Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Koning supersub’ van Premier League én Engeland kondigt pensioen aan

Laatste update:

Jermain Defoe hangt zijn schoenen aan de wilgen. De 39-jarige aanvaller heeft besloten per direct te stoppen met voetballen en zijn contract bij Sunderland, dat tot 2022 doorliep, daarmee voortijdig op te zeggen. 57-voudig Engels international Defoe maakte vooral naam als speler van Tottenham Hotspur, en in het algemeen als 'supersub'. Als invaller kwam niemand tot meer treffers in zowel de Premier League als de Engelse nationale ploeg.

"Na 22 jaar heb ik besloten om te stoppen met profvoetbal", schrijft Defoe op zijn Twitteraccount. "Voetbal zal altijd in mijn bloed blijven, en het geeft me grote trots en tevredenheid om terug te kijken op de gezegende carrère die ik heb gehad. Ik kijk er nu naar uit om quality time met mijn vrienden en familie door te brengen voordat ik verderga met het volgende hoofdstuk in mijn carrière."

Defoe debuteerde als zeventienjarige in het profvoetbal als speler van West Ham United. De spits scoorde direct de enige treffer in het gewonnen League Cup-duel met Walsall. Daarna leidde zijn loopbaan hem onder meer langs Bournemouth, Tottenham (tot driemaal toe), Portsmouth en Sunderland. Het besluit van Defoe is verrassend te noemen, daar de routinier afgelopen transferperiode het Schotse Rangers nog verliet voor een tweede periode bij Sunderland. Na zeven duels en nul doelpunten bij the Black Cats besluit Defoe dus nu om zijn contract voortijdig te beëindigen.

In zijn 57 interlands voor de Engelse nationale ploeg kwam Defoe, die tevens geridderd is door het Britse koninkrijk vanwege zijn liefdadigheidswerk, tot 20 goals. 7 stuks daarvan werden gemaakt als invaller. Met 24 goals staat Defoe ook bovenaan het klassement van 'invalgoals' in de Premier League. Over zijn gehele carrière als prof maakte de spits uiteindelijk 306 doelpunten, waar hij in totaal 788 wedstrijden voor nodig had. Naar verluidt beoogt Defoe zijn loopbaan te vervolgen als analist.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 maart 2022 om 14:43

Classic van der Gijp.

Klasse speler, zowel binnen als buiten het veld een op en top professional. All time premier league legend.

Een fijne speler tegen zwakke teams, maar kon niet scoren tegen de betere oppositie. 90 percent van zijn doelpunten voor England zijn tegen San Marino, Trinidad etc

24 maart 2022 om 14:26

ja veel al tegen mindere landen.
kan me nog wel voor de geest halen dat hij er twee tegen het nederlands elftal tijdens een oefenpot heeft gescoord

24 maart 2022 om 14:46

@azalien tja dat zegt niet alles. Internationaal topscoorder allertijden heeft ook 80% van zijn goals tegen landen buiten de top 50 gemaakt

Wat een held, vooral zijn vriendschap met Bradley Lowery was ontzettend mooi om te zien. Het ga je goed Jermaine!

Wat een warme man, mogen we hem gauw zien op TV. Mooie carrière gehad en toch een behoorlijk aantal doelpunten, in combinatie met zoveel wedstrijden op top niveau.

Ah Defoe. Inderdaad ook bekend om liefdadigheid. Kan me nog herinneren dat hij een aantal jaren terug zo begaan was met een ziek jongetje die later helaas overleed. Mooie speler, zeker in zijn Tottenham-tijd, ook op FM een legende voor mij

Kwam sowieso altijd over als een fijne persoonlijkheid, zijn vriendschap met dat jonge jochie was mooi om te zien, wat een warme persoonlijkheid.

Zijn reactie na die ruzie na een vrije trap in de states die uiteindelijk raak ging vond ik toch ook wel van grootsheid getuigen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren