Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loting KNVB Beker: PEC naar Friesland, mooi affiche in Twente

Laatste update:
/

De loting voor de kwartfinales van de KNVB Beker heeft donderdagavond een aantal interessante affiches opgeleverd. De krachtmeting tussen FC Twente en AZ springt het meest in het oog. AZ, winnaar in 2013, en Twente, winnaar in 2011, ontmoeten elkaar voor eerst in 35 jaar in bekerverband. In het seizoen 1978/79 was FC Twente in kwartfinale te sterk voor AZ, zo meldt Infostrada.

FC Groningen moet tegen Vitesse, dat donderdag Ajax vernederde met 4-0. De Groningers mogen het duel in de eigen Euroborg spelen. Bekerwinnaar PEC Zwolle gaat op bezoek bij SC Cambuur. De voorgaande vijf bekerduels tussen Cambuur en PEC sinds de invoering van het betaald voetbal waren ook in Leeuwarden.

De winnaar van Roda JC Kerkrade - PSV, een duel dat op 20 januari wordt afgewerkt, speelt thuis tegen Excelsior. De club uit Rotterdam zal financieel gezien hopen op een zege van PSV. De recettes worden vanaf de kwartfinales van de KNVB Beker namelijk gedeeld. De speeldata zijn 27, 28 en 29 januari. Roda of PSV werkt dus in uiterlijk negen dagen tijd twee bekerduels af. De KNVB maakt het programma vrijdag bekend.

Prolongeert PEC Zwolle de winst van de KNVB Beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Groningen Vitesse! Gelukkig thuis geloot. Lekker wedstrijdje en nu pakken we wel de 3 punten(volgende ronde dus)

Vitesse is te doen

18 december 2014 om 23:46

Hmm niet te makkelijk over denken zoals Vitesse vanavond speelde wordt het lastig zat (al was Ajax ook wel heel slecht) maar kansloos zijn we bij voorbaat zeker niet we zullen het zien.

18 december 2014 om 23:49

Wij, thuis, met de nieuwe middenvelders Tibbling en Rusnak denk ik dat we alleen maar sterker worden. Als we Chery kunnen behouden is het helemaal mooi.
Denk dat we wel grote kans maken. Maar inderdaad niet te gemakkelijk over denken

18 december 2014 om 23:53

Die Rusnak. Als die in de beker al voor Scc is uitgekomen, dan mag hij het toernooi toch niet voor een ander club uitkomen?

18 december 2014 om 23:54

Dat is in Europese competities wel zo, maar ook in Nederland?

19 december 2014 om 10:03

Hij mag gewoon in de beker uitkomen. Voor Europese wedstrijden geldt dat wel, maar voor de nationale beker en competitie niet.

18 december 2014 om 23:49

Kwalitatief is vitesse iets beter denk ik, maar groningen uit is voor elke ploeg moeilijk. Bekervoetbal kan alles gebeuren, schat de kansen gelijk in.

19 december 2014 om 07:14

Haha kwalitatief Vitesse beter, op basis van wat. Balletjes over tikken zeker. Als puntje bij paaltje komt zakt Vitesse keer op keer door de mand met als dieptepunt het interview met Gert jan Verbeek. Nee ben hardstikke blij met de loting, had al gehoopt op Vitesse thuis!

19 december 2014 om 07:27

Spreek je wel na de wedstrijd. Durf te wedden dat je dan niet blij meer bent.

19 december 2014 om 00:07

Ik ben er wel blij mee, Groningen-uit is nog wel te doen als je ook Twente/az/pec/cambuur/psv uit had kunnen loten.

19 december 2014 om 00:15

Juist van al die clubs is Groningen niet de makkelijkste...

19 december 2014 om 04:30

Na cambuur het meest aantrekkelijk. Het liefst natuurlijk Excelsior of Roda.

19 december 2014 om 00:15

Ben ook wel tevreden met de loting. De in mijn ogen sterkste teams (Twente, PSV en AZ) hebben we ontlopen en een uitwedstrijd bij Pec of Cambuur was ook niet ideaal geweest. Thuis zijn we nog onverslagen en daarom heb ik er veel vertrouwen in. In elk geval een spannende pot die beide kanten op kan gaan.

Gunstige loting voor PSV als ze weten te winnen van angstgegner Roda. Bedankt Jan-Arie

18 december 2014 om 23:48

Angstgegner waren ze zeker, maar zij hebben toch wel heel veel ingeleverd. PSV in normale doen, moet daar gewoon winnen en thuis tegen Excelsior daarna, met alle respect moet ook gewoon een winst worden. Ik wil natuurlijk niet vooruit de feiten lopen, maar PSV moet toch gewoon de halve finale halen?

19 december 2014 om 01:04

Helemaal met je eens dat dat zou moeten, maar als alles wat zou moeten in de voetballerei ook gebeurd zou het erg saai worden. Ik ik ga voor halbe finalisten AZ, PEC Zwolle, Vitesse en PSV. Al zou ik t leuk vinden als groningen of excelsior doorgaan. Als stunt

FC Groningen-Vitesse is anders ook wel een goed/leuk affiche.

Hmm groningen uit altijd lastig. Zou zonde zijn na zo'n goede wedstrijd er weer uit te vliegen tegen groningen. Schat de kansen 50/50. Had toch liever een thuiswedstrijd. Toch apart dat we zo laag staab als je ziet hoe goed we kunnen voetballen em dan gewoon 12e staan. Nja nu lekker genieten, want je wint niet vaak zo verdiend van Ajax.

18 december 2014 om 23:51

Precies zo denk ik er ook over de kansenverhouding is 50/50 de vorm (van de dag) gaat de winnaar bepalen dat de beste maar moge winnen. PS: nog gefeliciteerd met jullie grandioze overwinning op Ajax.

19 december 2014 om 00:03

Thanx, ja vorm van de dag zal het inderdaad bepalen. Jullie het thuisvoordeel, wat zeker een rol speelt. Succes alvast!!

Nou, ben benieuwd! Als we van Roda winnen hebben we toch een makkelijke loting gekregen, vooral thuis is voordelig.

Mooie wedstrijden. Word denk ik een saaie bekerfinale PSV zou hem wel halen. Maar tegen wie?

18 december 2014 om 23:51

Is echt nog niet zomaar gebeurd. Pec, Cambuur, Vitesse, Groningen, AZ, Twente. Zijn allemaal wedstrijden die uit niet zomaar te winnen zijn. Veel zal afhangen van de loting, namelijk of PSV thuis speelt.

19 december 2014 om 00:16

Dat is ook zo maar mijn gevoel zegt dat PSV de bekerfinale gaat halen.

19 december 2014 om 00:24

Daar kan ik niet tegen op dan . Ik hoop dat PSV hem haalt, en wint.

Prima loting. Zolang Vitesse een normale dag heeft is het een ronde verder.

18 december 2014 om 23:50

Normale dagen kennen ze bij Vitesse niet laatste jaren

Zwolle thuis, zijn natuurlijk geen makelijke wedstrijden meer maar sportief gezien hadden wij het minder kunnen treffen. Als zullen ze daar bij Zwolle ook wel zo over denken.

Ik zei het je toch, dat gaat Cambuur uit worden. Laten we het er maar op houden dat in bekervoetbal alles kan gebeuren.

18 december 2014 om 23:53

Zijn jullie zo bang voor Cambuur? PEC speelt altijd op een redelijk hoog niveau dus ik denk dat het wel te doen is voor jullie. Helemaal na de transfers van Cambuur naar andere clubs..

18 december 2014 om 23:56

Thuis winnen we altijd, uit verliezen we altijd.

19 december 2014 om 00:14

klopt dit is al zn 5 jaar aan de gang ik reken ook altijd in zwolle voor ons al op 0 punten

19 december 2014 om 09:40

Sportief gezien de wedstrijd waar ik op hoopte. Zeker niet de makkelijkste loting maar wat betreft voetbal filosofie vrijwel identieke clubs.

Ik kijk uit naar deze wedstrijd!

Tja, het is eind januari. Je moet maar afwachten hoe de clubs uit de winterstop komen.
Twente - AZ en Groningen - Vitesse zijn idd leuke wedstrijden.
AZ is gegroeid onder Van den Brom zoals het nu al in 9 wedstrijden op rij zonder nederlaag heeft aangetoond.
Het wordt moeilijk maar Twente is niet beter als Feyenoord. Dus AZ zou op dit moment goede kansen hebben. Helaas moeten we eerst de winterstop in

Mooie loting. Ik zie kansen!

Op naar de victorie


Forza AZ!

Gelukkig eerst winterstop😊 Hopelijk staat er daarna een beter spelend Twente, want dan kunnen we AZ zeker pakken.

Misschien een domme vraag maar waarom is het voor excelsior gunstiger om tegen psv te spelen??

19 december 2014 om 00:02

De knakies die PSV verdient aan de kaartverkoop worden verdeeld. Dan speel je liever in het Philips stadion dan op Woudestein (qua bezoekersaantallen dan).

19 december 2014 om 00:06

Ze spelen sowieso niet op Woudestein, maar Parkstad Limburg Stadion als Roda doorgaat.

Maar mocht Roda zorgen voor een stunt is dat nog gunstiger voor Excelsior, want Excelsior zou dan ook van Roda JC kunnen winnen en dan sta je in de halve finale.

19 december 2014 om 00:06

Liever in het Philips stadion dan in het Parkstad Limburg Stadion bedoel je. Excelsior speelt hoe dan ook uit.

19 december 2014 om 00:20

Nee, dat snap ik ook wel, maar het gaat erom dat in een groot stadion spelen gunstiger is voor Excelsior.. daarnaast had ik geen enkel team van Excelsior zien verliezen die er nog in zaten. Overigens ga ik er maar vanuit dat we wel van Roda winnen, dat moet toch wel..

19 december 2014 om 00:05

recettes, sportief gezien niet lijkt me

19 december 2014 om 11:20

Financieel gezien is PSV gunstig, dan krijgen we de helft van de recettes van het Phillips Stadion, wat voor een club als de onze natuurlijk een mooie bonus is. Plus dan zal het zeker live op TV zijn (of zijn alle wedstrijden vanaf de kwartfinale live?). Sportief gezien is het natuurlijk vrijwel kansloos.

Sportief gezien is Roda natuurlijk gunstiger. Al is Roda-uit gewoon erg lastig, ook nu ze in de 1e divisie zitten, maar daar zijn zeker wel kansen. Dus ik heb het liefste Roda, ik heb ons nog nooit in de halve finale gezien en met Roda hebben we daar kans op!

ik vrees dat Excelsior niet er in gelooft dat ze de beker kunnen winnen. Dus dan zoveel mogelijk recettes binnen halen, een logische gedachte. In dat opzicht had Excelsior niet beter kunnen loten dan PSV-uit. En PSV had niet beter kunnen loten dan Excelsior-thuis. Win-win (dit even onder de flinke onder voorbehoud dat PSV zou winnen van Roda, dat is nog geen uitgemaakte zaak natuurlijk)

Het is natuurlijk lastig zeggen hoe de wedstrijden er van dan uitzien, aangezien hier een winterstop en bijbehorende transfers tussen zitten. Maar de affiches op zich zijn mooi. Met uitzondering van PSV koppelt de loting clubs aan elkaar die op papier elkaar niet veel ontlopen.

FC Twente - AZ, de wedstrijd tussen de vervallen topclubs
FC Groningen - Vitesse; de wedstrijd tussen de subtoppers
Cambuur - PEC Zwolle; de wedstrijd tussen de verrassende promovendi
Roda JC - Excelsior; de wedstrijd tussen kelder Eredivisie vs. top JL (met alle respect voor de prestaties van Excelsior, maar het blijft een degradatiekandidaat). Alleen als PSV de wedstrijd tegen Roda JC wint wordt het contrast groot.

Helaas moeten wij (weer) naar Leeuwarden. Een tegenstander waar PEC moeilijk van kan winnen en de laatste keer dat wij daar de drie punten meenamen was toen Dolf Kerklaan de wedstrijd van zijn leven keepte. Het zal een enorm moeilijke opgave worden, maar na al die Jupiler League ploegen en amateurclubs kan je zo'n loting weer eens een keer verwachten.

19 december 2014 om 11:29

Hebben we er een paar jaar geleden niet een bekerwedstrijd gewonnen door een goal van Schreurs?

19 december 2014 om 23:38

Dat klopt, dat was in 2011. Toen schoot Maachi hem overigens binnen.

20 december 2014 om 00:14

Ochja, nu weet ik het weer. Mooie tijden :P

Bah, cambuur uit............. Daar wint Zwolle bijna nooit.. Misschien gelden er voor de beker andere regels, laten we het hopen :-)

Verrassende loting, staan een aantal leuke krachtmetingen op die aardig gelijkwaardig zijn.
Cambuur-Zwolle
Groningen-Vitesse
En natuurlijk mijn eigen clubbie die uit tegen Twente moet. Op basis van dit moment, vorm zeg ik dat Az gaat winnen.
Maar alles kan veranderen in de winterstop, dus zegt het eigenlijk niks.

Ik zeg Cambuur,Groningen,PSV en AZ gaan naar de halve finale. En dan hoop ik dat AZ er uit vliegt want zie hen na PSV als favoriet voor de bekerwinst.

19 december 2014 om 17:00

En dan PSV landskampioen en een bekerfinale Cambuur-PSV....

Zware loting voor AZ maar in uitwedstrijden acteren we momenteel overtuigender dan thuis. Even afwachten hoe beide teams uit de winterstop komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren