Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Legia Warschau beticht AZ van leugens en wijst ook naar chaos in Enschede

Laatste update:

Legia Warschau heeft een statement gepubliceerd naar aanleiding van de gebeurtenissen na de wedstrijd tegen AZ. Na het Conference League-duel in Alkmaar werden Legia-spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueira opgepakt door de politie. Een vechtpartij vlak bij de spelersbus, waarbij een beveiliger gewond raakte, zou de aanleiding zijn geweest voor de aanhoudingen. Dariusz Mioduski, voorzitter en eigenaar van Legia, deed tevergeefs een poging om zijn spelers vrij te pleiten bij het politiebureau in Alkmaar.

Volgens de geruchten zouden Pankov en Josué na het duel in het AFAS Stadion een poging hebben gewaagd om de spelersbus te betreden, maar de beveiliging liet de verdedigers er niet langs. Na een poging om een deur te forceren volgde een vechtpartij, waarbij een beveiliger een hersenschudding en een gebroken elleboog opliep. Hij zou zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, waarna de spelers werden aangehouden. Mioduski hoopte zijn spelers donderdagnacht vrij te krijgen, maar kreeg te horen dat het duo de nacht moest doorbrengen in de cel. Onder de sociale mediakanalen van AZ zijn honderden woedende reacties van Legia-fans te lezen, die de Alkmaarders onder meer beschuldigen van xenofobie. Het statement van Legia is naast het Pools en Engels ook in het Nederlands te lezen. Het volledige statement:

"De gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan na de wedstrijd AZ - Legia Warschau mogen in een beschaafde wereld geen plaats hebben", begint de Poolse club zijn statement. "De veiligheid van de deelnemende teams, met name het gastteam, is de basis van het functioneren van de hele voetbalfamilie. Terwijl de geschiedenis gevallen kent van aanvallen door fans op teams, spelers, families en nauw betrokkenen of fans van uitwedstrijden, blijft de situatie waarin het gastteam wordt aangevallen door medewerkers van de gastheer en de politie ongekend in de geschiedenis van het wereldvoetbal. Op sociale media zijn tientallen video's van dit incident te vinden. Wie de agressor was, wie provoceerde en wie zich schandalig gedroeg, is duidelijk, maar niet voor de Nederlandse zijde."

"Volgens de UEFA-regels is de thuisspelende club verantwoordelijk voor de orde en veiligheid in het stadion voor, tijdens en na de wedstrijd. De verplichting van de gastheer is om samen te werken met de politie om de veiligheid van de spelers, vertegenwoordigers van de clubdelegatie en meegereisde fans te waarborgen. Over de feiten hoeven we niet te discussiëren, maar de Nederlandse zijde lijkt ze in hun verklaring in twijfel te trekken, vandaar dat we hebben besloten deze verklaring af te geven. Naar onze mening is het overduidelijk dat het verhaal in de verklaring van de Nederlandse zijde één doel heeft: de waarheid vermengen met leugens. Legia Warschau wordt de schuld gegeven voor het gebrek aan professionaliteit bij de organisatie van UEFA-competities."

"We presenteren de feiten opnieuw, en geen meningen, over wat er in de stad en in het stadion is gebeurd: een uur na de wedstrijd ontstond een schandalige situatie in het stadion. De ordediensten van AZ en de politie zorgden niet voor de veiligheid van de spelers en medewerkers van Legia, evenals hun voorzitter. Degenen die verantwoordelijk waren voor de veiligheid vielen zelf veel vertegenwoordigers van onze club aan en schonden hun fysieke integriteit. De ongegronde arrestatie van onze vertegenwoordigers vond een uur na de wedstrijd plaats, toen een deel van onze spelers niet in de teambus werd toegelaten, vermoedelijk vanwege een vermeende dreiging door Legia-fans bij de spelersbus. Op dat moment waren er echter geen Legia-fans in de buurt van het stadion."

"Tijdens de voorbereidingen op de wedstrijd, na de publiekelijk aangekondigde beslissing van de burgemeester van Alkmaar om onze fans de toegang tot Alkmaar te ontzeggen, verzocht AZ om het ophalen van tickets voor onze fans in Den Haag, op 85 kilometer afstand. Dit was een moeilijk te begrijpen en ongebruikelijk verzoek, maar onze club stemde uiteindelijk in met deze beslissing, waar honderden van onze fans gebruik van maakten. In een poging de spanningen te verminderen, stelden we redelijkerwijs voor om een tweede punt voor het ophalen van tickets op te zetten, maar dit voorstel werd niet positief ontvangen."

"Volgens onze informatie werd tijdens en na de wedstrijd geen enkele Legia-fan door de ordediensten of de Nederlandse politie gearresteerd. De enigen die na de wedstrijd onder bizarre voorwendselen en met schending van alle principes van de rechtsstaat en de organisatie van UEFA-evenementen werden gearresteerd, waren twee Legia-spelers. Tijdens de wedstrijd was er geen ongepast gedrag van onze fans, er werden geen pyrotechnische middelen ontstoken. Het is vermeldenswaardig dat in de nacht voor de wedstrijd vuurwerk werd afgestoken voor het hotel van onze spelers, wat de regeneratie en rust voorafgaand aan de wedstrijd verstoorde. Deze incidenten waren zeker niet het werk van onze fans."

"De informatie in de verklaring van de stad Alkmaar, de politie en AZ over het onderzoek naar 'mogelijke stappen om tegenstanders van dit risicoprofiel uit Europese bekers te sluiten' beschouwen we als verdere provocatie. We eisen dat er een einde komt aan de schending van de goede naam van Legia Warschau."

Eerdere ongeregeldheden in Alkmaar en Enschede
"Dit is niet het eerste incident van deze aard. We zijn ons bewust van het belang van veiligheidskwesties, maar we weten ook dat dit niet het eerste incident van deze aard was in Nederlandse stadions de afgelopen tijd, inclusief het stadion en de stad Alkmaar. Vertegenwoordigers van Legia Warschau staan in contact met clubs die vergelijkbare ervaringen hebben gehad. Tijdens de wedstrijd tegen West Ham United in het seizoen 2022/23 werden fans uit Londen, inclusief spelersfamilies en clubvertegenwoordigers, aangevallen door de thuissupporters op de VIP-tribune. Hammarby IF had vergelijkbare schokkende ervaringen tijdens een wedstrijd tegen FC Twente in juli van dit jaar, waarbij een soortgelijke 'afsluiting van de stad voor Zweden' plaatsvond."

"AZ en de Nederlandse autoriteiten kunnen de situatie selectief 'rechtvaardigen' zoals ze willen. Ze kunnen hun stadsfeest als voorwendsel gebruiken en beschuldigingen gebruiken om van de slachtoffers daders te maken, maar we zijn ervan overtuigd dat feiten en waarheid zullen zegevieren. Als Legia Warschau verzekeren we dat we er alles aan zullen doen om deze zaak volledig op te helderen. We zullen de eer van de club, zijn spelers en medewerkers verdedigen op basis van feiten en zo gedetailleerd mogelijk de situatie ophelderen, die in geen enkele sportcompetitie zou mogen plaatsvinden."

"Dank u voor de steun die we hebben ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de stad Warschau, de UEFA, de Poolse Voetbalbond, Poolse en buitenlandse clubs en veel goedwillende mensen. Legia, altijd samen! Tot zondag!", sluit de club het statement af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, dit komt wel overeen met de toename van rechts en het nationalisme in Polen. Het ligt allemaal aan anderen. Alleen al dat ze beweren dat de Legiasupporters niets hebben gedaan. Volgens mij zeggen de beelden en de verklaringen wat anders.

7 oktober 2023 om 22:42

Alleen in Nederland zeggen we eerlijk wat we verkeerd hebben gedaan, en bieden we daarna netjes onze excuses aan.

7 oktober 2023 om 23:02

Verkiezingstijd in Polen, dan krijg je dat.

7 oktober 2023 om 23:37

Uiteraard moet iedereen in Polen tijdens verkiezingstijd weten hoe xenofobisch heel Europa is tov Polen. Slim van PiS om gebruik te maken van de domheid van je eigen volk

8 oktober 2023 om 01:49

Alles maar dan ook alles in dit verhaal kan een feit zijn maar wordt gebracht als een mening. Dus alles aan het verhaal is een mening waarvan onduidelijk is welk deel overeenkomt met de feiten. Zonder de feiten te weten kan ik dan ook wel aangeven dat de zin “wij brengen geen mening maar feiten” op zijn minst al gelogen is. Het zal moeten blijken wat wel/niet waar is maar dit stuk geeft iig weinig vertrouwen in de rest van het betoog.

8 oktober 2023 om 10:24

Het ligt ook wel degelijk deels aan ons hoor. De selectieve verontwaardiging die jij de Poolse club beticht is hier ook gewoon op ons van toepassing. In tegenstelling tot het bange Knvb, kiest UEFA wel voor vrij verkeer van supporters. Het feit dat de omwisselpunt bij ADO Den Haag moest zijn op een bepaald moment, zorgde er gewoon al direct voor dat de aanhang van de uitclub geen fatsoenlijk welkom heeft ontvangen. Ze waren al crimineel alvorens iets fout gaat. Waar kennen we dat in Nederland van? Nah misschien afgelopen vrijdag nog, de bus van Utrecht die teruggestuurd werd op basis van aannames en vermoedens. We zijn zo trots op de politie en openbare orde? We kunnen geeneens een klassieker organiseren. Dat terwijl Duitsland bijvoorbeeld supporters gewoon gemengd kunnen laten zitten. Zelfs tijdens de grootste rivaliteit. Ik ga hier absoluut niet het wangedrag van Legia goedpraten, dat is fout en moet afgekeurd worden, maar het weigeren te reflecteren op ons zelf, is echt vrij bizar. Dit is al de 2e keer dit seizoen dat een supportersgroep bij een Europese wedstrijd geen vrijheden hadden. Terwijl we allemaal weten hoe supporters zich al op voorhand voelen. Het land van het staken om een bekertje, het land van geen uitsupporters bij vele wedstrijden. Het land waar de meeste combiverplichtingen zijn. We leven toch in een vrij land? We zijn toch zo gaaf landje? We zijn een kapot bezuinigd land en we kijken massaal weg. Criminaliteit neemt toe, of het nu in de sport is als in het normale leven. Een ziekenhuis behandeling kan een jaar duren. Kinderen van 14 met moordaanslagen en drugsdeals op hun naam. Het gaat zo goed met Nederland. Zo jammer dat we blijven wegkijken. Want hoe ons gedrag is, zorgt er automatisch voor dat het nooit gaat veranderen. Inderdaad er komt een moment dat uitsupporters in Nederland verboden zijn.

8 oktober 2023 om 10:37

Kom op zeg. De Legia aanhangers hebben een bewezen track records en behoren tot de meest gevaarlijke hooligans van Europa. Zorgvuldigheid is op zijn plaats en als er dan ook nog een feest in de stad is dan wil je ze op afstand houden.

Er zijn voldoende beelden gedeeld waarin die gasten zich hebben misdragen. Dit is een geval van spelers die zich niet aan de regels hebben gehouden. Als de organisatie zegt dat ze binnen moeten blijven dan hebben ze te luisteren. Ben je wel eens in Polen geweest? Nou ik wel en daar heb je ook gewoon te luisteren naar de autoriteiten anders word je daar nog harder aangepakt. Mag je ook speler zijn van Legia.

En dat er voldoende dingen mis zijn in Nederland ben ik het mee eens. Maar je kunt ook alles projecteren op het voetbal en dat is overdreven.

8 oktober 2023 om 10:37

Het moet wel duidelijk aangegeven worden dat Alkmaar gewoon een feestdag had namelijk het Alkmaars Ontzet. Nogal wiedes dat je dan geen Poolse hooligans voor je stad heen wilt hebben. Nu hadden de Poolse supporters alsnog de vrijheden maar dan in een andere stad. Dat is toch niet zo gek?Dat het met betrekking tot buscombi's en het aanmerken van risicowedstrijden een tandje minder kan ben ik het mee eens. En ik weet zeker dat als Alkmaar geen feestweekend had dat de Legia supporters, met enkele beperkingen zoals 1 centraal punt, zeker welkom waren. Het is heel jammer maar ik vind dat de mensen in de stad prioriteit krijgen over voetbalsupporters. Als het andersom was had ik dat ook begrepen.

8 oktober 2023 om 13:40

Heel verhaal… Je haalt er ook allerlei irrelevante zaken bij. Feit blijft dat de Poolse politiek en de voorzitter van Legia totaal geen oog hebben voor de feiten maar alleen hun eigen schone straatje. Ze moeten gewoon het onderzoek afwachten. Zodra dit klaar is, dan kunnen we pas conclusies trekken. Punt.

9 oktober 2023 om 06:47

Alles valt te projecteren op voetbal. Noem es 1 land dat staakt om plastic bekers? Noem 1 land waar vrij verkeer van uitsupporters slechter is geregeld dan in Nederland? En we kunnen wel doen of Legia de grootste idioten kent. Maar wij hebben zelf Feyenoord dat alles bont en blauw slaat. Zelfs Rome. Ik heb in Rome niet gehoord dat supporters moesten omruilen in Milaan en vanuit daar rechtstreeks het stadion in mochten. Je kan alles rechtlullen wat je wilt. Feit is dat de omwissel plek in het zuiden van Zuid-Holland was en de wedstrijd in het midden/noorden van Noord-Holland. Waarom is er niet omgeruild in Volendam, Purmerend, Zaandam etc? De gastvrijheid was er gewoon op voorhand niet. Even van Schiphol naar Den Haag wat een uurtje is met het OV, om vervolgens 2,5 uur naar Alkmaar te moeten. 2,5 uur extra reistijd, terwijl je al de gebruikelijke reistijd hebt. Kapot schamen moet je dan.

8 oktober 2023 om 13:34

Mooi statement man. Komt allemaal van recht.
Totaaaal geen polariserende opmerking van jou

Chaotisch weer hoop dat dit soort dingen voorkomen kunnen worden in het voetbal

Dat kan nog wat worden als AZ naar Polen moet, houdt mijn hart vast.

7 oktober 2023 om 22:14

Lekker laten schieten en vanaf de bank kijken (als supporter). Tenzij je natuurlijk zin hebt om te matten met een leger wraakzuchtige Polen…

7 oktober 2023 om 22:16

Als ik AZ speler was, zou ik daar ook niet met een lekker gevoel spelen.

7 oktober 2023 om 22:51

De uefa en wereld kijkt mee.
Lijkt me dat de spelers er redelijk veilig kunnen voetballen.
Legia staat er al niet al te best op.

7 oktober 2023 om 22:54

En jij denkt dat de harde kern van Legia dit boeit? Ik vrees het ergste voor AZ. Zal je zien dat er daar nog wat arrestaties plaatsvinden en we hebben een mooie ruzie.

7 oktober 2023 om 22:53

Wat een onzin er wordt niemand geslagen Aston Villa fans waren er toch ook...

8 oktober 2023 om 10:40

Heb je de Facebookpagina van AZ in de gaten gehouden? Het woord Fascist is niet op 1, niet op 2 en niet op 20 handen te tellen. Er werd veelvuldig gedreigd met aggresie naar supporters, spelers en staf van AZ. Maar blijf jij maar lekker onzin uitkramen Chris.

8 oktober 2023 om 11:04

Hadden ze daarvoor ook zulke problemen bij Villa uit?

8 oktober 2023 om 12:14

Volgens mij gaat de comment over de veiligheid van de supporters, spelers en staf in warschau en dan specifiek over die van az.

Die Polen deden natuurlijk niets verkeerd. Worden zonder reden opgepakt door de politie omdat het kan. Ligt allemaal aan Nederland en het is provocerend bedoeld om Polen en Legia te treiteren. Even kort samengevat voor iedereen. Persbericht had net zo goed in 3 zinnen gekund

7 oktober 2023 om 23:22

Inderdaad. Je maakt mij niet wijs dat die beveiligers van AZ vanuit het niets beginnen te slaan.

Als die tegen spelers zeggen dat ze er niet gelijk door kunnen, dat ze niet direct naar de bus kunnen, hebben die daar echt wel een legitieme reden voor. Die doen dat niet omdat ze hekel hebben aan Polen.

Dan moet je gewoon even wachten, gewoon luisteren, en dan ga je niet de boel afbreken en mensen molesteren. Schandalig, ik hoop dat een flinke straf krijgen.

Ben benieuwd wat er met de terugwedstrijd gaat gebeuren. Als je de reacties vanuit Polen ziet, en dan heb ik het over de reacties vanuit de club en met name de politiek, dan is de kans vrij groot dat het dan weer mis gaat.

Dit soort eigenaren en voetballers komen altijd op mij over als van die types die alleen maar ja knikkers om zich heen hebben en niet bekend zijn met het woord "nee."

Jij mishandeld iemand, en je ziet jezelf als het slachtoffer omdat iemand je misschien niet door een deur liet? Je bent een speler van Legia, niet de president van Frankrijk. Roep iemand van de organisatie or technische staf erbij een laat die het lekker oplossen, en maak je niet zo druk.

Dit soort types moet je zo lang mogelijk in voorarrest houden, en daarna direct een paar maanden straf uitzitten in de pi. Zodra je die twee (tijdelijk) in vrijheid stelt zie je ze niet meer terug hoor.

Zo'n Legia ook. Schaam je kapot zeg. Bied je excuses aan voor het wangedrag van je spelers. In plaats van iedereen de schuld te geven behalve jezelf.

Aai, weinig eigen kennis zo te lezen.
Misschien kunnen ze zich eens beter verdiepen in eigen club en aanhang voordat de scgandalige vingertjes komen.
Ook ik mocht het stadion niet eerder verlaten dan 0:45 omdat die Poolse lieverdjes nog rond liepen te kloten.
Maar het ligt allemaal aan anderen.

Lekker hoor dat eenzijdig nieuws vanuit Nederlands perspectief. Die Polen doen dit natuurlijk volledig zonder aanleiding, zij zijn de schoften en wij zijn de onschuldige engeltjes :/
Chapeau !!

7 oktober 2023 om 22:58

Dus dit, het ligt allemaal aan de Legia en de Nederlandse kant is onschuldig. Bullshit

8 oktober 2023 om 01:01

Zijn toch gewoon sneue, kinderachtige hooligans, zoals die overal het voetbal verzieken. Gaat huilen in een hoekje.

7 oktober 2023 om 23:04

Niemand begrijpt dat afgelopen jaren Legia nergens voor rotzooi zorgde laatst was Aston Villa op bezoek en 0.0 problemen zaten nog niet eens in bescherme uitvak. Hun zijn zo gevreesd in Europa maar Feyenoord wel de gene is bijv die steden verbod heeft in sommige Europese steden. Lachwekkend. Waarom zie ik nergens filmpjes van Legia fans als hun voor rotzooi wilden zorgen dan gebeurde dat veeeeeel harder dan dit was. Hebben ze iets gesloopt? West Ham en Marseile slopen halve binnensteden en terassen maar Legia is de gene weer die het ergste is hahaha.

7 oktober 2023 om 23:20

Christopher, dat is reinste onzin. Alleen al als je legia hooligans googled kom je talloze berichten van plunderingen, homohaat en voetbalgeweld tegen. Elke Europese wedstrijd krijgt de hoogste schaal in het risicoprofiel.Edit: lees dat ze extreem veel straffen hebben gehad door de supporters, waaronder uitsluiting in Europa en veel duels zonder publiek. In NL gaan supporters al niet meer naar Polen, waaronder PSV en Twente. Ze hebben in Polen een hoop Ajacieden te grazen genomen en laatst in België bij een kickbocksmatch de bende afgebroken. Nu bij AZ waren zij ook aantoonbaar degene die de boel op stelten zetten. Maar nee, het ligt aan al die andere mensen.

Dat arme Legia ook. Als er nou 1 club is met superlieve fans... uhm.

7 oktober 2023 om 23:17

Dit heeft alleen helemaal niks met de fans te maken.

7 oktober 2023 om 23:25

Ze halen er allemaal ongerelateerde zaken over Nederlandse supporters bij in hun statement en hebben over de goede naam van Legia. Nou is goed relatief, maar...

7 oktober 2023 om 23:55

Nee Lewy de fans van Legia hebben ook totaal geen vak geforceerd omdat hun vriendjes niet hebben geluisterd en gewoon normaal op de juiste manier een kaart hadden gehaald. De fans hebben ook echt de ME niet aangevallen en wapenstokken en Pepperspray ontvreemd. Ook zijn er totaal geen 4 agenten gewond geraakt waarvan 1 ernstig genoeg dat hij nogsteeds op de bank zit te herstellen van dit alles. En de veiligheidscoordinator van AZ heeft dit natuurlijk ook zelf gedaan on de spelers van Legia te framen.

Volgens mij worden er twee dingen door elkaar gehaald.
Dat er rellen zijn rondom een wedstrijd is niks nieuws bepaalde fans hebben nu eenmaal een soort drang om zich op een fysieke manier te uiten.
Dat hebben Feyenoord supporters ook niets ten nadelen van hun maar ze staan er vaak niet goed op vooral in Italie niet.
Maar ook fans uit Frankfurt en Koln of Marseille zijn bij Europese wedstrijden graag 'actief'

Maar het gaat vooral om de 2 spelers die zijn opgepakt waarom mochten deze 2 spelers de bus niet in? Zaten de andere spelers wel al in de bus? En hebben ze daadwerkelijk die beveiliger mishandeld dan moeten ze op de blaren zitten.

7 oktober 2023 om 23:50

De 2 spelers werd gevraagd om te wachten door de veiligheidscoordinator van AZ zodat de Legia supporters die nog in het uitvak waren en waar een grimmige sfeer hing met de bussen de snelweg op gedelegeerd konden worden. De 2 spelers waren het hier niet mee eens. Deze 2 sloegen de veiligheidscoordinator in elkaar en rende vervolgens de bus in. Hierna is overleg geweest met het OM en deze heeft toestemming gegeven om de 2 spelers uit de bus te halen en af te voeren naar het politiebureau. Staffleden van Legia waren het hier niet mee eens maar na wat duw en trekwerk zijn ze toch in hechtenis genomen. De veiligheidscoordinator heeft een gebroken elleboog en een flinke hersenschudding opgelopen.

Of alle spelers en Staf al in de bus zaten is onduidelijk. Het antwoord lijkt ja te zijn maar officiele mededelingen zijn hier nog niet over gedaan.

Duidelijk verhaal van de kant van Legia en fijn dat de UEFA meedenkt en de club steunt! Schandalig dat een club niet in staat is de veiligheid van haar gasten te waarborgen en uiteraard zal hier ook een passende straf voor moet komen. Jammer dat AZ en de gemeente Alkmaar met hun statement hebben gekozen om alle schuld bij Legia neer te leggen, waardoor Legia genoodzaakt was om op deze manier te reageren.

7 oktober 2023 om 23:19

Haha gênant deze reactie. Werkelijk nulkommanul objectiviteit. Een straf voor AZ. Gaat het? Arm, arm Legia.

7 oktober 2023 om 23:29

De bekende drietraps raket die in het Oosten gemeengoed is. Ontkennen, twijfel zaaien en dan de ander de schuld geven. Wat een mafkezen daar in Polen!

7 oktober 2023 om 23:33

De gemeente Alkmaar ligt dus tegenwoordig in het oosten? Weer iets geleerd vandaag.

7 oktober 2023 om 23:42

Probeer je nu grappig te zijn Lewy? Misschien moet je eerst even wachten op het onderzoek van justitie voordat je zomaar je mening geeft. Geldt overigens ook voor die minkukel van een voorzitter van Legia.

7 oktober 2023 om 23:51

Die 60 jarige voorzitter die naar de grond is gewerkt en een klap heeft gekregen? De beste man maakt onderdeel uit van de ECA, dit gaat hoe dan ook een staartje krijgen.

7 oktober 2023 om 23:59

Die voorzitter die het niet kon hebben dat zijn spelers na het mishandelen van een beveiliger mee moesten naar het bureau, zich daartegen verzette en dus niet luisterde naar de politie ja. Wie niet luisteren wil moet maar voelen. Och och wat is hij toch zielig want hij is al 60! 60 jaar om wat verstand op te doen, maar het is de beste kerel niet gelukt.

8 oktober 2023 om 00:04

Onder andere daarover loopt nu juist een onderzoek. Maar nee, meneer de voorzitter speelt blijkbaar graag voor eigen rechter en legt de schuld voor het gemak bij AZ en de politie. Beetje makkelijk scoren, vind je niet?

8 oktober 2023 om 00:33

Ik zou Lewy niet zo serieus nemen. Objectiviteit is ver te zoeken en zien dat de Polen er voor en na de wedstrijd een zooitje van hebben gemaakt gaat er niet in. Feit is dat supporters van Legia zich zonder wedstrijdkaart het vak hebben binnengedrongen en daarbij agenten hebben verwond. Feit is dat om dit nogmaals te voorkomen er duidelijke instructies gegeven zijn aan Legia personeel die geen zin hadden zich hieraan te houden en daarbij een veiligheidscoordinator van az hebben mishandeld. Zo liggen de feiten. Het OM weet ook wel hoe gevoelig het ligt om 2 spelers een nachtje te laten zitten. Dat doen ze niet zomaar. Ze zijn ondanks vrijlating nogsteeds verdachten.

Misselijkmakend statement. Deze situatie wordt in Polen volledig uitgemolken. Inmiddels hebben tientallen Poolse politici hun afschuw al uitgesproken over de Nederlandse werkwijze, zonder enig onderzoek af te wachten. Dit doen ze puur om stemmen te winnen voor PiS. Want iedereen in Polen moet weten hoe xenofobisch Europa is tegenover Polen. Erg toevallig zo vlak voor de Poolse verkiezingen. Hoe DOM ben je dan als je hier in trapt?

Hou mijn hart vast als AZ daarheen gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren