Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leicester City ontslaat trainer vrouwenteam wegens relatie met speelster

Laatste update:

Willie Kirk moet op zoek naar een nieuwe baan. De trainer van het vrouwenteam van Leicester City is ontslagen omdat hij een relatie met een speelster heeft (gehad).

Kirk werd eerder deze maand op non-actief gesteld door de Women's Super League om 'te helpen bij een intern proces'. De Schot stond daarom in de afgelopen drie wedstrijden niet langs de lijn bij Leicester.

"Na een uitgebreide interne disciplinaire procedure en met respect voor de verplichtingen van de club op het gebied van individuele privacy, is de conclusie dat Willie de gedragscode van het team heeft geschonden in een mate die zijn positie onhoudbaar maakte", laat Leicester weten.

"De gedragscode, die vóór de start van het huidige seizoen is opgesteld en geïmplementeerd, maakt deel uit van de voortdurende inzet van de club om het vrouwenvoetbal te professionaliseren. In het team heerst een prestatiegerichte cultuur onder spelers, coaches en technische staf."

"De verantwoordelijkheden van het eerste team van de LCFC Women blijven bij Jennifer Foster, ondersteund door Stephen Kirby. De club begint ondertussen met het proces van het aanstellen van een nieuwe, permanente manager."

Foster, de eigenlijke assistent-trainer, nam de honneurs waar bij afwezigheid van Kirk. Samen met veldtrainer Kirby gaat zij voorlopig leiding geven aan het vrouwenteam van Leicester. Bij afwezigheid van Kirk boekte het trainersduo al een groot succes door ten koste van Liverpool de halve finale van de FA Cup te halen.

In de Women's Super League liep het wat minder met nederlagen tegen Tottenham Hotspur en Brighton & Hove Albion. Kirk kwam in de zomer van 2022 bij Leicester terecht. in eerste instantie zou hij directeur voetbalzaken worden, maar na het vertrek van Lydia Bedford schoof hij door naar het trainersstoeltje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom wordt niet vermeld om welke speelster het ging? Waarom is deze speelster niet ontslagen? Zij is toch ook fout geweest deze relatie niet aan te geven bij haar directeur?

29 maart 2024 om 00:35

Privacy, wat blijkbaar alleen niet voor de mannelijke trainer geldt 🤔

29 maart 2024 om 08:31

Ik snap de verwarring niet, het is toch algemeen bekend dat emancipatie alleen telt als het de vrouw uitkomt? 😉

29 maart 2024 om 01:10

Is dat relevant dan? De trainer heeft een managementfunctie en staat hoger in rang + gedragscode. Hij had beter moeten weten, in plaats van zn positie misbruiken.

29 maart 2024 om 01:23

Zn positie misbruiken” dit vind ik wat te snel hoor. Op basis van dit artikel zie ik niet dat hij zijn positie heeft misbruikt. Misschien werden ze gewoon verliefd op elkaar. Kan je weinig aan doen.

Is het de meest gezonde verhouding om een relatie aan te gaan? Dat vast niet, maar als ze nu gelukkig zijn is er weinig aan de hand. Dat zo’n verhouding hem zijn baan kan kosten is dan de prijs die hij voor deze relatie betaald. Dat had hij van te voren al moeten weten.

29 maart 2024 om 01:46

Misbruiken?, waar wordt dit vermeld, kunnen ze elkaar niet leuk vinden, een bizar hoog % leert elkaar kennen op de werkvloer, het zijn volwassen personen hè.

29 maart 2024 om 02:04

Positie misbruiken nee. Net zoals Pedri16 al aangeeft, kan je dat nu nog niet zeggen. Kan prima met instemming een gezonde relatie zijn geweest. Maar wat betreft functie, verantwoordelijkheden, en rang is het logisch dat een trainer moet opstappen en de speelster niet per se. Tenzij zij oneerlijk heeft geprofiteerd van de relatie tov haar teamgenoten, dan zou ook zij in haar functie slecht hebben gehandeld. Zou ik zeggen he. Ik weet het ook niet.

29 maart 2024 om 02:50

Wat een woke gelul weer. Hoe weet jij nou dat hij zijn positie "misbruikt". En alsof je een relatie afdwingt met een positie. Hou toch op zeg. Dit zijn volwassen mensen en die kunnen verliefd worden, net als de vele andere mensen die verliefd worden op de werkvloer. En ja, komt vaak genoeg voor ook tussen medewerkers en leidinggevende. Het is alleen niet echt werkbaar meer, dus logisch dan één van beiden moet vertrekken. In dit geval kan ik best snappen dat de trainer z'n ontslag krijgt.

29 maart 2024 om 06:14

Misbruiken ja. Dat is geen woke-gelul. Onderzoek van Leicester toont aan dat hij de gedragscode heeft geschonden, op zon manier dat hij eruit moet.

@Leidsehood Die hele gedragscode is er om deze situaties te voorkomen. Het is over het algemeen niet goed als een werknemer met een leidingevende gaat.
Ook bij DWDD kwam het vaker voor dan gebruikelijk. Het kan natuurlijk gebeuren, uitzondering op de regel. Maar het maakt beide personen kwetsbaar.

29 maart 2024 om 06:16

Misbruiken is een groot woord, dat klopt. Hij heeft zich niet integer opgesteld, blijkt uit het onderzoek.

29 maart 2024 om 07:50

Je niet aan de gedragscode houden betekent niet dat hij z'n positie misbruikt. Hij overtreedt slechts de regels. Twee heel verschillende dingen.

29 maart 2024 om 07:54

De gedragscode heeft geschonden als in ‘we willen geen relaties op de werkvloer’. Daar hebben zij (een relatie heb je samen, niet alleen) zich beiden niet aan gehouden. Dus het woord ‘misbruiken’ slaat helemaal nergens op in de context van het verhaal.

29 maart 2024 om 10:54

Oh ja hoor. Iemand houdt zich niet aan de vooraf afgesproken regels en nu is het de SCHULD VAN WOKE.

29 maart 2024 om 17:47

Dat zeg ik toch niet? Ik zsg dat staplaats woke gelul uitslaat omdat hij het weer meteen over misbruiken van positie heeft door een man. Is het nou zou moeilijk om te lezen?

29 maart 2024 om 09:01

Dit stuk gaat toch niet over de speelster? het gat over de trainer die niet heeft gewerkt volgens de afspraken. Wie weet is zij ook geschorst of op non-actief gezet maar dat doet er in dit stuk niet toe. En als de naam er wel had gestaanwas het dan een beter stuk geweest? Of dacht je even googlen om vervolgens haar af te branden omdat het een vrouw is die voetbalt?

Had nou die e-cursus maar gedaan, dan was het allemaal niet gebeurd @desnor; lees je mee

29 maart 2024 om 08:09

Ah, die cursus stompt je emotioneel af, zodat je niet meer verliefd kan worden. Dan kan ie inderdaad helpen.

Als Willie nou niet dacht met zijn Willie, dan was dit allemaal niet gebeurd.

Apart dat er niets vermeld wordt over zijn partner, want die zit net zo fout.

29 maart 2024 om 12:04

Degene met de "machtspositie" is de lul. Dat is hetzelfde als een relatie tussen medewerker en manager op een normale werkvloer, de manager heeft een machtspositie ten opzichte van de speler.

Nou hoeft dat niet te betekenen dat de coach daadwerkelijk misbruik gemaakt heeft van die positie, maar wel dat de coach de gedragsregels heeft geschonden.

Het is een feit dat veel relaties ontstaan op de werkvloer. Als het een gezonde wederkerige relaties is, is er niets mis mee. Tussen mensen ontstaan relaties. Vriendschappen, liefde noem maar op. Dat hou je niet tegen en dat zou ook helemaal de bedoeling niet moeten zijn. Je kan er natuurlijk wel goede afspraken over maken.

29 maart 2024 om 08:11

Ik ben het hier mee eens. En daarom vind ik ook dat je ze niet zomaar kan verbieden, maar het per situatie moet bekijken. Een expert inhuren en even met de 2 om tafel.

29 maart 2024 om 09:47

Ik lees in het artikel dat de trainer een relatie heeft gehad met de speelster. Maar ik lees niet expliciet wanneer? Dus wanneer was de relatie dan? Als het niet eens tijdens zijn werkzaamheden is ontstaan en afgebroken, dan is frappant.

29 maart 2024 om 09:55

De relatie is er mogelijk nog steeds. Er staat in de inleiding: “de trainer is ontslagen omdat hij een relatie met een speelster heeft (gehad)” dus het is niet duidelijk of ze nog steeds een relatie hebben.

Balen voor hem. Wel goed om te zien dat hij zich niet liet tegen houden en liefde boven zijn werk verkoos.

Maar de vrouwelijke speelster is onschuldig bij een relatie.
Altijd makkelijk wijzen naar de man

29 maart 2024 om 09:08

Hoe kun je uit dit artikel halen dat het “altijd” zo is? In dit geval heeft de man een hogere functie en belemmert zijn relatie met de vrouw z’n werk. Als hij weg is en de nieuwe manager komt dan is die belemmering weg en kan het team weer door. Daar hoeft de speelster dan niet voor weg. En als het een vrouwelijke manager was met een mannelijke speler, was de vrouw ook ontslagen, wees maar niet bang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren