Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman in een Porsche Panamera: ‘Hij was onze godfather'

Laatste update:

Ruben Schaken kent Ronald Koeman vanuit hun gezameniljke tijd bij Feyenoord en is ervan overtuigd dat de huidige bondscoach van Oranje de aangewezen persoon is om het Nederlandse voetbal er weer bovenop te helpen. De oud-voetballer merkte bij Feyenoord dat Koeman er voor zorgde dat er op een professionelere manier gewerkt werd en er een goede sfeer ontstond.

"Hij was onze godfather. Hij behandelde iedereen gelijk. Ook de aanvoerder kreeg op zijn kop", laat Schaken weten in gesprek met de Volkskrant. "Ook de reserves kregen alle aandacht. Daar ging hij op de dag na een wedstrijd zelf mee aan de slag. Hij organiseerde teamuitjes naar chique tenten, de Harbour Club en zo. Hij vond dat Feyenoord klasse moest uitstralen. Hij droeg ook mooie kleding, reed een Porsche Panamera. Maar bij die etentjes was hij dan wel de gezellige gangmaker."

Schaken vertelt dat Koeman een goede sfeer belangrijk vindt, maar dat het gepaard moet gaan met een ijzeren discipline. "We moesten bijvoorbeeld samen ontbijten. Ik baalde ervan, moest mijn wekker om zes uur zetten. Maar voor zijn komst kwamen we pas vlak voor de training met lege magen op de club. Hij maakte ons professioneler, saamhoriger, fitter, maar zei ook na een goede reeks: jongens, neem vanavond een drankje, morgen zijn jullie vrij.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hoeven ook niet twijfelen aan de professionaliteit van Koeman. Die heeft als speler en als coach genoeg meegemaakt. Geef die man twee jaar de tijd om weer een waardig team op te bouwen en dan komen de mooie toernooien er weer aan. We moeten alleen niet vergeten dat er heel veel werk ligt om dit voor elkaar te krijgen.

24 maart 2018 om 11:07

En als depay bij de grootste club ter wereld in een Bentley komt dat mag dat weer niet. Maar komt je bij Feyenoord in een Porsche , dan doe je dat goed omdat je iets uitstraalt . Vreemde wereld.

24 maart 2018 om 11:16

Dat ligt meer aan de houding en arrogantie van Depay. Koeman heeft nu nog de gunfactor, maar dat zie ik zo weer omdraaien mits hij het WK haalt.

24 maart 2018 om 11:18

Het gaat gewoon om de prestaties. Als die goed zijn worden randzaken ook positiever uitgelegd. Koeman heeft Feyenoord als trainer uit de dip gehaald en Depay presteerde niet bij Manchester United. Dan worden dergelijke zaken ook negatiever uitgelegd.
Dan kun je natuurlijk stellen dat voetballers ook een privéleven mogen hebben, maar als je weet dat je zo in the picture staat dan is het gewoon niet erg verstandig.
Ik vind dat dus helemaal niet vreemd maar heel erg logisch.

24 maart 2018 om 11:20

Verschil is wel dan Koeman de trainer was, en depay nog een jong ventje

24 maart 2018 om 11:22

Zie jij daar geen verschil tussen? Als jongen van 20 in een bentley rijden terwijl je niks presteerd. Of als 50 jarige man in een dure auto rijden als leider van een groep. Dat Ronaldo in de aller aller duurste auto's rijd stoort toch ook niemand. Je moet je niet beter uitdragen dan dat je bent is blijkbaar typisch Nederlands. Een directeur in een dure auto is logisch, een rijk kind in een bentley is over het paard getilt. Niet zozeer dat ik dat vindt, maar zo kijkt de massa er volgens mij er tegen aan.

24 maart 2018 om 11:24

Ben ik met je eens Rentree. Er is een algehele stemming omtrent Depay waar ik me aan stoor. Zo was 1 van de reacties onder een ander artikel over Depay dat hij niet mee moest zingen met muziek waarvan hij niet zou weten waar het over zou gaan (hoe weet hij dat?) en dat hij zich moet bezighouden met belangrijkere zaken. Maar wat is het verschil tussen een actrice die een q&a doet met haar volgers op insta of Depay die een liedje deelt met zijn volgers? Helemaal niks. Ook die hoedjesgate heb ik nooit begrepen. Als iemand serieus met zijn werk bezig is dan is het Depay wel.


On-topic:
Koeman is een ervaren coach die bij Feyenoord in een soortgelijke situatie is ingestapt. Ik weet alleen niet zo goed of 5-2-3 wel gaat werken zonder Robben. Maar we gaan het zien. Ik heb er alle vertrouwen in.

24 maart 2018 om 11:29

Dit is dan ook slechts de mening van Ruben Schaken. Kan zijn dat de beste man gewoon heel erg van dure auto's houdt terwijl een ander mediafiguur dat dan weer overdreven vindt. Zolang ze niet op rolschaatsen het complex op rijden lig ik er persoonlijk niet wakker van.

24 maart 2018 om 11:35

Mensjes , jullie moeten goed lezen. mijn punt is niet dat depay in een Bentley rijd en Koeman in een Porsche.
Goed lezen . Er staat duidelijk dat Koeman vind dat je moet uitstralen dat je voor een topclub als Feyenoord uitkomt ( ongeacht ze prestaties van Koeman bij Feyenoord of depay bij Manu ) .

Depay speelde bij ManUnited , werd voor veel geld gehaald en was een van de vaste kern spelers.

Als je dan in een Bentley komt , dan is er toch niks vreemd aan als we koemans logica ( uitstralen dat je voor een topclub uitkomen ) moeten volgen? Niet dat Koeman altijd gelijk heeft , maar zelfs in de bedrijfswereld werkt het zo .
Zo mag je in bepaalde landen in bepaalde MNCs niet met OV of fiets lol naar je werk als je een manager of hoger positie heb.

24 maart 2018 om 11:49

Amen, het is gewoon een excuus van Koeman om in die Porsche te rijden. Hij heeft het altijd over takt gehad maar buiten Feyenoord om krijgt hij bij andere clubs een pakslaag en met de afkoopsom rijd hij in een Porsche. Maar goed het hele doel van dit artikel is Koeman aanprijzen. Bij Oranje hadden ze na de exit van Advocaat Gullit gewoon moeten vragen om bondscoach te worden en die houdt natuurlijk de eer aan zichzelf als ze hem niet vragen door te zeggen dat hij niet wilt. Koeman en Advocaat zorgden samen voor fantastische dingen maar waarom Koeman dan in een hogere pikorde staat? Gullit was er voooor Koeman net zoals Van Basten en Cruijff en Rijkaard die allen wel een kans krijgen en toch wordt hij gepasseerd. Resultaat, systeem en mechanismen worden weer omgegooid en pakslaag tegen Engeland na 7 ongeslagen duels

24 maart 2018 om 12:10

Koeman heeft iets waar gemaakt en was een grote speler en is een behoorlijke trainer,
Depay daar tegen..

24 maart 2018 om 12:33

Wel frappant om te lezen dat Koeman de Feyenoord selectie naar de Harbour Club in 020 meeneemt om te zorgen dat ze klasse uitstralen. Zelfs Feyenoorders weten dat er niks boven Amsterdam is hahaha.

ON: Koeman heeft nu de hype mee. Bij southampton liet hij veel moois zien maar bij de andere clubs was het niet goed. Ik heb niet het gevoel dat Koeman echt een people manager is. Sterker nog veel verhalen dat hij erg afstandelijk is, maar hij weet moeilijke jongens wel altijd aan zich te binden en te laten presteren. Gisteren was het voor 50 hoopvol. Verdediging stond prima. Echter was het middenveld met gini en strooman echt schraal.

Als hij zijn 'fout' inziet en daarvan afstapt kan er iets moois gebeuren. Zo niet dat worden het moeizame jaren voor hem

24 maart 2018 om 12:43

haha hoezo frappant. de harbour club in amsterdam is echt niet de enige hoor. daarbij is dat ook zeker niet een hele chique tent. daarbij weet ik 100 procent zeker dat schaken harbour club rotterdam bedoelt. daar zit don leo ook graag.

24 maart 2018 om 13:32

Ah okee wist ik niet! Vond het al weird. Persoonlijk verbaas ik mij er ook over dat Harbour club als 'klasse' wordt gezien, maar ja voetballers en smaak gaat vaak niet hand in hand

24 maart 2018 om 14:30

harbour club is gewoon 'klasse' voor nouveau riche, het is wel te vreten allemaal, maar de medewerkers weten niet echt hoe het heurt.

maar goed, in ieder geval beter dan je spelers meenemen naar vdvalk.

Heb zeker vertrouwen in Koeman. Toen hij coach was van onder andere Benfica, Psv, Valencia en AZ was ik nooit echt onder de indruk van Koeman als trainer, maar sinds zijn periode bij Feyenoord ben ik echt wel overtuigd geraakt van Koeman.

Bij Feyenoord heeft hij het 3 jaar lang uitstekend gedaan, bij Southampton heeft hij prima gepresteerd en het afgelopen seizoen bij Everton presteerde hij ook prima, maar helaas vielen de resultaten van Everton dit seizoen tegen (kwam in mijn ogen ook omdat er verkeerd was geïnvesteerd), maar ik heb er wel vertrouwen in dat Koeman het ook op de rit zal krijgen bij het Nederlands elftal.

Koeman lijkt mij als coach ook wel 'relaxed'. Ik kan me nog herinneren dat ik een paar jaar terug, toen Koeman nog coach was bij Feyenoord, aan het programma 'leven als een prof' van Harry Vermeegen meedeed en dat hij toen in een Porsche Panamera Turbo (vanafprijs van rond de 2 ton, kon dus nog hoger worden door opties) reed, dus trainers rijden zelf ook allemaal in dure auto's.

Snap overigens niet dat spelers als Elia, Depay, etc. altijd kritiek krijgen op de dure auto's die ze rijden (o.a Rolls Royce, Lamborghini, Porsche's, AMG-modellen van Mercedes, etc.). Ik heb zoiets van ze hebben het geld om dat soort auto's te veroorloven en auto's van de spelers/trainers zijn in mijn ogen toch iets wat buiten het voetbal staat, ook als ze niet presteren?

En daarbij ga je toch ook niet in een Toyota Aygo rondrijden als je je een Lamborghini kan veroorloven.

Offtopic:

Vind het trouwens wel jammer dat dat programma 'leven als een prof' al een paar jaar niet meer wordt uitgezonden. Vond hem echt een heel leuk programma met Harry Vermeegen. Momenteel heb je dus 'tiki Taka Touzani' (al is afgelopen maandag daarvan voor voorlopig ook alweer de laatste aflevering geweest), maar dat vind ik toch minder leuk dan 'leven als een prof'.

Ik keek altijd de afleveringen van 'leven als een prof' terug, met onder andere de afleveringen met Vorm & Braafheid, met Rekik (was toen nog jeugdspelers bij Manchester City), Koeman, Schaken, van den Brom, Velthuizen, etc., etc.

Zou graag dat programma weer terug willen zien op TV, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.

Schrijnend om dit te lezen. Schaken noemt dit alsof dit allemaal bijzondere dingen van Koeman zijn. Dit lijken me gewoon hele normale dingen binnen topsport? Ontbijten voordat je gaat sporten? Zo zie je maar dat je vaak half niet weet wat er achter de schermen speelt.

Ben toch geschrokken over de keuzes van Koeman. Een middenveld met Strootman en Wijnaldum, met Depay. Dat werkt toch alleen in Fifa18? Je moet wanneer je die twee opstelt altijd een verdedigende middenvelder opstellen... Ook een statische spits als Dost opstellen, zonder dat je op voorzetten speelt snap ik ook niet. Hoop dat hij zulke rare dingen niet meer gaat doen.

Goede vent, geweldige voetballer, down to earth, weet waar het om gaat

Tactisch goed, geen meesterbrein, goede babbel, no nonsence figuur, zegt waar het op staat

Past goed bij het Nederlands elftal, weet waar het om draait, kent de klappen van de zweep in het topvoetbal

Dat is ongeveer het niveau van het Nederlands elftal, we moeten er mee doen met wat we hebben. Dat bedoel ik niet negatief, maar we hebben geen wereldelftal

Zo heeft van Gaal het ook prima gedaan in 2014, uitgaande van je eigen kracht maar ook je beperkingen

Hij gaat wel wat neerzetten, in ieder geval een team dat moeilijk te verslaan is

En dan maar hopen dat er wat echte toppertjes gaan ontstaan, want die zitten er hopelijk wel aan te komen

Maar op de keus voor Koeman heb ik niets aan te merken, beter hebben we niet en hij is zeer gemotiveerd en ook trots op wat hij mag doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren