Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Van Gaal: ‘Natuurlijk speelt Januzaj dan geen topwedstrijd’

Laatste update:

Adnan Januzaj was vorig seizoen één van de weinige, misschien wel het enige lichtpuntje in een donker seizoen voor Manchester United. De begenadigde Belg brak door bij the Red Devils en trok veel aandacht met zijn sterke spel in de Premier League. David Moyes, de man die hem veel kansen gaf, vertrok echter onvrijwillig en nu heeft Louis van Gaal het voor het zeggen op Old Trafford.

/

Onder de Nederlandse coach is de inbreng van Januzaj in de competitie beperkt: tot nu toe mocht hij alleen vijf keer dienst doen als invaller. Zelf maakt hij daar niet zo’n punt van, maar zijn zaakwaarnemer hoopt wel dat de situatie verandert. Dirk De Vriese zegt zaterdag in de Daily Star dat invalbeurten zoals tegen MK Dons, eind augustus in de Capital One Cip, niet zoveel zin hebben voor Januzaj.

“Er wordt gezegd dat Adnan zich in die wedstrijd moest bewijzen aan Van Gaal: onzin. Na een elleboog op de training had hij die week zijn mond gescheurd. Hij zat onder de antibiotica en had gewoon niet mogen spelen”, blikt De Vriese terug. “Maar na twintig minuten raakte Shinji Kagawa geblesseerd en moest Adnan plotseling in actie komen. Nogal logisch dat hij dan geen topwedstrijd speelde”, aldus de zaakwaarnemer.

Januzaj zelf veegde een maand geleden al allerlei geruchten van tafel. De kranten schreven dat hij ongelukkig was op Old Trafford, maar dat weersprak de Belg resoluut. “Ik heb dat ook gelezen, er stond dat ik me niet happy voelde. Maar dat is echt niet zo, niets is minder waar. Ik houd van deze club en ik heb er zin in om onder deze trainer te spelen. De fans zijn daarnaast heel positief geweest over mij en ik wil hun vertrouwen graag terugbetalen”, legde hij uit. Bij United Onder-21 maakte Januzaj vorige maand een hattrick.

Denk jij dat Adnan Januzaj dit seizoen een echte rol van betekenis zal spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zeg je nu. Dat moet je zelf aamgeve als speler

Bijna elke jonge speler heeft na een vliegende start een terugval, van Gaal ziet hem op de trainingen bezig en zal wel zijn redenen hebben om hem nu even uit de schijnwerpers te houden door hem even geen basisplaats te geven. Ze hebben ook beide al aangegeven dat er wederzijds vertrouwen is.

18 oktober 2014 om 09:25

Het beste is natuurlijk om Adnan gewoon te verhuren. Dan kan hij zich laten zien en maakt het niet bijzonder veel uit als hij even terugvalt. Bovendien is het beste wat een jonge speler nodig heeft: speeltijd en de garantie daarop.

18 oktober 2014 om 10:00

@ivanovicfc

Soms maakt het wel uit als een jeugdspeler te vroeg gebracht wordt en hij zijn vorm kwijtraakt. De media en de supporters zitten er dan bovenop en kunnen hem tot de bodem afbranden, waardoor de speler nog verder dichtklapt en er niet meer uitkomt door een chronisch gemis aan zelfvertrouwen. Het zal niet de eerste keer zijn als dat gebeurt.
Van Gaal wil hem duidelijk erbij houden en hem langzaam brengen. Kan ook prima met de alternatieven die hij heeft.

19 oktober 2014 om 09:18

Volgens het Engelse Caught Offside zou Real Madrid Adnan Januzaj willen binnen halen.
Ik zou zeggen : Adnan,direct doen want Real is een gedroomde club en zeker een grote stap vooruit.

18 oktober 2014 om 09:26

Die reden is waarschijnlijk dat Van Gaal best laf is en Rvp/Mata tegelijkertijd niet durft te banken, ookal spelen die ver ondermaats, bij u21 laat Januzaj zien veelste goed maar dan ook veelste goed te zijn voor dat niveau. Januzaj heeft dit seizoen nog geen een keer als vleugelspeler gespeeld maar als wingback/middenvelder steeds, zo verpest je zo een jongen.

18 oktober 2014 om 09:38

Stuur maar door naar ons, ik heb het adress bijgevoegd. Bij Juve zullen we hem goed gebruiken haha

Corso Gaetano Scirea, 50, Torino, Italië.

18 oktober 2014 om 09:45

Voor een half jaartje vind ik het best (mits hij basis zou spelen, wat ik betwijfel) !

18 oktober 2014 om 09:48

Ajaxcunian. Heb jij uberhaupt gekeken hoe v. Gaal te werk is gegaan bij zijn vorige clubs. Als iemand vedettes ernaast durft te zetten voor talenten, dan is het v. Gaal wel...

18 oktober 2014 om 09:54

Duuh, alleen tot nu toe heb ik dat niet gemerkt bij United, RVP lijkt bijna gewoon gegarandeerd een basis plaats te hebben, en hij begon met dat hele 352 systeem alleen maar om rvp/mata/roo erin te passen, koste wat het kost wil hij hen erin, waarom weet ik niet. Hij offert zelf zijn geliefsw 433 op voor dat. Blind-Herrera-Rooney middenveld, Januzaj - Falcao - Di Maria, is dit niet duidelijk het beste middenveld/voorhoede die ook het meest in balans is? Iedereen naast Rooney op zijn beste positie maar Rooney is ook het meest allround en brengt extra power op het middenveld.

18 oktober 2014 om 10:06

Ajaxcunian. Hmm ja, denk eerlijk gezegd dat hij op voorhand wel de beste spelers (qua naam) samen wilde inpassen. Is het proberen waard natuurlijk. Zullen na een tijdje wel koppen gaan rollen (v. Persie bijv.) ter faveure van spelers die beter in het systeem passen. Bij v. Gaal is het altijd even afwachten maar na een halfjaar tot jaar heeft hij er meestal toch een geoliede machine van gemaakt.

18 oktober 2014 om 10:24

@ajaxcunian

Het niveau van U21 is natuurlijk wel een flink aantal treden lager dan de Bpl. Het is misschien te laag voor zijn niveau, maar dat geldt voor meer spelers. Maar dat wil niet zeggen dat hij er niet kan leren en zich ontwikkelen. En hij traint daarnaast ook nog met de selectie mee. Van Gaal kiest er voor hem langzaam te brengen en zet hem er niet naast uit lafheid. Wat laf is hij allesbehalve met jonkies.

Als iemand talenten laat doorbreken bij topclubs is het Louis wel. Wacht even af

Hallo, deze beste jongen is nog maar 19 jaar oud. Hij speelt bij één van de beste clubs ter wereld in wellicht de beste competitie. Er worden prestaties geëist en United heeft stabiliteit en dragende spelers nodig. Hij is nog niet goed genoeg voor de basis en het spel is nog niet goed genoeg om hem te kunnen laten groeien. Laat Van Gaal lekker zijn werk doen en dan krijgt hij vanzelf zijn kans wel. Overigens vind ik dat zijn zaakwaarnemer zijn mond moet houden en realistisch moet zijn.

18 oktober 2014 om 09:41

Als hij vorig seizoen iets heeft laten zien is het wel dat hij goed genoeg voor de basis is, in een beter team, met betere spelers en met een betere coach zou het alleen nog maar beter gaan.

18 oktober 2014 om 09:51

Betere coach.. haha. Je mag in je handjes knijpen met v. Gaal bij United. Die man heeft gewoon weer een moeizame opstartperiode (zoals bij elke club), omdat hij zijn speelstijl en idee moet laten inslijten. Wacht nou maar even af, straks ben je de polonaise aan het lopen.

18 oktober 2014 om 09:55

Ik bedoel het in de zin van een betere coach t.o.v van vorig jaar, dus van Gaal de betere coach dan moyes.

18 oktober 2014 om 10:02

Ajaxcunian. Aah okee, dan heb ik niks gezegd

18 oktober 2014 om 10:23

Hij heeft het afgelopen seizoen laten zien dat hij beter was dan het materiaal wat er toen stond. Maar wat was uiteindelijk het eindresultaat? Juist.. men liep sinds mensenheugenis CL voetbal en zelfs geheel Europees voetbal mis. Het was gewoon brandhout. Het blijft een talent, en Louis van Gaal acht hem nou eenmaal nog niet goed genoeg voor de basis. Louis is toch niet vies van het brengen van jon talent. Ik denk dat op het moment dat het elftal beter draait, Van Gaal hem wel een kans geeft.

18 oktober 2014 om 10:34

Ik mis iets, het getuigt van meer klasse imo dan als een 18 jarige speler in zijn debuut seizoen zoch weet te onderscheiden van zijn teamgenoten bij een club als United. Dat lijkt mij een stuk knapper om mee te draaien bij een sterke club als Bayern/Real bijvoorbeeld. Januzaj was vorig seizoen samen met Rooney/De Gea dragende speler, natuurlijk was het team slecht maar dat is alsnog ongelooflijk knap.

18 oktober 2014 om 10:43

Ajaxcunian. Die redenering vind ik niet opgaan. In een team met minder kwaliteit krijg je namelijk veel sneller de kans om als groot talent te spelen en door te breken. Bij grote clubs kom je er moeilijker doorheen omdat er grotere spelers op die posities staan die duidelijk beter zijn, als je er dan doorheen komt is het dus des te knapper. Op de manier zoals jij redeneert zou het ook bij pak hem beet Southampton moeilijker zijn om door te breken dan bij Chelsea.

18 oktober 2014 om 10:43

Door te breken = dragende speler zijn*

18 oktober 2014 om 10:53

Het verschil zit hem in de situatie, Manchester United is een van de grootste clubs ter wereld, vorig seizoen kende United haar zwakste seizoen in 20 jaar, om dan in je debuutjaar, als een van de enigen niet mee te gaan in de malaise en gewoon te presteren, het team op sleeptouw te nemen, vind ik knapper dan bijvoorbeeld een Munir die in een lekker draaiend team ingepaat wordt en het goed doet. En het is niet per se dat United zo weinig kwaliteit had, natuurlijk zien we allemaal Valencia/Nani/Young als middelmaat, maar die waren op hun tijd allen een van de beste wingers van de Premier League, waar die het allemaal niet konsen brengen, bracht Januzaj het wel en dat op de leeftijd van 18. Dus het is meer op deze situatie gericht, niet in zijn algemeenheid dat als je in een mindere team doorbreekt, het knapper is dan dat je bij een grote club doorbreekt.

Hij zal vertrekken zoals pogba, via de achterdeur. En een paar jaar later gaat united spijt krijgen van zijn vertrek.

18 oktober 2014 om 09:46

Verschil is, hij heeft een 5 jarig contract, dus United bepaalt of hij blijft of niet.

18 oktober 2014 om 10:39

Sowieso, Januzaj heeft al meerdere keren aangegeven dat hij gelukkig is bij United en toen er geruchten kwamen dat hij zou vertrekken had hij er ook gelijk op gereageerd dat dat niet waar is. Zodra Utd goed spel laat zien en we echt op de goede weg zijn, gaat hij zeker wel rouleren. De FA Cup komt er ook weer aan en ze gaan in Januari ook friendlies spelen etc.

ik verwacht dat lvg uiteindelijk 433 gaat spelen:

ddg
rafael
jones
rojo
shaw
herrera
rooney
blind
januzaj
falcao
di maria
18 oktober 2014 om 12:34

Goede opstelling maar ik had 4-2-3-1 gaan spelen gezien de onzekere verdediging. En ik had i.p.v. Herrera Carrick gebruikt (als hij fit is) dus met Blind voor de verdediging voor de controle en Roony met de punt naar voren.

18 oktober 2014 om 12:44

Spurs2.. Jij laat Herrera banken? Ben je op je achterhoofd gevallen

18 oktober 2014 om 13:00

Ja ik schaam mij ook ik had hem wel opgesteld als Strootman of Vidal en een top verdediger wordt gehaald. Ik speel zo om wat zekerheid in te bouwen. Het liefst speel ik 4-3-3. Maar ik vind de verdediging een te grote onzekere factor.

Lijkt me toch tijd worden om ook RVP op de bank te gooien. Ik ben groot fan van hem, maar hij brengt de laatste tijd te weinig. Dan gewoon wat husselen en je kan Januzaj inpassen.

Adnan Januzaj moet weg want Louis heeft een nieuwe visie en speelt geen 4-3-3 meer met 2 echte buitenspelers die buitenom een man passeren en een voorzet geven. Hij gaat voor zekerheid en prijzen. Die opstelling had ik niet gespeeld krijg hem niet uit mijn bericht ik had 4-2-3-1 gaan spelen zoals in mijn reactie op @red devil ajax.

Lindegaard
Rafael
Jones
Rojo
Shaw
Carrick
Blind
Di Maria
Rooney
Januzaj
Falcao

Zogenaamd de nieuwe CR7, dan gaan die jongens zich te groot voelen en dan gaat het fout...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren