Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB ziet Ajax-talent (16) opgeroepen worden voor de Verenigde Staten

Laatste update:

Lily Yohannes is opgeroepen voor het nationale team van de Verenigde Staten, zo is dinsdag duidelijk geworden. De in de VS geboren Yohannes (16) staat bekend als een groot talent van Ajax, waarmee ze dit seizoen furore maakt in de Women's Champions League.

Yohannes werd geboren in de VS en kwam al voor diverse jeugdelftallen van dat land uit. Yohannes, die sinds 2017 in Nederland woont, heeft nog geen Nederlands paspoort. De KNVB hoopt(e) dat zij zou wachten, zodat zij op den duur voor de Oranje Leeuwinnen uit zou kunnen komen. De voorkeur van Yohannes lijkt vooralsnog echter uit te gaan naar the Gals.

De nationale ploeg van de VS gaat begin april deelnemen aan de SheBelieves Cup. Omdat het een vriendschappelijk toernooi betreft, hoeft Yohannes haar keuze nog niet definitief te maken. Ook na een debuut voor de VS zou de middenvelder nog kunnen switchen naar Nederland.

De regels van de FIFA schrijven voor dat spelers of speelsters onder de 21 jaar nog van voetbalnationaliteit kunnen ruilen, zolang diegene niet meer dan drie interlands heeft gespeeld voor het land dat hij of zij wil 'inruilen'. Als er minuten worden gemaakt op een eindtoernooi, staat de keuze definitief vast.

Omdat het hier gaat om de SheBelieves Cup, en de VS maximaal twee wedstrijden afwerkt, kan Yohannes nog van gedachten veranderen. Yohannes komt bij de VS enkele grote namen uit het vrouwenvoetbal tegen, zoals Alex Morgan, Alyssa Neaher en Abby Dahlkemper.

Eind januari stelde bondscoach Andries Jonker tegenover de NOS nog dat hij 'goede hoop' had dat Yohannes zou kiezen voor het Oranje-shirt. "Ze kent de Nederlandse cultuur en weet wat lof en spruitjes zijn. Ik hoop dat zij als voetbalster mag uitkomen voor Nederland, vooral omdat ze zich Nederlands voelt."

De bondscoach is lovend over de kwaliteiten van Yohannes. "Ze onderscheidt zich met fantastische acties. Het lukt nog niet altijd, het is af en toe wat slordig, maar dat hoort bij talent zijn. Je ziet af en toe geweldige dingen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sorry, maar dit is echt een totaal ander scenario dan Dest. Zij heeft nog niet eens een NL paspoort.

Enige overeenkomst is dat ze beiden voor de VS willen uitkomen

26 maart 2024 om 19:06

En dat ze bij Ajax speelt.

Kunnen jullie niet (V) in de titel zetten.. als ik wist dat het om vrouwen voetbal ging dan had ik niet geklikt

Goeie clickbait. Als ik wist dat het om vrouwen ging had ik er nooit op geklikt.

Totaal niet vergelijkbaar met Dest natuurlijk ook aangezien dit een vrouw betreft en daar hele andere verhoudingen liggen tov de kwaliteit van de landen (VS vrouwen zijn relatief beter dan mannen).

Dit is dus geen Dest scenario want ze is helemaal niet Nederlands.

Wat een kromme vergelijking zeg.. kom maar door met het verwijderen van dit bericht en strafpunten en weet ik het allemaal, maar dit verdient het gewoon om bekritiseerd te worden..

Groot talent en het zou mooi zijn als ze voor Oranje kan uitkomen. Dan moet er wel een paspoort komen. Amerika is natuurlijk een hele mooie keuze maar het zou een gemiste kans zijn.

Dit is toch een hele rare vergelijking met Dest. Deze speelster heeft niet eens een Nederlandse paspoort. Dest had altijd al twee nationaliteiten gehad. Het zou juist logisch zijn als ze voor de Verenigde Staten zou kiezen. Want zij is daar opgegroeid, speelde in verschillende jeugdelftallen en heeft al een paspoort daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren