Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay jr. krijgt tijdens uitzending berichtje van ‘oliedomme’ Van Basten

Laatste update:

Marco van Basten heeft zichzelf zaterdagavond behoorlijk in de nesten gewerkt. Terwijl Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth werd ondervraagd door verslaggever Hans Kraay junior, riep Van Basten in de studio van FOX Sports goed hoorbaar ‘Sieg Heil’, een nazileus die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gemaakt in nazi-Duitsland. Tijdens Goedemorgen Eredivisie gaan presentator Milan van Dongen en Hans Kraay junior nog even in op het incident.

“Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Ajax en Heracles was er een ongelukkig voordoen. Na een interview met Heracles-trainer Frank Wormuth in het Duits door Hans, maakte Marco van Basten een ‘Sieg Heil’-opmerking. Dat was uiteraard bedoeld als grap, maar het dekte die lading niet. Het was helemaal niet bedoeld om een vervelende opmerking te maken. Het was een grapje dat zijn uitwerking miste en daarvoor heeft Marco zijn excuses aangeboden. Ook namens FOX Sports willen we daarvoor onze excuses aanbieden. Ik hoop dat u dat accepteert”, zo richt Van Dongen zich tot de kijkers.

“Marco heeft Wormuth gebeld om zijn excuses aan te bieden en die zijn geaccepteerd. Hij zit nu te kijken en zou niet anders willen dan dat ik zeg: we hebben de laatste tijd veel veroordeeld met z’n allen en dit was olie, oliedom. Dat zal hij ook weten. Ik zeg het niet als schoolmeester, want als iemand veel domme dingen in zijn leven heeft gedaan, ben ik het”, haakt Kraay jr. in op het incident met Van Basten. Tijdens de uitzending heeft de analist een berichtje ontvangen van San Marco.

“Hij stuurt zojuist een berichtje en ik neem aan dat ik dat mag voorlezen”, vertelt de analist, terwijl hij zijn telefoon erbij pakt. “We appen niet veel, maar hij stuurt: ‘Dit is Marco van Basten. Het leven is net als voetbal. Soms schiet je raak en soms schiet je mis. Als je mis schiet, wil dat nog niet zeggen dat je een slecht mens bent. Sorry van gisteravond’.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elk mens maakt weleens een opmerking waarvan je later denkt: Dat had ik beter niet kunnen zeggen. Zo ook Marco van Basten. Zullen we nu weer verder tot de orde van de dag gaan aub?

24 november 2019 om 11:27

"Dan denk ik: jouw voorouders hebben gevochten voor ons en dan breng je zo’n groet. Dat is respectloos en daar moet echt heel hard tegen opgetreden worden."

Het geprezen interview met Wijnaldum vorige week. Gek dat zoiets nu niet wordt gezegd.

24 november 2019 om 11:39

Haha het is inderdaad wel een beetje hypocrisie ten top allemaal. Een onbekende supporter lynchen we met zijn allen omdat hij een wegwerp gebaar maakt dat bewust op een 'verkeerd' moment is stilgezet. Een week later moeten we met zijn allen niet zo overdreven doen wanneer een bekende voetballer daadwerkelijk een nazi groet doet.

24 november 2019 om 11:49

Nou heel simpel, ik vertegenwoordig niet de mening van de gehele massa. Dus laat ik duidelijk zijn dat ik de actie van vorige week in een geheel ander contrast zet dan die van gisteren. Hoe triest is het om daadwerkelijk een verkeerd beeld te scheppen over een situatie met de "groet". Ik vind dat nog erger dan de groet zelf. Daarbij vind ik ook dat we als massa het altijd zo goed weten als een ander iets doet. We hebben op fora zoals hier het hoogste woord, vaak nog anoniem ook. We maken vaak van een mug een olifant, want sensatie bij een ander is zo fijn. Hij heeft iets onhandige gezegd, heeft spijt betuigd. Wat willen we nu nog meer? Hoe ver moet iemand door het stof?

24 november 2019 om 11:55

Ryanbabel. Ben het met je eens hoor en doelde inderdaad ook meer op de 'massa' dan jouw reactie specifiek. Het geeft vooral weer hoe moeilijk het is om oprecht te blijven. Velen vonden het makkelijk om die man in het publiek met de grond gelijk te maken omdat ze die toch allemaal niet kenden. Velen willen nu v. Basten met de mantel der liefde bedekken omdat hij toevallig heel bekend is. Nogmaals doel niet op jou, maar op 'de massa'. Wat mij betreft is inderdaad de kous ook wel weer af.

24 november 2019 om 13:34

Dat vreemder is, is de interpretatie van oliedomme mensen over wat MvB hiermee bedoelt heeft. Van Basten's kreet was namelijk een reactie op de taal waarin dat interview gegeven werd. Van basten kon het niet velen dat het in het Duits ging en grapte daarover. Als er in mijn jeugd iemand in het Duits tegen ons praten, riepen wij: "jawohl, Herr Obergruppensturmbahnfuhrer!" Er wordt bedoelt dat je moet kappen met die moffentaal; de taal van onze bezetter. Daar kan je van alles van vinden, maar die nuance mag je niet weglaten. Ik snap prima dat dit sentiment bijna niet meer speelt in onze samenleving, want de meeste mensen die het daadwerkelijk hebben meegemaakt zijn inmiddels dood, maar juist mensen die dit niet weten zullen zich dit moeten realiseren voordat ze al oordelend op hun paard klimmen. Ik ga ook niet mee met de vergelijkingen met FC Den Bosch. Dast slaat werkelijk nergens op, want dat openlijke racisme is totaal wat anders.

24 november 2019 om 13:36

Inke, we kunnen op een waardige manier de discussie met elkaar aangaan. En daar gaat het om. Dat die man zo werd aangepakt, was bizar. Het toont aan hoe kortzichtig heel veel mensen zijn. Ze kijken niet verder en dan creëren ze hun eigen waarheid. Dat vind ik nog misschien nog wel lomper dan een stompzinnig opmerking van Marco.

24 november 2019 om 11:31

Aan de andere kant had je iemand die vorige week een Hitlergroet maakte en gelyncht werd door het internet. Ik vind het terecht dat hier op teruggegrepen wordt. We hebben het over respect binnen het voetbal en dan gaat één van de grootste Nederlandse voetbaliconen Sieg Heil roepen. Ik ben niet van de knuffelcultuur, maar als we vorige week zo hard veroordelen, dan vind ik dat we dit ten minste ook moeten behandelen.

24 november 2019 om 11:56

Yamiown. Laten we even erbij benoemen dat die persoon volgens het Om een wegwerpgebaar heeft gemaakt en geen Hitler groet.

24 november 2019 om 13:12

Ik denk eerst dat Van Basten langs wat Joodse organisaties kan, om vervolgens ook effe de Duitse pers te woord te staan. Als je niet oppast wordt dit een politieke rel. Kun je het wel weg willen bagetalisseren hier in Nederland, maar hij heeft ook de Duitsers hiermee beledigd getuige ook het nieuws die het daar erg happig oppakt. Voor de gein eens "Zeitung" en "Van Basten" ingetikt, die is nog niet klaar hiermee. Als de grap nu goed was, ik zie ook wel dat hij geen nazi is, maar hij heeft zichzelf een nieuw brandmerk gegeven (helemaal internationaal).

24 november 2019 om 14:02

je hebt gelijk hoor alleen het vervelende is dat hij deze grap niet maakte in zijn huiskamer maar op tv waarin hij in een publieke functie is en een voorbeeldrol dient te vertolken. Dan is dit gedrag extra ongepast en dom. Daar mogen wel meer consequenties aan zitten dan alleen onzin. Als je op kantoor opeens zoiets roept, zitten daar ook gevolgen aan.

24 november 2019 om 19:16

Dat zijn werkgever hem hierop aanspreekt en daarmee klaar!

Tsjah, in elk grapje zit een kern van waarheid... het is voor mij wel duidelijk hoe van Basten tegen Duitsers aankijkt. Dan kan je nu terugkrabbelen, maar de eerste reactie blijft mij het meeste bij. Bij mij is er oprecht een stukje respect voor de heer van Basten verloren gegaan. Olie, olie, oliedomme pannenkoek.

24 november 2019 om 11:22

Onzin. Dit hoeft niets te maken te hebben met hoe hij naar Duisters kijkt. Betekent dit dat elk grapje dat jij maakt over anderen een "kern van waarheid" bezit? Of vind je het op dat moment gewoon een grappige opmerking? Verder is het wel ontzettend dom, daarin heb je gelijk.

24 november 2019 om 11:34

Och daar heb je er één. Ik kan me echt prima voorstellen dat ik in een bepaalde sfeer zo’n opmerking zou maken zonder dat het ook maar iets betekent. Kan zo slecht tegen mensen die zich zulke dingen persoonlijk aantrekken. Aanstellers. Neem jezelf toch niet zo serieus. Hoewel daar zijn Duitsers goed in natuurlijk. Slechte humor van Van Basten, meer niet. Nu is het na de eerste Duitser die zich gepikeerd voelt wachten op de Joodse belangenverenging die zich hierover beklaagt. De lange tenen altijd. 🤮

24 november 2019 om 13:33

Waar heb je het in godsnaam over, gozer?

24 november 2019 om 12:04

Nou, nu slaapt Van Basten helemaal een stuk minder denk ik.....
Hoe Van Basten tegen Duitsers aan kijkt/keek is hoe bijna iedereen van die leeftijd tegen Duitsers aan kijkt/keek.

De opmerking zelf maakt me bar weinig uit. De hypocrisie vind ik wel stuitend. Omdat het om Duitsers gaat, is het ineens een grapje en maakt het niets uit.

24 november 2019 om 12:00

Nee het is niet ineens een grapje omdat het om Duitsers gaat. Het is gewoon een grapje omdat het een slecht grapje was. Jij maakt er weer iets van wat het niet is. Maar laten we het kinderachtige hij deed het dus hij ook verwarren met hypocrisie.

24 november 2019 om 13:35

Jij begrijpt mijn punt niet. Had ie een dergelijke opmerking gemaakt over een Afrikaans volk (of welk volk dan ook met een andere kleur), dan zou men hier meer heisa over maken. Helaas.

24 november 2019 om 12:00

Daar zit de hypocrisie niet denk ik. Kijk maar naar de persoon die een wegwerpgebaar maakte, die voor hitlergroet werd aangezien. Die werd toch echt aan de schandpaal genageld. De hypocrisie zit in de behandeling van bekende en minder bekende personen.

24 november 2019 om 12:20

De mensen die zo snel zijn in het oordelen moeten eens aan de schandpaal genageld worden want die zorgen voor onnodige ophef en verdeeldheid. Maar een grap die niet bedoeld was voor op tv is wat anders dan een doelbewuste poging om te kwetsen en als we daar tegenwoordig een handboek voor nodig hebben gaan we echt de verkeerde kant op.

24 november 2019 om 13:04

Nee dit is niet het probleem. Het probleem is dat het in een andere context gelijk discriminatie wordt genoemd. Gelukkig mag het bij Duitsers nog wel

Wat beginnen we in dit land toch kleinzerig te worden. Ongelofelijk, natuurlijk is het geen slimme opmerking, maar hoe vaak maak je zelf zo'n grapje. In deze tijd wordt je al opgehangen voor een misplaatst grapje, maar slaan we elkaar ondertussen kort en klein met 13 jaar.
De voetbalwereld zijn net mensen, alleen door al die media is het een groot circus geworden. Van Basten is een onderdeel van dat, dus eigen schuld dikke bult, maar triest begint het wel te worden.

Misplaatst is het zeker en disrespectvol naar Wormuth toe, zeer zeker. Ook breed opgenomen in het Duitse nieuws trouwens, even daar niet verschijnen als je de microfoon niet onder je neus wilt krijgen. Tis geen halszaak maar o o o wat dom juist in deze week. Blijft wel een held natuurlijk door 88

Gaan we hier serieus aandacht aanbesteden? Natuurlijk het is oliedom, waarschijnlijk floepte het eruit zonder na te denken.

24 november 2019 om 12:31

Dus nergens meer aandacht aan besteden want waarschijnlijk floept alles eruit zonder nagedacht te hebben.

Het is natuurlijk wel een verschil als je mis schiet op een bijveld bij bal op het dak , of je schiet mis op het hoofdveld van Ajax ....

Wat een gezeik om niks, als we de hele context hadden gehoord was het waarschijnlijk best grappig geweest, nu moet iedereen ineens verontwaardigd doen. Net of van Basten, wiens ouders de Oorlog als kind hebben meegemaakt geen aversie van Duitsers mogen hebben en dat door hebben gegeven aan hun kinderen. Sorry maar dat heb ik ook. Fuck it, zelfs al is het op het randje en kan het niet bij fox, laat die duitsers lekker janken. Die hebben ook liederen en grappen over ons. Daar ga je toch niet zo’n ondergeschikte positie over innemen tegen die gasten pffff

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren