Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski komt mogelijk niet in actie op het EK na inktzwarte avond met Polen

Laatste update:

Polen kan zich niet meer via de reguliere route plaatsen voor het EK 2024 in Duitsland. Vrijdagavond wist de ploeg van bondscoach Michal Probierz niet te winnen van Tsjechië (1-1), waardoor een tweede plek in Groep E niet meer haalbaar is. Albanië is als groepshoofd zeker van EK-deelname, terwijl Tsjechië en Moldavië komende maandag strijden om het laatste ticket. Polen kan zich alleen nog plaatsen via de Nations League.

Polen - Tsjechië 1-1
Probierz koos voor een formatie met drie centrumverdedigers en twee wingbacks. SC Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz stond in het hart van de verdediging, terwijl voormalig Feyenoord-middenvelder Sebastian Szymanski op de bank begon. Robert Lewandowski stond in de spits.

De wedstrijd begon nog goed voor Polen, dat in de 38ste speelminuut op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de linkerkant belandde via Tsjechië-doelman Jindrich Stanek voor de voeten van Jakub Piotrowski, die van dichtbij kon afronden: 1-0.

In de openingsfase van de tweede helft ging het plotseling mis voor de Polen. Na een carambole voor het doel van Wojciech Szczesny kreeg Tomás Soucek de bal aangespeeld, waarna hij geen moment twijfelde en direct uithaalde. De middenvelder van West Ham United zette de Tsjechen naast Polen.

In het restant van de wedstrijd gingen beide teams nog nadrukkelijk op zoek naar een treffer, maar die werd niet meer gevonden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Titel laat het net lijken alsof Lewandowski een gruwelijke blessure heeft opgelopen

17 november 2023 om 23:00

@Sitostick

Ja dacht ik ook effe haha, ik schrok ook van de tekst

18 november 2023 om 11:11

Zelfde hier, anders klik ik natuurlijk niet. Who cares wat Polen doet.

Deze keer lag het niet aan de inzet, maar qua uitvoering was het heel matig. Niet dat de Tsjechen zo goed waren, overigens.

Polen mist al tijden goede controleurs in de defensie en op het middenveld. Aan de flanken is het aardig, Lewandowski blijft een goede spits, achter hem leuke spelers als Zielinski of Szymanski, maar het hart van de verdediging en het middenveld is gewoon niveau houthakker: traag, log, zwak aan de bal, langzaam in de uitvoering. Die hebben in deze vorm niks te zoeken op EURO 2024.

Ik dacht effe dat Lewandowski een verschrikkelijke blessure heeft opgelopen vanwege de titel ik schrok oprecht haha.

Maar Polen heeft nou niet echt een elftal om te strijden voor de prijzen als je het mij vraagt, ja Lewandowski is hun bijna enige echt goeie speler van wereldklasse.

17 november 2023 om 23:07

Nee maar goed, in deze poule is niet rechtstreeks kwalificeren wel een schande voor Polen hoor. Albanie en Tsjechie zijn gewoon minder.

17 november 2023 om 23:13

@real8madrid

Ja eens hoor, Polen hoort gewoon te winnen want zo’n slecht elftal hebben ze nou ook weer niet hun keeper is ook van klasse.

18 november 2023 om 00:04

Gewoon een slecht elftal met paar goeie spelers. Polen speelt al jaren anti voetbal

18 november 2023 om 10:39

Albanie en Tsjechie zijn helemaal niet minder. Bij Albanie komt er trouwens een leuke lichting aan.

Hoop dat ze zich niet plaatsten via de nations league spelen al jaren saai en anti voetbal

Jammer Voetbalzone dat jullie weer totaal geen aandacht hebben voor de prestatie van Albanie. Vorig interland periode gaf ik het al aan en nu ze geplaatst zijn komen jullie in een bericht over Polen - Tsjechie met slechts 1 zinnetje.

Maar goed, blij dat Albanie naar het EK gaat!! Niet ons beste wedstrijd, je zag duidelijk de spanning, maar toch gewoon geflikt! Dit team gaat iedereen verassen volgend jaar, daar ben ik van overtuigd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren