Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op fluitende Dortmund-fans: ‘Deze mensen snappen niets van voetbal’

Laatste update:

Borussia Dortmund kwam zaterdagmiddag in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SC Freiburg. Voor een deel van de fans van die Borussen was dat aanleiding om zich bij vlagen kritisch uit te laten op de eigen ploeg. De kritische geluiden van de eigen aanhang irriteerden doelman Roman Bürki en hij liet dat direct na de wedstrijd blijken in gesprek met Sky Deutschland.

“De supporters op de zuidtribune steunen ons altijd. Maar de mensen op de oost- en westzijde komen blijkbaar naar het stadion om hun eigen ploeg uit te fluiten”, sprak Bürki direct na de remise tegen SC Freiburg. “Zodra wij de bal achteruit spelen, gaan ze fluiten. Deze mensen snappen niets van voetbal, ze kunnen beter thuis blijven. Maar wellicht hebben ze niets beters te doen.”

Even later besloot Bürki zijn uitspraken via Instagram te nuanceren. “Ik zou mijn uitlatingen graag willen uitleggen. Het ging mij er niet om dat fans niet mogen fluiten, want de supporters mogen zich uiten als ze teleurgesteld zijn”, schrijft de Zwitserse sluitpost. “Het gaat mij om het gefluit dat al aan het begin van de wedstrijd klonk, na de tweede of derde bal die achteruit werd gespeeld of niet aan kwam. Wat dat betreft hopen we als ploeg wel op wat meer steun van de fans.”

Bürki kreeg kritiek van sportief directeur Michael Zorc, die van mening was dat de uitspraken van de doelman ongepast waren. “Ik raad onze spelers aan om de wedstrijd nog een keer in zijn geheel terug te kijken. Ze moeten dan voorzichtig zijn dat ze zelf niet gaan fluiten. De fans hebben het volste recht om na deze wedstrijd kritisch te zijn, dus ik vind deze uitspraken ongepast”, zegt Zorc tegenover verschillende Duitse media.

Snap jij de irritatie van Roman Bürki?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De reactie van die directeur vind ik echt heerlijk

Heb de wedstrijd zelf niet gezien maar als ik dit zo lees zal er wel reden zijn om te fluiten. Natuurlijk moeten teams niet elke wedstrijd top presteren, maar deze fans betalen dik om naar een wedstrijd te komen, als het dan heel slecht is mogen ze dat best laten merken naar mijn mening. Niet zo zeuren, je wordt ook betaald als je er niets van bakt. Doe volgende week beter je best en de fans zullen weer applaudisseren. Lijkt me niet dat je bij BVB veel te klagen hebt wat betreft de aanhang

Geweldige uitspraak van Zorc ook al heb ik de wedstrijd niet gezien. De uitspraak van Bürki dat ze er dan geen verstand van hebben slaat ook nergens op natuurlijk.

De aanhang die al het geld opbrengt om de miljonairs van Dordtmund hun vorstelijke salaris elke maand weer te laten betalen, mogen niet kritisch zijn op de eigen ploeg? Dan kunnen ze beter thuis blijven?

Vraag me af of Bürki dan ook zijn salaris inlevert om de fans die moeten thuis blijven schadeloos te stellen want hun seizoenskaart hebben ze al betaald aan het begin van het seizoen.

Voor de mensen die er niet bij waren, het gefluit was op de momenten dat ze 1:2 achter stonden en totaal geen haast hadden, balletjes breed en terug zonder dreiging of aanvallende ambities.
Daar houden we inderdaad niet van. En dan heb ik het niet alleen over oost en west maar het volledige stadion. Ik stond de 2e helft achter het doel van Bürki maar het geluid van zuid overstemde oost en west volledig, ik snap zijn uitspraken dus niet echt.

Verder werd er inderdaad vanaf de eerste minuut gefloten maar dat was als een bepaalde grootverdiener aan de bal was die meer met andere clubs bezig is dan zijn eigen spel. Een transfer willen mag, maar verwaarloos je huidige club niet.

Punten verliezen kan gebeuren maar dan moet de ploeg er in ieder geval alles aan gedaan hebben, dat was vandaag niet het geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren