Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong kritisch: ‘Een fantastisch talent, maar hij moet ook hard werken’

Laatste update:

Luuk de Jong luisterde zijn rentree in het Philips Stadion zaterdag op met een alerte intikker tegen Villarreal (1-2 verlies). De spits van PSV toonde zich na afloop voor de camera van ESPN gelukkig om terug te zijn in Eindhoven. "Het voelt als thuiskomen en het is prachtig dat ik meteen een goal mag maken", aldus de van Sevilla overgenomen centrumspits, die in de eerste helft voor de 1-0 tekende.

De Jong heeft waardering voor de assist van Xavi Simons. "Dit was een goede bal van Xavi, moet ik zeggen", zei de centrumaanvaller. "Die hoorde mij al roepen. Ik riep toen hij de bal kreeg, van: 'Eerste paal, eerste paal!' En toen gaf hij hem. En ja, dan raak ik hem precies goed met mijn linkerbuitenkant. Het is heerlijk dat hij erin gaat."

Voor De Jong was Villarreal gezien zijn recente verleden in Spanje geen onbekende tegenstander. De spits kreeg het behoorlijk aan de stok met zijn opponenten en schold ze bij een opstootje in de rust de huid vol. "Ik weet niet wat ik ze aangedaan heb, hoor", lachte hij. "Ik had het gevoel dat ze me vandaag (zaterdag, red.) een beetje zochten, waarom weet ik ook niet. Of het iets is uit het verleden? Niet dat ik het me kan herinneren. Ik begreep het niet. Bij de eerste bal zetten ze een blok, dat is misschien 'een tactisch blok', maar als ik dat als aanvaller bij een verdediger doe, dan krijg je 99 van de 100 keer een vrije trap tegen. Dus ik vind het dan andersom net zo goed een overtreding, maar ja..."

Marciano Vink, als analist aanwezig bij het duel, vroeg aan De Jong naar de afstemming met Noni Madueke, die op rechts speelde. "Die jongens aan de zijkanten, daar spreek je bijna dagelijks mee tijdens tactische trainingen. Dan spreken we met elkaar af wat je wil, als ze binnendoor of buitenom gaan. En ook hoe we het verdedigend gezien moeten doen met elkaar. Noni is een jongen met fantastisch talent, maar hij moet ook hard werken." De Jong doelde daarmee mede op het eerste tegendoelpunt van PSV, waarbij Madueke verzaakte om druk te zetten op zijn directe tegenstander. "Ja, dat zijn kleine dingetjes, waar ik hem ook in mee probeer te nemen. Dan denk ik dat hij een geweldige speler kan worden."

Vink over Madueke
Ook Vink was kort voor het gesprek met De Jong al kritisch op Madueke. "Er is een aantal principes dat PSV goed moet afspreken", aldus de oud-middenvelder. "Een daarvan is óók alles geven als je de bal niet hebt. Die eerste tegengoal, dat komt eigenlijk voort uit gemakzucht van Madueke. Dat soort dingen kan gewoon niet. Ondanks dat hij aan de bal goede dingen doet, kan hij ook zijn team helpen door verdedigend zijn mannetje te staan, of in ieder geval verdedigend te denken. Dat mis ik een beetje bij Madueke."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vink ziet dat goed en De Jong valt het blijkbaar ook op, dat Madueke eens wat meer als teamspeler moet spelen. Dat verdedigen deed hij vorig jaar wel gewoon, dus misschien is dit omdat het pre-season is. Dat komt wel goed in de vCL. Heeft de beste passeeractie van PSV en misschien wel de eredivisie, kan echt elke verdediger voor schut zetten, maar hij schiet altijd zelf en daar is hij lang niet zo goed in als Gakpo. Hij moet een man passeren en dan kiezen voor de gevaarlijkste optie, schieten of passen/voorzetten. Dan kan die zo enorm veel scoren en assists geven.

16 juli 2022 om 21:47

Dat is ook niet zo moeilijk om te zien. Noni doet veel te veel alleen en is te laconiek bij balbezit tegenstander.

16 juli 2022 om 21:49

Vink ziet het sowieso heel vaak goed op tv valt me op. Vind het een ontzettend saaie analist die weinig afwijkende meningen heeft en nooit eens een hot take heeft, maar hij heeft wel kijk op het spelletje.

RvN moet Madueke gewoon nog even apart nemen, voetbalt teveel als jeugdspeler/straatvoetballer die zijn directe tegenstander wil pakken en zelf plezier wil hebben. Die moet inderdaad soms iets meer in het teambelang gaan denken, maar ik denk dat dat wel goedkomt eerlijk gezegd.

Madueke is een prachtspeler, maar loopt er net even te vaak bij met een ontevreden en onverschillig bakkes.
Als ie er wat meer plezier in legt, dan wordt ie echt erg goed.

16 juli 2022 om 21:49

Ik krijg soms een beetje het idee dat hij zich te goed voelt terwijl hij nog eigenlijk niet zo heel veel bewezen heeft. Ik betwijfel of hij dat ook echt zo denkt maar dat straalt ie in zijn spel wel uit. RvN en Luuk moeten dat gedeelte uit zijn spel krijgen zodat hij meer gaat samen spelen en hopelijk zo ook het plezier terug krijgt.

16 juli 2022 om 22:00

Die maniertjes maak ik me ook zorgen om. Genoeg talenten zien komen en gaan, en als Maduekes minpunten karakterologisch zijn kan zijn dienstverband bij PSV nog altijd op een deceptie uitlopen. Ga ik vooralsnog nog niet van uit, maar hier ligt zeker een taak voor Van Nistelrooy.

17 juli 2022 om 15:13

Die jongen had een keer of 2 de bal moeten afgeven de jong trouwens ook een keer maar vond hem toch de beste speler van het veld gisteren samen met sangare wat een baas is dat

16 juli 2022 om 22:18

Madueke's houding is inderdaad wel een dingetje. Had hij vorig seizoen ook al: best egoistisch spelen, intussen snel boos worden als hij zelf een keer de bal niet krijgt en dan gaan mokken. Daar ga je het niet mee redden. Terwijl hij wel vreselijk veel talent heeft en me bij vlagen heel erg aan Robben doet denken. Hopelijk slagen Van Nistelrooij en De Jong erin om zijn benen op de grond te houden/krijgen.

17 juli 2022 om 15:37

Ik vind zijn acceleratie indrukwekkender dan van Robben.

Mooi dat Luuk weer in het Philips Stadion was als PSV speler. We springen allemaal voor Luuk.

Toch wel jammer dat PSV geen extra spits lijkt te halen. Met de Jong en dan Vinicus of Vertessen als backup zie ik het somber in. Op het middenveld lijkt Xavi een leuk talentje maar is nog even afwachten hoe goed hij echt is. Met de keeper is PSV er heel erg op vooruit gegaan, maar in de rest van de linies zijn ze niet beter geworden. Zelfs zwakker geworden met het verlies van Götze.

16 juli 2022 om 22:12

Vertessen kan wel wat, vind het jammer dat hij geen Nederlander is. Zou wel kunnen doorgroeien naar niveau van nationale elftal.

17 juli 2022 om 04:56

Dat moet een grapje zijn toch? Die gast kan alleen verschrikkelijk hard rennen, thats all.

17 juli 2022 om 13:24

Ik heb ook heel veel vertrouwen in Vertessen, snap niet dat hij zo weining kansen kreeg. Soms nog wat onrustig maar zorgt altijd voor gevaar

17 juli 2022 om 06:30

Denk dat PSV met Luuk de Jong er echt op vooruit gegaan is. Vorig jaar hadden we met Zahavi die te weinig scoorde een spits waar je net niks aan had, nu heb he De Jong die er waarschijnlijk wel 20 maakt. Verder is PSV er vooral niet op achteruit gegaan, dat was denk ik het belangrijkste. PSV kan niet zomaar spelers halen die beter zijn dan Sangare en Gakpo.

17 juli 2022 om 08:13

Dat betwijfel ik. Als Zahavi het hele seizoen fit was geweest had hij er ook rond de 20 gemaakt. En de Jong is nou ook niet echt een speler die je bij het combinatiespel wil betrekken.

17 juli 2022 om 09:01

Dan heb je die andere seizoenen niet goed opgelet, De Jong biedt zich nadrukkelijk aan en is vrijwel ALTIJD een aanspeelpunt.

17 juli 2022 om 09:12

Mijn punt is dan ook dat hij vaak niet de handelingssnelheid heeft om er iets goeds mee te doen.

Eerlijk is eerlijk, het is een goede assist van Xavi, ik hoop dat hij gaat slagen!

Ik heb na de oefenwedstrijden die er nu gespeeld zijn heel erg het gevoel dat Madueke eerst kijkt welke actie hij kan maken en daarna pas kijkt wie er vrij staan. Daar moet hij echt een betere balans in vinden. Als hij zo speelt zou ik hem niet halen als topclub in het buitenland.

17 juli 2022 om 08:46

"ik heb na de oefenwedstrijden die er nu gespeeld zijn heel erg het gevoel dat Madueke eerst kijkt welke actie hij kan maken en daarna pas kijkt wie er vrij staan".

Madueke is net 20 jaar geworden. Op die leeftijd ben je nog talent en volgens mij is genoegzaam gebleken dat talenten grillig zijn en nog niet in staat een hele rits wedstrijden op een gelijkmatig niveau af te werken. Dat mag je ook niet verwachten, grilligheid hoort bij die leeftijd en als je er bewust voor kiest om de kaart van de jeugd te kiezen, moet je daar gewoon rekening mee houden. En er voor zorgen dat er in je selectie genoeg ervaren persoonlijkheden zitten om de jeugd bij de les te houden en op hun taken te wijzen. Veel mensen onderschatten het belang van voldoende ervaring in een ploeg en overschatten de mogelijkheden van een talent. Een talent is nog vooral met zichzelf bezig en heeft minder oog voor de spelers om hem heen, een enkele uitzondering daar gelaten. Dat zal hij moeten leren door veel wedstrijden te spelen en daarom is uitzicht op voldoende speeltijd essentieel als je wilt voorkomen dat een talent stil komt te staan in zijn ontwikkeling. PSV heeft in betrekkelijk korte tijd een goed functionerende jeugdopleiding uit de grond gestampt, hetgeen een prestatie van formaat is. Ik denk echter dat de club nog veel moet leren op het gebied van management en begeleiding van jeugd omdat daar nu eenmaal vele haken en ogen aan zitten, al helemaal als men zo gretig is om Ajax van de troon te stoten.

17 juli 2022 om 09:04

Heb Madueke ook zeker niet afgeschreven hoor. Natuurlijk moet hij nog dingen leren maar tegelijkertijd mag PSV ook steeds meer van hem verwachten. Dit is het 3e seizoen dat hij een rol heeft in het eerste van PSV dus vind ik het niet heel gek dat mensen nu meer van hem verwachten dan vrijblijvend acties maken. Hij is in het verleden weleens veel doeltreffender geweest en het zou mooi zijn als hij vaker dat niveau haalt, dat is voor nu een mooi doel denk ik.

En mensen maar zeiken waarom de jong aanvoerder werd, oh het moest perse gakpo zijn. Perfecte keuze dit, heeft alles gezien en mee gemaakt. Kan de spelers perfect helpen en zal altijd een topper zijn in de eredivisie.

De 1e heflt was hoopgevend als baart de rb positie nog wel zorgen. Met Simons, Madueke nog spelers waar nog veel rek in zit

On topic:
Kleine tip aan de redactie van vz: jullie mogen ook meer artikelen over andere Nederlandse clubs plaatsen dan alleen maar over Ajax, PSV en Feyenoord. Want niet alle Nederlanders zijn fan van die clubs. Dan houden jullie de website voor iedereen leuk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren