Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kobiashvili breekt record met langste schorsing in Duitse voetbal ooit

Laatste update:

Jos Luhukay kan pas in het nieuwe kalenderjaar een beroep doen op Levan Kobiashvili. De middenvelder van Hertha BSC haalde in het promotie/degradatieduel met Fortuna Düsseldorf uit naar scheidsrechter Wolfgang Stark en hoorde donderdag een schorsing van tien maanden tegen zich eisen. Maandag was de uitspraak en Kobiashvili wordt uiteindelijk voor 7,5 maanden geschorst.

De verhitte ontmoeting tussen Hertha en Fortuna Düsseldorf (2-2), op 15 mei jongstleden, eindigde in gigantisch tumult. Nog voor het laatste fluitsignaal bestormden fans van Fortuna het veld om de promotie te vieren, zonder dat Stark de kans had gekregen om af te fluiten. Kobiashvili kon dat niet verkroppen en volgde de scheidsrechter de catacomben in, waar hij hem op het achterhoofd sloeg.

De Georgiër, de buitenlander met de meeste duels in de Duitse Bundesliga, bekende schuld en moet dat nu bekopen met een schorsing tot 31 december. De schorsing van 7,5 maanden is de langste in de geschiedenis van het Duitse voetbal: het record stond op naam van Timo Konietzka, die in het seizoen 1966/67 voor zes maanden werd geschorst. Hertha degradeerde uit de Bundesliga en speelt volgend seizoen op het tweede niveau.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Jammer voor hem dat het in de winter niet warm is want deze man heeft een laaaangeeee vakantie.

4 juni 2012 om 15:27

die moet op zijn minst meetrainen met het 2e. waarschijnlijk gewoon het 1e ;.

anders laten meer spelers zich zolang schorsen en lekker betaald vakantie vieren

4 juni 2012 om 15:31

Het was een grapje ik begrijp wel dat die natuurlijk moet mee trainen. Want anders word het natuurlijk een groot feest, En dat valt niet onder ''straf/schorsing'' etc.

4 juni 2012 om 15:41

Met die laatste opmerking bedoelt hij te zeggen dat hij niet wist of je gewoon dom was of dat je het als grap bedoelde. Ik begin nu ook te twijfelen.

4 juni 2012 om 16:04

jongens, Levan Kobiashvili is al 34 jaar. en word tijdens zijn schorsing 35. en heeft nog één jaar te gaan voordat zijn contract ten einde loopt. (31 mei 2013) Kobiashvili is geschorst voor 7.5 maanden en 4.5 voorwaardelijk (wordt hij binnen die 4.5 maanden geschorst mag hij alsnog die 12 maanden afmaken)

met andere woorden op zijn vroegst mag hij weer meespelen na Januari/februari en op zijn laatst eind mei. (de schorsing is niet gebonden aan speeldagen)

dus ik denk dat Hertha BSC en Kobiashvili er beter aan doen om het contract te laten ontbinden. (ik neem aan dat dit ook gaat gebeuren) en dat hij buiten de bundesliga gaat voetballen of stopt met spelen. want hier schieten beide partijen niks mee op. (vooral Hertha niet)

4 juni 2012 om 15:28

Best wel chill toch.

4 juni 2012 om 15:29

zo een man verdient geen vakantie.. maar gewoon niet meer betaald spelen. De scheidsrechter doet wat hij kan, daar moet je gewoon vanaf blijven.. dat is ook een mens.

4 juni 2012 om 15:31

de winter begint op 21 december en hij is geschorst tot 31 december?

wat een enorm domme grap zeg!

4 juni 2012 om 16:05

Ik snap de grap niet. Leg eens uit

4 juni 2012 om 16:34

Omdat die zo kort geschorst is nou goed?

4 juni 2012 om 18:01

Het is gewoon een slechte en misplaatste grap. Dat jij zo kortaf reageert omdat mensen jouw humor niet snappen, dat maakt je extra triest.

Zo zie je maar dat niet alleen Mourinho Stark een slechte scheids vind ;.

Nee maar al met al dit is gewoon absurd! Terecht dat deze speler zo lang geschorst is, iemand aanvallen door de emotie's is al fout, laat staan de scheidsrechter.

Wow dat is wel erg veel. Maar waarom wordt er niet in wedstrijden gehanteerd, bijvoorbeeld 20 wedstrijden, want hij krijgt nu 7,5 maanden schorsing terwijl hij de komende 3 maanden toch al niet zou voetballen. Ik heb het trouwens niet gezien, zijn er ook beelden van?

4 juni 2012 om 15:30

ze willen hem gewoon niet meer zien tot het eind van het jaar. Anders gaan ze straks oefenwedstrijdjes inplannen om de schorsing te ontlopen

4 juni 2012 om 15:42

Dan schors je hem voor 20 competitiewedstrijden.

4 juni 2012 om 15:54

dan kan hij nog meedoen met het 2e.

overdreven lange schrosing. 10-15 wedstrijden had meer dan voldaan...

4 juni 2012 om 15:39

Zoals Anthraxxis al zei ze willen hem geen wedstrijden zien spelen tot het einde van het jaar
Anders kan Hertha in het seizoen nog oefenwedstrijden inpassen om hem wedstrijdritme te geven
Dan ontloop je de schorsing eigenlijk ook wel.

4 juni 2012 om 15:41

en waarom 10 tot 15?

4 juni 2012 om 15:43

Daar komt het toch ongeveer op neer... Deze beste man wordt vanaf het incident geschorst en de zomerstop zit er bij. Tel daar eventuele weken bij op dat er interland voetbal is enzo... Dus met 15 wedstrijden zit je al bijna op de helft van de competitie.

Waarschijnlijk spreken ze het nu echter in maanden uit, omdat dit zwaarder klinkt dan 15 wedstrijden.

4 juni 2012 om 18:03

Nee, dat doen ze zodat hij ook geen wedstrijden bij het tweede mag spelen en ook geen oefenwedstrijden. Het is gewoon een globale schorsing voor 7,5 maanden en dan mag je dus alleen maar trainen.

4 juni 2012 om 22:39

Dat is met een normale schorsing toch ook.... Anders zou je wedstrijden kunnen gaan smokkelen.

Tja hoe je het ook wendt of keert, terecht lijkt me. Een scheids op zn achterhoofd slaan (al zou het relatief zacht zijn) is niet echt een toonbeeld van goed gedrag. Zijn frustratie kan ik best begrijpen, maar als je jezelf dan niet in de hand kan houden dan ligt dat aan niemand anders dan aan Kobiashvili zelf.

Achja, als hij gewoon naar het buitenland vertrekt heeft hij geen last meer van deze schorsing

4 juni 2012 om 15:40

Ik denk dat de schorsing dan gewoon overgenomen wordt door de voetbalbond in het land waarvoor hij dan uitkomt
Dus dat heeft geen enkele zin

4 juni 2012 om 15:42

Denk het niet hor, de Duitse voetbalbond heeft hem deze schorsing gegeven niet de Fifa.

4 juni 2012 om 15:43

Inderdaad, gebeurd vaker dat clubs daarvan niet op de hoogte zijn.

4 juni 2012 om 15:46

Dat mogen bonden in onderling overleg beslissen
Daar doet de Uefa/fifa geen inspraak over

4 juni 2012 om 15:42

Natuurlijk wel, dit geldt gewoon voor ieder land hoor! Johan Vonlanthen heeft ook een soortgelijke schorsing gehad, mocht ook nergens spelen.

4 juni 2012 om 18:03

Schorsing is schorsing en aangezien dit een globale schorsing van 7,5 maanden is, kan hij nergens zijn wedstrijden spelen.

Poeh, dit is wel een heel lange schorsing... Vind het wat overdreven deze schorsing. Had hem eerder 10 wedstrijden schorsing gegeven.

4 juni 2012 om 15:46

Ik niet. Vind het zelfs raar dat het teruggebracht wordt naar 7.5 maanden. Je gaat alle grenzen te buiten als je een scheidsrechter een 'klap geeft'. Er staat niet eens in dat het een tikkie was of iets dergelijks, maar een klap. Man! Je moet een afschrikwekkend effect uitdragen met dergelijke uitspraak en hopelijk is dat gelukt.

Die scheids was overigends al zo bang als een wezel omdat het veld 2 minuten daarvoor bestormd werd door allerlei malloten. En dan wordt hij op een plek waar hij geacht wordt altijd veilig te zijn, de tunnel, nog even geslagen door een speler. Belachelijk.

4 juni 2012 om 16:10

Snap ik, natuurlijk mag dit niet, maar 7,5 maand? Dat is wel belachelijk veel man. Maarja, het blijft natuurlijk ontzettend dom wat hij deed.

Niet echt een record om trots op te zijn.... Nu kan hij lekker vakantie gaan vieren, een wereldreis of zo.

4 juni 2012 om 15:53

Ik neem aan dat hij zijn conditie op pijl moet houden. Buiten dat, hij krijgt ook gewoon salaris en voor salaris moet je werken, dus ik ga er vanuit dat hij gewoon op het trainingsveld te vinden is, in het eerste of in het 2e elftal.

4 juni 2012 om 15:58

Als je eerst een half jaar weg gaat, heb je nog genoeg tijd om weer fit te worden. Het lijkt me persoonlijk doodsaai om het hele jaar alleen maar te trainen, vooral bij het 2e elftal.

4 juni 2012 om 18:05

Jij denkt toch niet dat de club hem gewoon dat halve jaar vrij geeft, hem doorbetaald en hem dan in 1,5 maand tijd fit laat worden? Zou wel een hele makkelijke manier zijn om je 'straf' uit te zitten. Dan mogen ze mij ook vaak straffen op m'n werk.

5 juni 2012 om 08:06

Ik denk dat hij moet blijven trainen met het 2e ofzo, zo niet; dan komt hij er lekker vanaf.

Dan kunnen ze met QPR wel een tijdelijke spelersruil doen.
Barton naar Hertha en Kobiashvili naar Qpr.

4 juni 2012 om 15:56

dat zou een stunt zijn!

4 juni 2012 om 16:15

En het grappige is dat ze er beiden sterker op zouden worden!

Schande, we mogen hopen dat deze gek nooit meer een stap op een voetbalveld zet. Bij een beroep als profvoetballer horen normen, als je je hier niet aan houdt heb je er niets te zoeken.

Het lijkt me aannemelijk dat hij helemaal niet meer uitkomt. Een club kan dit gedrag niet tolereren en moet een speler wel ontslaan na zo'n actie. DIt soort jongens moeten verbannen worden uit het voetbal.

Is dat niet gewoon competitie vervalsing? Hertha had nog tijd om het om te buigen.

Hij is me nooit opgevallen als een onsportieve speler, integendeel. Raar dat ie nu volledig geflipt is.

4 juni 2012 om 16:00

Men degradeerd, terwijl er nog tijd over was om door te spelen. de scheids had nog niet afgefloten, of de supporters rende het veld al op.

Dit was voor hem blijkbaar genoeg reden om even zijn verstand te verliezen. Ik kan er wel inkomen..

4 juni 2012 om 16:05

Hij had natuurlijk helemaal geen zin om volgend jaar een heel jaar in de 2e bundesliga te voetballen. Hierdoor verloor hij zijn verstand. Een gelukje voor hem is dat hij nu ook niet een heel jaar hoeft te voetballen in de 2e bundesliga. Wat dat betrefd een geslaagde actie.

4 juni 2012 om 16:24

Misschien heeft Kobiashvili dat wel expres gedaan, zodat hij de tijd heeft om een nieuwe club te vinden. 't Zal dan wel het buitenland zijn, want in Duitsland mag hij natuurlijk een half jaar niet spelen;

Kan hij niet verhuurd worden naar een andere competitie? Hansie Hansie was ooit bij NAC voor 15 wedstrijden geschorst omdat hij een scheidsrechter duwde. Toen heeft NAC hem verhuurd naar FC Brighton. Kwam Hansie in ieder geval nog aan voetballen toe

eigenlijk nog te kort! wat een sukkel joh door uit te halen naar een scheidsrechter.. die moeten ze gewoon lekker wegsturen en nooit meer terug laten komen..(dat is mijn mening dan) dit soort gedrag is ontoelaatbaar en moet zwaarder bestraft worden..

Vakantie is niet verkeerd

Wat een gek, dikke schorsing natuurlijk volledig terecht. Zou hij over stoppen nadenken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren