Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuipers stopt nog niet als internationaal arbiter: ‘Zo ver ben ik nog niet’

Laatste update:

Björn Kuipers stopt voorlopig nog niet als internationaal scheidsrechter, zo vertelt hij maandag op een persconferentie. De 48-jarige scheidsrechter had zondagavond de leiding over de EK-finale tussen Italië en Engeland, die na 120 minuten voetballen in 1-1 eindigde en na strafschoppen gewonnen werd door de Italianen. Er werd van uitgegaan dat het Kuipers zijn laatste wedstrijd als internationaal scheidsrechter was, maar zo ver is het nog niet.

“Ik heb ook de kranten en de reacties gelezen: ‘IJzersterk afscheid van international carrière van Kuipers’. Zo ver ben ik nog niet”, geeft Kuipers te kennen. Hij vertelt dat hij altijd heeft gedroomd van een EK- en WK-finale. Met het fluiten van de EK-finale van zondagavond is er in ieder geval een droom uitgekomen, vertelt Kuipers. Over anderhalf jaar staat het WK in Qatar op het programma. Op een WK mogen niet twee scheidsrechters uit hetzelfde land fluiten, waardoor Kuipers dan Danny Makkelie in de weg zou kunnen zitten. Kuipers krijgt de vraag of hij dit in een overweging gaat nemen. "Dat weet ik nog niet, ga ik over nadenken."

“De KNVB moet je steunen om international te blijven. Of zij je badge een jaar willen verlengen. Als de KNVB dat doet, moet je blijven presteren. Wanneer je dat doet, kan je op een internationaal podium actief blijven”, vertelt Kuipers. Hij geeft tegelijkertijd aan dat hij nu ook nog niet voor zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel het besluit wil nemen om te stoppen op het internationale podium. "Het team wil wel door, maar ik ga de beslissing nog niet nemen. Ik ben daarnaast niet alleen, ik heb ook nog te maken met thuis. Ik fluit al ruim twaalf jaar en ben veel weg: dat vraagt veel. Ik moet dus ook met hen overleggen, daar ga ik de komende weken over nadenken."

De KNVB maakt in een verklaring bekend dat Kuipers, Van Roekel en Zeinstra zijn benoemd tot bondsridders. “Het team van Björn Kuipers is een geweldige ambassadeur van de KNVB en van de Nederlandse arbitrage. Kuipers, Van Roekel en Zeinstra zijn door hun positieve houding en gedrag, toewijding en inzet een voorbeeld voor hun collega-(assistent-)scheidsrechters”, zo schrijft de KNVB in een verklaring.

“Ze laten keer op keer zien dat hun succes het resultaat is van hard werken, veel trainen en de bereidheid zichzelf steeds te verbeteren”, zo vervolgt de verklaring van de KNVB. “Hun succes is een inspiratiebron voor jongens en meisjes om ook te gaan fluiten. Velen van hen geven aan Kuipers te zien als hun grote voorbeeld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Kuipers vind ik persoonlijk misschien wel de beste scheidsrechter van de wereld. Straalt altijd zoveel gezag uit. Heeft een goed toernooi gefloten naar mijn mening en vergelijk je dat met een Lahoz of Makkelie dan is dat zeker het geval. Kan wel is meerdere finales gaan fluiten zeker omdat die gisteren ook heel goed floot.

12 juli 2021 om 17:37

Dat laatste wat je zegt is heel belangrijk inderdaad. Doordat hij gisteren de EK-finale fantastisch floot, staar hij er bij de FIFA vast ook goed op. Heeft hier aangetoond met de immense druk om te kunnen gaan van het fluiten van zo een grote finale. Omdat het WK nu zo kort op het EK zit, kan ik mij zo voorstellen dat Kuipers overweegt om nog door te gaan en na zijn goede optreden van gisteren kan ik mij ook zo voorstellen dat de UEFA en FIFA dat ook graag willen.

12 juli 2021 om 19:21

Rood kaartje gemist, maar maakt niet uit hoor verder

12 juli 2021 om 19:24

Welke dan?? Die tackle op grealish? Hou op hoor die was hard maar geen rood

12 juli 2021 om 19:26

Hier kunnen we over blijven doorgaan. Er zat 0% opzet in vanuit Jorginho dus geel valt hier zeker te begrijpen. Hij gleed letterlijk over de bal heen waardoor zn noppen per ongeluk zo terechtkomen

Prima finale van Kuipers. Al met al was het niveau van de scheidsrechters sowieso echt vele malen hoger dan op voorgaande grote toernooien.

12 juli 2021 om 16:52

Klopt, niveau was hoog, En toegevoegd, dit is ondanks de Var, niet dankzij. De VAR had het niveau nog verder kunnen vehrogen door discutabele momenten beter te beoordelen. Momenten die de scheidsrechter amper/niet kan zien. Denk aan de penalty's van Belgie en Engeland, maar ook de niet gegeven rode kaart voor Engeland tegen Duitsland.

12 juli 2021 om 17:16

En toch vond ik de VAR dit EK van hoger niveau dan in de nationale competities. Er waren fouten maar de tijd tot een beslissing was veel sneller, maar ook waren er minder discutabele momenten. Buiten de penalty om van Sterling waren het vooral situatie waar meerdere argumenten voor of tegen konden zijn. De VAR was in ieder geval meer consequent. Jorginho in de finale kon rood zijn, maar Phillips werd niet gegeven tegen Duitsland dan deze ook niet.

12 juli 2021 om 17:37

Niet mee eens, het niveau van de VAR dit toernooi was heel matig. Mbappe die een schwalbe maakt en een penalty krijgt, Sterling eveneens. Een Zwitser die een prima tackle op de bal maakt met zijn benen gebogen kreeg uit het niets rood, een Phillips met gestrekt been op het scheenbeen van Kroos werd niet naar gekeken. Ik vond de VAR echt tegenvallen dit toernooi, het was pure willekeur. Bij De Ligt werd de scheidsrechter dan ineens wel naar het scherm geroepen.

12 juli 2021 om 18:16

@El Fenomeno, inderdaad is soms pure willekeur. Het moment van De Ligt werd wel goed naar gekeken maar dan bij een Phillips, die ook rood hoorde te krijgen, doen ze letterlijk niks. Dat maakt het zo frustrerend ook.

12 juli 2021 om 18:48

Dubbel.

12 juli 2021 om 18:51

En gisteren? Vonden jullie de tackle van Jorginho op het scheen en bovenbeen van Grealisch gewoon geel? Naar mijn mening heeft kuipers gisteren zijn stempel teveel in het voordeel van de Italianen gedrukt. Verder wel de terechte winnaar. Maar indien anders gefloten, had het zomaar in de 90 minuten af kunnen lopen.

En Sterling werd (licht) getrokken door 2 Italiaanse verdedigers in het strafschopgebied. Voor mij een penalty. Je blijft met je handen van de tegenstander af.

12 juli 2021 om 17:25

Helemaal eens. Waar hebben we een scheidsrechter zien zwijnen? Ik heb 1 wedstrijd gezien waarin ik een Sloveense scheids niet heel sterk vond. 2 situaties waarin hij de 4e man vroeg wat hij moest doen terwijl hij zelf er ook dicht op stond en niet helemaal de leiding zoals je mag verwachten. Conditioneel wel ijzersterk.

12 juli 2021 om 17:57

Team Makkelie heeft twee enorme blunders gemaakt

12 juli 2021 om 18:22

Niet mee eens. Penalty moment is volgens de regels gewoon een pingel. Erg licht maar contact en dit EK fluiten ze daar dus voor.

12 juli 2021 om 18:33

Jij moet gaan zaalvoetballen vriend

12 juli 2021 om 18:44

Onzin, hij duikt al voor het contact daarnaast miste hij ook de rode kaart voor Philips tegen Duitsland.

12 juli 2021 om 19:00

Ik ben je vriend niet en ik maak de regels niet. Dit EK was duidelijk te zien en overigens al sinds de VAR er is,
contact is penalty.

12 juli 2021 om 18:28

Mee eens. Over het hele toernooi slechts een foutje links en rechts maar niemand is foutloos. Volgens mij hadden ze afgesproken zo min mogelijk aanwezig te zijn, vooral ook met de VAR en dat vind ik prima.

Ik zou het wel op deze manier afsluiten, werelds gefloten in de finale. Maar dat is waarschijnlijk ook een van de redenen dat ik geen topsporter ben, zoals Kuipers.

12 juli 2021 om 16:53

Ik zie liever niet elke scheids die duidelijk het niveau nog heeft op zijn hoogtepunt stoppen, dan houden we al helemaal alleen maar drama over. Ik weet nog dat Clattenburg stopte in Engeland waarna ze er vanuit gingen dat Mke Dean nu hun vlaggeschip is, nou wat een drama is dat zeg. Elke dag die Kuipers doorgaat is een overwinning voor hemzelf, Nederland, en het internationale voetbal waarin hij fluit.

12 juli 2021 om 17:27

Met Oliver hebben ze toch een scheidsrechter van hoog niveau? Floot dit EK ook ijzersterk. Dean is wat minder maar ook niet heel slecht.

12 juli 2021 om 17:41

Dean vind ik gewoon te oud, achterhaald niveau en houdt het allemaal niet meer bij. Ik walgde wel van die bedreigingen op hem laatst. Oliver is inderdaad wel wat beter, maar over het algemeen heb ik Engelse arbitrage niet erg hoog zitten. Clattenburg is de enige Engelsman die echt indruk op me heeft gemaakt sinds Webb (wanneer hij dan geen Man United floot).

Het beste aan Kuipers is dat hij geen show er van maakt. Hij maakt het niet om hem en probeert altijd de tempo en het voetbal er in te houden door niet overal in te tuimen. Ik vond m met afstand de beste, vooral de pot van gisteren was geweldig gefloten.

12 juli 2021 om 17:09

Als die dat nu ook doet in de Eredivisie, beleven wij er nog meer lol aan. Want nationaal gezien kan het een hele erge mierenneuker zijn af en toe imo.

12 juli 2021 om 17:50

Precies, internationaal geweldig, nationaal veel minder. Ben benieuwd waar dat aan ligt.

Zelden met zoveel plezier naar het geduikel van Sterling gekeken, goed gedaan Kuipers. Masterclass de wedstrijd zijn loop laten gaan.

Gelukkig maar, voor mij de enigste scheids die een goed niveau haalde op het EK.

Als je zo fluit als gisteren en het WK al vrij snel is zou je denken dat het ook nog wel haalbaar is.
De vraag is alleen of je een 10 jaar jongere Makkelie in de weg moet staan. Zijn niveau is niet veel minder en gaat nog een gouden tijd tegemoet.

12 juli 2021 om 17:13

Hij staat hem niet in de weg, zoals de tekst zegt een land mag 2 scheidsrechters afvaardigen.

12 juli 2021 om 17:23

Tuurlijk staat hij hem wel in de weg. Zo ook dit toernooi met de finale ipv Makkelie. Overigens mag op een WK maar 1 vertegenwoordiger en EK 2.

12 juli 2021 om 17:27

Er staat letterlijk in de tekst: "op een WK mogen niet twee scheidsrechters uit hetzelfde land fluiten".

12 juli 2021 om 17:34

Je kiest voor de beste scheidsrechter, ongeacht leeftijd en zo goed als Kuipers nu is zal Makkelie nooit worden. Makkelie had weer twee doorslaggevende fouten gemaakt dit EK met die schandalige penalty tegen Denemarken en het feit dat die Phillips geen rood gaf voor een beenbrekende tackle tegen Duitsland. De autoriteit die Kuipers heeft heb ik bij geen enkele scheidsrechter nog gezien.

12 juli 2021 om 18:27

Ik ben het eens dat de penalty makkelijk gegeven is maar geen grote fout gezien de VAR niet in greep. Het was heel licht maar wel een pingel. Dat van Philips kan ik ook niet verklaren maar nog meer waarom de VAR er niets mee deed. Je kan niet alles zien, ook Kuipers niet.

Makkelie is toppunt van autoriteit uitstralen. Staat zelfs bij de knvb cursus centraal als het gaat om leiderschap met zijn optreden bij de WK finale voor clubs.
Verschil tussen Kuipers en Makkelie vind ik minimaal en dus zou ik voor de 2e kiezen gezien hij nog 10 jaar langer door kan.

Kuipers floot goed, straalde autoriteit uit wanneer dit nodig was, maar maakte geen misbruik van zijn ‘macht’ of er een showtje van. Dat WK komt hopelijk ook nog wel voor hem.

Even goed lobbyen bij de Fifia dat Kuipers de WK finale krijgt. En dan stoppen.

Kuipers doet een Johan Derksen: Ik stop aan het einde van het jaar. Wellicht heeft dit meegespeeld bij het bepalen van wie de finale mocht fluiten. Het lijkt me niet raar om een scheidsrechter op deze manier te eren voor zijn allerlaatste wedstrijd. Ik vond het wel fijn dat hij liet doorspelen bij 50/50 beslissingen. Een paar kleine fouten, maar beter dat elke keer affluiten voor de duikelaars. Het is de beste scheidsrechter van Nederland dus ik hoop dat hij nog jaren blijft fluiten.

Je zit Makkelie niet in de weg, die heeft dit EK bewezen een dramatische scheidsrechter te zijn met twee kapitale blunders van jewelste.

Op dit moment gewoon de beste scheidsrechter in de wereld.

Fifa en Uefa moeten hem rustig door laten fluiten. Er is op het moment weinig hoopgevends te zien op het veld en in het busje voor wat betreft de arbitrage, dus volgens mij heb je de degelijkheid en nuchterheid en vooral ook de communicatie met spelers, waar je bij Kuipers allemaal op kan rekenen, brood- en broodnodig als voetbalassociatie. Hij is van een uitstervend ras en het gros van wat er verder rondloopt is uitermate bedroevend. In Frankrijk, Spanje en Engeland is het gewoon rampzalig, in Duitsland houdt het niet echt over en Cakir is ook niet al te best aan het worden. Die heeft het wel eens beter gefloten dan wat hij het afgelopen seizoen internationaal heeft laten zien. En Makkelie met alle respect, daar wordt je vaak ook niet vrolijk van.

12 juli 2021 om 18:38

Wat een gezeur over de arbitrage terwijl er een uitstekend toernooi is gefloten zonder echt grote fouten. Ja 2x een rode kaart waaronder 1 van Makkelie.
Daarnaast ook scheidsrechters met nog een grote, lange toekomst.

Ik zie Siebert, Makkelie, Oliver, Turpin, Ekberg en Kovacs zijn er al 6 dat half 30 zijn en nog lang mee kan en dan mis ik er denk ik nog wel een paar.

12 juli 2021 om 20:02

Op dit toernooi ging het redelijk in sommige gevallen Sergio, maar Makkelie zat echt cruciaal fout zoals jezelf als voorbeeld aangaf, en als je de heren over het seizoen genomen hebt bekeken in de nationale competities, dan wordt je er toch zeker niet vrolijk van. Met name Oliver en Turpin waren echt dramatisch dit seizoen. En er staan (terecht) geen Spanjaarden in jouw rijtje, want die steken de Britten naar de kroon wat incompetentie betreft.

de finale in Qatar mag hij niet fluiten toch? Of denkt er iemand dat Nederland geen wereldkampioen wordt?

Je weet dat je als voetballand zuigt als de scheidsrechters in t nieuws komen. This sucks

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren