Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kramer en Viergever leggen statement uit: ‘Dat slaat helemaal nergens op’

Laatste update:

Michiel Kramer en Nick Viergever hebben tekst en uitleg gegeven na het unieke tafereel dat zaterdagavond plaatsvond bij FC Utrecht - RKC Waalwijk (2-0). De aanvoerders van beide partijen zagen de wedstrijd tot twee keer toe gestaakt worden door arbiter Ingmar Oostrom en dus leek het duel niet meer op dezelfde avond te worden uitgespeeld. Op aandringen van de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, gebeurde dit echter alsnog. RKC en Utrecht kwamen weer het veld op, maar de spelers weigerden daadwerkelijk te voetballen. De aanvoerders zeggen klaar te zijn met de hinderlijke onderbrekingen die de stakingen met zich meebrengen.

Direct na afloop kon ESPN-analist Kees Kwakman al moeilijk geloven wat er gebeurd was. "Het wordt wel gekker. Je proefde bij de spelers de teleurstelling: We gaan toch niet voor twee minuten stoppen? Zonder dat zij een oplossing hebben. Nick Viergever zegt letterlijk tegen mij: 'Weet jij een oplossing?' Inmiddels wordt er overal zo'n beetje gestaakt vanwege dit. Daarna was er een protest van de spelers. Ik denk dat het te maken heeft met het staken an sich."

De vermoedens van Kwakman blijken te kloppen: "We willen gewoon een statement maken als voetballers", zegt Kramer, die samen met Viergever is aangeschoven. "Tuurlijk, wat er gebeurt kan niet, alleen in verhouding met 19.000 mensen die zich wel netjes gedragen vonden wij het niet meer dan netjes om het de laatste twee minuten zo te doen. Vandaar dat we dat samen zo besloten hebben." Verslaggever Cristian Willaert stelt dat het voetbal 'zo een beetje wordt kapotgemaakt'. Kramer: "Dat denk ik wel ja. Als we na ieder dingetje naar binnen gaan, een kwartier binnen zitten dan weer naar buiten moeten moeten... Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Het hele ritme is uit het voetbal. Dat is niet de insteek die wij graag willen en vandaar dat we dit samen besloten hebben."

Viergever 'sluit zich helemaal aan' bij de woorden van Kramer, al legt de aanvoerder van Utrecht de verantwoordelijkheid ook bij de biergooiers. "Heel veel mensen gedragen zich goed. Toch zijn er weer een paar bij die een biertje gooien. Dit is volgens mij de vijfde of zesde wedstrijd die gestaakt wordt dit weekend, terwijl er toch duidelijke regels zijn afgesproken. Dit moet gewoon stoppen. Je verpest het gewoon. Voetbal is een leuk uitje en dan moet je gewoon plezier hebben. Daar hoort dit gedrag niet bij. Helaas zijn er een paar die het voor de rest verpesten. Gelukkig worden die twee minuten wel uitgespeeld, anders zou RKC later weer terug moeten komen. We vonden dit wel een statement."

"De regels zijn duidelijk, maar ik vind niet dat we bij ieder klein dingetje naar binnen moeten gaan", vult Kramer aan. "Ik ben 34. Als ik nu constant een kwartier naar binnen moet word ik daar ook niet soepeler van", zegt hij met een knipoog. "Ik denk niet dat dit de bedoeling is", voegt Viergever toe. "Hier word je niet vrolijk van, nee. Als je elke keer naar binnen moet... Het is ook gewoon niet leuk. We hebben twee teams die voetbal willen spelen, plezier willen hebben en de fans willen vermaken. Dan is het gewoon jammer dat je continu naar binnen moet door dit soort akkefietjes." Eerder dit weekend werden FC Volendam - Sparta Rotterdam, FC Eindhoven - Helmond Sport, FC Twente - NEC en FC Den Bosch – Almere City al tijdelijk gestaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het nu duidelijk aan alle moraalridders op dit forum? Het is een volstrekt overdreven maatregel waar dus zelfs de spelers een hekel aan hebben, en terecht. Pak degene aan die iets op het veld gooit, maar speel lekker door. Er is totaal geen onveilige situatie, waarom dan staken. Zwaardere voorwerpen op het veld, oké. Maar een plastic bekertje, kom op zeg.

14 mei 2023 om 00:04

Hoe moeilijk is het om gewoon je drinken op te drinken en vervolgens het bekertje in te leveren of weg te gooien? Wees blij dat het niet op de Chinese manier gebeurd, daar kan je je bekertje opdrinken in een heropvoedingskamp.

14 mei 2023 om 00:07

Tuurlijk hoort het niet. Maar proportionaliteit tussen gedraging (een plastic bekertje het veld op) en consequentie (staken) is echt totaal doorgeslagen. Dit zijn regels opgesteld door mensen die nog nooit in een stadion zijn geweest dan wel alleen naar theatervoorstellingen willen kijken. Voetbal = emotie. Overal zitten wel wat rotte appels in de maatschappij, zo ook op een tribune. Dadergerichte aanpak, niet een heel stadion + spelers + staf + overige medewerkers voetbalclubs straffen!

14 mei 2023 om 00:16

Ga je nou serieus voorbeelden van China en een heropvoedingskamp erbij halen? Totaal debiel natuurlijk. Geef Fey95 groot gelijk, dat overdreven politieke correcte/ moraalridder gedoe slaat compleet door. Als mensen serieus in hun hoofd halen om Chinese voorbeelden naarboven te halen voor het gooien van vreugde bier, dan weet je dat ze totaal van God los zijn in hun correcte gedoe. Kom aan zeg. Een biertje hier en daar die de lucht in gaat bij een goed concert, festival of juichen bij een doelpunt , iedereen weet dat je daar niemand kwaad mee doet en zeker niet alles stil om hoeft te leggen. Het is echt tergend dat de Knvb dit soort schijn 'gevolg' maatregelen denkt te moeten nemen i.p.v. het daadwerkelijk probleem aan te pakken.

14 mei 2023 om 00:16

"Maar proportionaliteit tussen gedraging (een plastic bekertje het veld op) en consequentie (staken) is echt totaal doorgeslagen."

Wat stel jij voor? Een lief statement met het verzoek of deze mensen 'aub' willen stoppen met dingen gooien, en als ze dat doen na de wedstrijd een lolley krijgen?

Dat zal het probleem inderdaad meteen oplossen..

14 mei 2023 om 00:18

Nee, het alles maar accepteren en goedpraten als normaal gedrag, dat is doorgeslagen. Er moet een halt aan worden toegeroepen, niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Op een paar eencellige na wil iedereen dat er weer normaal gesupport wordt

14 mei 2023 om 00:25

Iedereen weet dat dat niet moeilijk is. Dat is het punt helemaal niet. Maar als jij denkt dat je ervoor kunt zorgen dat je duizenden supporters zich normaal kunt laten gedragen snap je er niet veel van. Er zit altijd wel iemand die iets gooit, ongeacht de consequenties. Een impulsive juichreactie, iemand die ff een seconde niet nadenkt, iemand die grappig wil zijn, of iemand die gewoon lak aan de regels heeft. Deze bijzonder domme maatregel gaat daar niks aan veranderen. Het enige wat dit doet is supporters en spelers verder frusteren met vele stakingen.

14 mei 2023 om 07:31

Voetbal = emotie is wel de grootste dooddoener die je kan brengen. Als je voor de tv zit gooi je toch ook niet je niet door de kamer bij een doelpunt? Denk dat je vrouw dan wel langer staakt dan 15 min

14 mei 2023 om 07:39

Nou moet ik eerlijk zeggen dat er wel omstandigheden zijn dat ik door voetbal met dingen heb gegooid. Wel eerlijk daarbij zeggen dat het voornamelijk was door Football Manager, maar er is hier wel eens een stressballetje (of iets stevigers) door de kamer gevlogen .

14 mei 2023 om 08:03

Helemaal eens! De knvb de schuld geven van de onderbrekingen en pietluttigheid verwijten gaat totaal voorbij aan de verantwoordelijkheid die mensen zelf hebben, waar het gevoelde gebrek daaraan sowieso een fenomeen van deze tijd is trouwens. Er is zoveel aandacht voor deze regel en nog steeds, zelfs twee keer in een wedstrijd dus moet men het verzieken. Waarschijnlijk ook het liefst onherkenbaar. Wat mij betreft gaan we toe naar een stop op de verkoop van bier, in ieder geval voor de hardekernvakken. Tot die tijd handhaven op de regels die gesteld zijn.

En wat betreft goedpraters als Fey95: een rood stoplicht is ook ooit bedacht om ellende die we niet willen te voorkomen. Ga je dan bij een fietser die er ‘s nachts doorrijdt en een bon krijgt ook zeggen: het was maar een fietser en er was nauwelijks iemand op straat?

14 mei 2023 om 08:13

De kern blijft dat er dus mensen in stadions zitten die zich niet kunnen beheersen en bij het ervaren van een emotie zich beroepen op een primaire respons zonder die te kunnen kanaliseren. Dat zijn de gevaarlijkste mensen. Hetgeen ze doen is echter niet zo gevaarlijk, je gooit met een plastic beker waar wellicht nog wat bier in zit. Daar kan je niet veel schade mee aanrichten, maar moet dat dan de leidraad zijn? Ik schreeuw wel eens wat uit boosheid naar Makkelie, maar ik zou nooit iemand bekogelen. De maatregel lijkt wellicht wat buitenproportioneel, maar als hiermee de wat meer beperkte lieden nooit meer een stadion in mogen komen is het toch prima? En als die groep en passant wordt gedwongen tóch na te leren denken, heeft het wellicht ook nog een maatschappelijk nut dat veel verder gaat dan een simpele voetbalwedstrijd. Dit is namelijk een probleem dat diepgeworteld is in de samenleving en dat moet je proberen op alle mogelijke manieren aan te pakken. En laten we eerlijk zijn, bij voetbal komt het schorriemorrie van de samenleving samen, in andere sporten is dit niet nodig. Hoe harder ze aangepakt worden en hoe steviger de straffen, hoe sneller het uitgebannen kan worden. En al moeten er nog 31 wedstrijden gestaakt worden, dan is het maar zo. Toestaan dat mensen kunnen doen waar ze zin in hebben omdat ze hun emoties niet in check hebben is het absolute failliet.

14 mei 2023 om 09:24

@gomes1psv.

Om door te gaan op je voorbeeld. De straf die nu wordt opgelegd staat gelijk aan het hele kruispunt op slot gooien omdat er 1 randdebiel door rood rijdt. Stel je ff voor hele verkeer in Amsterdam plat omdat een centraal kruispunt wordt afgezet. Dat is dus exact wat er fout is. Straffen ok, maar staken is gewoon voor het hele stadion, de spelers en de mensen voor de tv kut. Pluk die vent die het doet er tussenuit met camerabeelden en pak zijn seizoenskaart af, stadion verbod, stenigen, schandpaal op social media, het maakt me niet uit. Staken is gewoon de grootste onzin en dat maakt het in mijn optiek alleen maar leuker voor de echte rotte of zatte appels om te kijken wat er gebeurt als ze een biertje gooien.

14 mei 2023 om 09:28

Kunnen we het tenminste eens worden dat wij Nederlanders een egocentrisch klote volkje zijn die geen regeltjes kunnen volgen? Als men niet wil dat er bekertjes op het veld komen, dan moeten er geen bekertjes op het veld komen. Sinds de Corona break lijkt het allemaal wel ontploft in het hele land, iedereen doet maar wat ie wil en alles is geoorloofd om maar een stem te krijgen..

14 mei 2023 om 11:17

En hoe moeilijk is het om in te zien dat dit gewoon niet werkt?

14 mei 2023 om 13:21

Gewoon de gooier eruit halen en een boete + verbod geven. Het is niet zo moeilijk.

14 mei 2023 om 13:23

De knvb is ook gewoon schuldig aan de onderbrekingen. Schuldige uit het vak halen en gewoon verder voetballen. Onderbrekingen zijn niet nodig.

14 mei 2023 om 00:05

De regel is om te staken zodra er iets vanuit het publiek op het veld terechtkomt wat er niet hoort, er gestaakt wordt. Dat houden ook die zwaardere voorwerpen in, maar die lui in een stadion gooien graag met bekers bier.

14 mei 2023 om 00:32

Volgens de regels had heel de wedstrijd gestaakt moeten worden.
Gelukkig snapt de scheids zelf dat de regels dom zijn en besloot het alsnog uit te laten spelen.

14 mei 2023 om 01:26

En daarom is de regel nutteloos.
Als ze wouden dat het een verschil zou maken, hadden ze nu daad bij woord gehouden. De wedstrijd gestaakt en de wedstrijd laten inhalen op een ander tijdstip OF 0-3 overwinning voor Rkc.

Maar in plaats daarvan gaan ze weer niet hun regels aanhouden. Waarom aan de regels houden als er toch inconsequent mee om wordt gegaan?

Maak een aanpassing in de regel. Laat lege bekers en bier weg.
Leg de wedstrijd alleen stil als een speler geraakt wordt. Staak de wedstrijd indien het leid tot een blessure.

14 mei 2023 om 06:35

Bijzonder, lees anders het artikel even wat betreft definiet staken

14 mei 2023 om 10:24

Bier gooien, gewoon staken. De gooiers worden nu direct gecorrigeerd door hun eigen fans. Nog paar weekjes en het is gewoon over. Iemand noemde het een vreugde biertje, nou giet het fan in je eigen nek zou ik zeggen. Of gooi je bier over de supporters achter het goal, maar dan denken ze natuurlijk wel na. Nee, laat maar staan deze regel komt het gauw goed

14 mei 2023 om 12:22

Het is toch wat.
Het gooien van bekers drinken zal nooit stoppen of minderen. Elke week worden er meer en meer wedstrijden stilgelegd. Dat lijkt er nou niet op dat het minder wordt.

Overigens wel weer apart. Bijna alle mensen die tegen drinken gooien zijn, willen maar al te graag bier gooien op de mensen die voor zijn.
Daarnaast zijn ze allemaal pro geweld.

Dus drinken gooien slecht, maar geweld Prima?
hahaha

14 mei 2023 om 00:39

Ik moet toegeven dat ik eerst voorstander was van deze maatregel, het is namelijk niet normaal om bier te gooien op mensen die hun werk doen. Ik denk dat we het daar allemaal wel over eens zijn.

Maar wat de KNVB hier toont slaat echt werkelijk waar helemaal nergens op. Een brevet van onvermogen en een schande voor de sport.

14 mei 2023 om 10:25

Nee joh, ze krijgen nu klappen van eigen supporters die het zat zijn dat ze geen voetbal kunnen kijken. Supporters corrigeren zichzelf, dat werkt het beste. Gewoon even volhouden

14 mei 2023 om 07:21

@fey95,

Je analyse is wel zeldzaam stom. Beetje het niveau. In de winter overlijden mensen meer mensen dan in de zomer. In de zomer eten mensen meer ijs, dus door ijs leef je langer…

De strafmaat is niet goed, die moet beter en strenger! Het gaat niet alleen om
Veiligheid het gedrag is gewoon idioot!! Dat moet stoppen no matter what!

Dat je het überhaupt goedpraat wtf?

14 mei 2023 om 11:35

Waar praat ik ook maar iets goed dan? Ik zeg toch dat je de gooiers aan moet pakken? Het is alleen onzinnig om te staken voor een plastic bekertje op het veld als er letterlijk niemand gevaar loopt en er duizenden mensen op de tribune en thuis gewoon lekker een potje voetbal willen kijken. Ook de spelers willen gewoon verder spelen en niet voor elk kleinigheidje naar binnen. Voor wie staken we dan nog?

14 mei 2023 om 08:02

Ja laten we vooral de super intelligente Kramer als maatstaf nemen. Als hij geen voetballer was, was het een hooligan met stadionverbod.

Bij geen enkele sport wordt er wat op t veld gegooid maar bij voetbal moet het normaal zijn

14 mei 2023 om 08:28

@Fey95: Waar je de grens ook legt, die zal altijd opgezocht en overschreden worden zolang de mentaliteit van (een klein deel van) de voetbalsupporter niet verandert. Oké, bekertje bier op het veld mag. En wat als het een bekertje urine is? Dit verzin ik niet helaas, dit gebeurt namelijk al... Wat wil je dan? Als je geraakt wordt staken en anders niet? Moet een steward even proeven of het wel echte urine is? Of wordt alleen ochtendurine verboden? En je pleit dat zwaardere dingen niet mogen. Wat stel je voor, een weegschaaltje naast het VAR-scherm om het object te wegen? Meer dan 100 gram betekent staken? De mentaliteit van voetbalsupporters is al jaren een ding. Kijk naar andere grote sporten in de wereld en je ziet publiek dat én uitzinnig kan zijn, maar ook gewoon kan blijven nadenken.

De regels van de KNVB zijn nu vervelend, want er zijn steeds onderbrekingen. Maar dat het onderbroken wordt komt niet door de KNVB, maar door de betreffende biergooier. Het is nu even door de zure appel heen bijten, dan komt dit gedeelte vanzelf goed.

En ja, Ik ben een moraalridder pur sang...

14 mei 2023 om 08:46



En waar leg je de grens en wie bepaalt die? Volle beker is zwaar, half volle beker ligt? Wegwerp aansteker (heet niet voor niets zo) is ligt en een zippo zwaar?

14 mei 2023 om 08:56

Ik kan met de beste wil van de wereld hier geen chocola van maken.

En nee, je moet inderdaad geen onderscheid maken, omdat het niet gaat om de aard of het gewichtsverlies het gegooide object, maar om de actie zelf.

14 mei 2023 om 08:57

"Is het nu duidelijk aan alle moraalridders op dit forum"
Het antwoord is nee, helaas.

Als je wilt dat een grote groep mensen veranderen in gedrag, dan moet je het vermogen hebben om in verbinding te staan met hoe zij denken ipv verwachten dat iedereen meegaat met jouw manier van denken. Want in het laatste geval boek je geen resultaten. Ken je publiek.

Dat gezegd hebbende, de gehele maatregel is een pure waan-van-de-dag beslissing dat ff snel in elkaar is geknutseld. Het idee was waarschijnlijk om op de korte termijn wat minder consternatie te hebben op de tribunes. Het tegenovergestelde is gebeurd. Het werkt voor geen meter.

Het probleem hier is ook dat mensen hun hoop en idealen hebben geïnvesteerd in deze maatregel. Je wilt niet het gevoel hebben dat dit voor niets is geweest, dus blijven mensen zich koppig vasthouden aan deze maatregel ipv erkennen dat het misschien niet zo effectief is als ze het zien in hun dromen.

Even tussendoor, het is grappig dat ik mensen zie klagen over de maatregel door te wijzen naar de politieke correctheid en de softheid van de samenleving dat de oorzaak van de maatregel is, maar tegelijkertijd zie ik mensen ook roepen dat deze maatregel in stand moet worden gehouden omdat het hiervoor te soft en te lief was.

Ik zie mensen allerlei analogieën erbij halen die niet passen om de maatregel te rechtvaardigen, maar waar het op neerkomt is dit; je hebt nu impulsief gereageerd door iets in te stellen zonder onderzoek te doen naar de mensen die je in het gareel wilt houden en de mensen op het veld die je wilt beschermen. Misschien dat ze maar eens een flink onderzoek moeten doen. Dingen echt goed in kaart brengen. Wat vinden de spelers & supporters fijn/niet fijn. Waar voelen zij zich oncomfortabel bij qua gedrag van supporters op de tribunes. En dan ook echt veel data verzamelen. En daarna dan een beleid bedenken op basis van die resultaten met consult van (organisatie-)psychologen die je kan vertellen hoe je grote groepen mensen kan beïnvloeden om te veranderen in gedrag.

Of kort gezegd; als je dan toch met een maatregel komt, zorg ervoor dat je tenminste erover hebt nagedacht ipv dat je gewoon maar wat doet, zoals nu het geval is.

14 mei 2023 om 09:16

Wat een leeg stuk tekst zeg. Eigenlijk zeg je niet echt iets, maar concludeer jij wel dat er hier niet is nagedacht. Hiermee ben ik het pertinent oneens. Het is rigoureus, zeer zeker, maar op den duur effectief. Daar ben ik van overtuigd. Dit gaat doorslaan in sociale controle, want de "normale" supporters willen gewoon voetbal loeren. Niet dat idiote gegooi. En geen gestaak

14 mei 2023 om 10:32

Jij kan zo de politiek in met je onderzoeken. Ik denk dat deze regel wel gaat werken, de biergooiers gisteren hebben gelijk klappen gekregen door eigen publiek, er valt bijna geen bekertje meer op het veld.
Mensen corrigeren zichzelf op deze manier, en net als bij opvoeden van kinderen moet je soms even volhouden en niet gelijk toegeven.

14 mei 2023 om 16:24

@mangalitsa
Op basis waarvan?

Je mag mijn tekst leeg noemen, maar daar tegenover kan je ook wel wat meer neerzetten dan "ik ben overtuigd dat dit effectief is omdat ik het zeg". Je gelooft in sociale controle in een eigenwijs land als Nederland? Sociale controle zorgde er niet eens voor dat mensen tijdens een pandemie de moeite namen om met een gezichtsmasker de Albert Heijn in te gaan, dat mensen ingrijpen wanneer ze getuige zijn van openbare geweldspleging en jij vertrouwt erop dat je medemens dit weet uit te bannen door elkaar aan te spreken. Er is niks feitelijks waaruit je kan concluderen dat dit op de lange termijn effect kan hebben of dat sociale controle de katalysator zal zijn voor het omdraaien van wat we hier nu zien. Het is puur jouw gevoel. En jouw gevoel is niet de realiteit. Realiteit is dat ze dit snel hebben bedacht nadat Klaassen een aansteker tegen zijn kop kreeg. Onmogelijk dat ze in zo'n kort tijdsbestek genoeg hierover hebben nagedacht.

@woutballoh
Hetzelfde hier, ik hoor elke keer dat er verhaal wordt gehaald op de gooiers en een paar seconden later gebeurt het weer bij een andere wedstrijd. Letterlijk zojuist bij Groningen - Ajax. Je wilt te graag dat het werkt, maar niks geeft aan dat dit het geval is. Ook niet het feit dat iemand kennelijk een stomp op z'n bek kreeg. Dat is vaak genoeg gebeurd. Overigens is er niets politieks aan de suggestie om "even te checken of iets ook daadwerkelijk effect heeft voordat je het gaat invoeren". Dat is gewoon onderdeel van een goede voorbereiding. Anders doe je maar wat.

Also, als we toch gaan vergelijken met het opvoeden van kinderen; dit is een beetje het evenbeeld van dat je alle kinderen huisarrest geeft omdat Rutger zijn huiswerk niet af heeft. Dat zorgt er niet voor dat Rutger zijn huiswerk gaat maken, dat zorgt voor onderlinge conflicten en kinderen die opgroeien met persoonlijkheidsproblemen omdat ze telkens op hun hoede moesten zijn voor alles. Je voedt kinderen niet op met een one-size-fits-all instelling, je doet dat door te weten hoe een kind in elkaar zit, zodat je met een opvoedingsbeleid komt dat aansluit op hun persoonlijkheden. Dit beleid houdt geen rekening met hoe voetbalsupporters, mensen en het Nederlands volk doorgaans in elkaar zitten. Het stelt een regel vast en voor de rest mogen ze het zelf uitzoeken. Veel plezier ermee, ik kijk er naar uit om deze discussie weer te voeren na het volgende incident. Vraag me alleen af door welke wedstrijd het deze keer zal komen: Feyenoord - Eagles of PSV - Fortuna. Of maybe de wildcard: AZ - Emmen.

14 mei 2023 om 09:09

Heb je de tekst van Viergever wel begrepen? Die zegt dat de "supporters" het vooral verpesten. En dat is natuurlijk ook zo. Prima regel. Gewoon aan vast blijven houden. Ga thuis lekker bier tegen je vrouw aan smijten als je dat echt zo leuk vindt. Ik las net namelijk dat het "emotie" of "plezier" is. Leuk man, debiel doen

14 mei 2023 om 09:11

Gewoon niet gooien, opgelost.

14 mei 2023 om 15:42

@fey95 Ik ben één van die "moraalridders" die vind dat het volstrekt onwenselijk is om wat dan ook op het veld te gooien. Ik snap de frustratie vande voetballers, want zij kunnen er niets aan doen, maar als je hier nu mee stopt heb je vanaf nu elke week dat dingen op het veld gegooid worden. Het niet goed snik zijnde deel van de fans voelt zich dan namelijk gesterkt.

Doe gewoon lekker alleen thuispubliek. Heb je beide 1x echt thuisvoordeel. Daarnaast de strafeis verhogen voor dit soort dingen. Dat alleen al schrikt een flink percentage af

14 mei 2023 om 00:05

Want? De biergooiers waren in alle gevallen, of in ieder geval de meerderheid, vanuit thuisvakken! Belachelijke regel dat uitpubliek dat niet meer mag. Voetbal hoort met publiek van beide kanten. Gewoon heel snel de doorgeslagen regels over het direct staken terugdraaien!

14 mei 2023 om 00:13

En wat als het thuispubliek met bier gaat gooien dan als de tegenstander scoort? Met alleen thuispubliek in het stadion ga je dit probleem echt niet oplossen.

14 mei 2023 om 00:31

Ah, het was wachten tot iemand dit zou afschuiven op het uitpubliek en een statement zou maken dat uitpubliek afgeschaft moet worden.

Dit. Heeft. Niets. Met. Uitpubliek. Te. Maken!

14 mei 2023 om 01:35

Bij NAC-Willem II was ook alleen thuispubliek, en daar maakte dat dus totaal geen verschil.

14 mei 2023 om 07:57

In 99% van de gevallen word er door het thuispubliek gegooid.

14 mei 2023 om 06:42

Siebrand Buma, u bent het?

Wat een onzin. Waar hebben we het over? Iemand die in een moment van vreugde een beker los laat tijdens het juichen. Van het thuispubliek. En dan moet volgens jou het uitpubliek verboden worden? Man man man, denk na.

14 mei 2023 om 10:14

Iemand die uit vreugde zijn beker loslaat, haalt met die beker het veld niet. Als je het veld haalt, is het omdat je doelbewust richting het veld gooit.

14 mei 2023 om 06:47

Jij denkt dat zo'n biergooier voordat hij gooit denk , laat ik het maar niet doen want de straf is te hoog. Laten we gwoon eerlijk zijn voetbal trekt een bepaald publiek aan wat vaak helemaal niet nadenkt.

Ik zit een beetje met het volgende. Als Enschedese PSV fan heb ik menig PSV - FC Twente of andersom gezien in Twentese kantines. Een van de pijnlijkste wedstrijden was de 2-6 in Eindhoven. Ik weet nog dat Luuk toen scoordw namens Twente en een volledige bierdouche over zich heen kreeg. Maar door hoe hij er mee omging waren het uiteindelijk wel mooie beelden. Ik snap dat voetballers met een bepaalde levensovertuigingen daar niet op zitten te wachten en dat zou ook gerespecteerd moeten worden. Maar een ouderwetse bierdouche? Ik weet het niet. Een leeg bekertje door een kind? Maar goed. Ik snap dat de Knvb er alles aan wil doen om te voorkomen overal netten te moeten ophangen.

14 mei 2023 om 01:20

De dingen die de schade veroorzaken "aanstekers". Houden die netten niet tegen. Deze regel doet het tegenovergestelde. Mensen mogen niet spullen op het veld gooien inclusief lege bekers en bier, uit voorzorg voor de spelers.

En wat gebeurd er? Doelpunten worden nog steeds gevierd met bier. Maar nu zien we ook zo nu en dan iemand op spelers mikken.

Als zelfs de spelers klaar zijn met deze kinderachtige regels..

Snel kappen met deze onzin en ga nou ein-de-lijk eens met een dadergerichte aanpak werken in plaats van complete (supporters)groepen straffen in de hoop dat dat werkt. Dit is het zoveelste bewijs van dat dat niet werkt (na vakken of stadions dichthouden en uitsupportersverboden).

14 mei 2023 om 00:38

De biergooiers worden op dit moment toch meestal al gepakt?

14 mei 2023 om 00:43

Dan is het toch helemaal ridicuul om een complete wedstrijd (meermaals) te staken als de dader al gepakt is? Als de politie op de snelweg aan het flitsen is en iemand wordt geflitst dan krijgt diegene een boete en wordt toch ook niet de complete snelweg dichtgegooid?

14 mei 2023 om 01:17

Werden ze voorheen ook en het stadion uitgezet, maar nu is het allemaal een stuk extremer gemaakt.

Ik lees dat mensen zeggen dat de spelers er klaar mee zijn dat de wedstrijd elke keer wordt gestaakt en dat de regel overdreven is
Ja, ze zijn er klaar mee dat er toch nog mensen zijn die het verpesten. Niet op de regel zelf. Ik begrijp niet dat er nog steeds mensen het proberen goed te praten dat deze regel onzin is.

14 mei 2023 om 01:32

Ik heb spelers vroeger nooit zo zien reageren op een bier beker op het veld.
Komt duidelijk door de regels dat ze gefrustreerd zijn.

14 mei 2023 om 02:47

Gaat het om het bekertje of omdat er iets op het veld wordt gegooid terwijl de regels en acties ervoor wel bekend nu zijn?

14 mei 2023 om 02:59

Geen van beiden. Het gaat om het staken van de wedstrijd voor 15 minuten of definitief. Regel is dom en moet weg.

Ik ben ook wel klaar met spelers die bij elk tikje gaan liggen en doen alsof hun been is gebroken, of spelers die elkaar kaarten aannaaien, of spelers die het spel opzettelijk bederven. Laat de KNVB daar maar is wat aan doen. Ik zie het ook steeds vaker bij de jeugd dat ze expres liggen en extra gaan aanstellen.

Buiten dat hoort het bier gooien gewoon niet. Pak die mensen aan en speel weer verder. Zo ga je het vrees ik ook niet oplossen.

Het is duidelijk dat het voor een bepaald slag mensen alleen maar leuker is geworden om iets op het veld te gooien. Kijken hoe ver ze kunnen gaan.

Top! Doel is bereikt. Spelers gaan zich ook ergeren aan het biergooiers.

Stoppen met drinken verkopen in het stadion.... probleem deels opgelost.. laatste weken van het seizoen volhouden. Volgend seizoen weer proberen. Gaat het weer mis? 3 maanden geen drinken in het stadion enz enz.. loopt de club dan geld mis door drank verkoop? Jazeker... maar iets uit willen bannen kost altijd geld...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren