Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuipers krijgt tik op de vingers van Collina: ‘Dat was een fout’

Laatste update:

Björn Kuipers werd voorafgaand aan het EK gezien als een van de kanshebbers om de finale te fluiten. Het Nederlands elftal doet niet mee, waardoor Kuipers niet in de weg gezeten kan worden door goede prestaties van Oranje. De Nederlander floot bij de krachtmeting tussen Duitsland en Polen uitstekend, maar na de ontmoeting tussen Spanje en Kroatië was er meer op te merken.

/

Kuipers gaf een discutabele strafschop aan Spanje, die genomen werd door Sergio Ramos. De Spaanse verdediger schoot de bal tegen keeper Danijel Subasic aan, maar de Kroatische keeper kwam van zijn lijn. Dat is verboden, omdat de keeper het doel zo een stuk ‘kleiner’ kan maken. Vrijdag krijgt Kuipers een tik op de vingers van scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina.

“Helaas bewoog de keeper naar voren. Dat werd niet gezien door de arbitrage. Dat was een fout in een wedstrijd die verder prima geleid werd”, legt Collina uit aan persbureau AP. De regels worden aangescherpt: keepers die nu nog van de lijn komen bij een penalty, krijgen direct een gele kaart. “Het was een fout van de arbitrage, die dingen gebeuren”, besluit Collina. Overigens is Kuipers niet uitgeschakeld door zijn fout. Er zijn zes ‘teams’ van scheidsrechters naar huis gestuurd, maar Kuipers mag blijven.

Denk je dat Björn Kuipers nog steeds een kandidaat is voor de finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij nu de finale nog krijgt, eet ik mijn schoen op. Finale zal wel gaan naar Clattenburg, Rizzoli of Cakir, terwijl die laatste echt niet goed fluit dit EK.

24 juni 2016 om 17:53

Vond Cakir Portugal - Ijsland daarentegen wel uitstekend fluiten.

24 juni 2016 om 17:55

Rizzoli, is dat die gespierde scheids? Fluit goed namelijk. Vind de arbitrage überhaupt wel goed dit toernooi. Al had Frankrijk een pingel tegen moeten krijgen de laatste pot, maar hij durfde m niet te geven, verder geen grote fouten zo

24 juni 2016 om 17:56

Ik vond hem daarintegen niet zo goed

24 juni 2016 om 18:02

Italiaan. Goeie scheidsrechter. Cakir daarintegen een zeer matige scheids.

24 juni 2016 om 18:35

Cakir matig? Vind hem, samen met zijn team, echt sterk. Heeft volgens mij afgelopen seizoen veel Europees gefloten. Zag hem eerst doordeweeks in de CL en een week later in de EL. Meen me ook nog iets te herinneren met een bal die wel/niet over de doellijn was en uiteindelijk door de 5e man goed gezien. Weet het ff niet.

24 juni 2016 om 20:07

Hij fluit inderdaad veel Europees. Is zeer geliefd bij Collina en Uilenberg. Hij is een van de eerste scheidsrechters die twee halve finales in de Champions League mocht fluiten. Dit EK is hij echter niet heel sterk

24 juni 2016 om 21:23

Ik hoop toch niet dat je nu probeert om iemand te verbeteren? Daarintegen? Serieus?

On: Ik moet eerlijk zeggen dat ik de fout van Kuipers door mijn vreugde niet had opgemerkt. Ik ging er vanuit dat hij voor de tweede keer op rij erg goed floot.. Jammer, want het is wel een erg belangrijk moment. Hopen dat ie de volgende ronde weer foutloos fluit.

25 juni 2016 om 00:04

Als Frankrijk die pingel wel tegen had gekregen zaten ze nu wel in de makkelijkere tak van het toernooi :'

25 juni 2016 om 12:39

Dit EK niet heel sterk? Gast zijn team maakt een fout en geeft een discutabele strafschop (die in mijn ogen terecht is gegeven, die gozer van Kroatië stond op de hak van de Spanjaard.) Maar Duitsland-Polen was gewoon een goede pot hoor. Dus om nou te zeggen dat hij dit hele EK niet sterk is, is ook zwaar overdreven.

Tik op de vingers is wat overdreven, hij zegt daarna dat het een prima geleide wedstrijd was. Echter, elke keeper komt van z'n lijn, en heel vaak ook zo vroeg. Dus, of het wordt gedoogd net als een bal die soms nog rolt bij een vrije trap, of er staat gewoon een kerel met een Walky talky uit z'n neus te vreten bij die achterlijn. Goallijn technologie is er dus hij hoeft niet op te letten of de bal over de lijn is.

24 juni 2016 om 19:10

Je hebt inderdaad keepers die iets naar voor komen. Moet kunnen. Maar deze was wel echt overdreven. De keeper zat bijna aan de 6m lijn. Bekijk het maar eens opnieuw.

24 juni 2016 om 18:06

Er zijn slechts zes scheidsrechters naar huis en er zijn nog minstens vijf scheidsrechter die ook mogen blijven die minder goed dan Kuipers hebben gefloten. Kroatië-Spanje was hij inderdaad niet foutloos, maar kan een keer gebeuren. Dat hij enkel en alleen door zijn reputatie nog aanwezig is, is wel heel erg overdreven om te stellen. Polen-Duitsland leidde hij namelijk prima.

24 juni 2016 om 18:15

Wat een bullshit! 1 mindere wedstrijd. Ja het was geen penal maar als je een halve sec net verkeerd kijkt is het er wel eentje dus moeilijk om te zien. Dat de keeper niet op de lijn blijft is misschien een fout maar de penalty is gewoon slecht ingeschoten waardoor hij mist en iedereen er nog steeds over heeft. Daarnaast fluit hij de andere wedstrijd prima.

Persoonlijk heb ik andere scheidsrechters minder zien fluiten. Dus nee hij hoeft niet naar huis! En ja ik irriteer mij ook aan de commentator die hem de hemel in prijst!

24 juni 2016 om 18:36

klopt Frtorres, het waren 2 grove fouten: 1. het was absoluut geen penalty 2. de keeper kwam van de lijn. Hoe kun je dat nu niet zien met zoveel man? Er zijn toch niet voor niks zoveel scheidsrechters aanwezig. Ten minste 1 van hen moet hier op letten en het was gewoon heel duidelijk te zien. Een heel domme en opzichtige fout dus.

Als italië of engeland de achtste finale overleeft moeten de scheidsrechters uit dat land naar huis toch?

24 juni 2016 om 18:04

Niet per se. Gebeurt vaak wel om het eerlijk te houden, maar met Rizzoli en Clattenburg als finale kandidaten zal de UEFA liever de kwartfinales afwachten. Staat Italië en/of Engeland in de halve finale zullen ze allebei wel weg moeten. Gebeurde ook met Kuipers twee jaar geleden, werd pas weggestuurd toen NL de halve finale haalde

Nou nou. Hij maakt een fout. Ik zou hem meteen voor een jaar schorsen... fluit gewoon weer prima dit ek.

Las ergens op een engelse site dat de finale naar marciniak gaat.
Heeft spanje al zeer goed geleid en krijgt nu duitsland in de 1/8

24 juni 2016 om 18:05

Hoe weten ze dat nu al wie de finale gaat fluiten? Ik ken de beste scheids niet, iedereen heeft een kans. Maar om nu al te zeggen wie het wordt is overdreven

Kunnen we dan ook weer invoeren dat voetballers in één vloeiende beweging de strafschop moeten nemen en daaraan toevoegen dat ze een actie niet mogen vertragen? Als je toch ziet hoe sommige die aanloop nemen, net balletdansers met ingewikkelde choreografie. Daarmee is de onderlinge strijd tussen keeper en een voetballer eigenlijk al beslist.

24 juni 2016 om 18:16

Nee, dat is gewoon toegestaan en dat wordt net gedaan om keepers inderdaad te laten twijfelen en laten kiezen. Als ze gewoon van hun doellijn mogen komen is het nutteloos. Je kan een speler niet tot op de letter vertellen hoe hij moet aanlopen

24 juni 2016 om 18:40

En waarom zou je een speler niet kunnen vertellen hoe die mag lopen en een keeper wel. Ooit waren die regels er ook gewoon, maar men ging steeds gekker doen en dat werd gedoogd. Elkaar aan het twijfelen maken is onderdeel van het speel. Maar de één benadelen in zijn handeling en de ander niet zou dat niet mogen zijn.

Waarom spreekt er niemand over het feit dat er ook spelers van Kroatie veel te vroeg de 16 inliepen? Dat is ook niet toegestaan maar daar heeft deze man het niet over. Beetje lachwekkend vind ik dat. Enkel een opmerking maken over het 'vergrijp' waar in de media het meeste aandacht aan besteed wordt

24 juni 2016 om 18:22

Ook een spanjaard stond al in de cirkel van de 16. Mag je dat ook opnoemen.

24 juni 2016 om 22:04

Ohja? Dat heb ik dan oprecht niet gemerkt. Het viel mij vooral op dat die 2 Kroaten al halverwege richting de strafschopstip waren gerend. Maar dat klopt, als dat het geval was des te meer reden om dat ook te vernoemen

Ten eeeste was het al helemaal geen penalty.
Dus gerechtigheid.
Waar hij Kroatië er niet 1 durfde te geven was het lekker veilig favoriet er wel een te geven.

Zeer zwak.

24 juni 2016 om 18:16

Dat was het wel joh. Die van Kroatie was er naar mijn mening geen maar had eventueel wel gefloten kunnen worden. Dat was een twijfelgeval. Die van Spanje was 100 een strafschop, dat mensen dat durven betwisten, spat de subjectiviteit van af. Ik was overigens ook voor Kroatie en ben dolblij dat ie gepakt werd maar strafschop was het zeker

24 juni 2016 om 18:50

Nee, vrjsalko werd geduwt door Aduriz en hierdoor liep hij tegen Silva op. Had dus eerder een vrije trap voor Kroatië moeten zijn.

24 juni 2016 om 18:58

@ Koenkampioen

Klopt, de eerste overtreding wordt niet bestraft en pas de tweede overtreding van de Kroaat op Silva wordt bestraft.

Dus spelregelstechnisch had het een vrije trap moeten zijn voor Kroatië.

24 juni 2016 om 19:44

Zeer zwak dat jij doet alsof jouw mening een vaststaand feit is. Ik vond de strafschop wel degelijk terecht en daarbij vond ik het aan de andere kant geen voor Kroatië geen strafschop.

Ben ik de enige die het überhaupt geen penalty vond? De beste jongen van Kroatië houdt zich nog in. Silva wacht totdat hij maar iets voelt om vervolgens direct te gaan liggen. Wel slim gedaan overigens.

24 juni 2016 om 18:59

@ lach

Nee dat ben je niet. Echter ga ik niet mee in jouw lezing, maar dat de kroaat geduwd wordt voor hij het contact heeft met de spanjaard.

Dus nee het is geen strafschop

Ach ik vind dat indien voetballers een penalty nemen zoals Ramos (heel erg stotterend) ze het zelf uitlokken. Het schieten zelf moet al in een vloeiende beweging maar de aanloop zou dat eigenlijk ook moeten. Ramos probeerde de keeper al te laten duiken om daarna simpel de andere hoek te kiezen. De keeper zet daardoor een stap en dit veroorzaakt de grote afstand van de lijn. Eigen schuld dikke bult.

Ach ja, kan gebeuren. Net zoals de afgekeurde goal van Zweden tegen België ook geen goede beslissing was.

Kuipers is een prima scheidsrechter. ...en elke scheidsrechter maakt wel een fout ....Twee wedstrijden prima gefloten ..Dus kuipers moet dan maar de finale fluiten vind ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren