Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lausanne kiest twee hoofdsponsors en wisselt tijdens rust van shirt

Laatste update:

FC Lausanne-Sport heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het boek van shirtsponsoring. De club uit de hoogste klasse in Zwitserland gaat komend seizoen in de rust wisselen van shirt zodat er na de onderbreking een andere geldschieter op de voorzijde prijkt, meldt persbureau DPA. Zo denkt de club dubbel zo veel geld binnen te harken.

De eerste 45 minuten dragen de spelers een shirt met daarop sponsor A, na de onderbreking is sponsor B aan de beurt. De Zwitserse voetbalbond (SFV) heeft geen problemen met het project en heeft groen licht gegeven.

Op de openingsdag in Zwitserland, twintig juli, zal de noviteit voor het eerst te zien zijn. Lausanne-Sport opent de reguliere competitie met een wedstrijd tegen Grasshoppers uit Zürich. Lausanne-Sport werd het voorbije seizoen kampioen van de Challenge League en promoveerde zodoende naar het hoogste niveau.

Ik vind dat een club tijdens de rust van shirt mag wisselen om met een andere sponsor te spelen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele normale actie en dan kunnen de spelers lekker fris aan de 2e helft beginnen nadat ze drijfnat het shirtje in de rust achter gelaten hebben. Ook voor de merchandising is het goede zaken doen want de echte fan wil beide shirts hebben als ze het kunnen betalen

11 juli 2011 om 15:33

Inderdaad. Wat een legitieme manier van geldklopperij daar.

11 juli 2011 om 15:33

Jij denkt dat spelers in de rust niet sowieso al een schoon shirt kunnen aantrekken als die helemaal doorweekt is van de eerste helft? Serieus man, elke club heeft sowieso een reserve shirt voor het hele team. Hoe denk je anders dat sommige spelers al shirtjes ruilen in de rust?

11 juli 2011 om 15:35

Ik denk inderdaad dat niet alle spelers van shirtje wisselen tijdens de rust, dat jij op tv spelers tijdens de rust shirtjes ziet wisselen kan wel kloppen maar niet alle spelers doen dat, sommigen hebben ook bijgeloof vooralsnog je dat nog niet wist.

11 juli 2011 om 15:38

Haha ja maar met dat bijgeloof is het dan nu sowieso afgelopen daar. Want in de tweede helft moet je verplicht een ander shirt aan. En natuurlijk wisselen ze misschien niet allemaal hun shirt maar als het helemaal doorweekt is lijkt mij dat ze wel even een droog shirt aan doen.
Wat ik gewoon bedoel is dat ze altijd al een schoon shirt aan konden doen in de tweede helft en niet nu pas omdat er een tweede shirtsponsor is voor in de tweede helft. Want zo stelde jij het namelijk wel

11 juli 2011 om 17:35

Daar ben ik het helemaal mee eens.
Het is legaal dus het is gewoon een slimme manier om meer geld te verdienen. En zoals je zelf al zei, zo trekken ze schone kleren aan en voelen ze zich vast ook wel wat frisser. Anders lopen ze in natte t-shirts van het zweet. En goed nagedacht over het merchandise, zo verdien je dubbel zo veel. En als mensen het ene shirt lelijk vinden, vinden ze het andere shirt wellicht mooi.

Bah bah. In Zwitserland zijn het al lopende bedrijven, wat sponsoring betreft. Geeft wel aan hoe graag men daar hogerop wil, maar het financieel gezien totaal niet mogelijk is. De Zwitserse competitie is nou ook niet heel erg aantrekkelijk. Apart systeem, hopen dat het niet overgenomen wordt in de rest van Europa.

Dan vraag je je als supporter toch ook af welk shirt je nou moet kopen? Wie weet nog wel meer shirt inkomsten ook. Slimme zet.

slimm....

ma hoe gaan ze da doen als ze in de beker verlenging hebbe en penaltys?????

11 juli 2011 om 16:17

Verlenging heeft ook twee helften. Dus dat moet kunnen.

Penalty's wordt lastiger. Om de penalty-nemer een andere shirtsponsor? Zal de sponsor van degene die de beslissende penalty mist ook leuk vinden trouwens.

11 juli 2011 om 17:10

Als je wisselt van A naar B en je met shirt B een penalty mist, heb je tenminste nog 1 sponsor over :D

11 juli 2011 om 17:58

Ha ha of tijdens de penalty's geen sponsor maar alleen de tekst ''hier had uw bedrijf ook kunnen staan''

Lol. Xd
Hadden ze niet gewoon twee shirtsponser op de voorkant kunnen zetten. Eentje zo onder de kledingsponsor (waar het Nike of Adidas logootje op staat) en het clublogo en de andere wat meer op de hoogte van net boven de navel. Dit lijkt me wat onhandig. Wel handig met shirtje ruilen. Heb je zo je eigen wedstrijdshirtje en nog eentje van de tegenstander.

Het lijkt me sterk dat ze op deze manier dubbel zoveel aan de shirtsponsoring verdienen. Zo'n sponsor is toch niet gek genoeg om hetzelfde bedrag te betalen voor 45 min per wedstrijd.

En als ik zo'n sponsor zou zijn, dan zou ik voor de laatste 45 minuten kiezen, dat valt denk ik meer op. Na de rust heeft iedereen zoiets van: Hey er is wat veranderd?

11 juli 2011 om 16:48

En de directe interviews na de wedstrijd. Dan hebben ze meestal nog wel de shirtjes aan.

vind het opzich geen slecht idee.. als ze daardoor meer geld weten binnen te halen als promovendus die het meestal wel nodig hebben.. iig beter dan bijv. bij sommige clubs (gais bijv.) waar ook de broekjes etc vol staan met logo's dat is echt lelijk namelijk..

haha supermooi!

En als beide sponsors en de supporters het prima vinden, waarom dan niet he
Voor de spelers inderdaad heel relaxed. Lekker fris aan de tweede helft beginnen met een schoon shirtje!

11 juli 2011 om 15:53

Hahaha sinds wanneer ben jij nou fan van Malaga? :D

11 juli 2011 om 16:24

sinds mn negende, dertien jaar dus. Sinds wanneer ben jij fan van Barca!

11 juli 2011 om 16:36

Haha, sinds 1999 de memorabele wedstrijd tegen Chelsea!

Haha fantastisch voor de spelers is dit denk ik nog eens niet zo erg denk ik alleen maar voordeliger

en wat nou met penaltys/verlening in bekerwedstrijden?

Dat wordt vast een succes... Zijn ze in de rust drukker met shirtjes wisselen dan nodige zaken (die bij Lausanne zeker nodig zijn) bespreken.... Hoppa zo uit de 'eredivisie' daaro

Die verrekte commercie altijd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren