Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Loïs Openda presteert schier onmogelijke: hattrick in vier (!) minuten

Laatste update:

Loïs Openda heeft zondagmiddag voor een schier onmogelijke prestatie gezorgd. De aanvaller van RC Lens was in de uitwedstrijd tegen Clermont op schot en kreeg het voor elkaar om binnen vier (!) minuten een hattrick aan te tekenen. Lens is de huidige nummer drie van de Ligue 1 en gaat met een 0-3 voorsprong rusten tegen de nummer elf. De hattrick van Openda is de snelste in de Ligue 1 in de 21ste eeuw.

Openda is bij Lens de laatste weken niet altijd verzekerd van een basisplaats, maar mocht het tegen Clermont wel vanaf het begin laten zien. Na precies een half uur spelen tekende hij voor zijn eerste van de middag door uit een moeilijke hoek raak te schieten. De tweede treffer volgde drie minuten later op aangeven van Angelo Fulgini. Aan de derde treffer ging defensief geschutter vooraf. Vanaf de aftrap zette Openda de defensie van Clermont onder druk, waarna hij de bal onderschepte en afrondde.

Het was alweer even geleden dat Openda het net gevonden had namens Lens. Op 11 januari schoot hij zichzelf voor het laatst op het scorebord in de uitwedstrijd bij Strasbourg. Door zijn drie treffers tegen Clermont stormt Openda de top tien van de topscorerslijst in de Ligue 1 binnen. De voormalig Vitessenaar staat nu op twaalf doelpunten, net zoveel als Breel Embolo (AS Monaco).

Openda speelde de afgelopen twee seizoenen in het shirt van Vitesse. De Arnhemmers huurden de aanvaller van Club Brugge, dat de Belg afgelopen zomer voor zo'n tien miljoen euro definitief van de hand deed. Bij Lens staat Openda in zijn debuutseizoen tot dusver op 31 wedstrijden, waarin hij dus 12 keer wist te scoren en één keer als aangever fungeerde. In juni vorig jaar maakte hij zijn debuut voor de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijd tegen Polen (6-1) en was hij meteen trefzeker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar, wat was het record van Mane ook alweer?

12 maart 2023 om 14:03

Verrek die was ik helemaal vergeten, dat was onder de 3 minuten inderdaad. Toen speelde ie nog bij Southampton.

Wel fijn voor hem want stond over alle competities geteld alweer 10 wedstrijden opeen droog..

12 maart 2023 om 13:58

Waarvan de helft als wisselspeler😉

12 maart 2023 om 14:00

Ligt een beetje door de trainer want hij is nog steeds geen vaste basis speler

Tjaa, wat moet ik er nog meer van zeggen. De Franse competitie is de beste competitie om te ontwikkelen als talent. @Voetbalzone is het misschien mogelijk dat jullie een compilatie of een soort van documentaire kunnen maken over deze competitie want heel veel mensen onderschatten deze competitie maar en noemen de farmers league terwijl je kan het beter een talent league noemen.

12 maart 2023 om 14:03

Lijkt me interessant om te volgen. Lens doet het goed en het stadion is wekelijks gevuld.

3 in 4 minuten is wel lekker zeg. Net geen record lijkt me? Ik denk net wat trager dan Lewa met zijn hattrick in 3 minuut en 18 seconden (en 5 in 9 minuten).

12 maart 2023 om 14:08

Mane bij Southhampton in 2 minuut en 56 seconden volgens mij.

12 maart 2023 om 14:16

Ik zag na het posten van mijn reactie de post van Dutchgio en dacht er meteen aan. Onze vriend Ron Beton had daar toen een groot aandeel in.

12 maart 2023 om 14:09

Mane had er 1 onder de 3 minuten

Baal nog steeds dat PSV hem niet heeft gekocht en hij wilde zelf ook graag komen, was voor het oprapen maar nee ze wilden vol voor Luuk gaan. Wat een speler presteert daar goed...

12 maart 2023 om 14:18

Psv blijft nou eenmaal ons-kent-ons. Zowel in technische staff als in hun scoutingsnetwerk. Te weinig exotische spelers en goedgescoute gokjes. Luuk is daar het perfect voorbeeld van. Een speler met specifieke kwaliteitenz waar je hele elftal niet aan voldoet om hem te bedienen.

12 maart 2023 om 14:54

Dit had de nieuwe Arouna Kone kunnen zijn. Echt zonde idd

12 maart 2023 om 15:34

Een weinig scorende baltovenaar met het missen van unieke kansen als specialiteit?? Nee dank je wel. Arouna Kone was een geweldige voetballer, maar eentje die gewoon meer het predikaat circus artiest dan voetballer verdiende. Heeft niet heel erg veel goals gemaakt voor PSV, voor een spits.

Dit is echt een drama van de verdedigers zeg...
Heerlijk voor Openda, was bij Vitesse al een heerlijke speler.

12 maart 2023 om 15:56

Haha de Ligue 1 is een grap. Zelfs spelers als Aboukhlal, Dallinga en Openda scoren daar met gemak.

Johan Cruyff scoorde toch 4 doelpunten in 3 minuten bij zijn glorie tijd van Barcelona?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren