Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lech Poznan zet John van den Brom vanwege twee redenen op straat

Laatste update:

John van den Brom is ontslagen als trainer van Lech Poznan, zo maakt de Poolse club bekend via de officiële kanalen. De Nederlandse oefenmeester stond er sinds de zomer van 2022 aan het roer.

“We hebben besloten om de samenwerking te beëindigen”, geeft sportief directeur Tomasz Rzasa aan via de clubkanalen. “We hebben de situatie lang geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat dit het beste is.”

“John heeft het vorig seizoen geweldig gedaan. De fans zullen de historische wedstrijden tegen Villarreal, FK Bodø/Glimt, Djurgardens IF en Fiorentina lang blijven herinneren. Daarom zijn we hem dankbaar.”

De sportief directeur geeft vervolgens aan dat het huidige seizoen minder succesvol is dan verwacht. “Niet alleen vanwege de vroege uitschakeling in Europa, maar ook vanwege de situatie in de competitie, waarin we al veel punten hebben verloren. We wensen John het beste in zijn trainersloopbaan.”

Van den Brom kende een sterk eerste jaar bij Poznan. Hij leidde de club naar de groepsfase van de Conference League en bereikte vervolgens de kwartfinale, waarin Fiorentina te sterk bleek. Dit seizoen werd Poznan in de voorrondes van de Conference League uitgeschakeld.

In de Poolse Ekstraklasa staat Poznan momenteel derde, met een achterstand van acht punten op koploper Slask Wroclaw. Het 2-2 gelijkspel tegen Radomiak Radom van zaterdag is Van den Brom fataal geworden.

De 57-jarige Van den Brom was eerder trainer van Jong Ajax, AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, Anderlecht, AZ, FC Utrecht, Genk en het Saudische Al-Taawoun. Bij laatstgenoemde club werd hij na twee maanden ontslagen, waarna hij bij Poznan aan de slag ging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, maar ik ken nog wel een club in het oosten van het land, waar hij direct aan de slag kan.

17 december 2023 om 12:48

Helemaal geen gek idee. Bewezen dat hij op korte termijn best een impact kan hebben op een elftal. Vitesse heeft dat nu wel nodig. Op lange termijn vertrekt hij altijd zelf of vallen de resultaten weer tegen.

Ik snap het gewoon niet! Hij heeft het zogenaamd zo geweldig gedaan vorig jaar en dit jaar minder maar zn training methode is niet veranderd. Dan kunnen we toch stellen dat het aan de spelers ligt en niet aan de trainer?

17 december 2023 om 17:20

Ik snap het wel. Vorig seizoen begon hij ook niet goed, maar wel redelijk resultaat in Europa. Poznan is normaal gesproken titelkandidaat en die kans lijkt nu al verkeken. Maar ok de keus na gister te maken vind ik wel een beetje apart, na een uur sta je 0-2 voor, krijg rood en die in blessuretijd de gelijkmaker tegen. De timing zal wel met de winterstop te maken hebben.

17 december 2023 om 23:15

Eens. Erg geliefd ook in Poznan bij de fans. Meer wanhoopskeuze vanuit bestuur, wat we helaas ook te veel zien hier in NL. maar JvdB zal bij veel clubs hier niet misstaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren