Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lifeguard’ van Turkse ploeg zet punt achter rijke loopbaan

Laatste update:

Semih Sentürk heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De aanvaller voetbalde voor onder meer Fenerbahçe, Antalyaspor, Medipol Basaksehir en Eskisehirspor en kwam namens de nationale ploeg van Turkije tot 9 doelpunten in 29 interlands. Sentürk werd in het seizoen 2007/08 topscorer van de Süper Lig.

Sentürk werd met Fenerbahçe vijf keer kampioen en pakte tevens tweemaal de nationale beker en de Turkse Supercup. In 257 wedstrijden voor Fenerbahçe maakte hij 80 doelpunten en was hij goed voor 52 assists. Hij vertrok in de zomer van 2013 bij de huidige werkgever van Phillip Cocu, maar is nog wel lid van een fanatieke supportersvereniging.

Sentürk speelde zogezegd 29 interlands en deed in 2008 mee aan het EK. Op dit toernooi scoorde hij in de groepsfase tegen Zwitserland (1-2 winst) en in de kwartfinale tegen Kroatië (1-1) scoorde de spits in de blessuretijd van de verlenging, waardoor Turkije er een strafschoppenserie uitsleepte. Die penaltyreeks wist men te winnen.

Het team van Fatih Terim strandde uiteindelijk in de halve finale tegen Duitsland (3-2), ondanks een opnieuw laat doelpunt van Sentürk. Laatstgenoemde vestigde op het EK van 2008 definitief zijn naam als supersub en werd dan ook The Lifeguard genoemd. Of hij in de voetballerij actief blijft, dat is nog onduidelijk.

Heeft Semih Sentürk het maximale uit zijn loopbaan gehaald?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Respect voor Semih, die puntertjr linksboven in de kruising ben ik niet vergeten, dit vergeet ik niet!

2008, wat een tijden... Het ga je goed Semih!

9 september 2018 om 19:39

Dat ek herinner ik me als de dag van gisteren, echt genoten van dat team. Zaten behalve Semih ook nog een paar andere geweldige spelers in als tuncay en stofzuiger aurelio, maar arda stak er echt met kop en schouders boven uit, die was echt buitenaards dat toernooi. Die voetbalde echt vogelvrij, wat een klasse had die, was een genot om naar te kijken. En laat ik vader Terim niet vegeten, dat is echt een charismatische figuur.. wmb beste turkse team ooit. In ieder geval de meest stijlvolle en voetballende Turkse ploeg ooit.

9 september 2018 om 22:55

Stijlvol en voetballend? Juist niet, haha. De enige wedstrijd waarin we echt aan het voetballen waren en in mijn ogen ook beter waren dan de tegenstander, was die halve finale tegen Duitsland. En juist die ging net verloren.

9 september 2018 om 23:15

Haha, zoals Clutch al zegt, het beste voetbal dat we lieten zien op het toernooi was die wedstrijd tegen Duitsland, maarja de Duitsers zijn meisters wat betreft het scoren in de laatste minuut. Beste Turkse elftal is overigens duidelijk die van 2002. Die derde wereldplaats is ook de beste prestatie ooit van Turkije.

9 september 2018 om 23:16

Ik vond ze voetballend echt wel aantrekkelijk, zij warem enige team dat mij kon bekoren dat toernooi. Ze stonden niet voor niets in de finale die ze teleurstellend hadden verloren.

Was echt een aanwinst voor elke ploeg, wist overal waar die kwam zijn doelpunten mee te pikken en was ook vaak belangrijk als zijn ploeg achterstond of de winst binnen moest slepen , dit soort spelers missen wij helaas laatste jaren en daarom zal hij enorm gemist worden in Turkije , ik als gs fan gun hem het beste

Ken deze speler alleen van naam.
Namelijk van Pes09 in carriere. Werd een vd beste spelers in het spel bij mij en speelde heerlijk.
Bedankt Semih , voor alle goals , assists en overwinningen die je mij hebt bezorgd in 2009.

''79 Semih'' is een voetballer waar de Fener supporters veel respect voor hebben. De man klaagde nooit over zijn speeltijd en deed altijd zijn best als die in mocht vallen. Of het 10 minuten of 2 minuten waren hij trok nooit gekke bekken bij Fenerbahce maar diende echt voor het team. Respect!

Ik hoop dat hij voor Fenerbahce gaat werken als jeugdtrainer of in een andere rol. Dit soort mensen moet je als club winnen.

Die goeie ouwe tijden bij Fener met genc (jonge) Tuncay, Serhat en Semih. Wat een genot was dat destijds in 2003 periode en daarvoor. Bedankt Semih vooral voor dat ene doelpunt tegen de Kroaten!

Hoor de commentator nog roepen: “Semiiiiih, Semiiiih, Semiiiih”. Nog steeds kippenvel moment van 2008!
Iedereen weet dat ik een hekel had aan alles wat van fener afkomstig was, behalve deze man. Was altijd de vaste wissel, waar hij nooit eennprobleem van heeft gemaakt. Respect voor deze man

Jammer dat hij in die zomer van 2008 niet naar Deportivo ging, maar ervoor koos om weer een jaar op de bank te zitten bij Fener.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren