Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kongolo blijft positief: ‘We moeten niet aan vorig seizoen denken’

Laatste update:
/

Feyenoord kreeg in de eerste wedstrijd na de winterstop klop van PSV (0-2) en daardoor lijkt de landstitel dit seizoen verder weg dan ooit. Toch houdt verdediger Terence Kongolo de moed erin. Vorig seizoen stortte Feyenoord in de slotfase in, maar dat scenario hoopt Kongolo dit voetbaljaar te voorkomen.

“We moeten niet aan vorig seizoen denken, dit is een ander seizoen”, aldus Kongolo in gesprek met RTV Rijnmond. Hij zegt dat hij positief blijft. “We hebben kwaliteit in ons team, dus het komt goed.” Volgens de verdediger is het geen schande om te verliezen van PSV, volgens hem niet voor niets de regerend landskampioen.

“We hebben het best goed gedaan, maar de uitslag zat niet mee. Daar kan je niet in blijven hangen, je moet je richten op de volgende wedstrijd”, klinkt het. Die volgende wedstrijd is ook geen makkelijke wedstrijd voor de Rotterdammers: Feyenoord gaat zondag op bezoek bij AZ.

Zie jij Feyenoord zelfs nu nog als titelkandidaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"we hebben het best goed gedaan, maar de uitslag zat niet mee"

tja..kijk naar al die wedstrijden dat het waardeloos was, maar dat de uitslag wel mee zat..

Maar ben t verder met hem eens. Ze moeten nu sowieso derde worden en niet zo slecht eindigen als vorig jaar.
En mocht ajax of psv een inzinking hebben dan gewoon die 2e plek weg snoepen en dan hebben ze een goed jaar gedraaid.

22 januari 2016 om 15:37

Lijkte de Olympische Spelen wel; mee gedaan, best gedaan, en met een mooie foto en een sticker weer naar huis. Niet echt de mentaliteit van een topsporter maar gelukkig heeft hij wel zijn best gedaan.

22 januari 2016 om 16:09

Lijkt de olympische spelen wel, best gedaan goedgedaan.. niet de mentaliteit van een topsporter..

Staanop de Olympische spelen niet al de aller beste in hun tak van sport? Zijn dat niet al de grootste sporters ter wereld..?

Betreft Feyenoord heeft Babymango gewoon gelijk! Ze wilde ook voor het hoogste gaan feyenoord, maar dat zit er gewoon niet in. Heeft niks me topsport mentaliteitte maken maar puur met kwaliteit. Als Feyenoord nu dit jaar 2de word hebben ze het goed gedaan. De 3de plaats mogen zenietmeer weg geven.

22 januari 2016 om 16:22

De beste ter wereld gaan naar de OS om een medaille te pakken. Natuurlijk kan er maar een de beste zijn, maar laatst hoorde ik een interview met een judoka. Die gaf aan dat hij niet vier jaar de klere werkt om enkel mee te doen, maar alleen tevreden is met goud. Lukt dat niet zal dat allereerst een enorme teleurstelling zijn.

Feyenoord is misschien niet de grootste favoriet, maar nu de ergste financiële zorgen achter de rug zijn, er in spelers is geïnvesteerd, record winsten worden geboekt, dan zou je verwachten dat Feyenoord op zijn minst tot het einde mee wil doen voor het kampioenschap. Als je dan eind januari tegen acht punten achterstand aankijkt is dat niet goed genoeg.

22 januari 2016 om 16:28

Nee natuurlijk zijn dat niet de beste sporters ter wereld, het zijn de beste van hun land, lijkt mij een behoorlijk verschil.

22 januari 2016 om 17:09

Want Feyenoord had de financiële middelen om een kwaliteit spits als de Jong te halen? Of het geld om een Propper of Gudelje te halen? Dat Feyenoord winst heeft gemaakt betekent niet dat ze een even grote begroting hebben als PSV en Ajax.

22 januari 2016 om 17:27

Ze hebben verkeerde aankopen gedaan. Davy was niet veel duurder dan marko. Botteghin en van der heijden kosten ook wat. Daarnaast denk ik dat er verkeerde spelers met een hoog salaris zitten. Geld was er zeker, het valt gewoon tegen..

Hij valt mij enorm tegen. Ben ik nou de enige die hem niet goed vind? Hij is nog jong maar ik denk dat de top te hooggegrepen voor hem is

22 januari 2016 om 15:35

Dat is toch met al die talenten van Feyenoord, met alle respect. Maar er lopen ontzettend veel spelers uit de jeugd daar rond en een aantal hebben best wat talent. Wanneer het om de knikkers gaat staan ze er alleen niet. Is zo met deze Kongolo, van Beek, Karsdorp en noem ze maar op. Maar goed, je ziet het nu met Vilhena, een wedstrijd aardig spelen en ineens is dat een geweldenaar en moet hij in Oranje.

Deze Kongolo vind ik best een talent, maar als linksback is het redelijk maar zeker niet geweldig. Het grote probleem met dit soort jongens is ook nog dat ze zelf wel geloven dat ze super goed zijn en snel beginnen over geen contract willen verlengen en het buitenland. Feyenoord heeft met deze jongen toch ook een hele soap moeten doormaken voordat hij eindelijk zijn contract verlengde?

22 januari 2016 om 15:42

Basenparen waar heb jij het nou weer over kongolo had toch zijn contract verlengd tot 2020 en Karsdorp zei dat hij niet weg wou voor hij op de coolsingel zou komen, nou dat klopt misschien niet maar het geeft aan dat ze zolang mogelijk willen blijven om zichzelf te ontwikkelen. En kongolo doet het dit jaar super goed dat hij 1 wedstrijd niet goed speelt vind je het gewoon een talent? Lvg neemt zo iemand niet zomaar mee naar een wk en laat hem niet zomaar spelen op een wk.

22 januari 2016 om 15:45

Wat betreft dat contract ben ik misschien in verwarring met een andere speler. Hoe dan ook, ik ben niet zo kapot van al die talenten. Dat van Gaal iets doet zegt mij niet zo veel. Die maakt wel meer dubieuze beslissingen. Ik vind die Kongolo geen bijzondere speler, maar merk wel dat omdat hij een jonge speler is en bij Feyenoord speelt hij ineens geweldig zou moeten zijn. Het is een hele simpele verdediger waarvan er voldoende rondlopen.

22 januari 2016 om 15:47

Waar heb jij het nou over? Sorry, iedereen mag een mening hebben, maar van sommige meningen vraag ik mij echt af of je wel een beetje kijk hebt op het voetbal. Feyenoord is uit de financiële shit gekomen met allemaal talenten en toen Nederland 3e werd leverde Feyenoord de meeste eigen opgeleide spelers en jij durft te beweren dat die talenten van Feyenoord er niet staan? Van Beek was vorig seizoen gewoon een steunpilaar. Hij is nu nog maar 19 en jij gaat hem afraken om zijn dip wat elke talent heeft? Lachwekkend. Kongolo doet het gewoon prima op de linksback positie. Er vallen juist nooit goals over zijn kant. Zou dat toeval zijn? En als jij Karsdorp ook niet goed kunt vinden dan vergelijk jij hem waarschijnlijk met spelers als Dani Alves...

22 januari 2016 om 15:55

Basenparen, iets te vroeg begonnen met het vrijdagmiddagpils? Je kraamt echt onzin uit in je bijdrage, ook over buitenland en contract, waar haal je het allemaal vandaan?!

22 januari 2016 om 15:59

Wat Leopart zegt. Feyenoord was bij het afgelopen WK de club die de meeste opgeleide spelers op de eindronde had rondlopen. Allemaal net niet zeker? 8 ervan haalden de derde plek

22 januari 2016 om 16:16

Wat jij wilt, de realiteit is dat Feyenoord nu acht punten achter de koploper staat en min of meer al uit de titelstrijd ligt. Vorig seizoen niet eens Europees voetbal gehaald waardoor alleen de beker nog voor enig succes kan zorgen dit seizoen. Misschien dat de gemiddelde Feyenoord fan daar tevreden mee is, maar nu grootste financiële zorgen weg zijn en er inmiddels een recordwinst is geboekt zou het niet meer dan logisch zijn dat je als Feyenoord zijnde langzaam aan gaat denken aan een titel. Als je dan al in januari reeds uitgeschakeld bent voor de titel kan ik dat niet anders dan teleurstellend noemen.

22 januari 2016 om 17:06

En wat heeft jouw argument over de jeugdopleiding er mee te maken dan? Jij verdraait de dingen, maar dat doen de meesten wanneer hun argumenten zo slecht beargumenteerd zijn als die van jou. Feyenoord is uit de financiële zorgen, betekent het dan dat ze ook spelers kunnen kopen die PSV kan kopen? Wat de jeugd daar mee te maken heeft is mij een raadsel. De jeugd maakt weinig clubs kampioen. Het zijn de kwaliteiten die je inkoopt. Dat we dit aan jou moeten uitleggen zegt ook wel genoeg.

22 januari 2016 om 15:44

En met de top bedoel je europese top neem ik aan? Ik vind Kongolo een zeer goede verdediger, zal bij iedere club in de eredivisie in de basis staan. Tenminste dat zou ik wel doen, zijn tackle is zeer goed, sliding ook. Fysiek heeft ie ook, hij is niet traag. Hij is ook niet heel onrustig aan de bal. Wat zijn zn minpunten als ik vragen mag?

22 januari 2016 om 15:50

Dankjewel helemaal niks aan toe te voegen

22 januari 2016 om 16:05

Kongolo is juist dit seizoen enorm goed. Zeker een verbetering dat hij op de back positie speelt. Centraal vind ik hem tekort komen.

22 januari 2016 om 16:43

Ik zie nog steeds een cv in hem, maar dan wel in een 5-4-1 formatie waarin hij een wat vrije rol krijgt. Wanneer een team met een viermansverdediging speelt kan hij inderdaad prima als back uit de voeten, voor een stap hogerop zal hij zijn aanvallende kwaliteiten dan nog wel wat moeten verbeteren.

De spelers zouden eens wat meer de mentaliteit van het legioen moeten hebben. Dat 'meedoen is belangrijker dan winnen' gevoel krijg ik telkens weer als ik dit soort interviews lees. Als ik dan zie hoe ze kunnen pieken tegen Ajax, vraag ik me altijd of hoe het dan kan dat het gemiddelde niveau in andere wedstrijden zo laag is. Precies hetzelfde als bij ploegen als Utrecht, Ado en Twente. Dit jaar is het bij Utrecht gemiddeld gezien wel beter dan de afgelopen jaren moet ik zeggen. Mensen noemen het 'wij zijn Ajax wij zijn de beste' arrogant, maar ik ben er van overtuigd dat deze denkwijze de club helpt. Doordat spelers gebrainwashed worden met dat idee, presteren ze gemiddeld gezien op een hoger niveau. De selecties verschillen (op de breedte na) helemaal niet veel van elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren