Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Legendarische Romein verjaart: ‘Ik trainer? Nee, die zijn gek’

Laatste update:

Hij is zaterdag 38 jaar oud geworden, maar hij is nog steeds een absolute legende op voetbalschoenen. Francesco Totti is nog altijd een belangrijke kracht bij AS Roma en via de officiële kanalen van zijn club blikt de icoon alvast terug op zijn jarenlange profcarrière. Opmerkelijk genoeg zijn de goede vrienden van Totti werkzaam bij aartsrivalen.

/

Alessandro Nesta, jarenlang actief voor Lazio en AC Milan, is een van de beste vrienden van Totti. “We kenden elkaar uit de Italiaanse jeugd. Toen kon je al zien dat we aanvoerder van onze ploeg zouden worden”, vertelt Totti. “Gianluigi Buffon is een andere goede vriend, een van de weinige vrienden die ik heb in de voetballerij. Ik heb altijd respect voor hem gehad.”

Totti ging vroeger veel om met Antonio Cassano, de twee kregen ruzie en haalden de banden vervolgens weer aan. “Cassano? Hij is gek! Technisch gezien is hij een van de beste spelers ter wereld, maar zijn hoofd heeft hem laten zitten.” Het hoogtepunt in de carrière van Totti was de winst van het WK van 2006. “Dat is de droom van iedere speler en dat tekent je voor het leven. Als je over straat loopt en iemand noemt je wereldkampioen, zelfs nu nog, dan voel je je geweldig.”

Totti speelde zijn gehele profcarrière bij AS Roma. “Alleen als ik al naar de fans kijk krijg ik kippenvel”, zegt hij over de mensen die die hij als de beste fans ter wereld ziet. “Het is vreemd om aan mijn kinderen uit te leggen waarom het gezicht van hun vader op allemaal muren in de stad is geschilderd”, lacht Totti. Of de ex-international in de toekomst aan de slag gaat als trainer? “Nee, op dit moment zie ik mezelf geen coach worden, trainers zijn vaak gek.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een legende. Levende legende meer heb ik niet meer te zeggen.

27 september 2014 om 10:46

Als dat het enige is wat je te zeggen hebt hou je kop dan dicht

27 september 2014 om 10:52

Alsof jouw opmerking iets toevoegt. Zijn comment was tenminste nog respectvol, dat kun je van de jouwe niet zeggen.

On: Deze kapitein is natuurlijk legendarisch. Ondanks alles wat hij al heeft meegemaakt blijft hij alles geven puur uit liefde voor AS Roma en het spelletje. En het mooiste is nog: hij is nog altijd van toegevoegde waarde op 38-jarige leeftijd. Een ongekende clubheld! Moge hij nog lang actief zijn voor zijn club!

27 september 2014 om 13:15

Voor een behoorlijk salaris moeten voetballen in een top competitie als de seriea, met een volk die je adoreert en je dom gedrag negeert... is blijkbaar een heledaad.

27 september 2014 om 13:40

Ahhhh een beetje jaloers dat jou club niet zulke trouwe spelers hebben? Btw mooi 3 punten uit 4 wedstrijden! Ik kon geen betere start van jullie verwachten haha

27 september 2014 om 16:17

Zaken lopen zo dat Lazio niet zoveel te besteden heeft en daardoor tallentvolle spelers zijn vertrokken. Totti heeft veel makkelijker kunnen kiezen om thuis te blijven. Hij kreeg namelijk altijd een riant salaris. En beloftes om prijzen te winnen... erg dus een held. En wat wat betreft goede doelen enzo.. Hij zou in het geheim veel doen.. dat telt voor elke speler. #helden.

27 september 2014 om 17:10

Hahaha ik moest wel lachen om je reactie hoor Beetje verandering ipv elke keer maar weer hetzelfde lezen..

28 september 2014 om 22:05

Lazio1900
Ja hij krijgt een prima salaris, maar hij had elders veel meer kunnen verdienen. Daarbij heeft hij onderhand al meer dan genoeg verdiend maar toch blijft hij doorgaan met voetballen voor zijn club. Je kunt dan wel stellen dat dit hem niet om het geld te doen is gweest.

27 september 2014 om 10:47

Samen met de Rossi trouwens, ook zo'n legende bij Roma.

27 september 2014 om 10:55

keesswag frustratie ofzo ? 1 van de weinige die trouw bleef aan zijn club !

27 september 2014 om 11:25

Al mijn vrouwen heb ik bedrogen maar roma, roma zal ik nooit bedriegen. Wat een held!

27 september 2014 om 13:04

Hoezo is dit nou weer een held en een legende? Het is een racist met een bedorven persoonlijkheid. Als je er toe in staat bent de overtredingen te maken die hij gemaakt heeft, ben je een slecht mens. In de verste verte geen held.

27 september 2014 om 13:31

@leroyklaassen
Wat lul jij nou weer allemaal? Ken je hem persoonlijk? Heb je ooit met hem gebabbeld of buiten het veld met hem opgetrokken?

Houd toch op man! Iemand een racist noemen, waarschijnlijk alleen vanwege die trap tegen Balotelli, bah! Je vergeet dat Balotelli niet alleen zwart is, maar ook nog eens een verschrikkelijk irritant figuur kan zijn, zeker in zijn jongere jaren.

Waarom moeten mensen meteen racisme erbij halen zodra het om een neger gaat? Doe normaal, er is een reden dat Balotelli zo vaak het doelwit is van dingen en andere zwarte spelers als Gervinho, Keita, Maicon, Ogbonna, allemaal totaal niet.

En ik praat zijn vele uitspattingen binnen de lijnen niet goed, die zijn ook verderfelijk. Maar buiten de lijnen weet jij helemaal niets van hem, dus ook niet hoe veel dingen hij voor goede doelen heeft gedaan en mooie gebaren hij heeft gemaakt.

Hij is een heethoofd, geen slecht mens. Maar goed, waarom ik dit nog probeer uit te leggen aan iemand die meteen met termen als racist gaat gooien, Joost mag het weten.

27 september 2014 om 13:44

Ach niets van aantrekken, dat komt meer omdat ze Romeins zijn en niet tegen hun verlies kunnen.. kijk maar ook naar De Rossi hoe snel t allemaal kan gaan.. Ook bij een doelpunt zie je dat, dat zijn aders er bijna uitspringen! Zij leven gewoon voor Roma maar dat niet iedereen begrijpen zo 1,2,3.

27 september 2014 om 14:19

Nee ik ken hem niet persoonlijk maar je kunt niet ontkennen dat hij de schijn tegen zich heeft. Je weet misschien wel hoe het er in Rome aan toe gaat? Buiten dat, ook al is hij geen racist dan is hij alsnog een walgelijke vent. Drie trap tegen ballotelli alleen al. Word er misselijk van. Prima dat jullie het zo mooi vinden dat hij zo lang bij Roma speelt. Ik vind het alleen belachelijk dat je zo iemand een held noemt.

Voetballen Totti erbij neer valt..

27 september 2014 om 11:21

Haha 1

On: heeft een prachtige carrière gehad. Een van de weinigen die zijn club altijd trouw is gebleven. Kon voor een monstersalaris naar Real Madrid als ik het me goed herinner, maar heeft vriendelijk bedankt. Held!

Wow, 38 jaar alweer!!!!
Dat is meer dan het dubbele van mijn leeftijd, 19. Serieus??? Echt een grote legende.

27 september 2014 om 13:12

2x 19 = 38. Dus niet meer dan. Maar dat geheel terzijde.

On: Deze man is een van de beste aanvallers in de geschiedenis van het Italiaanse voetbal. Een perfect schot, passing en techniek. Over Cassano gesproken, wat een techniek heeft die jongen ook zeg...

Als je zijn skills opzoekt van afgelopen seizoen, Totti skills 2013-2014, of Totti passing skills.... dan snap je hoe goed deze man is, en dan hebben we het nog niet over het feit dat hij zowel qua assists als goals nog steeds meer dan een steentje bijdraagt. 2012-13 liep hij nog meer dan 1 op 2 qua goals en assists. Niks dan diep respect voor hem, woorden kunnen niet expliceren wat deze man betekent voor Rome en Roma.

Ik dacht dat het over Piet Romein ging!?

Een van de beste spelers ooit en de grootste levende legende die er is. Nostro capitano.

Ik hoop echt dat Roma de scudetto wint puur voor Totti, Juventus vind ik saai, en Allegri is een slechte trainer.

27 september 2014 om 12:58

Jij vind je eigen club ook saai voetballen dus daarom moet een ander club kampioen worden? Man man man...

27 september 2014 om 13:24

Haha, plus 1.

27 september 2014 om 13:41

Ik denk dat hij bedoelt, saai dat het weeral Juventus is dat de titel zou pakken.

Kan me ook moeilijk grotere voetbal helden waarmee ik me verjaardag wil delen

Gemixt gevoel voor elke romanista op dit moment, haha.

Aan de ene kant is de verjaardag van de grootste voetballer van Roma ooit een mooie gelegenheid om terug te denken aan wat hij ons allemaal geschonken heeft in de loop der jaren. Niemand heeft ooit zo veel betekend voor onze club, woorden kunnen niet beschrijven hoe geliefd deze man is onder romanisti.

Maar aan de andere kant komt het besef dat hoewel hij nog steeds ongelooflijk goed is op deze vergevorderde leeftijd, het weer een stapje dichterbij is naar die onvermijdelijke dag wanneer hij ermee op houdt... en dat is iets waar ik zeker niet aan wil denken.

De tranen springen me in de ogen als ik eraan denk. ;

In ieder geval, buon compleanno Capitano mio!! Hopelijk wordt het een jaar om niet te vergeten.

Een van de grootse voetballers aller tijden natuurlijk! De beste italiaansd voetballer aller tijde! Mijn idool, straks zit ik in het stadion en gaan we met zijn allen zingen voor jou! Niemand anders verdiend het meer dan jou.. Daje Capitano Mio!

'cassano is gek', 'trainers zijn vaak gek' - Cassano zal dan wel trainer worden..

Wat een geweldig persoon is die Totti. Zoveel liefde hebben voor een club is ongelofelijk, laat staan als goede voetballer. Ook zijn wereldtitel is een droom geweest die uit is gekomen. Wat een held!

Totti is een geweldige voetballer. Toen ik net voetbal begon te volgen ken je natuurlijk meestal snel de grote clubs zoals Bayern, United, Barca, Real, Arsenal, Liverpool, Juve en Milan en de rest kende ik nog niet, maar Totti zag ik echt vaak voorbij komen. Toen ik hem ben gaan volgen, vond ik hem echt een geweldige spits en ondanks zijn leeftijd is hij dat nog steeds. Ja er zijn spelers die jaren lang voor 1 club hebben gespeeld, maar zelfs tussen hun springen er er een paar boven uit zoals Zanetti. Hij stond in de basis en deed de volle 90 minuten mee en als dat nog niet te veel was, zette hij ook counters op helemaal van de verdediging naar de andere kant van het veld.
Totti is ook belangrijk voor Roma, ik had hem van de andere kant meer prijzen willen zien winnen, maar als hij tevreden is met wat hij heeft bereikt is het ook goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren