Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman: ‘Natuurlijk vreemd dat je alles speelt en nu rust wil pakken’

Laatste update:

Ronald Koeman bereidt zich momenteel met de selectie van het Nederlands elftal voor op de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland en het oefenduel met België en doet dat zonder Ruud Vormer. De middenvelder van Club Brugge zat de vorige keer nog wel bij de selectie, maar moet nu wegens blessureleed verstek laten gaan. De bondscoach vraagt zich echter wel af of Vormer de zaken op de juiste manier aanpakt.

“Ik begreep van de dokter vorige week dinsdag al dat hij met dusdanige liesklachten en pijnstillers speelt dat hij zelf vond dat hij even pas op de plaats moest maken”, tekende Voetbal International dinsdagmiddag op een persconferentie op uit de mond van Koeman. “Natuurlijk is het vreemd dat je alles speelt en nu je rust te wil pakken.”

“Ik heb tegen hem gezegd: ‘Misschien moet je soms ook een pas op de plaats maken bij je club’. Maar als een speler aangeeft dat hij niet honderd procent is, selecteer ik hem niet. We zullen zien of ik hem volgende keer weer selecteer. Dit betekent geen streep door zijn naam, het beeld is dat hij te veel klachten heeft. Bij een club wil je dat er nog wel eens doorheen duwen, maar bij Oranje is dat anders”, vervolgt de keuzeheer zijn verhaal.

Naast Vormer ontbreekt ook Sergio Padt in de selectie. De doelman van FC Groningen kwam onlangs in het nieuws toen hij na misdragingen in de trein werd opgepakt door de politie en Koeman geeft aan dat dit een rol heeft gespeeld in zijn besluit om Marco Bizot op te roepen als derde keeper: “Dat ook. Maar ik heb ook al een paar keer met Sergio besproken dat hij fitter moet zijn. Een en een is dan ook in dit geval twee.”

Vind jij dat Ruud Vormer in de toekomst nog opgeroepen moet worden voor het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brugge is z'n werkgever, hij is in 'vorm' + de kans dat hij minuten maakt bij oranje is 1%.
Geef hem één goede reden om eerder bij de club een pas op de plaats te maken dan bij Oranje.

En dan ook nog "we zullen zien of ik hem volgende keer weer selecteer."
Bleh wat eng.

9 oktober 2018 om 16:40

Koeman Padt is fit genoeg heeft alleen stevig figuur. Net zoals jij vroeger. Vormer zien we niet weer.

9 oktober 2018 om 16:49

Ik hoef hem sowieso niet in het Nederlands elftal te zien, maar dit is wel een reden dat die van mij part niet meer hoeft te worden opgeroepen. Het komt hem even nu niet uit dus meldt die zich maar af. Als dit geaccepteerd wordt, dan wordt het wel een hele vrijblijvende bedoeling.

9 oktober 2018 om 16:55

Wat is daar eng aan? Er zijn zat spelers in het verleden geweest die wel de honger, drang en trots hadden en hebben om het shirt van Oranje te dragen, ongeacht de kans op speeltijd. Ik beschouw het als het hoogst haalbare als speler en een eer om voor je land te mogen spelen. Vormer ziet dat duidelijk anders. Zijn goed recht, maar dan moet je wel de consequenties willen dragen.
Zag je Dirk Kuyt afhaken voor Oranje i.v.m. een pas op de plaats maken i.v.m. klachten? Ik bedoel maar.

9 oktober 2018 om 17:01

Dirk Kuyt heeft nooit klachten gehad dus dat is wel een heel simpel voorbeeld.
Ik zou niet weten waarom je als speler niet kunt weigeren als je klachten hebt..
Jij hebt liever dat hij meegaat met klachten?

Ik begrijp het niet helemaal.. Daarnaast moet de Knvb gewoon niet zo eng doen.
Een speler staat onder contract bij een club hoor. Moet die daar zeker minder gaan spelen omdat de kans dat Koeman hem opstelt 1% is.

9 oktober 2018 om 17:04

Dat, plus dat als Virgil van Dijk hetzelfde zou doen bij een oefenwedstrijd de reactie van Koeman waarschijnlijk heel anders zou zijn.

9 oktober 2018 om 17:08

Maar hoezo eng doen dan? Er wordt hem gewoon verteld waar het op staat en voor mij is dat kraakhelder. Als je wekelijks met pijntjes bij je club speelt, is dat je goed recht. Maar om dan de interlandperiode als rustmoment aan te grijpen is een signaal naar de bondscoach, te weten: ik vind mijn club belangrijker dan Oranje. Daar is niks mis mee, ieder zijn keuze. Maar dan is het toch ook logisch dat daar consequenties aan verbonden zijn of vind je dat eng doen?
Het feit dat je bij de selectie zit, zou al drijfveer genoeg moeten zijn. Dat jij dat wellicht anders ziet, dat is jouw goed recht. Ik zou het een eer vinden om bij de selectie te zitten (als ballenjongen, materiaalman, maakt me niet uit).

9 oktober 2018 om 17:13

Precies, van Dijk is onbetwist. Dat is Vormer verre van. Als je je dan afmeldt omdat je al tijden last van pijntjes hebt en nu de Nations League wedstrijden komen dat als rustmoment ziet, dan is dat het signaal dat je liever niet in Oranje speelt, maar wel voor je club. Is niks mis mee toch? Voor Vormer 10 anderen.

9 oktober 2018 om 18:31

Nou, Vormer maakt anders bijna elke wedstrijd minuten dus de kans van 1% is erg overdreven. Vind Koeman hier volledig gelijk in hebben. Vormer hoeft voor mij echt niet meer opgeroepen te worden.

9 oktober 2018 om 20:15

Wat is nu je punt? Geeft Koeman nu ergens arrestatiebevel tegen hem af oid?
Hij geeft aan dat Vormer geweigerd heeft ( zijn goed recht) en zal daar zijn eigen conclusies aan verbinden ( koeman's goed recht).
Wat is nu precies jouw probleem in deze?

Ik ben het namelijk roerend eens met Koeman. Als je blijkbaar te moe bent voor de minder bekende potjes, ben je ook niet nodig voor een evt einderonde of iets aantrekkelijks van die orde.

padt is gewoon te dik in de ogen van Koeman dat bedoelt hij met fitter, hij vindt hem een dikke pad :-)

Wel vreemd van Koeman om dit te zeggen terwijl hij vroeger zelf ook altijd wat te zwaar was.......

9 oktober 2018 om 16:46

hoezo is dit raar?koeman had buitegewone kwaliteiten en hadweinig last van zijn extra gewicht.bij padt belemmert het hem gewoon als keeper simpel zat.

Vormer kon het niveau toch al niet aan van Oranje dus dat is prima dat hij zo zijn keuze maakt dat is voor Koeman dan ook duidelijk. Je speelt graag voor Oranje of niet. Laten we eerlijk zijn met Vilhena, Frenkie, Wijnaldum, Propper, Van de Beek, is er al genoeg keuze voor het middenveld (Nu nog van Strootman af). Ook werd vormer wel eens voorin geplaatst en dat is helemaal absurd als je ziet dat we daar genoeg keuze hebben.

Koeman kan Padt gewoonweg niet oproepen vanwege zijn recente misdragingen en terecht gezien zijn status in Oranje. Alles wat hij daaromheen zegt, is een beetje om zijn motief te verdoezelen. Ik snap dat (het passeren van Padt) wel, want Padt is (met alle respect) makkelijk vervangbaar door een andere doelman.

11 oktober 2018 om 08:12

Klopt wat je zegt. Ik vind hem normaal gesproken wel een terechte derde keeper, aangezien hij IMO beter is dan Bizot. Ik vind het bij Cilissen ook jammer dat hij niet speelt, die is voor Nederlandse begrippen echt goed. Vorm en Steek zitten ook op de bank, maar zijn toch echt van een ander niveau.

Goeie zaak van Koeman laat gewoon weten met mij valt niet te spelen graag of niet ook met oefenwedstrijden ik hou hier wel van top

Gelukkig. Het probleem vormer word vanzelf opgelost hierdoor. Matige speler die niet in oranje hoort. En al helemaal niet op rechtsbuiten.

Absoluut geen speler met de kwaliteiten voor Oranje. Dat liet hij heel duidelijk zien de vorige interlandperiode. Dan zou je juist denken dat Vormer zorgt dat hij fit is als er interlands zijn. Wat mij betreft nooit weer oproepen. Eigenlijk onvoorstelbaar dat hij interlands achter zijn naam heeft staan.

Ik vind het altijd grappig hoe belangrijk bondscoaches het vinden dat spelers voor het nationale team moeten kiezen i.p.v. hun werkgever. Op zich hun goed recht hoor, maar tegelijkertijd willen ze alleen bondscoach worden wanneer het hunzelf uitkomt.

Snap wel dat Vormer rust pakt voor Oranje. Hij is toch geen basisklant en in Brugge is ie het mannetje. Neemt natuurlijk niet weg dat een speler als Vormer god op zijn blote knieën mag danken dat je überhaupt bij Oranje mag aansluiten.

Vorer is naar het schijnt voor Brugge belangrijk.
Dat is hij voor Oranje niet.
Prima dat hij voor zijn werkgever kiest.
Daar wordt hij door betaald en is hij gewaardeerd.
Oranje heeft andere types nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren