Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman gooit basiself Oranje volledig om: Blind, Veerman en Schouten starten

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Duitsland bekendgemaakt. Koeman treedt aan in een systeem met drie centrale verdedigers en twee wijde vleugelverdedigers. Denzel Dumfries start op rechts, Daley Blind op links. Verder verschijnen ook Bart Verbruggen, Matthijs de Ligt, Joey Veerman, Jerdy Schouten en Donyell Malen in de basis. Het duel in Frankfurt begint om 20:45 uur en is te zien op NPO 1.

Verbruggen staat onder de lat in het Deutsche Bank Park, de thuishaven van Eintracht Frankfurt. Mark Flekken, tegen Schotland nog basisklant, verhuist zoals eerder al door Koeman aangekondigd naar de bank. Dumfries krijgt op rechts de voorkeur boven Jeremie Frimpong, terwijl Daley Blind aan de linkerkant profiteert van de extra vacature in de verdediging.

Virgil van Dijk en Nathan Aké vormen het centrum met De Ligt, die de voorkeur krijgt boven Lutsharel Geertruida. Op het middenveld heeft Koeman basisplaatsen in huis voor Tijjani Reijnders, die op tien staat, Veerman en Schouten. Voorin staat het duo Malen-Memphis Depay.

Duitsland maakte vorige week grote indruk door Frankrijk in Lyon te verslaan (0-2). "In de openingsfase kwamen we, gezien de dominantie, iets te weinig voor het doel", blikte bondscoach Julian Nagelsmann terug op de persconferentie. "En we moeten nog werken aan het uitverdedigen onder druk, dat ging op de training al veel beter."

De verwachtingen rondom de nationale ploeg zijn plots weer hooggespannen. "Tegen Nederland moeten we, na zaterdagavond, de volgende stap zetten en niet alles weer in laten storten. Je merkt nu al dat er iets meer enthousiasme onder de bevolking is. We moeten nu niet doen alsof alles geweldig is, we moeten gewoon verder." Nagelsmann kondigde al aan met dezelfde elf namen te starten, onder voorbehoud dat die spelers daadwerkelijk fit genoeg zijn om aan de aftrap te verschijnen.

Oranje zette een op papier overtuigende zege neer tegen Schotland (4-0), maar het spel was niet altijd om over naar huis te schrijven. “Ik wil dat we in balbezit beter spelen en dat we minder kansen weggeven", stipte Koeman aan. "We leden onnodig balverlies. Dat viel tegen, maar uiteindelijk win je wel met 4-0.”

Ondanks het bij vlagen matige spel tegen de Schotten maakt Koeman zich geen zorgen. “Misschien is het wel goed. Ik heb liever dat het deze zomer klopt. Het loopt in het voetbal niet altijd zoals je wil.” De Ligt kreeg maandag al te horen dat hij zal starten tegen Duitsland, het land waarin hij speelt voor Bayern München. "Het voelt wel als thuiskomen. Nederland - Duitsland is een hele bijzondere wedstrijd. Enige verschil is dat ik een paar Duitse jongens ken."

Opstelling Duitsland: Ter Stegen; Kimmich, Tah, Rüdiger, Mittelstädt; Andrich, Kroos; Musiala, Gündogan, Wirtz; Havertz.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Schouten, Veerman, Reijnders; Malen, Memphis.

Duistland - Nederland:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed dat malen ff start

26 maart 2024 om 19:43

Eens. Denk dat dit m.u.v. Schouten en Hartman weleens de vaste opstelling kan worden. Voor Dumfries kan dit een gamechanger zijn. Als hij vanavond goed speelt, komt hij waarschijnlijk boven Frimpong in de pikorde. Zin in de wedstrijd!

26 maart 2024 om 19:46

Ik geloof dat Dumfries al boven Frimpong in de pikorde staat.

26 maart 2024 om 19:48

Dat Dumfries boven Frimpong in de pikorde blijft.

26 maart 2024 om 19:49

Ik denk dat Dumfries al in de pikorde al op één staat. Frimpong is alleen maar om geschreven. Matige speler Frimpong.

26 maart 2024 om 20:03

Matige speler Frimpong hahahaha. Op basis van één wedstrijd zeker?

Die jongen is dit seizoen de beste wingback ter wereld. Wordt naar Real Madrid en Arsenal geschreven, maar nee hoor, hij is een matige speler.

26 maart 2024 om 20:20

Ik zie Frimpong nooit spelen, lees alleen hoe fantastisch hij in Duitsland speelt. Zag hem afgelopen vrijdag voor het eerst en dat viel niet mee eerlijk gezegd. Verbaasde me erover dat Wieffer zo afgezeken werd, maar dat Frimping redelijk met rust gelaten werd. Maar inderdaad het was maar een wedstrijd zal meer van hen moeten zien.

Hmmmm had dan liever Simons ipv Veerman gezien. Verder snap ik deze opstelling op dit moment wel.

26 maart 2024 om 19:39

Simons? Heb je gezien hoe die het de laatste 12 wedstrijden gedaan heeft? Ik ben blij dat die uit de basis is.

26 maart 2024 om 19:43

Heeft gewoon een doelpuntje nodig. Is een van onze beste creatieve spelers. Valt vanzelf goed, moet gewoon iets van hem af vallen. Juist vertrouwen in houden als je het mij vraagt. Het is niet dat hij niet goed genoeg is, of niet hard genoeg werkt.

26 maart 2024 om 19:48

Simons speelt gewoon prima. Wat dat betreft heeft Vincent Jansen 100% gelijk

26 maart 2024 om 20:16

Simons speelt helemaal niet prima in de nationale ploeg. Verre van zelfs, hij speelde echt verschikkelijk de laatste paar interlands. Maar goed, Vincent Jansen stelde dan ook helemaal niet dat hij goed speelde. Hij gaf alleen aan dat de kritiek vaak ongenuanceerd en/of buitenproportioneel is. Daar heeft ie dan weer wel gelijk in. Maar Malen en Reijnders verdienen het momenteel gewoon even meer dan Simons, zo eerlijk moeten we ook zijn.

26 maart 2024 om 20:30

Als er iemand creatief is dan is het veerman wel overigens. Verder wel eens dat Simons een enorme potentie bezit. Wellicht kan hij het eerst een keer tegen een mindere ploeg laten zien voordat hij de kans krijgt tegen Duitsland. Wel benieuwd naar Veerman.

26 maart 2024 om 19:44

Simons zou ik ook hebben opgesteld, als die vorige keer/keren wat had laten zien. Nu snap ik heel goed dat het Veerman wordt. In een 532 is zo iemand als Veerman met die lange bal natuurlijk ook wel een wapen, als je Malen met snelheid voorin hebt.

26 maart 2024 om 19:46

Mehhh dan nog liever Gakpo. Die kan ook prima in het middenveld komen. Dit lijkt me gewoon een aanvaller te weinig.

26 maart 2024 om 19:51

Hmm ja we gaan het zien. Dumfries Reijnders Malen Depay Veerman kunnen allemaal in de buurt van de 16 komen, Depay kan de bal bij zich houden en afmaken, Malen Dumfries en Reijnders hebben loopvermogen, Veerman en Blind kunnen ze diep geven. Ik vind wel dat er een soort van balans is, maar het is wel heel verdedigend. Dat is sowieso wel mijn kritiek op Koeman.

26 maart 2024 om 19:57

Gakpo is al een half jaar totaal uit vorm. Minste bij Liverpool.

26 maart 2024 om 19:45

EredivisieAjax ik had ook liever Simons gezien, iedereen ziet dat het nog niet van harte gaat. Maar die jongen bezit zoveel kwaliteiten. Denk dat alleen al een goal, verlossend gaat zijn voor hem.

26 maart 2024 om 19:56

Simons voor Veerman? Veerman staat in deze opstelling redelijk defensief op het middenveld, daar ga je Simons toch niet voor in de plek zetten?

26 maart 2024 om 19:58

Je zou Reijnders baar achteren kunnen halen en Simons erbij doen. Ik hoop vooral dat we in deze opstelling meer balvast zullen zijn.

26 maart 2024 om 20:01

Ik zou dan ook willen zien dat we een defensieve middenvelder ruilen voor een aanvallende middenvelder. Dat is toch niet heel ingewikkeld.

26 maart 2024 om 20:02

Psv-er. Hmm ja fair enough, Veerman maakte alleen in die paar minuten vanaf afgelopen vrijdag wel een stuk meer indruk dan Simons in de gehele wedstrijd. Vind dit zelf dus wel terecht. Zou ook op het EK met een middenveld van Frenkie, Reijnders en Veerman spelen, dus dan is dit wel een aardige test case.

26 maart 2024 om 20:07

Simons voor Blind. Ake linksachter en Simons een vrije rol vanaf links.

Tja het is in vorige topics hierover ook al gezegd, maar met dit systeem zou je eigenlijk juist Frimpong op moeten stellen, ondanks dat ik groot fan ben van Dumfries. Van Dumfries weet je dat hij dit kan in Oranje, Frimpong had hierin ook kunnen shinen

Siuuuu! Ons aller PSV vertegenwoordigd. Ik hoop dat ze ongelofelijk kan knallen en dat we de Duitsers oprollen.

Tenminste nu wel een echte 5-back formatie. Tegen Schotland was het erg vaag ook omdat er niemand aan de linkerkant stond. Hele rare tactiek was dat toen van Koeman met Frimpong tegen Schotland. Ben geen fan van Blind als linksback. Maar ja andere opties hebben we niet. Voor de rest is een middenveld met Schouten, Veerman en Reijnders wel interessant. Zeker omdat die laatstgenoemde zich nu meer kan concentreren op de aanval. Malen verdient want die had een sublieme invalbeurt tegen Schotland.

Heel fijn dit middenveld eens te zien!

26 maart 2024 om 19:49

echt he. als psv'er ga ik toch wel extra aandachtig kijken vandaag naar onze 2 toppers veerman en schouten. hopelijk zakken ze niet al te veel door het ijs vandaag.

26 maart 2024 om 19:53

Schouten kan altijd meekomen op niveau. Daar maak ik me weinig zorgen om. Veerman beschouw ik echt als een ander geval. Maar laten we het hopen.

26 maart 2024 om 20:01

volledig begrijpelijk ook. veerman heeft nog alles te bewijzen buiten de eredivisie om. is ook puur uit interesse van mijn kant om te zien hoe ver die 2 zijn, en voornamelijk samen op het middenveld kijk ik echt naar uit.

26 maart 2024 om 20:01

@eredivisieajax: nou ik heb zelden iemand zo slecht zien spelen als Schouten in de wedstrijd tegen Ierland dus nee: die kan niet altijd meekomen op dit nivo

De verdediging moest ook wel omgegooid worden aangezien het tegen de Schotten een grote gatenkaas was.

Dit is wel een hele verdedigende opstelling wow

En weer die welbekende verdedigende opstelling van Koeman. Gewoon net weer te verdedigend. 1 van de 2 Schouten of Veerman, zou ingewisseld moeten worden voor Gakpo of Xavi. Nu is het te verdedigend. Teleurgesteld.

Hartman nog steeds niet fit? Bizar dat Blind weer als linkervleugelverdediger wordt opgesteld, dat kan echt alleen als er niemand anders fit is en je echt per se in deze formatie wil oefenen. Doet het nu goed bij Girona, maar daar speelt hij als linkercentrale, waar Ake nu speelt. Op lvv heb je een heel ander type nodig met veel meer longinhoud en snelheid. Een beetje zoals Couto bij Girona. Had dan liever Dumfries op links gezien en Frimpong op rechts.

26 maart 2024 om 19:42

Blind wordt halve middenvelder denk ik. Blind kan op LVV nog steeds van waarde zijn met zijn passing en voorzetten die gewoon heel goed zijn, maar dan moet hij wel zo gebruikt worden en dan moet Ake wel aan de bak. Hoop ook dat uiteindelijk Hartman Malacia of Maatsen daar dan staat, als die fit zijn.

26 maart 2024 om 21:00

Maar dat is juist waarom je daar iemand met conditie moet hebben. Je staat inderdaad als halve middenvelder opgesteld, maar je moet nog steeds je verdedigende taken uitvoeren. Blind kan het conditioneel gewoon niet aan om én dat te doen én voorzetten te kunnen geven. Dat is ook de reden dat hij bij Girona als lcv speelt, daar kan hij heel belangrijk zijn met zijn passing, maar wordt er conditioneel minder van hem gevergd.

26 maart 2024 om 20:06

Dumfries op links mijn hemel.. iemand die met rechts al behoorlijk scheef is met zijn zwakke linker aan de linkerkant zetten.. sjongejonge. Als iets 1000% misgaat is dat het wel, dat hoef je niet eens uitproberen om op voorhand te weten dat het niks wordt. Dumfries is ook niet bepaald het type dat even soepel naar zijn rechterbeen kapt.

26 maart 2024 om 21:01

Dan zet je Frimpong op links, maakt mij niet uit. Gaat erom dat er iemand staat die 90 minuten op en neer kan buffelen, dat kan Blind sowieso niet. Die is leuk voor de positie links centraal, maar daar hebben we Ake al.

Heb op zich geen probleem met Dumfries ipv Frimpong maar waarom dan juist in deze wedstrijd terwijl je nu wel 532 speelt? Frimpong is bij uitstek een wingback of rm en speelt dan wel als we 443 spelen. Ik had dan eerder vorige pot met Dumfries gespeeld zodat je Frimpong nu in z’n kracht kan gebruiken.. verder geen gekke dingen aangezien Hartman er niet bij is. Wellicht dat Simons in deze formatie nog op 10 had kunnen spelen maar bakt er tot nu toe niet veel van. Was een ideaal potje geweest voor Koopmeiners op die positie

26 maart 2024 om 19:43

Dumfries moet het echt van zijn looplijnen hebben waar Frimpong ook nog over een heel behoorlijke techniek bezit om een dribbel in te zetten. Ik gok dat dit de afweging van Koeman is geweest en Dumfries vandaag lekker kan blijven gaan tegen de Duitsers

26 maart 2024 om 19:46

Ja maar Frimpong is dan ook absoluut geen verdediger en dat was heel goed te zien tegen Schotland. Elke voorzet was bijna een goal mede omdat Frimpong geen duels won..

Ik ben geen 532 fan. Als je dan toch 532 wil spelen had je beter Frimpong vandaag en Dumfries tegen de Schotten kunnen laten spelen. Ik snap dan weer wel dat je met de huidige selectie zonder Hartman Maatsen en Malacia in een 532 uitkomt bij Blind. Hopelijk kan Ake die zone rugdekking geven. Malen en Memphis moeten op de ballen van Blind en Veerman lopen, dat denk ik dat het idee is. Er zit wat in, een plan, en ik ben blij dat Malen speelt, maar ja, 532, ik blijf het lastig vinden om naar te kijken.

Opstelling Duitsland nnb... in de tekst staat dat het dezelfde namen zijn als tegen Frankrijk...
Benieuwd wat beide landen op de mat leggen. Duitsland was fris tegen Frankrijk en Nederland ondanks de 4-0 niet overtuigend tegen Schotland.

26 maart 2024 om 20:05

Opstelling van Duitsland is inderdaad identiek aan die tegen Frankrijk

Veerman op dit niveau kan niet. Die wordt helemaal omver gelopen.

26 maart 2024 om 19:46

Veerman is de meest aanvallende middenvelder in een 532. Ook als hij wordt overlopen, staan er nog 8 achter hem. Die moet het toch met name aan de bal laten zien denk ik?

26 maart 2024 om 19:50

Maar Veerman moet juist vlak voor de verdediging staan om in z’n kracht te komen. Onder te hoge druk mist hij handelingssnelheid. Ben er ook bang voor hoor.

26 maart 2024 om 19:59

Reijnders staat op 10 niet Veerman. En ook daar zou hij gewoon te traag voor zijn op dit niveau.

26 maart 2024 om 20:18

"Veerman is de meest aanvallende middenvelder in een 532". Nee toch? Dat lijkt me Tijani Reijnders.

27 maart 2024 om 20:47

Late reactie maar jullie hadden natuurlijk volledig gelijk. In mijn hoofd stond Reijnders op dezelfde positie als vorige keer en Veerman daarvoor.

26 maart 2024 om 19:50

Volledig mee eens. Heeft te trage handelingssnelheid voor dit niveau, dat zagen we al tegen Dortmund.

26 maart 2024 om 19:58

Je hebt het over Veerman die door de UEFA als man of the match werd verkozen tegen Dortmund?

26 maart 2024 om 20:02

Volgens mij was dat Sancho?

26 maart 2024 om 20:21

In de thuiswedstrijd was het Veerman, die ook echt een uitstekende wedstrijd afwerkte. Zijn handelingssnelheid is prima voor dit niveau. Hij heeft in Oranje alleen wel afspeelmogelijkheden nodig naar voren. Anders krijgt hij straks weer het gezeur dat hij verstoppertje speelt en alleen maar balletjes breed en terug speelt.

Hier knapt het aardig mee op!

Hahaha met minimaal 3-0 verlies mag je blij zijn

Memphis in de basis, echt waar Koeman

Lekker weer een avondje het Oranje vriendenteam bekijken. Presteren, vorm of leveren niet nodig om bij de nationale selectie te horen! Zolang je mattie van Depay of Koeman bent mag je weer een heel land gedesillusioneerd achterlaten deze zomer: gratis en voor niets.

Logisch dat er weer andere spelers in staan. Dit was vooraf al de bedoeling. Koeman wil iedereen aan het werk zien.

Heb echt geen idee wat ik van dit oranje kan verwachten. Ga er lekker voor zitten en hoop op een mooie wedstrijd.

Blind VS Musiala zullen wel pittige duels worden

Ik ben blij dat de tandem Veerman/schouten eindelijk eens mag spelen.
Maarrrrrr: wel jammer dat het in een systeem is dat ze niet gewend zijn en ze minder ligt.
Maar goed, een kans is een kans, dus shinen maar!

Denk dat dit ook onze sterkte opstelling is. Met iedereen fit nog Frenkie voor Veerman en Hartman voor Blind, maar verder staat het denk ik solide. Besef even dat je dan nog steeds spelers als Gakpo, Xavi, Zirkzee, vd Ven, Koopmeiners, Timber en Brobbey kunt inbrengen. Stevige bank.

Hopen dat Schouten een goede pot speelt en zijn plek afdwingt, als die zich thuis voelt heb je zoveel stabiliteit erbij.

Deze opstelling heeft een hoog PSV-gehalte met Dumfries, Veerman, Schouten, Depay en Malen en dan staat Gakpo dus niet eens in de basis. Ik ben dan wel benieuwd hoe de tandem Veerman-Schouten zich op dit niveau manifesteert, hopelijk kunnen ze het laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren