Liverpool wint ongelooflijk spektakelstuk bij Norwich

Liverpool heeft in een werkelijk bizarre wedstrijd de eerste competitiezege van dit kalenderjaar geboekt. De ploeg van Jürgen Klopp wist op bezoek bij Norwich City een 3-1 achterstand om te buiten in een 3-4 voorsprong, maar leek toch met een teleurgesteld gevoel af te druipen, toen Sébastien Bassong in blessuretijd de gelijkmaker binnen schoot. Liverpool ging er desondanks nog met de drie punten vandoor, want in de absolute slotfase maakte invaller Adam Lallana alsnog de winnende goal: 4-5. De supporters op Carrow Road konden hun ogen niet geloven.

/

Het duel boeide, zoals de eindstand al verraadt, van begin tot eind. Norwich begon beter en kreeg de eerste gevaarlijke momenten, al werd Simon Mignolet in de beginfase nog niet getest. Liverpool hield met moeite stand en kwam na ruim een kwartier spelen bij de eerste mogelijkheid die het zelf kreeg op voorsprong: Roberto Firmino ontsnapte aan buitenspel en werd gevonden door James Milner, die de Braziliaan de 0-1 binnen zag tikken. Milner zelf ging even later alleen op het vijandelijke doel af voor de 0-2, maar de middenvelder werd ingehaald door zijn tegenstander en van het scoren af gehouden.

Door deze misser kon Norwich het voor elkaar krijgen om met een voorsprong te gaan rusten. Na een klein halfuurtje maakte Dieumerci Mbokani op kunstige wijze de gelijkmaker: Liverpool kreeg de bal niet weg bij een hoekschop, waarna Mbokani het leder voor zijn voeten kreeg en wist te scoren met een hakje. Opnieuw een tegendoelpunt uit een corner dus voor Liverpool, dat dit seizoen al acht tegentreffers kreeg uit hoekschoppen, het hoogste aantal van alle Premier League-ploegen. Kort voor rust ramde debutant Steven Naismith, deze week door Norwich overgenomen van Liverpools stadsgenoot Everton, uit een moeilijke hoek de 2-1 binnen.

/

Liverpool moest in de tweede helft in de achtervolging, maar leek een droevige middag tegemoet te gaan toen Alberto Moreno kort na rust een strafschop veroorzaakte met een overtreding op Naismith. Wes Hoolahan schoot vanaf elf meter hard binnen en vergrootte de voorsprong van Norwich, maar de thuisploeg wist deze marge niet lang te behouden. Liverpool kwam razendsnel na de 3-1 terug in de wedstrijd, via de aansluitingstreffer van aanvoerder Jordan Henderson. Firmino was bij deze goal de aangever en de Braziliaan maakte zelf de gelijkmaker, toen hij werd gevonden door Lallana en zijn tweede van de middag maakte.

De supporters van Norwich begrepen niet wat er allemaal gebeurde, maar het leed werd nog erger, toen Russell Martin een kwartier voor tijd de bal terug op zijn doelman wilde spelen. De verdediger had Milner blijkbaar over het hoofd gezien en de middenvelder kon daardoor de zevende treffer van de wedstrijd maken: 3-4. Norwich had nog wel wat tijd om terug te komen, maar Liverpool hield tot de blessuretijd stand. Toen Bassong toch nog de 4-4 binnen wist te rammen leken de punten te worden gedeeld, maar in de meest bizarre wedstrijd van dit seizoen in de Premier League kwam Liverpool dankzij een knappe volley van Lallana toch nog als winnaar uit de strijd.

Jürgen Klopp werd na de 4-5 van Adam Lallana bij Norwich City weer he-le-maal gek! Zijn bril overleefde dit feestje overigens niet! WAT EEN PASSIE!

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 23 januari 2016

Liverpool is de verdiende winnaar

1
2

From Sergiño, to you | PSV

KRANK-ZINNIG!

Wat een waanzinnige pot, mooi die opluchting bij Klopp na de 4-5.
Gefeliciteerd Liverpudlians, geeft weer wat lucht dit.
Wat is de PL toch heerlijk!

23 januari 2016 om 15:50

Verdedigend van amateurniveau, pure entertainment.

23 januari 2016 om 15:54

Uiteraard, maar voor het verfijnde werk kijk ik La Liga wel

23 januari 2016 om 15:55

Ondertussen volgde ik ook Juventus Primavera - Torino Primavera en daar verdedigde ze inderdaad beter. Dat neemt niet weg dat dit een spektakelstuk was. Als neutrale toeschouwer een van de meest vermakelijke matches van het seizoen 2015-16. Bij lange na niet de beste, maar ik heb me echt vermaakt.

23 januari 2016 om 16:06

Mooie is dat de centrale verdedigers uit spanje er zelden wat van kunnen in de BPL..

23 januari 2016 om 16:14

@benzemacr7,

Ik zei toch juist dat het een zeer vermakelijke match was, maar dat er slecht werd verdedigd. Dat is dus het tegenovergesteld van saai. Overigens als je Juventus kijkt weet je dat we amper 1-0 spelen in de Serie A. Het is inderdaad wat minder attractief, dan zo'n gekke wedstrijd als deze maar dat is niet per definitie saai. Als je het over 1-0 winnen hebt dan moet je bij onze rivaal Inter zijn. Ieder zijn mening verder hoor, als jij het saai vind is dat prima voor mij.

23 januari 2016 om 16:49

Komt omdat in de La Liga vaak geen pit in die wedstrijden zit. Zit vaak gewoon totaal geen strijd in maar meer mooi proberen te voetballen. Vandaar dat die teams ook na negentig minuten niet moe zijn.

23 januari 2016 om 17:20

Juve heeft maar 4 doelpunten minder

23 januari 2016 om 17:21

@BenzemaCR7 daarvoor wonnen ze met 0-4?

Kijk ik eens een keer een wedstrijdje niet....

Weet precies hoe je je voelt.....

23 januari 2016 om 15:57

Haha inderdaad zeg. Hoopte op een saaie 0-1.

23 januari 2016 om 16:08

Zelfde hier..

23 januari 2016 om 16:20

Ha ha ha. Moet enorm lachen om je reactie (sorry). Ook niet gekeken maar net wel even via YouTube. Genieten en helemaal de reactie van Klopp na de winnende...moet je even opzoeken!

23 januari 2016 om 16:29

Same here, ik twijfelde nog maar dacht dat een saaie pot zou worden. Dit seizoen al vaker gehad helaas.

23 januari 2016 om 17:45

Mijn vader en broertje waren er heen. Ik kon helaas niet mee.. Ik heb medelijden met mezelf..

Dames en heren,

De wedstrijd van het seizoen is zojuist gespeeld.

Liverpool was in de tweede helft beter, maar wat deed Moreno in godsnaam bij die penalty? Any way, 3-1 achter staan en dan voorkomen op 3-4 was al erg knap, maar om ook nog de winnende te maken met net die tegentreffer in de 92ste minuut is wel erg bizar. Er zat erg veel emotie in deze wedstrijd. Waanzinnig

23 januari 2016 om 18:32

Aanvallend zit het wel snor, verdedigend daareentegen stukken minder. Auw!

Daar moet wat aan gedaan worden. Liverpool heeft al veel doelpunten tegen, onder Klopp. Wie is de verlosser voor de verdediging?

24 januari 2016 om 08:11

Heerlijk dit, ik kijk alle wedstrijden van liverpool maar de enige die ik niet kan kijken is het mooiste van het seizoen. Niet de eerste keer overigens (5-1 vs Arsenal)

Hierom is de PL de mooiste, aantrekkelijkste competitie. Wat een passie, wat een wedstrijd!

Liverpool I love you!

Wauw ik heb medelijden met supporters van Norwich zeg

Deze wedstrijd verdiende geen winnaar maar oh wat ben ik blij met deze 3 punten.

23 januari 2016 om 15:52

Zonde ging in de 90ste minuut eten, ik dacht tis nu wel klaar.
Mis ik 2 doelpunten

Firmino wat speelde die GEWELDIG!

Heerlijke wedstrijd, kan het nog steeds niet bevatten..
Dat Liverpool zal ook nooit eens een wedstrijd gemakkelijk winnen hé, gun het Klopp in ieder geval wel!

Belachelijke wedstrijd.

Knap hoe Moreno zonder rood van het veld is gegaan maar oke. Waardeloze verdediging van beide kanten.

23 januari 2016 om 15:51

Dan had Naismith na een kwartier al onder de douche kunnen staan. Mason heeft zelf de toon gezet aan het begin van de wedstrijd. Beetje vreemd om dan nu alleen Moreno te belichten.

Tweede geel voor een schwalbe is minder logisch dan twee keer overduidelijk geel voor Moreno.

Totaal geen rode kaart! Een gele kaart daar in tegen had wel gemogen.

Penal was ook een gele.

23 januari 2016 om 16:07

Volgens mij was de scheids zn kaarten vergeten. Zou me niks verbazen als Lallana ook geen geel heeft gehad voor het uittrekken van zijn shirt.

23 januari 2016 om 16:09

Dat wel.

Klopp ging verhaal halen bij de vierde man. Hij vond 5 minuten extra tijd wel erg veel. Denk dat hij nu wel tevreden is..

De rollercoaster die Liverpool heet. Wat een ongelofelijke pot. Waar Liverpool het hele seizoen al goede wedstrijden afwisselt met hele slechte wedstrijden zat dit nu allemaal verpakt in één wedstrijd. Firmino de man of the match. De enige van de basiself die zijn niveau haalde. Zelfs Clyne speelde een van zijn mindere wedstrijden. Lallana viel sterk in, hele seizoen nog niet best, maar mooi om te zien dat hij nu zijn moment pakt. Hopelijk geeft zijn assist hem vertrouwen om vaker gewoon snel te handelen in plaats van eerst vier keer te kappen. Ga niet alle spelers uitlichten die vandaag niet best waren, want dan wordt het een heel lang verhaal. Dik tevreden met de drie punten, want die zijn in de pocket.

Nu op naar dinsdag, belangrijke pot tegen Stoke. Hopelijk weet Liverpool zich te plaatsen voor de finale van de League Cup. Misschien niet zo prestigieus, maar elke prijs is er één voor het huidige Liverpool.

23 januari 2016 om 16:05

Ik heb de negatieve en positieve punten onderin behandeld.. laptop is in beslag genomen dus moest op de mobiel.. jammer dat VZ te lui is om de app te updaten dat je ook daarmee Alinea's kan maken.

23 januari 2016 om 16:22

Laptop in beslag genomen? Oei, strenge ouders? Overigens ben ik het eens met hetgeen je schreef....via de app.

23 januari 2016 om 16:35

Nee mijn dochter zat de teletubbies te kijken haha!

Wat een wedstrijd! Verdedigend absoluut niet sterk van beide kanten, maar als neutraal supporter vind ik dat niet erg als er zoveel goals vallen. Wat een ontknoping!

Jezus, toen ik laatst keek stond het 3-1 voor Norwich! Zeker waard om de highlights te checken.

Zeer aantrekkelijke wedstrijd, wat is de Premier League toch geweldig!

De verdediging was aan beide kanten om te huilen, maar dat maakte deze wedstrijd ook weer een spektakelstuk. Ik heb me enorm vermaakt als neutrale toeschouwer. Qua amusement was dit een dikke tien, kwalitatief en tactisch was het wel een stuk minder. Al met al ben ik blij dat ik deze wedstrijd uit verveling heb aangezet.

Hier hetzelfde! Ben er even niet goed van. Net getuige geweest van een heel heel klein stukje voetbalhistorie. En wat is Klopp toch een geweldige vent.

Wat een geweldige wedstrijd voor de neutrale kijker!

1ste helft was niet om aan te zien als Liverpool supporter de passes kwamen niet aan, geen vechtlust, en de verdediging stond weer bij alle corners te slapen.

Tweede helft was vele malen beter ook al was speelde Liverpool niet echt goed. Gewoon klinisch in de afronding wat ze normaal niet echt zijn. De laatste tegengoal is ook weer zo onnodig en dom dit is tegenwoordig ook gewoon de normaalste zaak van de wereld voor Liverpool.

Hopelijk is Lovren binnenkort weer terug en kan de verdediging zich verbeteren. Ook hoop mag Moreno wel een keer op de bank gezet worden voor Flanagan want die kan echt niet verdedigen.

Het speelschema van Liverpool is ook nogal nadelig vooral omdat ze nog in de FA cup, league cup, en europa league actief zijn gaan het nog zware maanden worden.

Dit is de reden dat iedereen toch van voetbal houdt. Wat een passie, wat een wedstrijd en wat gebeurde er veel. Eerlijk is eerlijk; verdedigend was het echt dramatisch maar ik heb van elke minuut genoten. Mooi begin van deze voetbaldag, gefeliciteerd Liverpool fans.

Fantastisch gewoon Gefeliciteerd Liverpool-fans

Die keeper van Liverpool kan er echt helemaal niets van. Laatst sprak een Liverpool aanhanger me nog tegen dat die zo'n geweldig seizoen keepte, maar dit kan toch echt niet, laatst tegen Arsenal grabbelde die er ook alweer op los. Wel een mooie pot gezien.

23 januari 2016 om 16:01

Hij had de meeste 'clean sheets' in 2015, wellicht doelde hij daar op. Hij is inderdaad aan een slechte periode bezig nu, gaat regelmatig onder corners door en blundert door ballen in de korte hoek niet te pakken etc. Hopelijk herpakt hij zich, want in zijn huidige vorm is hij zeker geen keeper voor de lange termijn voor een club als Liverpool.

23 januari 2016 om 16:03

Hij keepte inderdaad een goed seizoen. De laatste paar wedstrijden is het weer dramatisch. Ik heb hem zelf ook lang verdedigd maar hij heeft ieder seizoen een fase dat hij punten kost. Tijd voor Butland!

23 januari 2016 om 16:55

Wat doet Mignolet verkeerd dan deze pot?

Wat een veerkracht, geweldig! De weg naar boven is bij deze ingezet denk ik. Lallana ook eindelijk gescoord. Ik hoop dat Klopp Lallana tegen dit soort tegenstanders voortaan in de basis zet. Als Coutinho fit is en Sturridge eventueel fit wordt, dan moet de vierde plek nog te behalen zijn. Zeker dit jaar in de Bpl.

Wat een wedstrijd, ongelofelijk. Ik ben blij met de 3 punten en dat Firmino zich steeds meer begint te laten zien. Voor de rest zeg ik maar even niks.

DIT is de Barclays Premier League! Wat een wedstrijd, hadden wij die ook maar in Nederland. Niet gek dat er Aziaten bereid zijn 6 miljard te betalen voor deze wedstrijden.

Wedstrijd van het jaar tot nu toe, zat met grote verbazing op de bank te kijken.

Klopp die klaagde over de 5 minuten extra tijd en toen zijn ploeg de 4-4 tegen kreeg in diezelfde extra tijd, was hij woedend. Uiteindelijk was de lange blessuretijd de reden dat hij het alsnog wist te winnen. Hij vierde dat zo uitbundig met zijn spelers dat hij zijn bril beschadigde, haha geweldig om die tegenstrijdige emoties te zien.

Een sigaret roken verkort je leven met 60 minuten. Een wedstrijd van Liverpool kijken met 90

Wow... gewoon wow!
Wat een (mentale) veerkracht hebben wij hier getoond zeg hulde! Ook complimenten voor Norwich speelde 60 minuten lang met het zweet tot op de sokken!
Nou even kort de spelers van mijn clubje doornemen.
Negatief:
Moreno, verdedigend laat hij toch veel steken vallen oliedomme pingel weg gegeven.. Flanagan zal zijn stokje hopelijk over nemen.
Can, speelt de laatste weken echt heel slecht, vandaag liep hij vaak de verdediging in de weg en aanvallend leed hij continu balverlies.
Ibe, staat volledig op slot.. komt weinig fatsoenlijks meer uit.
Toure, zag hem op het laatst zelfs omgedraaid uit stappen met de rug naar de bal.. verschrikkelijk.
Mignolet, had 2 van de 4 goals kunnen hebben.
Positief:
Lucas, zat overal tussen zowel op eigen helft als bij de tegenstander.
Firmino, 2 goals hard gewerkt en altijd aanspeelbaar! Heerlijke balcontrole ook
Lallana, meesterlijke invalbeurt! Assist en een goal.. heeft het hele seizoen weinig laten zien maar vandaag mijn MoTM!

23 januari 2016 om 16:17

Bij je positieve punten mag ook het feesten na de 4-5 met het breken van Klopps bril

Haha ja! Klopp doet eigenlijk weinig fout bij dit Liverpool, speelt vaak met een logische opstelling, logische wissels en tactisch vaak spot on.

23 januari 2016 om 16:27

Inderdaad, gewoon wat meer kwaliteit en tijd geven en we komen er wel. Ik ben al blij dat er geen middenvelders op de cv staan en we met 4 ipv 5 vanachter spelen.

23 januari 2016 om 16:40

Ik ben het eens met je over Moreno hij rent altijd graag naar voren maar verdedigen ho maar. Can was vandaag ook weer slordig, heel veel slechte passes.

Lucas moet gewoon vervangen worden hij is wel goed met ballen af te pakken maar is simpel weg gewoon te langzaam en qua passing valt het ook tegen. Hopelijk komt voor de aanvallende impuls alex teixeira.

23 januari 2016 om 16:56

Welke doelpunten moest Mignolet dan hebben voorkomen volgens jou?

23 januari 2016 om 17:30

Goal van Naismith mag er echt niet in vanaf daar, en ook al was de knal van de 4-4 hard, hij was niet eens ver in de hoek dat hakje was ook bijna dwars door het midden..

23 januari 2016 om 19:18

Oh en de penalty was ook extreem zwak ingeschoten. Dus eigenlijk waren ze allemaal wel houdbaar.

23 januari 2016 om 21:02

Die van Naismith is gewoon perfect en hard binnen getrapt vanaf minder dan 10 meter van het doel. Strak over de grond dan nog. En die laatste bal die hij heel laat ziet aankomen. Jij hebt duidelijk weinig verstand van keeperswerk en praat de menigte maar na.

24 januari 2016 om 13:35

Ik ben zelf al meer dan 20 jaar keeper.. dus denk dat jij er weinig verstand van hebt, de goal van Naismith mag er gewoon nooit in.. ja bij de amateurs van Zaterdag 3 misschien. Bij dat laatste doelpunt ziet ie ruim van te voren dat Bassong hem met links gaat nemen en kan dus heel moeilijk de andere hoek in.

Heerlijke wedstrijd!

Nu weet ik het zeker. Tegen deze bomen van verdedigers is messi kansloos. Hier kan hij echt niet tegen scoren. Beter dat hij in Spanje blijft.

Wel n hele leuke wedstrijd om te zien natuurlijk. Geen seconde verveeld. Klopp heeft nog een hoop werk te doen om serieus voor de prijzen mee te strijden maar als hij elke week zo veel amusement levert vind ik t prima

Verdomme ik was blij dat mijn zoon een keer moest voetballen om 13:45 ipv 9:30 en dan krijg je dit..... Dan maar samenvatting

23 januari 2016 om 16:54

Haha

Eindelijk een echte klassieke Liverpool comeback.

Wat een heerlijke pot, televisie ging pas aan toen de 3-2 werd gescoord, maar vanaf dat moment geen seconde verveeld. Waar overigens wel erg vervelend was was die FOX Sports commentator, 0% beleving, wat een ontzettend monotone stem heeft die vent...

23 januari 2016 om 17:08

Haha echt hé, maar alles beter dan Koert Westerman. Zat ook aardig mis met het uitspreken van spelers. Met name Firmino en Can.

23 januari 2016 om 19:20

Ermuh Kan.

Nou uh, Klop? Ik hoor alleen maar dat Liverpool grote namen wilt kopen maar jullie hebben alleen Coutinho op dit moment? 😹

Kak, heb deze wedstrijd niet gezien. Heeft iemand een vid van de samenvatting?

Wat baal ik ervan dat ik de 2e helft geschakeld heb naar een andere zender. Heb echt wat gemist lijkt het.