Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lewandowski wijst duizelingwekkend voorstel af: spits wil in Barcelona blijven’

Laatste update:

Robert Lewandowski heeft een aanbieding uit Saudi-Arabië afgeslagen, zo meldt Mundo Deportivo. De Poolse topschutter van FC Barcelona wil zijn club niet verlaten en heeft daarom vriendelijk bedankt voor het aanbod.

Lewandowski ontving een aanbieding van een niet nader genoemde Saudische club, die liefst honderd miljoen euro bruto overhad om de Pool te overtuigen van een overstap naar het Midden-Oosten.

De afwijzing komt niet geheel uit de lucht vallen. Lewandowski wees eerder al aanbiedingen uit Saudi-Arabië af en wilde zelfs in zijn tijd bij Bayern München altijd al voor Barcelona spelen. Daar heeft de 35-jarige spits zijn plek inmiddels gevonden.

Lewandowski kwam in de zomer van 2022 over van Bayern, dat 45 miljoen euro overhield aan de verkoop. In zijn eerste seizoen werd hij direct kampioen van Spanje. Bovendien veroverde Lewandowski in dat eerste seizoen direct de Pichichi-trofee, de prijs voor de topscorer van LaLiga (23 doelpunten).

Dit seizoen begon Lewandowski enigszins moeizaam, maar de teller in LaLiga staat inmiddels wel weer op dertien treffers en acht assists. Afgelopen weekend speelde Lewandowski naar eigen zeggen zijn beste wedstrijd voor Barça, in het met 0-3 gewonnen duel met Atlético Madrid. Lewandowski scoorde en leverde twee assists in Cívitas Metropolitano.

Lewandowski heeft bovendien al meermaals aangegeven zich thuis te voelen bij Barcelona, waar hij nog tot medio 2026 vastligt. Lewy heeft daarnaast aangegeven na zijn actieve spelerscarrière ook in Barcelona te willen blijven wonen.

Momenteel ligt de focus van Lewandowski op het nationale team. Als hij er dinsdag met Polen in slaagt om Wales te verslaan, komt de ploeg van bondscoach Michal Probierz op EURO 2024 in Groep D terecht. Frankrijk, Oostenrijk en Nederland zijn al zeker van hun plek in de poule. Polen of Wales wordt de eerste tegenstander van Oranje op het EK.

Met Barcelona maakt Lewandowski nog een kleine kans op het landskampioenschap. In de Champions League zijn de Catalanen in de kwartfinale gekoppeld aan Paris Saint-Germain.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lewandowski speelt de laatste tijd echt geweldig hopelijk blijft die dit volhouden ook.

Ik denk ook dat Lewandowski gewoon blijft sowieso vind ik het nog een beetje te vroeg om met Vitor Roque of Guiu in de basis te spelen.

24 maart 2024 om 16:55

/lewandowski speelt de laatste tijd echt geweldig hopelijk blijft die dit volhouden ook.
/
Ik heb Barcelona de laatste tijd niet gevolgd dus ik kan ernaast zitten, maar stond Lewandowski niet een poosje droog? Hij was ook niet betrokken bij een assist, dacht ik.

Maar zo te zien heeft hij z'n ketchupfles weer geopend

24 maart 2024 om 17:20

@tjeerdgilders

Ja Lewandowski speelde echt een lange tijd enorm slecht. Elke pass en aanname ging fout bij ook miste die enorm veel kansen.

Maar sinds het nieuwjaar speelt hij echt goed scoort bijna iedere wedstrijd 1 goal. ik denk ook dat de concurrentie die hij nu heeft met Roque en Guiu hem een beetje heeft geholpen.

En sinds Lewa bij Barca is zijn zijn statistieken bij Barcelona ook helemaal niet slecht.

Ik ben Lewa nog altijd heel dankbaar dat die alleen naar Barca wilde komen in 2022

24 maart 2024 om 18:30

'alleen'. Het was Barca of Chelsea. Dan kun je niet spreken van alleen naar Barca willen. Dat is het standaard fabeltje dat men de fans wijsmaakt bij het presenteren van een nieuwe aanwinst.

24 maart 2024 om 20:26

@real8madrid

Lewandowski wilde alleen naar Barca gaan dat zei die zelf toen die werd gepresenteerd bij Barca en ook Fabrizio Romano zei dat.

Lewandowski is naar Barca gegaan tuurlijk voor een nieuwe uitdaging maar ook om die gouden bal te winnen.

24 maart 2024 om 20:49

Hij wilde alleen naar Barcelona omdat alleen Barcelona en Chelsea interesse hadden. Dat is wat Real8Madrid zegt. Hij had dus alleen de keuze uit twee clubs.

En dat klopt. Als Real Madrid hem wilde, of City, zat hij nu bij een van die twee clubs. Hij was sowieso Madrid fan, maar die wilden hem niet.

24 maart 2024 om 22:09

@pedri16

PSG en United hadden ook interesse in Lewa maar hij wees ze allebei af.

En het klopt idd verder wat je zegt.

24 maart 2024 om 18:17

Zelfs toen hij niet geweldig speelde, waren zijn cijfers nog best goed. 13 goals en 8 assists in 27 wedstrijden in een slecht seizoen is alsnog best bizar.

24 maart 2024 om 20:20

Klopt en dat laat ook wel de hoge verwachtingspatronen voor dit soort spelers zien. Al moet ik wel zeggen dat deze cijfers niet z'n gemiste kansen laten zien. Dat waren er wel een hoop.

24 maart 2024 om 21:11

Tja dat heeft een Haaland ook. Die staat aan kop in de PL als het gaat om gemiste kansen. Dit betekent ook dat ze vaak die positie creëren om op de juiste plek te staan. Buiten wellicht Mbappe, Kane en Haaland zal niemand er meer dan Lewandowski maken bij dit Barca.

Wel echt een liefhebber en een van mijn favoriete spitsen. Tuurlijk heeft die wat geld bij elkaar gevoetbald bij Barcelona, Dortmund, Bayern en al de desbetreffende sponsors waar hij contracten mee heeft, maar er zijn genoeg topspelers die zo'n aanbod niet kunnen afslaan. Zijn cijfers blijven nog steeds next level. 81 goals en 32 assists trouwens in 146 interlands met een land als Polen. Ongelofelijk.

24 maart 2024 om 21:12

Tja en dan zeggen ze dat hij vaak faalt bij Polen terwijl die daar met camping spelers om hem heen staat. Moet je nagaan zulke statistieken.

Logisch dat hij niet weg wilt. Gaat aankomend seizoen nog meer verdienen en met meer dan 20 miljoen hoef je de keuze voor een ander land niet te maken. In Spanje zit je goed. Daarna nog een jaartje uitzitten en dan met voetballenpensioen gaan.

Liefhebbers van voetbal zullen ook nooit naar de zandbak verhuizen. De enige reden dat je daar een contract tekent is voor het oliegeld.

24 maart 2024 om 20:17

@Emilio, denk wel dat per persoon afhangt, Ronaldo was bijv wel klaar in Manchester, en daar heeft hij een nog veel luxer leven en is hij wederom god van de natie. Dit is persoonlijke inschatting, maar ik denk dat die 2 redenen net zo belangrijk waren als het geld.

Je moet er dus ook het type voor zijn, sommige spelers voelen zich gewoon top daar in die wereld van extreme luxe. Denk dat je daar bij een Robben oid niet hoeft mee aan te komen, en dat heeft dus meer met persoonlijkheid te maken dan enkel en alleen met oliegeld.

25 maart 2024 om 00:39

@emilio

Grappig, want volgens mij gaan mensen net zo goed juist in Europa spelen voor geld.

Als Zuid-Amerika net zoveel salaris kon uitkeren, zou het overgrote gedeelte gewoon in Zuid-Amerika blijven net als andere werelddelen.

Lewandoski is natuurlijk het zoveelste voorbeeld van het idiote management bij Barcelona in de afgelopen 7 tot 8 jaar. Een speler die aan het eind van het seizoen 36 wordt en die dan nog 2 jaar vast ligt tegen een idioot salaris.

Dat hij nee zegt tegen de zandbak. Sja. Sommige spelers nemen wel genoegen met een vermogen van 100 miljoen EUR en vinden het belangrijker dat het gezin het ook naar de zin heeft. De 'moeilijke' keuzes van goede voetballers :-)

100 bruto zou ik biet eens de moeite waard vinden! Er ligt geld als water in SA dus minstens 100 netto anders hoeft het niet

25 maart 2024 om 08:28

In Saudi-Arabië staat bruto gelijk aan netto. €100 mln bruto = €100 mln netto.

Hoop toch dat hij vertrekt.
Lewq heetft de laatste weken wat goals gemaakt, maar vind hem helemaal niet goed spelen, en zal alleen maar minder worden.
Barca heeft een snelle spits nodig, die diep loopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren