maar komt niet bij niveau Messi Ronaldo enz in de buurt.
Speler van het decennium word Messi sws, omdat hij met barca voetbal heeft verandert

uhm..dan kun je beter iniesta of xavi noemen. Die hebben toch veel meer prijzen gewonnen dan lahm.

En daarnaast zou een decennium niet gaan van 2006 tot en met 2015

13 januari 2015 om 11:20

Als zoiets al zou worden geïnitieerd, zou 2001-2010, 2011-2020 etc. dan niet logischer zijn?

Desalniettemin vind ik het een matig idee.

13 januari 2015 om 11:50

maar stel dat een voetbalspeler maximaal 10 jaar op wereldniveau speelt.
Zeg, van zijn 23e tot 33e.
Stel dat valt tussen 2015-2015. Edit: 2025

Dan heb je dus eigenlijk amper kans, omdat je niet dat hele decennium 'op wereldniveau gepresteerd hebt'. Zon award voor speler v//h decennium gaat dus nooit werken.

13 januari 2015 om 11:58

Exact daarom is het een slecht idee, het zou een totaal verkeerde afspiegeling zijn.

Wat een irritante man die Low zeg. Eerst houdt hij gister de zaal op met een verhaal van een kwartier waarbij hij op een gegeven moment nog net niet z'n goudvis aan het bedanken was, en weer deze vriendjespolitiek. Geef mij Robben maar, die in alle nuchterheid geen enkele rancune kent en gewoon zegt dat hij het terecht vind dat Ronaldo de gouden bal won en dat hij blij is er bij te zijn.

Chauvinisme is echt overal, daarom vind ik dat de prijs anders moet, namelijk met een ballon dOr voor de beste aanvaller, middenvelder, verdediger of keeper. Want je kon Neuer en Ronaldo moeilijk vergelijken om wie het gister moest winnen. Ook vind ik dat ze wat meer de statistieken moeten laten spreken in plaats van al die stemmers die op hun vrienden of landgenoot stemmen!!

13 januari 2015 om 17:09

Waarom komt men zo vaak met deze rare uitspraak. Iedere positie heeft al een prijs: zowel de competities als de Fifa kiezen de beste spelers voor iedere positie. Het hele idee van de Ballon D'or is de allerbeste van allerbeste van de allerbeste te selecteren, door meerdere Ballon d'or's uit te delen verliest de prijs dus meteen zijn nut.

Dan is een oeuvreprijs of een lifetime achievement award veel beter. Geef die aan een topspeler die net gestopt is en wiens carrière op zich een bijzonder prestatie is. Zoals bijzonder lang op topniveau uitkomen. Bijzonder veel prijzen winnen. Zo'n prijs had voor dit jaar naar Zanetti kunnen gaan. Dan maken verdedigers, middenvelders en keepers in mijn ogen ook meer kans op de erkenning die ze verdienen doormiddel van een individuele prijs.

13 januari 2015 om 12:27

Juist.. maar zo'n prijs moet je niet jaarlijks uitreiken, zo'n prijs moet je uitreiken wanneer je een geschikte kandidaat ervoor hebt.. Een Maldini, Zanetti, straks een Totti, lampard, pirlo of gerrard..

spelers die iets bijzonders hebben gebracht of hebben volbracht. Spelers die iets betekent hebben voor het voetbal.. Verder geen prijzen, alleen een "beste elftal" maken. een back met cv vergelijken gaat ook niet.. 11 spelers en een trainer. Allemaal een prijsje en klaar. Geen gezeur verder.

Ik was gisteren in slaap gevallen van zijn verhaal voor de micro, gelukkig werd ik wakker van de oerkreet van Ronaldo. Nee, als je zulke uitspraken doet kan je moeilijk serieus genomen worden.

lahm laatste 10 jaar beter dan die twee, low, meent u dit nu, deze twee heren zijn de laatste jaren de wereldvoetballers, Hoeveel heeft lahm gescoort in seizoen, meer dan CR7 en Messi

Wie is dan de beste van de wereld..

13 januari 2015 om 15:24

Usain Bolt, oh je bedoeld vast een voetballer. Als je naar prijzen kijkt had Neuer hem dit jaar verdiend, maar C Ronaldo heeft individueel natuurlijk uitzonderlijk gepresteerd.

Denk dat het goed is dat C Ronaldo hem gewonnen heeft, en op basis van doelpunten etc terecht als individu.
Als ze hem nu niet aan C Ronaldo hadden gegeven, had hij er nooit meer een gewonnen, ook omdat ik denk dat Messi weer beter gaat presteren dit seizoen.

Als je zo gaat kijken kun je ook zeggen Wie is er wereldkampioen? CR7 en Messi?

Naar mijn mening had Lahm, Kroos of Muller voetballer van het jaar moeten worden. Het WK is het hoogste podium en daar moet je het laten zien. Heeft Ronaldo absoluut niet gedaan en Messi een beetje. En dan wil ik het nog niet hebben over dat elftal van het jaar waar gewoon Luiz en Thiago Silva in worden gezet die zijn eigen alleen maar als idioten op het wk hebben gedragen en hebben laten zien hoe je niet moet verdedigen.

Als er iets moet komen dan is het wel een Ballon d'or voor keepers

Toch raar dat er in een teamsport elk jaar een als beste wordt gekozen, Messi C Ronaldo Robben etc kunnen ook alleen maar uitblinken omdat anderen het vuile werk oplossen je wint zo een prijs nooit in je eentje.
Zelfs Maradona niet, want die had in '86 ook niet allemaal koekenbakkers om zich heen zoals weleens beweerd wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren