Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong moet lachen bij vraag over zeer discutabele penalty PSV

Laatste update:

Luuk de Jong denkt dat PSV geluk heeft gehad toen de Eindhovenaren een penalty kregen tegen Borussia Dortmund (1-1) in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De aanvoerder van PSV noemt spreekt van een 'discutabel' moment.

Het voorval vond plaats zo'n tien minuten na de rust. Malik Tillman werd ingespeeld net binnen het strafschopgebied van Dortmund. Verdediger Mats Hummels wist de bal van de Amerikaan af te snoepen middels een sliding, maar raakte na het spelen van de bal ook het been van Tillman.

"Heel fijn dat je nog een penalty krijgt", begint De Jong over het moment. "Ik heb het nog niet teruggezien, maar het was volgens mij wel discutabel", zegt de spits lachend.

"Maar dat is dan de keuze van de scheidsrechter", vervolgt De Jong zijn verhaal. "Dan wordt het 1-1 en daar kan je zeker mee leven. En ik zie zeker ook kansen voor als we daarheen (uit bij Dortmund, red.) moeten."

De aanvalsleider, die de gegeven penalty mocht nemen en benutte, krijgt vervolgens de vraag of hij meteen wist in welke hoek hij zou schieten. De Jong lacht om het vraagstuk, om vervolgens antwoord te geven.

"Ik weet wel dat dat (de linkeronderhoek, red.) een beetje mijn hoek is, maar ik wacht ook altijd een beetje af wat de keeper doet. Hij (Alexander Meyer, red.) bleef nu heel lang wachten en uiteindelijk schiet ik goed hard in de hoek en dan is het moeilijk houdbaar", aldus De Jong.

"Heel fijn dat de strafschop erin ging, want dat was zeker een momentje dat de spanning toeneemt. Het was een goed moment voor ons om 1-1 te maken. Daarna zag je nog wel dat we probeerden de 2-1 te maken, maar zover zijn we helaas niet gekomen", besluit de doelpuntenmaker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achja, zoals Veerman als vertelde in een eigen interview soms zit het mee soms zit het tegen. En uiteindelijk trekt het zich over het hele seizoen wel helemaal recht. Ik zelf vond het ook een discutabele penalty, echter ben ik geen scheidsrechter dus ik heb er geen mening over. In elk geval een mooi resultaat om mee te nemen naar Dortmund. Ik ben benieuwd wie gaat winnen over 3 weken. Ik verwacht dat beide ploegen wel door willen gaan in de Champions league dus ik verwacht een leuke boeiende pot!

20 februari 2024 om 23:34

"En uiteindelijk trekt het zich over heel het seizoen helemaal recht". Dat is natuurlijk onzin en kan je niet zo ongenuanceerd stellen. De ene club heeft het de ene seizoen meer mee dan een andere club.

20 februari 2024 om 23:49

" Ik zelf vond het ook een discutabele penalty, echter ben ik geen scheidsrechter dus ik heb er geen mening over".
@Heinazijn: heerlijk tegenstrijdig. Je vond het discutabel, maar je hebt er geen mening over.
"Ik verwacht dat beide ploegen wel door willen gaan in de Champions league". Zou het echt?
On: natuurlijk geen penalty, maar fijn voor PSV dat ie hem gaf. Vond t wel raar dat ie niet hoefde te kijken.

21 februari 2024 om 10:19

Omdat de var bij twijfel de scheids moet steunen...

20 februari 2024 om 23:35

Mooi dat veerman nu wel kan relativeren. Als het andersom was dan hadden we het de komende 6 maanden nog in elk interview moeten aanhoren.

20 februari 2024 om 23:36

Zo werkt een mens nou eenmaal Zytto. Als Ajax hier voordeel aan had gehad, was het niet anders geweest.

20 februari 2024 om 23:44

Daar ben ik het mee eens. Bedoel vooral dat veerman altijd vooraan staat om kritiek op de arbitrage te hebben. Dan is het vrij ironisch dat hij nu met zo'n uitspraak komt bij zo'n 'schandalige' penalty in zijn eigen voordeel.

21 februari 2024 om 05:48

Hij zegt gewoon dat PSV hier een gelukje had,
Veerman zegt over het algemeen altijd waar het op staat.
Nu niet anders.

21 februari 2024 om 08:46

Hebben wij een ander interview gezien? Hij geeft daarin letterlijk aan dat hij maar niks over de VAR wil zeggen om er later op terug te komen dat het niet goed functioneerd. Je mag best wat van Veerman vinden maar hij vind het beide kanten op niet eerlijk gegaan.

21 februari 2024 om 08:43

Als je door moet in een knock-out fase over 2 wedstrijden heeft het helemaal geen nut om te stellen dat het het over een heel seizoen wel recht trekt. Dan zou het in dit geval volgende wedstrijd al rechtgezet moeten worden met een discutabele penalty voor Dortmund.

De frustratie bij dit soort momenten is i.m.o. wel goed te begrijpen sinds de intrede van de VAR. Natuurlijk was het daarvoor ook frustrerend, maar kon je er nog begrip voor opbrengen. Nu zelf mét de VAR dit soort zaken er niet uit (kunnen) worden gehaald wordt het alleen maar frustrerender. Enige dat de VAR toevoegt is verlies van speeltijd (Die kijkt zelf al 3 minuten naar een moment, maar die 3 minuten worden nooit bijgetrokken) en een bult frustratie.

Natuurlijk als je bij een twijfelachtige goal een 2e keer mag juichen omdat de VAR hem ook laat staan dan kan je dit ook als toegevoegde waarde zien. I.m.o. is de VAR in zijn huidige vorm van zeer beperkte toegevoegde waarde.

Tsja makkelijk gegeven maar het is ook typisch Nederlands om je er dan bijna schuldig over te voelen. Nederlandse clubs staan met stip op 1 qua naaipartijen in de Europacup geschiedenis. Kan zo 10 traumapartijen opnoemen dus gewoon lekker die pengel binnenschieten en doorgaan.

20 februari 2024 om 23:36

Net zoals PSV in de Kuip voor de beker: lekker die pingel binnenschieten. O nee, werd niet gegeven? Voel mij er niet schuldig over hoor - soms zit het inderdaad mee. En soms niet.

20 februari 2024 om 23:52

Ik heb het over Nederlandse clubs in Europa dus ik begrijp je terughalen van dat moment in de beker niet helemaal. Het gaat even een keer niet over Feyenoord.

20 februari 2024 om 23:39

Precies. Zwaar beoordeeld, maar totale geen misser van de scheids, hij maait Tillman namelijk wel gewoon onderuit.

20 februari 2024 om 23:43

Ja maar hij raakt de bal voldoende dus geen penalty. Gewoon eerlijk toegeven. Na de Kuip waren we allemaal terecht boos dan moeten we nu ook geen excuses verzinnen voor de scheids. Gewoon een grote fout van scheids en VAR.

20 februari 2024 om 23:57

Maait hem onderuit nogwel, hij geeft hem een tik op de wreef en daarna trekt hij zijn voet omhoog. Als hij hem zou ommaaien zou zijn been ook wel in die richting mee bewegen toch? Dat gebeurt niet eens.

21 februari 2024 om 00:07

Dit is echt exact hetzelfde als wat ik dacht!

21 februari 2024 om 08:17

Schuldig voelen hoeft inderdaad niet, maar je kunt wel gewoon eerlijk zijn ongeacht de clubvoorkeur. We komen goed weg met deze goedkope penalty, maar dan nog is 1-1 zeker niet onterecht.

"maar dat is dan de keuze van de scheidsrechter"

Laten we het daar voortaan dan ook bij houden en niet alleen als het meezit

20 februari 2024 om 23:50

Idealiter: Tuurlijk! Maar dat is en blijft ingewikkeld. En hangt natuurlijk ook vaak van t eindresultaat af.

Tegen Feyenoord schreeuwde iedereen moord en brand dat de scheids naar het scherm had gemoeten. Daar heb ik nu werkelijk niemand over gehoord van psv.

20 februari 2024 om 23:51

Waarom haalt iedereen Feyenoord er steeds bij? Het zit wel heel hoog of niet? Dit is een champions league wedstrijd. Waarom zou je, als je voor PSV bent, moeten roepen dat de scheids naar het scherm moet? Beetje raar vindt je niet?Het was geen penalty, het zit een keer mee, maar hoevaak heeft het wel niet tegen gezeten voor het Nederlandse voetbal.

21 februari 2024 om 00:03

Omdat als het tegenzit moet de scheids naar het scherm, is het zeker een penal en iedereen heeft de beelden al 1000 keer gezien.
Zit het mee dan hoor je er niemand over en heeft toevallig ook ineens niemand de beelden gezien.

21 februari 2024 om 00:09

De beelden gaan gewoon over internet hoor. Iedereen heeft ze gezien en iedereen die er een beetje kijk op heeft is het ermee eens dat dit geen pingel was. Dus "hoor je er niemand over" slaat nergens op. Iedereen heeft het er (terecht) over. Je maakt je echt druk om niks.

21 februari 2024 om 00:13

Vrind, ik heb het over de spelers van psv. Nu heeft niemand het nog teruggezien, maar als het tegenzit heeft iedereen de beelden al tig keer gezien.

Dit is trouwens in het algemeen zo, niet alleen bij psv, maar het stoort me wel.

21 februari 2024 om 00:22

Gast, zowel De Jong als Veerman gaven aan al in de wedstrijd te denken dat het amper iets was. Dat werd bevestigd met de beelden die ze live terug keken tijdens het interview.

21 februari 2024 om 08:54

Je ziet ze vliegen Sinjoor_sjoerd. Heb werkelijk nog geen enkele Psv'er (speler of fan) gehoord dat dit een terechte penalty was. Waar Feyenoorders zich in alle mogelijke bochten wrongen om te verklaren dat Wieffer de bal eerste toucheerde, of dat er mogelijk een overtreding/ buitenspel aan vooraf ging.

21 februari 2024 om 00:03

Al die gefrustreerde Feyenoorders die in een Europese wedstrijd hun gram willen halen. Verkeerde plaats en moment lijkt me. Daarnaast is zo goed als iedereen eens dat het een verkeerde beslissing was, dus welk punt moet er verder worden gemaakt. Uiteindelijk verdiende Psv wel de 1-1, alleen jammer dat het niet gewoon een lekkere veldgoal was.

21 februari 2024 om 08:51

Ik vind de reacties niet zo vreemd hoor. PSV aanhangers reageren deze keer gelukkig een stuk volwassener dan na die bekerwedstrijd; de scheids had Kuipvrees, de VAR kwam uit de Rijnmond.d de KNVB was corrupt enz enz.. Dagenlang moesten we al deze onzin lezen. Terwijl 'soms zit het mee en soms zit het tegen'' ook had gekund.

21 februari 2024 om 10:09

Willen hun gram niet halen, ze halen hun gram. Precies hetzelfde.. dit is dus precies waarom je niet zo moet janken om momenten waar je zelf 0,0 invloed op hebt. Een scheids en zijn team (de VAR) maken beslissingen die soms ongekend slecht of niet te begrijpen zijn.

In dat potje paar weken terug waren ze terecht boos. Nu helpt het ze om misschien wel een ronde verder te komen in de CL.

Soms zit het… achja

21 februari 2024 om 00:13

Kijk nog even het live thread na anders, vrijwel iedereen vond het een onterechte penalty en belachelijk dat de VAR niet ingreep.

21 februari 2024 om 08:19

Je vergeet even dat behalve Wieffer iedereen bij Feyenoord ervan overtuigd was dat het geen penalty was. Dat verandert de publieke opinie wel, als je het vergelijkt met gisteren.

21 februari 2024 om 08:53

@emilio, vonden ze dat, of was de vraagstelling van Kraaij zo sturend dat ze amper anders konden antwoorden?

21 februari 2024 om 14:05

Ja, vond ook dat de scheids gister naar het scherm moest. Dan had hij nogmaals kunnen zijn dat naast de bal ook Tillman werd geraakt en de bal op de stip moest.

Mooi toch zo’n meevallertje, hopelijk krijgt psv er in Dortmund nog een, hoevaak komt het wel niet voor dat Nederlandse clubs onterecht worden uitgeschakeld ?

21 februari 2024 om 07:58

Nou noem eens een paar gevallen dan? Je doet net alsof het ieder seizoen weer een keer raak is.

21 februari 2024 om 08:41

Nou ik kan mij vooral wedstrijden van mijn eigen club herinneren dus daar kan ik wel wat over genaaid vertellen hoor 😅

Uit tegen Chelsea 4-1 voor. 2 belachelijk rode kaarten EN een penalty voor Chelsea omdat een bal tegen Veltman zn hand die hij langs zijn lichaam heeft wordt aangeschoten. De scheids die erna met pensioen gaat en zelfs Uefa die de beslissing een beetje raar vond. En je 4-4 Speelt.

Zelfde seizoen de zuivere 1-0 van Promes tegen Chelsea thuis onterecht afgekeurd.

Dat seizoen net een puntje tekort om door te gaan.

2018/2019 Thuis tegen Real Madrid een zuivere kopgoal. goal afgekeurd waardoor het 0-0 blijft staan ipv 1 - 0 voor.

Paar jaar ervoor de 1-0 van Ajax tegen Real afgekeurd wegens buitenspel wat het niet was, waardoor Ajax die wedstrijd uiteindelijk verliest en niet doorgaat omdat Lyon in de 2e helft 6 goals scoort tegen zagreb.

Dit seizoen tegen Marseille in iedergeval 1 (schouderduw Hato) en misschien wel 2 belachelijke penalty's tegen.

Bal duidelijk over de lijn tegen Legia Warshauw die geen goal gegeven wordt.

Kwartfinale EL tegen As Roma waar de zuivere 1-2 van Tadic wordt afgekeurd omdat de VAR 12 acties ervoor een lichte overtreding van Tagliafico ziet.

En wat dacht je van de wedstrijd tegen Getafe?

Moet ik nog doorgaan.

Zoals ik zeg. Kan alleen voor mijn eigen club spreken. Maar de andere clubs hebben vast ook van die momenten. Nederlandse clubs worden namelijk altijd enorm benadeeld😅 waarom?

Omdat Fifa als de dood is dat een Psv, Ajax, Feyenoord, Az een club uitschakeld uit Spanje of Engeland. Die meer geld in t laatje brengen.

22 februari 2024 om 09:37

Zat voorbeelden idd, maar ik denk niet dat je laatste zin echt waar is per se. Net als dat de grote 3 in Nederland het wat vaker mee hebben, is dat in Europa, waar we opeens kleintjes zijn ook zo. Eerder onkunde dan corruptie denk ik altijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren