Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lensky duikt na vier maanden op in Major League Soccer

Laatste update:

Volgens het Canadese Sportsnet probeert Jacob Lensky weer emplooi te vinden als profvoetballer. In december vorig jaar liet hij in overleg met FC Utrecht zijn contract ontbinden. Lensky kampte met een alcoholprobleem en werd opgenomen in een afkickkliniek, maar keerde vervolgens terug naar thuisland Canada. Daar wil hij nu aan de slag bij de Vancouver Whitecaps, weet het medium.

/

De Whitecaps, waar de Nederlander Richard Grootscholten een functie als technisch directeur vervult, maken al jaren deel uit van het Amerikaans profvoetbal. De club promoveerde vorig jaar naar de Major League Soccer en hield zich daar staande: op dit moment neemt het plaats tien in. Met zijn 23 lentes heeft Lensky de beste jaren waarschijnlijk nog voor de boeg en mogelijk spendeert hij die dus in Canada.

De middenvelder zal een week op proef verblijven in Vancouver. De druk van het profvoetbal werd Lensky voorheen teveel; als talent bij Feyenoord kreeg hij psychosomatische klachten en bij FC Utrecht verloor hij zich in een alcoholverslaving. Lensky speelde voor die laatste club in totaal 58 Eredivisieduels. Daarnaast kwam hij tot drie interlands voor Jong Tsjechië, het land waarvan hij ook de nationaliteit bezit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit blijft toch wel een triest verhaal met die jongen.
Waarschijnlijk gaat hij gewoon gebukt onder de druk en de keiharde wereld van het profvoetbal.
Zou beter zijn als hij in zijn thuisland een contract weet binnen te slepen en zijn carriere weer op te pakken.

21 april 2012 om 09:12

ik wil niet etteren maar Vancouver ligt toch in zijn thuisland Canada?

21 april 2012 om 10:00

Ja dat ligt in Canada maar ik snap de verwarring van X.alonso wel, er staat namelijk in het artikel dat hij ook de nationaliteit van Tsjechië bezit en hij voor het beloftenelftal 3 interlands heeft gespeeld dus ik snap de verwarring maar hij is geboren in Canada.

triest verhaal. ik vond het trouwens altijd een behoorlijke voetballer samen met silberbauer! jammer dat het zo is gelopen voor die jongen én voor utrecht!

Een goede versterking voor de Whitecaps! Weer een Canadees terug die internationale ervaring heeft, altijd goed!

21 april 2012 om 13:30

watvoor baat hebbem ze aan internationale ervaring dan? spelen ze daar dan buiten Canada?

21 april 2012 om 14:42

Nee, maar het is altijd wel goed om een vrij ervaren speler te hebben binnen je selectie. Lensky heeft al in een Europese competitie gespeeld en in de Europa League, wat voor veel jongens in de MLS een droom is om in een Europese competitie te spelen.

Die gozerd heb ze niet op een rijtje en ik voorspel nu al dat hij na een goed begin weer in oude fouten zal vervallen. Erg jammer, want er zit/zat veel potentie in deze jongeman als voetballer.

21 april 2012 om 09:10

Hoezo? Bij Feyenoord kwam hij al veelste veel te kort.

Misschien is dit de beste optie voor hem. In een land waar alles bekend voor hem is, hopelijk vindt hij hier wel zijn draai!

Dicht bij huis lijkt me ook veel makkelijker om de draad weer op te pikken dan ergens ver weg van huis. Misschien kan hij nog carrière maken in de MLS bij de Whitecaps.

Hopelijk heef utrecht er wel net zoals feyenoord voor gezorgd dat ze de transferrchten in handen hebben want ik vijd het wel steeds triest. Die jongen levert iedere keer zijn contract in om later zokaar ergens op te duiken zonder het aan zijn oude club te vertellen.

Uit dit trieste verhaal blijkt nog maar eens hoe hoog de druk is waar voetballers mee te maken hebben. Wij zijn geneigd daar makkelijk over te denken, maar veel goede talentvolle technische spelers halen nooit de top of zelfs de subtop omdat voetballen op het hoogste niveau veel meer vraagt dan alleen fysieke kwaliteiten.

21 april 2012 om 11:24

En wat als Lensky nou bijv. gewoon een zeer grote aanleg heeft voor depressies en verslavingsgevoelig is daarnaast? In de maatschappij hebben genoeg mensen deze problematiek. Ik kan je ook een verhaal over een ambtenaar vertellen die dronken op het werk zat en later zelfmoord pleegde. Maar wat zegt dat over het leventje op een gemeentehuis bijv.?

Ik ontken niet dat er druk staat op jonge topsporters, maar dat is niet gebaseerd op deze treurige gang van zaken.

21 april 2012 om 14:47

Je heb hier volkomen gelijk! Ieder persoon is anders en om nu te zeggen dat het geheel te wijten is aan het profvoetballer zijn. Misschien had deze jongen in zijn prive leven wel veel meer problemen of een lastige jeugd gehad? Wie weet. Vind het altijd zo makkelijk om gelijk je conclusies te trekken.

In en in triest voor deze jongen. Het is een vreemde eend in de bijt. Bij Feyenoord werd hij als het ware weggepest (het is een vreemde jongen, maar het blijft triest hoe het daar gegaan is), en bij Utrecht zat hij naast de trainingen thuis weg te kwijnen in zijn huisje, en raakte hij uiteindelijk verslaafd aan alcohol. Ze hadden hem toch iets beter op moeten vangen bij Utrecht, want je kon aan zien komen dat er vroeg of laat wat zou gebeuren met die jongen. Bij Feyenoord hadden ze al kunnen zien dat hij mentaal niet goed was, en als je hem dan in zijn eentje in een huisje pleurt vraag je om problemen met zo een jongen.

Ze hadden hem misschien in een appartementencomplex moeten zetten. Er zitten wel meer voetballers van de FC in zo een complex (de aussies bijvoorbeeld) en daar had hij meer sociaal contact gehad, en belangrijker: een stuk meer sociale controle.

Al met al erg jammer voor FC Utrecht zelf ook, want we hadden een sloper op het middenveld nu erg goed kunnen gebruiken.

Overigens vind ik het richting de FC niet heel netjes dat hij hetzelfde seizoen dat hij zijn contract inlevert alweer ''soliciteert'' bij een andere club.

21 april 2012 om 12:12

Niet netjes? Het is een schande. Heeft ie Feyenoord ook al een keer geflikt. Deze labiele knaap denkt echt dat ie alles kan doen en kan laten en overal mee wegkomt. Echt een egoistische vlegel die eens aangepakt moet worden. Gaf ooit een interview aan voetbal international waarin ie aangaf het hele elftal van Utrecht maar rare lui te vinden. Want hij had het allemaal uitgevonden en voetballers snapten hem maar niet. Hij was zo onbegrepen. En maar zuipen, terwijl je tonnen krijgt je als een topsporter te gedragen.

21 april 2012 om 14:53

Weer een rare opmerking van jou! Je weet toch helemaal niet wat er in de kop van deze jongen afspeelt of wel? En ja hij krijgt inderdaad een salaris en dient zich dan ook als topsporter te gedragen dat deed hij niet en heeft zelf zijn contract laten ontbinden en is hulp gaan zoeken. Hij heeft onverigens niet gezegd dat hij het allemaal heeft uigevonden maar hij heeft inderdaad wel gezegd dat hij hun en zij hem maar niet snapten dat kan toch? Hij heeft psychisch wat problemen dat komt overal voor, dus ook in het profvoetbal. En als ik mijn contract bij mijn werkgever laat ontbinden, betekend toch niet dat ik dan nooit meer ergens anders mag werken, wat een onzin zeg. Dat is dus echt geen schande. Hij heeft hulp gezocht en is misschien nu weer helemaal op het jusite spoor. En hij gaat gewoon zijn beroep weer uitoefenen, er zouden misschien juist mensen met dergelijke problemen een voorbeeld kunnen nemen aan hem, al weet ik dan ook niet precies alle ins en outs.

21 april 2012 om 17:29

Jouw werkgever betaalt geen transfersom zoals Feyenoord wel heeft gedaan. Plus tekengelden. Bij Utrecht was hij een belangrijke speler. Als een club hem wilde kopen kon Utrecht makkelijk een paar miljoen vragen. Nu is ie in feite gratis getransfereerd. En dat is al de tweede keer.

Ik heb voorspelt dat dit zou gebeuren toen bekend werd dat hij bij FC Utrecht ging vertrekken. Ik vind echt dat deze jongen gewoon aangeklaagt moet worden door FC Utrecht.. hij heeft dit Feyenoord ook al een keer geflikt. Zogenaamd serieuze problemen hebben en na een paar maandjes doodleuk ergens anders een profcontract tekenen. Nou, als je serieuze problemen hebt dan teken je echt niet na een paar maandjes al weer ergens een contract en zijn de problemen voorbij. Lensky is gewoon een labiel persoon zonder ruggegraat. Wat een slappe hap zeg.

Whitecaps... speelt oud psv'er lee young pyo niet daar?

22 april 2012 om 05:25

Yup, sinds december 2011

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren