Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Koning’ neemt na negentien jaar met brok in keel afscheid van voetbal

Laatste update:

Alexsandro de Souza, kortweg Alex, heeft zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal gespeeld. De 37-jarige aanvallende middenvelder won zondagavond met Coritiba met 3-2 van Bahia en werd twee minuten voor tijd naar de kant gehaald. De aanvoerder nam in tranen afscheid van de in het Couto Pereira Stadion aanwezige supporters.

/

Alex, die in 67 interlands voor Brazilië 22 doelpunten maakte, speelde sinds de zomer van 2012 voor Coritiba. Eerder kwam hij uit voor Fenerbahçe, Cruzeiro, Parma, Palmeiras en Flamengo en hij begon zijn carrière eveneens bij Coritiba. De linkspoot, die door de supporters van Fenerbahçe liefkozend Kralex (‘koning’) werd genoemd, vierde zijn grootste successen ook in Istanbul, waar hij acht jaar voetbalde.

Hij werd driemaal kampioen van Turkije, won de nationale beker en sleepte ook tweemaal de Supercup van Turkije in de wacht. Alex werd twee keer uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar van de Süper Lig en kroonde zich ook tweemaal tot topscorer van die competitie. Hij speelde in totaal 245 wedstrijden voor De Gele Kanaries en daarin was hij goed voor 136 doelpunten.

Dirk Kuyt noemt Alex via zijn account op Twitter een ‘geweldige speler’ met een ‘geweldige persoonlijkheid en carrière’: “We hebben maar een paar wedstrijden samengespeeld, maar ik ben vereerd dat ik met jou heb mogen spelen. Ik wens je alle geluk in de toekomst”, aldus Kuyt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Fener speelde hij heel sterk en draaide het spel om hem. Mooie carriere gehad en aardig wat interlands gespeeld wat mij overigens verbaasde. Maar mooie carriere gehad !

Had makkelijk met betere clubs mee gekund, goede speler.

7 december 2014 om 22:53

Zou kunnen maar komen we nooit achter, te makkelijk om te zeggen fat hij makkelijk mee zou kunnen met andere clubs in betere competities

7 december 2014 om 23:35

Interlands meer dan zat laten zien wat die in huis had

Altijd een plaag geweest voor ons! Altijd een genot om naar hem te kijken, een echte Gentleman met de hoofdletter G. Het gaat je goed Alex! hoop dat we je ooit nog een keer in Turkije kunnen zien en bewonderen!

Kralex Buyuk Kaptan (grote Captain)

Dankjewel meastro voor alles wat je hebt gedaan bij Fenerbahce.

Een held in vooral Brazilië en Turkije, weer een prachtvoetballer kwijt. Gouden jaren met Alex, Appiah, Nobre, Anelka enz.

Alexxxx Aller beste speler van Fener allertijden vind ik. Ook vind ik dat hij de beste speler is die onze competitie heeft gehad. ( misschien voor sommigen Hagi maar goed)

Een echte Gggentleman op het veld als buiten het veld. Bijna iedereen of misschien zelfs iedereen mag hem.

Ik hoop dat ik je kan zien als coach bij Fener!!

Alex de Souza! We houden van je. Daarmee is alles gezegd. Bedankt voor alles kaptan!

Ik zat lang geleden keer in Turkse koffiehuis, en hoorde supporters keer praten over dat zijn contract opzettelijk is niet verlengd.

Kan iemand mij hier meer over vertellen.

7 december 2014 om 23:57

Problemen met het bestuur ( aziz yildrim) , zo ver ik het weet.

Eenmansleger! Aanvoerder geweest van Brazilië met 67 caps. Veel en veel te weinig. Onder Zico had hij gewoon opgeroepen moeten worden met Deivid.

Bij FB had hij veel meer zilverwerk kunnen pakken maar hij speelde wel elk seizoen met een aantal flutspelers die er echt totaal niks van bakte. Daarom kon hij maar 1 jaar vlammen in de CL.

Voor mij de beste buitenlander ooit in Turkije!

Bedankt voor Alles Kaptan!

8 december 2014 om 00:27

De profielfoto van jou zegt ook alles. 2 Fener legendes op zo een mooie manier op een foto. Soms zegt een foto meer dan woorden en dat is in dit geval dus zo.

8 december 2014 om 01:00

Beste speler in turkije ooit? Wie is Hagi toch? hahah

8 december 2014 om 14:47

Leg de statistieken van Hagi en Alex maar naast je en dan zie je dat Alex het veel beter heeft gedaan. Pak de eerste 4 seizoenen van Alex en Hagi maar. Alex heeft ondanks vele male mindere medespelers meer goals en assistenten... Dus.

8 december 2014 om 20:12

assistenten......

8 december 2014 om 22:19

Autocorrect.......

Wat een held. En ik ben voor gala

Was mooi geweest als hij terug bij Coxa nog wat prijzen had kunnen pakken of zich voor de Libertadores had kunnen plaatsen. Maar het mocht niet zo zijn.

1 van de beste speler ooit in de Turkse competitie. Hij is altijd een plaaggeest geweest voor Galatasaray maar 1 die respect afdwingde en zijn kwaliteiten liet spreken in plaats van woorden. Zelfs als Galatasaray supporter kon ik van hem genieten. Op wat oudere leeftijd liet hij in 2007? In de Cl zien dat hij nog goed was. KrAlex het ga je goed!!

Behalve dat hij een goede speler was, was hij ook als mens heel goed. Dit maakt hem dan ook geliefd onder alle supporters in Turkije...
Alex was na Hagi de beste buitenlandse speler die Turkije heeft gehad qua prestaties. Hij heeft namelijk in 8 jaar zoveel gescoord en asaists gegeven. Zelfs meer dan Hagi (naar mijn mening de beste buitenlandse speler ooit in Turkije). Het verschil met Hagi was, dat Hagi een veel groter bijdrage heeft geleverd bij het behalen van de 4 kampioenschappen en 2 Europese cuppen en dat in 5 jaar.
Ondanks dat hij voor Fenerbahce speelde, ben ik blij dat ik Alex heb mogen zien voetballen in de Turkse competitie...

Eeuwig zonde dat hij niet elders in europa heeft gespeeld. Spanje of Engeland had hem echt niet misstaan. Geweldige linkspoot...

Na Hagi de beste buitenlandse speler in Turkije !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren