Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Laat daar zondag tijdens de bekerfinale maar verandering in komen’

Laatste update:

FC Groningen staat zondag in de bekerfinale tegenover PEC Zwolle en zou die prijs voor het eerst in de clubgeschiedenis kunnen winnen. Tot nu toe kwamen de Groningers niet verder dan één doelpunt in een bekerfinale, in 1989 door Hennie Meijer gescoord tijdens de eindstrijd tegen PSV.

/

Die treffer was echter alleen van waarde voor de statistieken, aangezien de Eindhovenaren destijds met 4-1 wonnen. Als het aan Meijer ligt, is hij na zondag niet langer de enige Groningen-speler die trefzeker is geweest in de bekerfinale. “Het is tijd dat ik een opvolger krijg”, geeft de oud-spits van onder meer Ajax en het Japanse Verdy Kawasaki aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Centrumaanvaller Michael de Leeuw of aanvallende middenvelder Tjaronn Chery zou die opvolger kunnen worden. “De Leeuw is een echte goaltjesdief, hij past perfect in dit elftal. Chery gun ik het ook, een mooie voetballer. Ik sta een paar keer in het rijtje van unieke voetbalfeiten. Ik heb bij Groningen alle wedstrijden in de basis gestaan, voor al de clubs uit het noorden gespeeld, de eerste goal in Japan gemaakt én als enige Groninger gescoord in de bekerfinale. Laat daar zondag maar verandering in komen.”

De voornaamste kandidaat om die klus voor zijn rekening te nemen lijkt clubtopscorer De Leeuw; hij is in zowel de competitie als het bekertoernooi de speler met de meeste doelpunten voor Groningen. Zondag krijgt De Leeuw de kans om bekertopscorer van Nederland te worden. Daarvoor zal hij Ajacied Arek Milik moeten achterhalen, die tegen JOS Watergraafsmeer en SV Urk liefst acht keer scoorde. De Leeuw staat momenteel op zeven goals.

Denk je dat Hennie Meijer zondag een opvolger krijgt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan me het doelpunt niet herinneren, maar Hennie zal vast eerst vier verdedigers weggezet hebben met zijn dikke reet en daarna een puntertje in de hoek. Wat een heerlijke spits was die man.

27 april 2015 om 11:11

Die eerste in Japan was ook een mooie. Dikke afstandspoeier strak in het kruis.

Ik verwacht een open wedstrijd waar beide teams zullen vechten voor de winst, Maar ik denk dat PEC aan het langste eind gaat trekken, en er weer met de beker van door gaat

Wat doet Hennie Meijer vandaag de dag?

28 april 2015 om 09:51

Is komend seizoen assistent trainer bij AFC'34 in Alkmaar. Heeft recent ook wat bij Telstar gedaan als ik mij nier vergis.

Ik heb wel zin in die bekerfinale moet ik zeggen! Een finale zonder ajax, Feyenoord, Psv en zelfs zonder AZ of Fc Twente. Heerlijk om te zien en buiten dat interesseert het me geen drol wie er wint. Dat maakt zo'n wedstrijd voor het gros van Nederland, die neutraal zullen zijn, heerlijk en het bekijken zeker waard.

Wat mij betreft zal het ook 50-50 zijn op het veld, kwalitatief verschillen beide ploegen weinig van elkaar. Bij beide clubs een aantal spelers die het verschil kunnen maken en beide clubs hebben matige spelers die boven zichzelf zullen moeten uitstijgen. Ik hoop op een doelpuntrijk duel, wie er wint zal me een worst wezen. Als ik verplicht moet kiezen, laat dan Groningen maar winnen, die winnen vrijwel nooit iets en PEC heeft hem vorig jaar al gepakt.

27 april 2015 om 17:24

Zelfs ik als feyenoorder vind het prachtig dat in de beker alle teams een kans maken om te winnen.. mijn voorkeur gaat uit maar pec omdat ik ron jans echt een geweldige man vind

27 april 2015 om 22:37

Wat een ongelooflijk onzin verhaal die laatste regel.

Nee, volkome begrijpelijk, ondanks dat ik niet geheel objectief ben. Het mooie van een/de beker is dat clubs als Zwolle en Groningen tot de finale komen. Schitterd dat Utrecht 3 jaar op rij zover kwam als "kleinere" club (imo groter Groningen en zeker als PEC). Mijn voorkeur gaat uit naar elk jaar een finale met minimaal 1 club buiten de top 5 (wie dat ook mogen wezen).

Laat dat maar aan rusnak en chery over hoor.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren