Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leicester City verzekert zich van de eerste FA Cup-finale sinds 1969

Laatste update:

Leicester City heeft zich zondagavond verzekerd van een ticket voor de finale van de FA Cup. De ploeg van trainer Brendan Rodgers had aan een doelpunt van Kelechi Iheanacho genoeg om af te rekenen met Southampton: 1-0. Het is voor het eerst sinds het seizoen 1968/69 dat the Foxes in de finale van het bekertoernooi staan. Op 15 mei is Chelsea de tegenstander in de eindstrijd.

De teams begonnen erg terughoudend aan de ontmoeting op Wembley, waar alleen Ayoze Pérez in het openingskwartier een kans kreeg. Nadat Youri Tielemans de bal veroverde op het middenveld werd Pérez enkele passes later in stelling gebracht, maar de aanvaller schoot rakelings over het doel. Halverwege de eerste helft kwam ook Jamie Vardy in een kansrijke positie. De clubtopscorer speelde zich vrij op de hoek van het zestienmetergebied, maar het schot dat volgde werd door Jannik Vestergaard voldoende van richting veranderd om de angel eruit te halen.

Na een klein half uur spelen werd Vardy opnieuw in stelling gebracht na een combinatie met Pérez; de aanvaller was echter onnauwkeurig in de afronding en schoot over. Het was een van de laatste wapenfeiten van de eerste helft. Southampton had voor rust weinig in de melk te brokkelen. Vijf minuten na de pauze noteerden the Saints hun eerste kans van de wedstrijd via Vestergaard, die rakelings over kopte uit een voorzet van James Ward-Prowse.

In de 55ste minuut werd de impasse doorbroken door Leicester. Vardy haalde na een uitstekende rush over de linkerflank de achterlijn, waarna hij de bal teruglegde op Iheanacho. Hoewel zijn schot in eerste instantie nog geblokt werd door Vestegaard, vond de aanvaller in de herkansing alsnog de openingstreffer: 1-0. Southampton probeerde zich via Ibrahima Diallo en Che Adams nog terug te knokken in de wedstrijd, maar Leicester wist de zege over de streep te trekken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat ze winnen, erg veel respect gekregen voor deze club. En vardy blijft natuurlijk een held.

Wat een wedstrijd had niet gedacht dat het toch best wel een spannende wedstrijd is. De tijden zijn veranderd in de premier League naast vardy en een paar toch vrij onbekende spelers maar ze maken er toch een boeiende pot van nou de finale nog toch echt goed van leicester

Weet iemand hoelaat de beker finale is?

18 april 2021 om 22:08

18:30 staat op LiveScore.

Toch wel een heerlijke club hoor dat leicester. Nu ook weer de fa cup finale. Het is ze echt gegund hoor. Je zou zeggen dat je na zo'n kampioenschap afzakt als "kleine" club maar nee hoor ze blijven doorgaan

Moet mooie finale opleveren. Serieuze luis in de pels aan het worden ook van de grote clubs daar. Alleen maar aan te moedigen.

Ik gun het Leicester om de beker te pakken. Spelen vaak leuk en goed voetbal onder Rodgers waarbij ze ook meedoen om de bovenste plaatsen terwijl ze het kleinste budget hebben van de bovenste teams.

Ookal valt Leicester buiten de top 4 en verliezen ze de bekerfinale: Ze hebben het dit seizoen geweldig gedaan. Even bovenin meedraaien met de grotere clubs met een kleiner budget doe je niet zomaar. Het "grote" geld door de verkoop van Maguire is ook nog eens goed geïnvesteerd in een geheel nieuw trainingscomplex

18 april 2021 om 23:48

Die harken jaarlijks ook al zo'n beetje 150 miljoen binnen aan enkel tv gelden hoor, zo klein is dat budget van ze niet meer.

wat een leuke en geweldige club is Leicester tegenwoordig
eigenlijk vanaf het jaar waarin ze destijds kampioen werden volg ik deze club

ook dit jaar presteren ze buiten gewoon
zou bijzonder knap zijn als ze in de top 4 durven te eindigen
en mochten ze de bekerfinale winnen zou dat de extra kers op de taart zijn
ik gun het ze van harte veel sympathie voor ze

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren